• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
tup bebek tedavisinde uygulanan uzun ve kisa protokoller nedir?

Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler. Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.

açıklaman için çok teşekkür ederim tatlım
ama anlamadığım bende herşey normal neden bana kısa protekol uygulanacak ki? neyse napalım demek doktor böyle uygun gördü.

ama anlamadığım bende herşey normal neden bana kısa protekol uygulanacak ki? neyse napalım demek doktor böyle uygun gördü.

iyi aksamlar melek
canim hersey normal oldugu icn olabilirmi sence:3:
bana da hep kisa protokoller tedavi uygulandi
elam senin ilk tup bebek denemen canim daha yumurtaliklarin ilaca nasil bi tepki vericek bilinmiyor ki
insallah ilkinde kucagina alirsin insallah
gerek kalmaz o protokollere de

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar:16::16: nasılsınız

iyi aksamlar cnm iyiyiiiz sen nasılsın :)
tedavımın gunu belli oldu ya ben çok mutluyumm...

iyi aksamlar melek
canim hersey normal oldugu icn olabilirmi sence:3:
bana da hep kisa protokoller tedavi uygulandi
elam senin ilk tup bebek denemen canim daha yumurtaliklarin ilaca nasil bi tepki vericek bilinmiyor ki
insallah ilkinde kucagina alirsin insallah
gerek kalmaz o protokollere de

evet cnm haklısınnn..çokta irdelememek lazım dimi..
doktorumuz nasıl uygun gördüyse artık napalım....soramadım da neden kısa protokol uygulanacak die...

guldencim inofolige baktim yakinimdaki eczanelere bi cogunun ecza deposunda bulunmakta sordugun eczanelerin depolarina sordur canim

Cahilliğimin kusuruna bakmayın kızlar, inofolic almış yürümüş.nedir bu ya?ne için kullanılıyor?

cnm ben PKO olanlar kullanıyor die bılıyordum ama ne bılım :44:

öyle gibi anladım, başka bi ilaçla beraber adı geçiyo sürekli ve zayıflamadan bile bahsediliyo, işin içinden çıkamadım.zuhal turan cevap verecek bence:))

Cahilliğimin kusuruna bakmayın kızlar, inofolic almış yürümüş.nedir bu ya?ne için kullanılıyor?

tatlım inofolic genelde pko lu olanların kullandığı bir takviye...
folik asit ve bişi daha vardı içinde unuttum şimdi:1::1:
yumurtlamayı düzenlediği,insilün direnci olanlarda kullanıldığı ve pko dan kaynaklı kilo sorununa çare olabileceği,düzenli 3 ay kullanıldığında doğal yolla gebelik elde edenlerin çok olduğunu okuduğum bildiğim bir takviye bende kullanmaya başlıyorum pazartesi inşallah:40:

kızlar nasılsınız yeni geldim eve :16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

tatlım inofolic genelde pko lu olanların kullandığı bir takviye...
folik asit ve bişi daha vardı içinde unuttum şimdi:1::1:
yumurtlamayı düzenlediği,insilün direnci olanlarda kullanıldığı ve pko dan kaynaklı kilo sorununa çare olabileceği,düzenli 3 ay kullanıldığında doğal yolla gebelik elde edenlerin çok olduğunu okuduğum bildiğim bir takviye bende kullanmaya başlıyorum pazartesi inşallah:40:

bende pko yok ama folik asite başlayacağım.acaba buna mı başlasam?en iyisi bi doktorumu arayıp sorayım, teşekkürler

tatlım uzun ya da kısa protokol tamamen kişiye göre hatta doktoruna göre bile değişen bir durum..
kötü bir durum değil yani:38:

tesekur ederım ınsallah olur fazla bekletmez bızı.gercı kızım yokken daha cok hıssedıyordum bu ozlemı suan o kadar yok ama 1 tane daha olsa ıyı olur bu kadar kısa zamanda hamıle olmayı ozledımm:16:

olsun olsun bi tane daha olsun ne güzel hem kuzun kardeşsiz kalmamış olur kardeş gibisi varmı bana kalsa çok çocuklu bir anne olurdum ama maalesef olmadı...

canım hayırlı olsun inşlh pozitif görürsün, yanlız anlamadığım rapor için evraklarını verdin ve 1 hafta sonra çağıracaklarınımı söylediler normalde 3.5 ay gibi bekleme oluyor genelde öye zamnda çağırıyorlar. tanıdık falanmıydı barıi bey şansın yaver gitmiş :)

canım bende de kısa sürede çıktı 2 kez rapor kullandım ikisinde de evrakları getirin bir hafta 10 gün içinde hallederiz dediler öylede oldu..

guldencim inofolige baktim yakinimdaki eczanelere bi cogunun ecza deposunda bulunmakta sordugun eczanelerin depolarina sordur canim

sağol canım PKO22 arkadaşımız bana yakın oturuyor onun dediği eczaneden aldıracam :16:

kızlar bi kaç gündür giremedim buraya hastanede koşturuyorum hayırlısınla rapor için evraklarım bitti.1 hafta sonra falan çıkcakmış sanırım.bu arada doktor ocak adetinde tedaviye başlayalım dedi.
adetin 2. günü çağırdı beni.ilaçlarımı da yazdı sanırım kısa protekol olacak cnku lucrin vermedi bana gonalf var çatlatma iğnesi var bide hap var..
EGUNAL canım listede benim tedavimi ocak diye düzelyirmisin rica etsem?

tamam canım güncelliyorum hemen...
zamanın belli olmasıda çok sevindim tabii en güzeli rapor işinin çabuk halledilmesi..

Yarın yumileri toplanıyormuş:46::46::46:
Tabii önemli olan sonrası sağlıklı embriyo elde edilemiyordu inşallah bu kez sorunsuzca döllenir yumiler ve transfer olabilir:16:

Back