• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Insallah, netlerin yükselir canım. Gonlunu ferah tutmaya çalış.
Ben madenlere dıkkat etmemıstım. Ya da etmısımdır ama unuttum :)
Bayadır tekrar yapmıyorum cografyadan. Vıdeolar eskı oldugundan olabılır. Kıtabın Yeni baskı mıydı?
Google dan arastırabılırız mesela. Hangı maden?

haklısın cnm inşallah konu çalışmaları işe yarar da biraz yükselir netler...
Kemal Arslan coğrafya hocası mı? Nasıl çalışıyorsun videoları var mı yoksa notlarını mı okuyorsun?

AsiNaz denemeler depresyona sokuyor beni ya resmen :KK43: o yüzden bir sürü deneme aldım her gün yapmaya çalışıcam birer birer de olsa netlerimin arttığını görmek istiyorum inşallah artar yoksa bu durumda hiç bir yere yerleşemem...

Ayıca Levent hocanın videoları bitmek üzere ama ben bugün bi değişiklik yapıp elimdeki konu anlatımı kitaptan takip ederek videoları dinlemeye başladım. Madenlerdeyim, hocanın dedikleri ile, daha doğrusu haritadaki yerler ile kitaptakiler pek tutmuyor kitap mı hatalı hocanın dersleri mi eski olduğu için böyle bilemedim, Haritada demir çıkarılan yerler mesela bir kaç tanesi tutuyor ama bazıları farklı. Eski olduğu için olabilir mi acaba ? Tam da bitiyordu konular daha fazla izleyemedim kafam karıştı çünkü :S

madenlerde genelde hepsinde durum öyle hatta bazılarından bahsetmedi bazıları da kitapta yoktu, ama diğer konular aynı gibi. kitabım 2014 yenilenmiştir yazıyor artık ne kadar doğruysa :)

Cevaplayayım barı, aklımda kalsın :)

1 c...... ama bu ılk para konusu ramazan hocanın dedıgıne gore sıkıntılı kızlar. Kafaya takmayın o yüzden.

2 d
3 d
4 ü duymamıstım :o
5 a
6 b
7 c
8 c
9 hatırlayamadım
10 e

Dogru mu? :))

10552553_352145601602621_1746944920290139934_n.png

1453374_352147494935765_8584823423917592805_n.png

10612582_352149234935591_2896720274558363221_n.png

10438443_352150851602096_5964169050404805405_n.png

10616498_352152421601939_7635000321027924550_n.png

10606407_352153954935119_291804695731351669_n.png

10429460_352155341601647_4934214134743860209_n.png

10614378_352157211601460_2576726845733200315_n.png

1544342_352159844934530_5213088061164110949_n.png

15417_352161621601019_7697640018184692907_n.png

1 c...... ama bu ılk para konusu ramazan hocanın dedıgıne gore sıkıntılı kızlar. Kafaya takmayın o yüzden.

2 d
3 d
4 ü duymamıstım :eek:
5 a
6 b
7 c
8 c
9 hatırlayamadım
10 e

evet canım doğru tebriklerrrrrrrrrrrr 9.soruda B :)

Ben de begendım kıtabı, guzel gercekten.
Sagolsun Bade göndermişti.
Dedıgın gıbı zaman olsaydı, hepsi ezberlenırdı.

İsmail Adıgüzelin kitabı ve yayınladığı deneme ve soruları çok güzel çok başarılı buluyorum tarihi anladığım gönül rahatlığıyla çalıştığım tek kitap diyebilirim özellikle kitabının her sayfasında o sayfadaki konuyla ilgili soruları pekiştirici ben çok beğendim keşke zaman bol olsaydıda yazarak hepsine çalışabilseydim kızlar bir bakın derim bu kitaba

Masaüstünü Harıta yapmak super fıkır :)
Aklınla bın yasa, ben de yaparım.
Paylastıgın maden harıtalarına yarın bılgısayardan bakayım. Sımdı telefondayım.

galiba öyle canım o zaman ezberlemek için kemal hocanınkileri kullanmak mantıklı gibi
Bu coğrafya neredeyse hep ezber istiyor, şehirleri çok iyi bilmemiz lazım sorularda neyin güneyde neyin doğuda olduğu söylenmeden sorular soruluyor haritadaki yerini bilemeyince yanlış yapıyoruz. Masa üstü fotoğrafımı Türkiye'nin siyasi haritası yapayım ben, faydası olur belki :)

2 d
3 d
4 ü duymamıstım :eek:
5 a
6 b
7 c
8 c
9 hatırlayamadım
10 e

Oo masallah ya ben de simdi denedim, bikac yanlisim çıktı. Sen fullemissin :) kendi adina para bastirani bilmiyodum, yelmeyi de bilmiyodum (kusatmadan once gonderilenler)

Dün yaptığım:

Sadece 64 türkce cozmek oldu.

Boynumdakı agrıdan dolayı artık uzun sure aynı pozisyonda oturamıyorum. Bunun ıcın yenı bır yöntem uygulamaya karar verdım. Telefonuma her seferınde 15 dk. Lık alarm kuracağım. Sonra bıraz dınlenıp tekrar başlayacağım.

tarihten meşrutiyete kadar geldim ama hala netlerde bi fark yok galiba çok ağır çalışınca hepsi kafamda karman çorman oldu :( bu tarih konusunda kendimi fazla mı zorladım acaba, ya da çok stres yaptım ondan oldu. Videolar çok uzun sürüyor diye ben artık videodan değil de kitaptan çalışıcam, bu hafta tarih konularını bitircem inşallah kitaptan çalışarak, denemelerde hangi konuda takılıyorsam onun videosunu izleyerek pekiştiricem. Başka türlü yetişecek gibi görünmüyor çünkü daha coğraya ve vatandaşlık var sırada..

sagopam seni çok iyi anlıyorum dün tekrar deneme yaptım ve alabileceğim en kötü neti aldım belkide, öyle moralim bozuldu ki tüm umudumu yitirdim kpss için. Olmuyor işte boşuna çalışıyorum hiç bir işe yaramıyor diye düşündüm. Sonra çok stres yaptığımı bu yüzden kaybetmiş olabileceğimi düşündüm. Kaç haftadır kpssye hazırlanıyorum diye yaşamayı unuttum neredeyse. Belki de çok yüklenmemeliyiz kendimize daha sakin, rahat olmalıyız. En azından şu konuları hemencecik bitirip denemelerde, soru çözerken hatalarımızdan yola çıkarak tamamlarsak hem zamandan kazanırız hem de daha akılda kalıcı olabilir. Ramazan hoca o kadar çok şey anlatıyor ki bana ağır geliyor artık beynimde yer kalmamış gibi hissediyorum beynimdekiler de karıştı zaten, sınavda 2-3 ve fazlası soru çıkan konularda videoyu izleyip diğerlerinde kitapla yetinebiliriz sanki.
Bu arada soru çözmeden çalışmak hiç bi işe yaramıyor soruları görünce (özellikle öncülüleri) yine başa sarıyorum. Günde 250 tarih sorusu yazdım programıma, bu haftayı tarih haftası ilan ediyorum :) haftaya da coğrafya için aynı şeyleri yapıcam inş.

AsiNaz, siyasi harita sadece şehir yerlerini akılda tutmaya yardımcı oluyor ama fiziki haritada dağlar ovalar vs de görünüyor o yzden ben fiziki harita ile değiştirdim masaüstümü sana da öyle yapmanı öneririm canım

dilsiz1-1024x459.jpg

T%C3%BCrkiye-Dilsiz-Haritas%C4%B1-3.jpg

bu iki boş haritanın çıktısını alıp, 1.sini şehir yerlerini ezberlemek için 2.sini de tarım, sanayi, dağlar, platolar vs yerlerini ezberlemek için kullanabiliriz. Birincisinin çıktısını aldıktan sonra üzerine şehirleri yazmayalım bence, üzeri hep boş olsun biz şehir yerlerini aklımızda tutalım, baktıkça nerenin hangi şehir olduğu kendiliğinden canlansın beynimizde :) Alttakinden bir kaç tane çıktı alalım bazılarına dağlar bazılarına yer altı kaynakları vs yazmak için, ya da bir tane çıktı alıp biz kopya çekerek başka kağıtlara çoğaltalım. Ben şimdi bunların çıktısını almaya gidiyorum bence kesinlikle faydası olacak. Tavsiye ederim ;)

Haklısın canım, sakın olmak lazım. Hatta gerekırse bırazcık dınlenmek :))
Fızıkı harıta en guzelı, kafama yattı.
Tarıhı anlamak, yorumlamak, çözmek zaman alıyor maalesef. Ben kendı adıma hata yaptıgımı dusunuyorum. Tarıhe calısmaya daha once baslamalıydım. Ama son pısmanlık fayda etmez. :)
Kalan zamanı ıyı degerlendırmek gerek. Bence vıdeoları mümkün oldugunca bırakmamaya calıs. Bır de tarıhın yanında kafanı dagıtacak baska bır derse de calıs.

tarihten meşrutiyete kadar geldim ama hala netlerde bi fark yok galiba çok ağır çalışınca hepsi kafamda karman çorman oldu :KK43: bu tarih konusunda kendimi fazla mı zorladım acaba, ya da çok stres yaptım ondan oldu. Videolar çok uzun sürüyor diye ben artık videodan değil de kitaptan çalışıcam, bu hafta tarih konularını bitircem inşallah kitaptan çalışarak, denemelerde hangi konuda takılıyorsam onun videosunu izleyerek pekiştiricem. Başka türlü yetişecek gibi görünmüyor çünkü daha coğraya ve vatandaşlık var sırada..

sagopam seni çok iyi anlıyorum dün tekrar deneme yaptım ve alabileceğim en kötü neti aldım belkide, öyle moralim bozuldu ki tüm umudumu yitirdim kpss için. Olmuyor işte boşuna çalışıyorum hiç bir işe yaramıyor diye düşündüm. Sonra çok stres yaptığımı bu yüzden kaybetmiş olabileceğimi düşündüm. Kaç haftadır kpssye hazırlanıyorum diye yaşamayı unuttum neredeyse. Belki de çok yüklenmemeliyiz kendimize daha sakin, rahat olmalıyız. En azından şu konuları hemencecik bitirip denemelerde, soru çözerken hatalarımızdan yola çıkarak tamamlarsak hem zamandan kazanırız hem de daha akılda kalıcı olabilir. Ramazan hoca o kadar çok şey anlatıyor ki bana ağır geliyor artık beynimde yer kalmamış gibi hissediyorum beynimdekiler de karıştı zaten, sınavda 2-3 ve fazlası soru çıkan konularda videoyu izleyip diğerlerinde kitapla yetinebiliriz sanki.
Bu arada soru çözmeden çalışmak hiç bi işe yaramıyor soruları görünce (özellikle öncülüleri) yine başa sarıyorum. Günde 250 tarih sorusu yazdım programıma, bu haftayı tarih haftası ilan ediyorum :) haftaya da coğrafya için aynı şeyleri yapıcam inş.

AsiNaz, siyasi harita sadece şehir yerlerini akılda tutmaya yardımcı oluyor ama fiziki haritada dağlar ovalar vs de görünüyor o yzden ben fiziki harita ile değiştirdim masaüstümü sana da öyle yapmanı öneririm canım

Back