2014 Agustos&Eylül ayında tüp bebek yaptıracaklar..Birbirimize umut olalimm..

Maşallah canm benm de o kadar yumurtam olur mu acaba :) ya ben doktoruma sormayı unuttum 2 embriyo koyar mı acaba

yaşa bağlı ben 29 yaşındayım 2 tane koyalım dedi kendisi. Ben de tamam dedim. Canım pco hastası olanlarda çok fazla yumurta oluşuyor. o yüzden rahat ol. bence sende de olur. sadece kalitesini arttırmak için ben bol bol kuru incir yedim. gerçekten işe yaradı.
 
arkadaşlar bur da gösterilen gebelik takvimi bir hafta önde gidiyor sanki ben mi yanlış ayarladım yoksa googleden gebelik hesaplamadan bulup yazmıştım tahmini doğum tarihini
Aynen öyle canım bende doktora gittim 5 haftalik 5 ama burda 6 dio biraz daha buyusun ben doktorun söylediği doğum tarihine göre ayarlicam
 
Canm bendr kalitesi için bal ataı sütü arı poleni karışımı yaptırdım sabah akşam onu yiyorum kalitesi için çok işe yarıyomuş dr m 5. Gün transferi yapmak istiyo onun içinde kalitesi önemli incirde yiyim bari biraz bide kızlar havuç çok önemliymiş kadının doğurganlığı için bu gidişle obez olucam şimdiden 2 kilo almışım
 
Reactions: Mgv
arkadaşlar bur da gösterilen gebelik takvimi bir hafta önde gidiyor sanki ben mi yanlış ayarladım yoksa googleden gebelik hesaplamadan bulup yazmıştım tahmini doğum tarihini
Canım bu içinde bulunduğun haftayı gösteriyor. Mesela ben 17+3 üm bugün. Aşağıda 18. hafta gösteriyor. Çünkü 17 bitti artık 18 in içindeyim.
 
Evet, aynen onlara teslim olduk. Folbiol, vajinal jel var. Bant östrojen hormonu için sanırım. yaşım 41 ondan mı bilmiyorum Çok da doktora sormak istemiyorum. Ama coraspin kafamı kurcaladı.??
Benim gittiğim doktora birşey sormak bazen mümkün olmuyor ama 3 hemşiresinin hangisini arasam hepsi aydınlatıcı bilgi veriyor.Eger öyle birşey mümkünse sende hemşireyi ara içini rahatlatsın. belki senin durumun bu ilacı gerektirmiyor olabilir.Ama ciddi oranda anne adayı kullanıyor bu ilacı.Bence konuş rahatlarsın aklında birşey kalmasın
 
Kzlar ya bişey sorucam dokrotum kannpıhtılaşması ile ilgili birley sölrmedi bana adetin 2. Günü geldiğinde testler yapıcaz ona göre ilaçlara başlıcaz dedi acaba kan testinde bunu yaptırır mı yoksa ben talep edeyim mi baya önemli sanırım pco ve bende zaten bizde düşük riski normalden biraz fazla oluyo
 
DÜŞÜNDÜM TAŞINDIM YAPTIKLARIM VE YAPMADIKLARIMI LİSTELEYİP YARDIMCI OLMAYA KARAR VERDİM.
yeni transfer ve yeni opu olacaklar için:
1.)opu öncesi 8 gün iğne tedavisi olacaksınız..dozu 150 den başladı.8 gün sürdü.yani 8 gün boyunca gonal-f veya benzeri ilaç.
2.)benim erken sinyal verdi yumurtalarım,hemen 4.gün cetrodite başlandı.yani erken çatlamayı engellemek için.ben PCOS polikistik over im.erken uyarıldım.
3.)sonra gonopeptyl iğnesi ile 36 saat sonra opu işlemi olacak.bu iğneyi genelde 36 saat öncesi yani gece yapmış oluyosunuz.ben gece 10. da yaptım.2.gün ün sabahı 9 da opu ya aldılar.
4.)opu kolay....korkmayın.
5.)opudan sonra size ilaç listesi veriliyor.gidip onları yazdırıyosunuz,satın alıyosunuz hemen.benim listemde crinona jel,pregostan kapsül,hibor iğne ,estrofem hap,folio folicasit vardı.hibor göbekten yapılıyor.pıhtılaşma ile ilgili.crinona jel vajinaya sokulup,içindeki sıkılıyor,yani su gibi bi jel işte.pregestan kapsülde yuvarlak top gibi,vajinal tablet.geceleri yatarken koyuluyor.
6.)sonra sizi arıyorlar.diyorlar ya 3.gün yada 5.gün e gidiyoruz embriyolarla diye.devamlı arıyolar.
7.)benim 5.güne giden 4 embriyomdan 2 siş transfer oldu,2 si donduruldu.embriyolarım blast aşamasını bile geçip,zonadan sıyrılma,kabuğundan açılmalar yapmıştı.yani 6.gün tutunabilecek yapışabilecek hale gelmişti.
8.)transfer,bence en zoruydu.opu anestezili,uyuyosun.ama transferde canlısın.korku,endişe.bi aletle giriyolar,içine kanül çubuk sokup,embriyoları gönderiyolar.
9.)sonra 2 saat yat,gidiyosun.ilaçları devam kullan diyorlar.benim kağıda embriyolarımın resimlerini vermişlerdi.öpüp öpüp koklamıştım.çok dualar ettim.onları kağıttan sevdiğimi gören doktorumuz,ne kagıdı ya,onlar artık karnında,orayı sev diye güldürmüştü beni.
10.)sonra Ananas, kabak çekirdeği, habire sebze meyve....çok önemli.ben deli gibi ananas yedim.ömründe yedinmi diye sorsanız,daha önce yememiştim.sanırım 7 taneyi falan bitirdim,10 gün içinde.
11.)kabız olmamak gerek.benimde kronik kabızlık sorunum var yıllardır.kabak yemeği,çorba, duphalac şurup, bol su,kayısı,gibi şeyler yaptım.ekmek bile yemedim.uzun bi süre et yemedim.tavuk zaten yasak.hormonlu.barbunya,kabak,yeşilfasulye,mercimekçorbası,tarhana,etsulu bulgur pilavı,meyveler....gibiydi.
12.)transferin ertesi gunu,ani batmalar oluyordu rahımde.ilk 3 gün yattım.ama doktorum yatmaya karşıydı.araba bile sürebilirsin,gez dolaş dedi.ben raporluydum,evden çıkmadan 10 gün boyunca evin içinde dolandım.çok dua ettim,okudum,kalkıp geziyor,tv izliyor,örgü örüyor,kitap okuyordum.
13.)bu 10 gün içinde tuvalete zırt pırt çıkmak,yanması,batması ağrısı gibi şikayetlerim oldu.sanki sistit olmuş gibiydim.yarım saatte bır klozetteydım.bu arada eger evınızde kalabalık yoksa,siz banyonuzdaki klozeti tek başınıza kullunın.kimseyi oturtmayın.beni yere çömelemedim,çok ağrım vardı.10 gün klozeti kullandım.eşim diğer tuvalete gitti.hijyen açısından yani.
14.)transferin 7.gününde ağrılarım dayanılmaz oldu,korkmıycakmışız.yumurtaların uyarılması ile ilgiliymiş.gereğinden fazla büyüyolarmış.
15.)ben 12.günü boşa beklediğimi hep farkediyordum.eşim illa 12.gün gidelim dedi.kurallara uymak için.ama ben 7.gün de idrar yanması ve ağrılarla anlamıştım.o gün gitsem bile belli olcakmış demekki.biz bekledik.
16.)12.gün kanınızda beta hcg baklıyor.2 gün sonra tekrar ediliyor.değeriniz 2000 lerin 3000 lerin üzerine çıkarsa ultrasonda gözükebiliyor.
17.)biz ilk tesste 1700 ve sonrakinde 3000 görünce çok korktuk,sevinemedik bile.herkes birbirine bu ne yaaaaa,diyordu.endişe,sıkıntı,haftaya merkezimize gideceğiz.herşeyi göreceğiz inşallah.daha henüz sebebini öğrenemesekte,bir kese gördük çok şükür.belki ikizdir,diğeri geriden geliyodur diyen doktor bile oldu.dış gebelik olmasın sakın diyen bile oldu.korktuk.
18.)transferden sonra ağır iş yasak
19.)tuz ruhu,çamaşırsuyı,kireç çözücü,şampuan,kokulu deterjan yasak.
20.)nane çayı,nane ,maydonoz,fazla miktarda nar bile yasak.
21.)hıç patates yemedık.2 aydır.hıç tavuk yemedık.1 aydır.
22.)son 5 aydır türk kahvesi,nescafe,çay yoktu.nasıl canım çekiyodu kahveyi.ben içmedim ama.
23.)ceviz,badem,bide yer fısıtığı dediler bize merkezden.hemen gittik yer fıstığı bulduk.
24.)folicasit başladık.
25.)en önemlisi hep allahıma dua ettim,kun fe yekun,allahım ol de,olsun,sen hikmet sahibisin,bize yardım et,dedim.meryem suresini hep okudum.başka şeylerde tabi....
26.)balık yiyin.
27.)yoğurt,süt....gaz yapar diye korkmayın,çok gazınız oluyor bu arada,valla toplum içine çıkmak zor olsa gerek.gaz yuzunden.
28.)ilk 10 gün çok uyukluyosunuz.tüm gün uyusanız yine yetmiyor.ben öyleydim.gözümü açamıyodum sanki.sonraları geçiyor ama.şimdi uykulu değilim öyle çok.
29.)her gun 1 yumurta yedim .1 aydır hergün yiyorum.
30.)opudan önce temizlikçi alabiliyosunuz alın,çünkü 1-2 ay iş yapamıycaksınız ve eşiniz nekadar yardımcı olursa olsun,o kadın gibi yapamıyor.ben bi ablayla anlaştım.geldi,banyolar,camlar,balkonlar,koltuklar ...vb.tüm gün temizlik yaptı.opuya giderken ev çiçek gibiydi.sonra zamanla pislendi,eşimde süpürge çalıştırıyo,çamaşır asıyo,bulaşık topluyo,yani herşeyi yapıyor.yani kendimi zorlamıyorum hiçbirşeye.
31.)ayaklarınızı sıcak tutun.vajinal fitiller geri tepiyor,ıslak iççamaşırıyla kalınca karnınız ağrıyo.
32.)üzüntü yok.dizi,tv falan izleyin.kitap okuyun.olumlu düşünün.
HEPİNİZE HAYIRLI HABERLER OLSUN.BENDEN BU KADAR.RABBİM BANADA SAĞLIKLA DOĞURUP KUCAĞIMA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.ALLAHIM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.BU ZORLUKLARDA BİRGÜN GEÇER,VE GÜZEL ANILAR OLARAK KALIR.EVLATLARIMIZIN BÜYÜDÜĞÜNÜDE GÖRÜRÜZ.
 
Herkesin bünyesine göre tabii ki değişebilir ben de climara fort bant kullanmıyorum mesela... isterseniz doktorunuza bir sormakta fayda var neden kestiğini içinizin rahatlaması için tabii...
 

Merhaba, biz de 2 denemede embriyo oluşruramadık dikkatimi çekti maşallah bu sefer embriyolarınız oluşmuş Allah sonuna kadar getirir inşallah.
Tedavi demişsin, neler verdiler tedavi için bizde 3. deniycez ama korktuğumdan başlayamıyorum bir türlü ,bende ilk tıp fakülte ikinciyi özel hastanede denedim. aynı şeyleri yaşadım,
Tedaviniz ne oldu öğrenebilir miyzim?
 
slm arkadaşlar doktorum bana aşılama öncesi hsg filmi çektirmedi şimdi tüp bebek öneriyor ve tüp bebekten önce mutlaka çekılmesi gerekıyormus izmirde nerde çektirebilirim bilen varmı ayrıca fiyatı nedir ve cok agrılı oluyormu yardımcı olursanız sevınırım..
 

Cok sagol canım bizde ilk başta çok sevecen bulduk dedik ki doğru yerdeyiz ama sonra yaşananlar bizi mahvetti , yordu,maddi manevi zarar gördük yine de mücadeleye devam edeceğiz yapıcak bir şey yok Allah bizi doğru insanlarla karşılaştırsin.
 
Çok güzel ve açıklayıcı yazmışsınız tatlım ellerine sağlık))
 

Canım çok sagol ilgin için gittiğim yerde bir arkadaşla tanıştım burda ki gibi kardes olduk dert ortağı olduk oda benim gibi aynı sayılan olayı yaşadı onda yumurta rezervi azlığı vardı zar zor yumurta oluşuyordu uzun tedavi sonrası 4 yumurtası oldu ikisi transfer edilebildi ve sonra hamile olduğunu öğrendi benimle aynı gün kanama ile dr gitti bebeği kaybetti bu süre zarfında ona sadece climara jelle
vermiş sadece başka hiç ilaç yok kendi drun a kontrole vee konuşmaya gittiğinde rahim duvarı incelemiş demiş o yüzden bebek düştü e kıza niye estrofem vermiyorsun niye desteklemiyorsun tamam herkesin durumuna göre veriliyor bu ilaçlar ama bazı ilaçları da herkes kullanıyor ilaçsız tedavi olan var mı ne bileyim rabbım biliyorum vakti gelmediği için vermedi ama Dr kontrolü ve ilgisi de çok önemli diye düşünüyorum.
 
Canim bende radyomar diye bir yeri aradım 400dedi sadece findikzade subemizde çekiliyor dediler birde senin dediğin yeri ariyayim
Benim dediğim yer oradı mıydı ki orasıda olabilir adı öle bişeydi ben gideli 1sene oldu 300 çektirmiştim daha uygun yerler vardır aslında canım araştırsaydın biraz
 
Arkadaşlar size tavsiyem burda yazılan tüm örnekleri kafanıza takılanlari doktorunuza sorun sorgulayin sonra benim gibi çekinip guvenip hüsran yasamayin sorun ki olumsuz bir şey olduğunda size ne cevap vereceğini o düşünsün ben keşke sorsaydim hatta hamile olduğum anda kendi jinekokogum a gitseydim diye kafamı yedim tüp bebek Dr lari çok yoğun ince detay düşünülmuyor bazen bilerek bazen bilmeyerek ...benim çok içim yandı çokkk ama rabbim den bıkmadan isteyeceğim mücadele mi edeceğim.
 
sen de sağol canım ne demek.
açıkcası dediğin gibi tüp bebek tedavisi zaten tonla ilaç kullanmak demek.
ben bu işin acemisiyim ama az çok öğrendim ki bazı hormonal destekler gerçekten çok önemliymiş.
transfer sonrası progesteron ve estrofem i hemen hemen herkes kullanıyor.
tabiki vakti geldiğinde meleğin de sana gelecektir hayırlısı ile.
ancak maddi manevi yapılan harcamalar var,umutlar var.
elbette ki aldığımız tedaviyi irdeleyeceğiz veya başarısız sonuç aldığımızda neden diye anlamya çalışacağız bu da en doğal hakkımız.dr.umuzdan da en doğru tedaviyi talep etmek te en büyük hakkımız.
bedenen ne kadar hırpalanıyor insan.mesela ben transfer esnasında çok sıkıntı çektim.bütün tedavim boyunca en stres olduğum gerildiğim andı.zor bir deneyimdi benim için.bunlar kolay aşamalar değil.tedavi gören kadının bedenen ve ruhen yaşadıkları kolay değil gerçekten.yaşayarak ben de öğrendim.
defalarca deneyen kadınlarımız var senin gibi.bu sebeple tüp bebek tedavisinde dr. hatası mimimal olmalı.
 
Canım çok geçmiş olsun yaşadıklarına çok üzüldüm((Allah yardımcın olsun canım.ben de Tayfun hocada tedavi oluyorum.Kendi Dr'umun tavsiyesiyle gitmiştim.Şimdilik herşey yolunda gidiyor inşallah böyle devam eder.
Canım sana ve @prensesim1975'e birşey sormak istiyorum.Bu coraspin meselesi kafamı kurcaladı.Ben kullanmıyorum.Bu ilac kan testi sonucuna göre mi veriliyor yoksa önlem olsun diye herkese verilmesi mi?bi de hangi aşamada kullanılmaya başlanıyor??
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…