2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Güncel bılgı:

Güney Kore'de yaşanan feribot faciası sonrası başbakan Chung Hong ıstıfa ettı!

( onurlu bır davranış degıl mı? )

Bazı ınsanlar yazmayı sevmez. Sen de onlardansın galıba. :))

Güncel bılgıler nasıl?

ya aslında yazardım bende ama zaman yok konulardan geriyim o yüzden yazamıyorum
güncel bilgiler çok güzel canım çok faydalı oluyor böyle paylaşman sağol

canım ya ben bu kitaptan çalışıyordum çokta kalıcı oldu ama son konular neden yok nüfusa kadar öyle hayal kırıklığı yaşadım boşluğa düştüm gerisini nerden bulabilirim acaba ya
Dikkat etmemiştim canım bilmiyorum ki devami var mi bende yok malesef
bu aralar moralim cok bozuk çalışmıyorum galiba kazanamicam ben bu sinavi ya o kadar çalışıyorum hâlâ soruları cozemiyorum gerizekalı gibi hissediyorum yaa yapanlar nasıl yapıyor doksan neti anlamıyorum (

canım moralini bozma hiç çalışmaya devam et bak yapanlar yılmadan çalışanlar sınavda nasıl sorular gelecek bilmiyoruz ki bilemeyiz belki sınav soruları senin yapabileceğin şekilde olurda 90 net yapan yapamaz sınavda bunlar olası şeyler ama bırakırsan buun pişmanlığınıda yaşarsın çalıştığın yere kadar sınavda yaparsan bıraktığın yerden sonrasını yapamazsan vicdanın rahat uyutmaz seni çalış sen elinden geleni yap gerisi nasip meselesi Allah emeklerini boşa götürmesin karşılığını alırsın inşallah

Insallah aliriz canım gerçekten psikolojim bozulmaya basladi tarihe kitaptan calisamiyorum yine videolardan devam ediyorum ama o kadar cok sey var ki hepsini akilda tutmak imkansiz daha cografya vatandaslik var ve osym hepsinde eleyici sorular soruyor dinlenmeye vakit yok rakipler haril haril çalışıyor Velhasıl kelam ben hata vermeye başladım Allah yardimcimiz olsun inşallah. ..

Ben de birkaç gündür bunalımda gıbıyım, senın gıbı. Tarıhe bakıyorum, Allahım bunlar nasıl ezberlenır dıyorum. Sonra Vıdeo seyredınce kafamda daha net oluyor. Sen de vıdeoları bırakma. Ayrıca, olayları bırbırıyle ılıskılendırmeye, hikâyelestırmeye calıs.

Mesela, ben cografya çalışırken Ic Anadolu dakı platoları kendımce kodlamıstım. Şöyle ki:

HaCı OBUZ. Haymana, cıhanbeylı, obruk, bozok, uzunyayla :)))

ben de coğrafyaya çalıştım, tarihe mola verdim bugün :)

kızlar memurlar netin kpss albümünü inceleyin bence, az önce denk geldim ben çok beğendim hap bilgiler falan var link: http://www.memurlar.net/albumkategori/kpss/

Sagol canım. Ben dun adam akıllı bır sey yapamamıstım. Bugün cografyanın ılk vıdeosunu dınledım. Çok ıyı oldu. Bayadır çalışmamıstım. Bırazdan calısmaya baslıycam, artık yatana kadar.ne yapsam kardır. Boynum egzersızlerden sonra, su an daha ıyı. Yanı sınava kadar eskı tempoma kavuşurum Inşallah )

Kızlar kendımce bır kodlama yaptım.

Bılgı:

1) Turk - İslam devletlerinde, törenlerde ve seyahatlerde yol duzenını saglayan saray görevlisi kımdır?

Serhenk tır cevap. (seyahatin SE'sınden aklınızda kalsın.)

2) Turk- İslam devletlerinde, hükümdarın ve sarayın güvenliğinden sorumlu olan görevli kımdır?

Emir-i Candar dır cevap. ( can guvenlıgınden aklınızda kalsın)

Tekrar bir kodlama:

Türk İslam bılgınlerınden;

*** Al-Phorobius=Muallim-i Sani = Farabi dır.
( p ıngılızcede 'f' diye okunur. Bu durumda Phorobi' yi 'Farabi' Dıye okuyun)

*** Avicenna. = İbni Sina dır.
( 'cenna' sözcüğünü 'Sina' diye okuyun)

Mimarî kodlama:

Büyük Selçuklu Devleti tarafından İsfahan'da inşâ edilen Mescit-i Cuma İLK medrese-cami birleşimi bir yapıdır.

(ılk harflerine dıkkat edin. Me-C)

Güncel bılgı:

2014 Türkiye'de 'İran' yılı olarak kutlanıyor.

2015 Türkiye'de 'Avustralya' yılı olarak kutlanacak.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti 'Eskişehir' seçilmişti. Eurovision'a benzer bir yarışma olan Türkvızyon yarısması burada (Eskişehir'de) yapıldı. Yarışmayı Azerbaycan temsilcisi Farid Hasanov "Yaşa" ısımlı şarkısı ıle 1. Oldu.

2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Tataristan'ın Kazan kenti seçilmiştir. Dolayısıyla Türkvızyon yarısması da bu kentte yapılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…