2014 Agustos&Eylül ayında tüp bebek yaptıracaklar..Birbirimize umut olalimm..

Merhaba, biz de 2 denemede embriyo oluşruramadık dikkatimi çekti maşallah bu sefer embriyolarınız oluşmuş Allah sonuna kadar getirir inşallah.
Tedavi demişsin, neler verdiler tedavi için bizde 3. deniycez ama korktuğumdan başlayamıyorum bir türlü ,bende ilk tıp fakülte ikinciyi özel hastanede denedim. aynı şeyleri yaşadım,
Tedaviniz ne oldu öğrenebilir miyzim?
Canım merhaba eşim kendi kendini bitkisel takviyelerle tedavi etti.Ona hiç bir doktor yardımcı olmadı aksine 2 kez boşu boşuna kestiler.Şuan öyle pişman ki bilinçlenince tese olmanın ne kadar zararlı olduğunu farkediyor insan.Öncelikle sigarayı net olarak geçen yıl bıraktı.Her sabah cevizi hayatına soktu.Menengiç tohumu çok önemli her sabah yedi.Omega3 kullandı.hergün e vitamini aldı ve 3 günde 1 c vitamini kullandı.5 güne 1 Tarçın içti hergün keten tohumu kullandı hergün bizim içtiğimiz folik asiti o da kullandı.günde 1 adet muz yedi.daha da vr. onun üye olmuş olduğu bir grup var facete ordan paylaşıyor azospermia ve erken yumurta yetmezliği diye bir face grubu.Orda herkes birbirini takip ediyor ve kullandıklarını paylaşıyor.oaraya eşiniz mutlaka katılsın.Çünkü hepsinin problem şekli farklı olabiliyor ona göre hafta hafta bitkiler değişe biliyor iltihaplı olan var varisli olan var yani kişisel iletişime geçerse daha net yardımcı olabilir.
 
Kan tahlili verdim gldim değer 5.75 olmuş haftaya bir daha kan verecekmişim dış gebeliknolma ihtimali olabilir dedi ondan bu değerin düşmesi lazım dediler bekleyip göreceğiz bakalım ilaçları bırakabilirsiniz dedi
 
DÜŞÜNDÜM TAŞINDIM YAPTIKLARIM VE YAPMADIKLARIMI LİSTELEYİP YARDIMCI OLMAYA KARAR VERDİM.
yeni transfer ve yeni opu olacaklar için:
1.)opu öncesi 8 gün iğne tedavisi olacaksınız..dozu 150 den başladı.8 gün sürdü.yani 8 gün boyunca gonal-f veya benzeri ilaç.
2.)benim erken sinyal verdi yumurtalarım,hemen 4.gün cetrodite başlandı.yani erken çatlamayı engellemek için.ben PCOS polikistik over im.erken uyarıldım.
3.)sonra gonopeptyl iğnesi ile 36 saat sonra opu işlemi olacak.bu iğneyi genelde 36 saat öncesi yani gece yapmış oluyosunuz.ben gece 10. da yaptım.2.gün ün sabahı 9 da opu ya aldılar.
4.)opu kolay....korkmayın.
5.)opudan sonra size ilaç listesi veriliyor.gidip onları yazdırıyosunuz,satın alıyosunuz hemen.benim listemde crinona jel,pregostan kapsül,hibor iğne ,estrofem hap,folio folicasit vardı.hibor göbekten yapılıyor.pıhtılaşma ile ilgili.crinona jel vajinaya sokulup,içindeki sıkılıyor,yani su gibi bi jel işte.pregestan kapsülde yuvarlak top gibi,vajinal tablet.geceleri yatarken koyuluyor.
6.)sonra sizi arıyorlar.diyorlar ya 3.gün yada 5.gün e gidiyoruz embriyolarla diye.devamlı arıyolar.
7.)benim 5.güne giden 4 embriyomdan 2 siş transfer oldu,2 si donduruldu.embriyolarım blast aşamasını bile geçip,zonadan sıyrılma,kabuğundan açılmalar yapmıştı.yani 6.gün tutunabilecek yapışabilecek hale gelmişti.
8.)transfer,bence en zoruydu.opu anestezili,uyuyosun.ama transferde canlısın.korku,endişe.bi aletle giriyolar,içine kanül çubuk sokup,embriyoları gönderiyolar.
9.)sonra 2 saat yat,gidiyosun.ilaçları devam kullan diyorlar.benim kağıda embriyolarımın resimlerini vermişlerdi.öpüp öpüp koklamıştım.çok dualar ettim.onları kağıttan sevdiğimi gören doktorumuz,ne kagıdı ya,onlar artık karnında,orayı sev diye güldürmüştü beni.
10.)sonra Ananas, kabak çekirdeği, habire sebze meyve....çok önemli.ben deli gibi ananas yedim.ömründe yedinmi diye sorsanız,daha önce yememiştim.sanırım 7 taneyi falan bitirdim,10 gün içinde.
11.)kabız olmamak gerek.benimde kronik kabızlık sorunum var yıllardır.kabak yemeği,çorba, duphalac şurup, bol su,kayısı,gibi şeyler yaptım.ekmek bile yemedim.uzun bi süre et yemedim.tavuk zaten yasak.hormonlu.barbunya,kabak,yeşilfasulye,mercimekçorbası,tarhana,etsulu bulgur pilavı,meyveler....gibiydi.
12.)transferin ertesi gunu,ani batmalar oluyordu rahımde.ilk 3 gün yattım.ama doktorum yatmaya karşıydı.araba bile sürebilirsin,gez dolaş dedi.ben raporluydum,evden çıkmadan 10 gün boyunca evin içinde dolandım.çok dua ettim,okudum,kalkıp geziyor,tv izliyor,örgü örüyor,kitap okuyordum.
13.)bu 10 gün içinde tuvalete zırt pırt çıkmak,yanması,batması ağrısı gibi şikayetlerim oldu.sanki sistit olmuş gibiydim.yarım saatte bır klozetteydım.bu arada eger evınızde kalabalık yoksa,siz banyonuzdaki klozeti tek başınıza kullunın.kimseyi oturtmayın.beni yere çömelemedim,çok ağrım vardı.10 gün klozeti kullandım.eşim diğer tuvalete gitti.hijyen açısından yani.
14.)transferin 7.gününde ağrılarım dayanılmaz oldu,korkmıycakmışız.yumurtaların uyarılması ile ilgiliymiş.gereğinden fazla büyüyolarmış.
15.)ben 12.günü boşa beklediğimi hep farkediyordum.eşim illa 12.gün gidelim dedi.kurallara uymak için.ama ben 7.gün de idrar yanması ve ağrılarla anlamıştım.o gün gitsem bile belli olcakmış demekki.biz bekledik.
16.)12.gün kanınızda beta hcg baklıyor.2 gün sonra tekrar ediliyor.değeriniz 2000 lerin 3000 lerin üzerine çıkarsa ultrasonda gözükebiliyor.
17.)biz ilk tesste 1700 ve sonrakinde 3000 görünce çok korktuk,sevinemedik bile.herkes birbirine bu ne yaaaaa,diyordu.endişe,sıkıntı,haftaya merkezimize gideceğiz.herşeyi göreceğiz inşallah.daha henüz sebebini öğrenemesekte,bir kese gördük çok şükür.belki ikizdir,diğeri geriden geliyodur diyen doktor bile oldu.dış gebelik olmasın sakın diyen bile oldu.korktuk.
18.)transferden sonra ağır iş yasak
19.)tuz ruhu,çamaşırsuyı,kireç çözücü,şampuan,kokulu deterjan yasak.
20.)nane çayı,nane ,maydonoz,fazla miktarda nar bile yasak.
21.)hıç patates yemedık.2 aydır.hıç tavuk yemedık.1 aydır.
22.)son 5 aydır türk kahvesi,nescafe,çay yoktu.nasıl canım çekiyodu kahveyi.ben içmedim ama.
23.)ceviz,badem,bide yer fısıtığı dediler bize merkezden.hemen gittik yer fıstığı bulduk.
24.)folicasit başladık.
25.)en önemlisi hep allahıma dua ettim,kun fe yekun,allahım ol de,olsun,sen hikmet sahibisin,bize yardım et,dedim.meryem suresini hep okudum.başka şeylerde tabi....
26.)balık yiyin.
27.)yoğurt,süt....gaz yapar diye korkmayın,çok gazınız oluyor bu arada,valla toplum içine çıkmak zor olsa gerek.gaz yuzunden.
28.)ilk 10 gün çok uyukluyosunuz.tüm gün uyusanız yine yetmiyor.ben öyleydim.gözümü açamıyodum sanki.sonraları geçiyor ama.şimdi uykulu değilim öyle çok.
29.)her gun 1 yumurta yedim .1 aydır hergün yiyorum.
30.)opudan önce temizlikçi alabiliyosunuz alın,çünkü 1-2 ay iş yapamıycaksınız ve eşiniz nekadar yardımcı olursa olsun,o kadın gibi yapamıyor.ben bi ablayla anlaştım.geldi,banyolar,camlar,balkonlar,koltuklar ...vb.tüm gün temizlik yaptı.opuya giderken ev çiçek gibiydi.sonra zamanla pislendi,eşimde süpürge çalıştırıyo,çamaşır asıyo,bulaşık topluyo,yani herşeyi yapıyor.yani kendimi zorlamıyorum hiçbirşeye.
31.)ayaklarınızı sıcak tutun.vajinal fitiller geri tepiyor,ıslak iççamaşırıyla kalınca karnınız ağrıyo.
32.)üzüntü yok.dizi,tv falan izleyin.kitap okuyun.olumlu düşünün.
HEPİNİZE HAYIRLI HABERLER OLSUN.BENDEN BU KADAR.RABBİM BANADA SAĞLIKLA DOĞURUP KUCAĞIMA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.ALLAHIM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.BU ZORLUKLARDA BİRGÜN GEÇER,VE GÜZEL ANILAR OLARAK KALIR.EVLATLARIMIZIN BÜYÜDÜĞÜNÜDE GÖRÜRÜZ.
Canım benm süpersin çok saol rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
 
Hadi canı hayırlı olsun benim de 3 gün oldu 2 adet 5. Gün embriyosu. Bekleyip göreceğiz

benim de 2 adet 5. gün embriyosu canım. bugün 3. günüm.
Merhaba canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah kucağına alıp kollamayı da nasip etsin. Bir sorum var. Ben de 5. Gün transferi oldum. Bugün 4. Günüm ama hiç belirtim yok. Tutmadı gibi. Ilk 1 2 gün sancım vardı şimdi hiç bişey yok. Sen de nasıl olmuştu

benim 5.gün embriyosunda 3. günüm canım. adet olacakmısım gibi kasıklarım ağrıyor sadece bu sabah özellikle.

Maşallah canm benm de o kadar yumurtam olur mu acaba :) ya ben doktoruma sormayı unuttum 2 embriyo koyar mı acaba

benim 2 blastokist koyuldu canım. doktorla yumurta sayısına senin yasına gore en fazla iki koyabiliyor, yasal olarak 35 altı bir embriyo olmasına rağmen.

Merhaba, aynı süreçteyiz. Benim de iki embriyom dün transfer edildi. 5. gündü seninki gibi. Bu ilk denemem, ya senin? Ben de raporluyum, evde dinleniyorum. haftayı kapattım yani. Ani hareketler yapmamaya dikkat ediyorum. Sakin günler geçirmek en güzeli sanırım. Bana 8 ekim dedi doktorum kan tahlili için ama bekleyeceğimi sanmıyorum. Bir arkadaş daha var bu forumda ona 5 ekim demişti sanırım. o da bayram öncesi yaptırmayı düşünüyordu. Senden de bu tarihi duyunca kesin erken yaptırırım. Hadi hayırlısı :)

canım benim doktorum 10.gün test yaptır dedi. 2 ekim oluyor.

herkes transferden sonra kullandığı ilaçları yazabilir mi ?
- sabah aksam birer estrofem
- sabah akşam crinol jel
- 200'lük folik asit
kullanıyorum canım



Merhaba,
Seninle doktorlarımız aynıydı diye hatırlıyorum. Transfer edilecek embriyo sayısını beraber mi karar verdiniz? Benim ilk denemem olacak ve yaşım 30. Ancak transfer edilecek embriyo sayısını henüz konuşmadık ve açıkçası kaç tane koyacağını merak ediyorum. Diğer bir sorum da benim 14 yumurtam 3. gün dondurulmuştu. Bunları çözdürüp 5. güne gitmesini mi bekleyecek? Sende nasıl oldu?

evet canım, çözdürüp 5. güne gitmesini mi bekleyecekler. hayırlı güzel haberler insallah.
 
Canım merhaba eşim kendi kendini bitkisel takviyelerle tedavi etti.Ona hiç bir doktor yardımcı olmadı aksine 2 kez boşu boşuna kestiler.Şuan öyle pişman ki bilinçlenince tese olmanın ne kadar zararlı olduğunu farkediyor insan.Öncelikle sigarayı net olarak geçen yıl bıraktı.Her sabah cevizi hayatına soktu.Menengiç tohumu çok önemli her sabah yedi.Omega3 kullandı.hergün e vitamini aldı ve 3 günde 1 c vitamini kullandı.5 güne 1 Tarçın içti hergün keten tohumu kullandı hergün bizim içtiğimiz folik asiti o da kullandı.günde 1 adet muz yedi.daha da vr. onun üye olmuş olduğu bir grup var facete ordan paylaşıyor azospermia ve erken yumurta yetmezliği diye bir face grubu.Orda herkes birbirini takip ediyor ve kullandıklarını paylaşıyor.oaraya eşiniz mutlaka katılsın.Çünkü hepsinin problem şekli farklı olabiliyor ona göre hafta hafta bitkiler değişe biliyor iltihaplı olan var varisli olan var yani kişisel iletişime geçerse daha net yardımcı olabilir.
hmm sizde mi celalettin hocayı tanıyorsunuz o face grubuna bizde uyeyiz :) celalettin hoca ve ersel beyin cok arkadasa faydası oldu ve esim celalettin hocanin ve ersel beyin sayesinde bugunlere geldi
 
hmm sizde mi celalettin hocayı tanıyorsunuz o face grubuna bizde uyeyiz :) celalettin hoca ve ersel beyin cok arkadasa faydası oldu ve esim celalettin hocanin ve ersel beyin sayesinde bugunlere geldi
o zaman eşlerimiz belki de birbirini tanıyordur... Celalettin hoca tamam ama ersel beyin verdiği bazı şeyler geri tepti daha fazla lökosit yaptı eşim kendi kendine bazı yöntemler bulmak zorunda kaldı ama yine de allah razı olsun çok yardımcı oldular.
 
Benim eşimin normal yoola hiç spermi yoktu.Sonra ölü sperm çıkışı oldu.Tedavizsine aralıksız devam etti il 100.000 canlı sperm çıkışı oldu sonra 600.000 bir ara ersel beyin bir ilacını kulandı o düşürdü yine 100.000e o ilacı bıraktı diğerlerine devam etti yumurta toplama günü 1.5 milyondu tüp bebek doktorum şoka girmişti.Hem de spermler +4 kalitedeydiler.
 
Slm kislar nasilsiniz
Transfer olmus olacak olan arkadaslarima simdiden hayirli olSun diorum insallah pozitif sonuclar alacagi ve burda sevincegimiz gunler gelicek
Biz buyuyoruz inSallah hala bulantim falan yok ama asiri gous agrisi yorgunluk ve surekli uyku hali mevcut
Saglikla buyusun bebegim insallah
Randevu tarihime 13 gun falan kaldi galiba gunler durdu resmen gecmio ama sonu guzel oLsun okadarda beklerim sorun diil
DaualarimdaSiniz
 
Canım bu içinde bulunduğun haftayı gösteriyor. Mesela ben 17+3 üm bugün. Aşağıda 18. hafta gösteriyor. Çünkü 17 bitti artık 18 in içindeyim.
anladım arkadaşım dün dr da demişti 6.haftaya girdin diye internetten hesapladım 6 haftalık yani 6 +2 oluyor ondan 7 yi gösteriyor teşekkürler canım
 
  • Beğen
Reactions: Pbb
X