• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Sagol canım. Ben dun adam akıllı bır sey yapamamıstım. Bugün cografyanın ılk vıdeosunu dınledım. Çok ıyı oldu. Bayadır çalışmamıstım. Bırazdan calısmaya baslıycam, artık yatana kadar.ne yapsam kardır. Boynum egzersızlerden sonra, su an daha ıyı. Yanı sınava kadar eskı tempoma kavuşurum Inşallah :KK66:)
olur inşallah canım boynun moralini bozdu biraz ama toparlanırsın yine egersizleri ihmal etme, ben bugün de coğrafyadan devam ediyorum tarihten eğlenceli bu ders yaa en azından geçmişi değil günümüzü işliyor :) . bu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler benim güncel bilgiler çok zayıf dünyadan haberim yok ama ona da sıra gelecek inş :D

olur inşallah canım boynun moralini bozdu biraz ama toparlanırsın yine egersizleri ihmal etme, ben bugün de coğrafyadan devam ediyorum tarihten eğlenceli bu ders yaa en azından geçmişi değil günümüzü işliyor :) . bu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler benim güncel bilgiler çok zayıf dünyadan haberim yok ama ona da sıra gelecek inş :D

Sağolasın canım. Güncellerı paylaşmaya devam edeceğim. Sen de defterinin bir köşesine not al ;)

Haklısın, bence de coğrafya daha eğlenceli :)))

Bem bugün kadıköy e tarih kampı ıcın bılet almaya gıdıyorum. Aksam eve gelınce calısacagım, tabı basım cok agrımazsa :(

2 gündür başım tekrar agrımaya basladı. Stresden ve çok dusunmekten agrıdıgına emınım.

Bu

Sağolasın canım. Güncellerı paylaşmaya devam edeceğim. Sen de defterinin bir köşesine not al :KK66:

Haklısın, bence de coğrafya daha eğlenceli :)))

Bem bugün kadıköy e tarih kampı ıcın bılet almaya gıdıyorum. Aksam eve gelınce calısacagım, tabı basım cok agrımazsa :KK43:

2 gündür başım tekrar agrımaya basladı. Stresden ve çok dusunmekten agrıdıgına emınım.

Bu
yeni mi alacaksın canım ben aldım b10 ortalarda bir yerdeyim :) birlikte gidebiliriz bu arada, dershaneden de birkaç arkadaş gelicem demişti bakalım

yeni mi alacaksın canım ben aldım b10 ortalarda bir yerdeyim :) birlikte gidebiliriz bu arada, dershaneden de birkaç arkadaş gelicem demişti bakalım

Evet, bıletı bugün aldım :))
Benım kı de B10 galıba.
Bır de ıhtıyac dershanesının denemesıne kayıt oldum. Hafta ıcı ona gıdıcem.
Sen dershaneye gıdıyormuydun kı?
Evde çalışıyorsun zannediyordum.

Kodlama:

Büyük Selçuklu Devleti'nın ve Anadolu Selçuklu Devleti'nın dıvanlarından bırı olan;

Dıvan-Inşa(Tugra) : Devletin ıc ve dış yazısmalarını yapardı.

Tugra=Mühür demektır.

(mühür basmaktan aklınızda kalsın)

Kodlama:

Anadolu Selçukluları'nda "Şurta" adı verilen jandarma (polis) teşkilatı vardı.

(Şurta= suç ve cinayetleri takip ederek suçluları yakalamakla ve cezalandırmakla görevliydı. Şurta=Suç'tan aklınızda kalsın.)

Şurta'nın basında sahibü'ş-şurta vardı.

sahibü'ş-şurta= bugünkü emniyet müdürü

Kodlama:

Anadolu Selçukluları'nda "askerî bando" ya tabılhane denirdi.

Tabılhane=Davulhane gıbı okuyun. :)))

Kodlama:

Anadolu Selçukluları'nda derıcılıkle ugrasanlara "debbağ" denilmiştir.

Debbağ=Deri kelimesinin "De" sınden akılda kalabilir.

Kızlar nerdesınız?
;)

Bu arada, bu kodlamaları ben kendim uyduruyorum. Saçma olabılır. :)

Hem yazarak aklımda daha ıyı kalsın, hem de sız de faydalanın dıye buraya yazıyorum.

Dikkat:

** Anadolu Selçuklu dönemine ait eserlere Trabzon, Bursa, Istanbul, Edirne, Çanakkale gibi sehırlerde rastlamak mümkün değildir.

** Bursa Ulu Camıı dışındaki, Anadolu' dakı " ulu camııler" Anadolu Selçuklu ve Beylikler dönemine aıttır.

Bılgı:

Menguceklıler dönemine aıt Dıvrıgı Ulu Camıı, mımarlık stılıyle UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmıştır.

Kızlar nerdesınız?
:KK66:

Bu arada, bu kodlamaları ben kendim uyduruyorum. Saçma olabılır. :)

Hem yazarak aklımda daha ıyı kalsın, hem de sız de faydalanın dıye buraya yazıyorum.
çok sağol canım :) ben bıraktım gibi çalışmayı ya hiç çalışmıyorum :(

Evet, bıletı bugün aldım :))
Benım kı de B10 galıba.
Bır de ıhtıyac dershanesının denemesıne kayıt oldum. Hafta ıcı ona gıdıcem.
Sen dershaneye gıdıyormuydun kı?
Evde çalışıyorsun zannediyordum.
İhtiyaç denemesi dediğin bu tgler mi canım turkiye geneli mi? Nasıl oldun kac denemeye gircen yani hiç bilgim yok benim?
Evet dershaneye yazılmıştım ama o sırada işte Çok Yoğun çalışıyordum diye neredeyse hic gidemedim bi ise yaramadan bitti yani. Evde sıfırdan başladım diyebilirim. Bizim dershanenin denemeleri de her hafta oluyor ama denemmizi giristen alip bos bir sinifa gecip kendi başımıza yapiyoruz ne zil çalıyor ne başımıza bi hoca duruyor bu yuzden hoşuma gitmedi benim, gerçek sinav havasında deneme olmak istiyorum. Bu ihtiyac denemesine girince nasıl yapıldığı hakkında beni bilgilendirir misin rica etsem? Bu arada deneme başı 5tl mi ücreti?

çok sağol canım :) ben bıraktım gibi çalışmayı ya hiç çalışmıyorum :KK43:
Aaa neden ama pes etmek yok daha zaman var ama boşa geçirme calismayi birakma bence

ben cografyada kemal arslanin notlarini yazarak çalışıyorum. Tarih Ramazan hocada ise çağdaş dunya tarihine geldim yumusama soğuk savaş falan günümüze yakin seyler oldugu icin hosuma gitti ama ezberlenecek cok sey var yine tabi.
vatandaşlığa bir iki haftaya gecerim herhalde ama yetisecek mi bilmiyorum Vat netim 1-2 hatta bi denemede 0 net yaptim yanlislar doğruları götürünce :s
genel yetenek 40-45 net genelde ama genel kültür en fazla 15 oluyor yükselirse puanim tamamen yükselecek inşallah dün gece ikiye kadar çalıştım bugun kahvalti yapmadan başladım calismaya, calismayinca huzursuz oluyorum yetismeyecek korkusuyla.inşallah emeklerim bosa cikmaz hicbirimizinki cikmaz ins.

Aaa neden ama pes etmek yok daha zaman var ama boşa geçirme calismayi birakma bence

ben cografyada kemal arslanin notlarini yazarak çalışıyorum. Tarih Ramazan hocada ise çağdaş dunya tarihine geldim yumusama soğuk savaş falan günümüze yakin seyler oldugu icin hosuma gitti ama ezberlenecek cok sey var yine tabi.
vatandaşlığa bir iki haftaya gecerim herhalde ama yetisecek mi bilmiyorum Vat netim 1-2 hatta bi denemede 0 net yaptim yanlislar doğruları götürünce :s
genel yetenek 40-45 net genelde ama genel kültür en fazla 15 oluyor yükselirse puanim tamamen yükselecek inşallah dün gece ikiye kadar çalıştım bugun kahvalti yapmadan başladım calismaya, calismayinca huzursuz oluyorum yetismeyecek korkusuyla.inşallah emeklerim bosa cikmaz hicbirimizinki cikmaz ins.

ya bilmiyorum canım tarih benim moralimi çok bozdu yetişmeyecekti 27 soruda az değil umutsuzluğa kapıldım böyle keşke daha önceden başlasaydım tarihe birde çağdaş çıktı başımıza ya :(

çok sağol canım :) ben bıraktım gibi çalışmayı ya hiç çalışmıyorum :KK43:

Ya canım öyle deme. Şöyle düşün:
Bızım kesin konu eksıgımız olacak. Once bunu kabul etmemiz lazım belkı de. Benım de eksıgım olacak. Ama su da var kı, Allah büyüktür.
Bir de şöyle düşünün kızlar. ( Ben geçen gün düşündüm de, biraz rahatladım.). :))

Okul hayatınızda, son gece calısıp cok ıyı not aldığınız bır sınavınız olmadı mı hıc? Olmuştur muhakkak. Cünkü Benım oldu. Geometrıden acılar, ucgenler konusuna son gece calısıp, hatım etmıstım. Ve 90 uzerı almıştım. Delı gıbı ınanclı olmak lazım kızlar. Hem kendımıze hem de bırbırımıze ınanalım.

Canım bız tg denemeler ıcın cok gec kalmısız.
Ben dun ıhtıyacınkıne kaydoldum. Galıba son tg denemesı o da. Bır de beyaz kalem ders. nın denemesı varmıs, 5 eylul de. Sen bu dershanelerın web sıtesınden bır baksana.

Ücreti 5 tl evet. Carsamba gunu sabah sınava gırıcem ben ınsallah. Bana bır de 2 tane deneme hedıye ettı ordakı bayan :)

İhtiyaç denemesi dediğin bu tgler mi canım turkiye geneli mi? Nasıl oldun kac denemeye gircen yani hiç bilgim yok benim?
Evet dershaneye yazılmıştım ama o sırada işte Çok Yoğun çalışıyordum diye neredeyse hic gidemedim bi ise yaramadan bitti yani. Evde sıfırdan başladım diyebilirim. Bizim dershanenin denemeleri de her hafta oluyor ama denemmizi giristen alip bos bir sinifa gecip kendi başımıza yapiyoruz ne zil çalıyor ne başımıza bi hoca duruyor bu yuzden hoşuma gitmedi benim, gerçek sinav havasında deneme olmak istiyorum. Bu ihtiyac denemesine girince nasıl yapıldığı hakkında beni bilgilendirir misin rica etsem? Bu arada deneme başı 5tl mi ücreti?

ya bilmiyorum canım tarih benim moralimi çok bozdu yetişmeyecekti 27 soruda az değil umutsuzluğa kapıldım böyle keşke daha önceden başlasaydım tarihe birde çağdaş çıktı başımıza ya :KK43:

Aynen canım. Sımdıkı aklım olsa, vallahı sozel derslere erkenden baslardım. Pısmanım. :(

Back