2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

sana da geçmiş olsun canım evet hamile kalmamda bi sorun yok hiç düşükte yaşamadım çok şükür...tavsiyeni dikkate alıcam bakalım inşallah gerek kalmazda bu ay kendiliğimden hamile kalırım allah çok büyük hepimizin yardımcısı olsun

evettt fazla göremiyoruz seni
yolunda canım çok şükür
bende de değişik bişey yok tedavi adına

Mybaby benim canım biran önce tedavi olmak istiyor dün eşim yarım yamalak şubatta tedavi olur dedi ama ohooo o zamana kada kim bilir karşımıza ne aksilikler çıkar
Beklemek çok kötü yaw

Mybaby benim canım biran önce tedavi olmak istiyor dün eşim yarım yamalak şubatta tedavi olur dedi ama ohooo o zamana kada kim bilir karşımıza ne aksilikler çıkar
Beklemek çok kötü yaw

aaaa ama kötü enerji yayma evrene ne mutlu sana eşin demiş şubatta olur diye
sende şubatta herşey iyi olacak diye düşün hiç bi aksilik çıkmadan hayırlı zamanda hayırlısıyla başla inşallah
beklemek kötü tabiki ama Rabbim hayırlı olanı nasip etsin
ben de bgn kan idrar verdim 2 gündür sistitle ugraşıyorum
yrn çıkcak sonuç bakalım neymiş doktora dedim biz çocuk düşünüyoruzda b hcg de baktırırmısınız hani ilaç yazarsanız içim rahat etsin tamam dedi. hoş gebelik olcagını sanmıyorum yumi dönemim yeni geçti olsada çıkarmı bilmem
ama her zaman değerim 1 çıkıyor ya 2 olsa umut ederim

Olsun kuzu belli olmaz iyi düşünmüşsün yarın güzel haberlerini bekliyoruz
O gördüğün birin yanında bol sıfırlar göreceksin allahın izniyle inanıyorum hepimiz hamile kalacağız ahanda buraya yazıyorum

Arkadaşlar belki çok komik gelecek ama denemekte fayda var diye dusunuyorum . başka bi forumda okumuştum bu yolla çok kişi doğal yolla hamile kalmis bende henüz denemedim ama deniyecem. cinsel iliskiden sonra esiniz bacaklarinizi havaya kaldirip salliyo bu kadar.

cnm bunu deneyenlercokkkk inşlh fayadasını gör

kızlar netim geldi şükür
yarın evde değilim ama inşl akşamına görüşürüz özledim ayol sizleri

teşekkür ederim canım.
seni ta kayıt olduğum tarihten bu yana tanıyorum.,
en kısa zamanda sanada nasip olsun inşallah.
aminnn aminn YANİ 2008 denne çok zaman oldu ne amaçla üye olmuştum buraya neler yaşadım neler geçti kadar zaman oldu çok üzüldüm şimdi o günlere gidince

Mikro çipli tüp bebek tedavisi
  • Sağlık
  • GÜL KİREKLO
  • Pazar 26.10.2014
Erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan çocuk sahibi olamama sorunu artık tarihe karışıyor.

Amerika'da Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen ve Türkiye'de aynı zamanda uygulanmaya başlayan 'Mikro Akışkan Çip' teknolojisi sayesinde tüp bebek tedavisindeki gebelik oranlarında ciddi artış yaşanıyor. Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, "Mikro Akışkan Çip teknolojisi ile en iyi DNA'lı spermlerden en iyi DNA'lı embriyolar oluşturuluyor. Bu çok yeni bir teknoloji olduğu için henüz yaygın kullanılmıyor. Ancak erkek kısırlığı sorunu yaşayanlar için çok büyük bir şans" dedi.

Bilim insanlarının tüp bebek tedavisindeki yeni çalışmaları çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için de umut oluyor. Amerika'da Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen, Türkiye'de aynı zamanda uygulanmaya başlayan 'Mikro Akışkan Çip' teknolojisi de bunlardan biri. Erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan çocuk sahibi olamama sorunu ciddi oranda azaltan yöntem Türkiye'de de kullanılmaya başlandı. Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş "Tıbbın başka alanlarında da kullanılan mikro akışkan çip teknolojisi ile tüp bebek tedavisinde önemli olan gelişmeye imza atıldı. Mikro enjeksiyon sırasında sağlıklı spermleri seçilerek yumurtaya enjekte edilir. Bu teknoloji de sağlıklı spermleri seçmek üzere sperm çipleri geliştirildi.

Mikro Akışkan Çip teknolojisi ile en iyi DNA'lı spermlerden en iyi DNA'lı embriyolar oluşturuluyor. Sperm çiplerinin içinde vücuttaki sistemi taklit eden mikro kanalcıklar var. Bu mikro kanalların içinde de kaliteli sperm seçilir. Bir tarafta tüm spermler toplanır ve sağlıklı spermlerin mikro kanallardan süzülerek diğer tarafta toplanması sağlanır. Mikro akışkan çip teknolojisi mikro enjeksiyon işleminde gebelik başarı şansını yükseltir. Çünkü bu spermlerle yumurtaların döllenme ve kaliteli embriyo oluşturma dolayısıyla da gebelik oranları artar. Ülkemizde belli başlı kliniklerde uygulanan bu yöntemle ciddi başarı oranları elde edildi" dedi.

Acıbademde varmıymış bu...ne güzel bunu bayam içinde kullanılanı olmaz mı..mesela rezerv azlığında kaliteli yumurtaları çipliycekler falan...aman tadından yenmez herkes hamiş ortaliķ göbüş ve bebiş kaynar oleeeyyyy beee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…