- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #36.281
allah yardımcın olsun cnm bizde de gaz var ama senın kuzu bayağı dertli sanırım.. anason rezene ve kımyon tohumu karışımı ıcıyorum ben sende ıcsene az da bebeğe ver belkı ıı gelirkızlar kafayı yiyecegim bu saat oldu saat sekizden beri ağlıyor uyumuyor ıkınıyor bu gaz geçmeyecek galiba hep böyle olursa yandik :-(
bizde pazartse olduk ateş olmdı ama ben yıne de 1 cay kasıgı calpol verdım gıtmeden ağrısı olmasın dıye ..aksam huzursuzlandı ama gaz mıydı ası mı bılemedemKizlar bugun ilk asimizi olduk birsey sorcam ates oldumu ilk asidan sonra?
Hmm ben de sordum da hafif olabilir calpol icirebilirsin dedi de ben daha icirmedim simdilik bisey yok. Ama uyurken biraz huzursuzlandi ondan midir bilemedim bu kdr erken etki etmez heralde.. sagol cnm cevabin icinbizde pazartse olduk ateş olmdı ama ben yıne de 1 cay kasıgı calpol verdım gıtmeden ağrısı olmasın dıye ..aksam huzursuzlandı ama gaz mıydı ası mı bılemedem
biz de pazartesi olduk.ateş olmadı.zaten bunda olmaz bir sonrakinde olacak dedilerKizlar bugun ilk asimizi olduk birsey sorcam ates oldumu ilk asidan sonra?
kızlar özellikle akşamlar oğlum emerken böyle gaz sancısından dolayı sanırım memede kalamıyor
ememiyor rahatça ağlıyor bırakıyor memeyi.. sonra iştahla yine tutuyor ama ememiyor sanırım gaz sancısı
ya da başka nedeni olabilir mi? varmı bunu yaşayan? çok üzülyorum ya
Cünkü bütün gün memede asalak gibi yasayan bir bebege sahibim, uyumuyor. Uyutmuyor. Tek basimayim ve kaldiracak gücüm yok. Zaten yemek yiyemiyorum ki, sütüm büyük ihtimalle kesilir yakinda. :) Bence cok büyük bir sorun da degil emzirememek, ben hastaliklardan emememisim bir ay emmisim, 2 sene emen kardeslerimden cok daha saglikliyim :)
cok takip edemiyorym azicik okuyorum sonra yine firsat bulamiyorym tesadufen gordum msjini da..iyiym cnm 20 gunluk olduk.herkesteki sikintilar mewcut onun disinda bi yaramazlik yok cok sukur..hepimize gazsiz kusmuksuz gunler diliyorum:)Zuzu doğum yaptın mı yapmışsındir illaki nasılsın bebeğin nasıl dünden beri soracağım unuttum...sen nasılsın
Kizlar süt sağma makinesi ne kullaniyosunuz memnun olanlar yazabilirmi manuel pompadan dahami kuvvetli cekiyo bide onu öğrenmek istiyorum sütüm azaldi sanki ya napcam ben
Tskkr ederim cnm ben de kontrol ediyorum surekli bisey yok. Yalniz bi mahzunlasti sanki oglusum uzuluyorum onu oyle goruncebiz de pazartesi olduk.ateş olmadı.zaten bunda olmaz bir sonrakinde olacak dediler
Canım yüzüstü yatır sırtına hafif hafif vur ben öyle yapıyorumYa kizlar nasil gaz cikartiyorsunuz .ben her meneden snra sirtini ovuyorun cikmiyor daha birkere cikartamadim.cocuk kendi cikartirsa iste.kipkirmizzi oluyor.nasil ve kac dakkada cikiyirki bu gaz.
Gazı olduğunda Bizimkide öyle yapıyorkızlar özellikle akşamlar oğlum emerken böyle gaz sancısından dolayı sanırım memede kalamıyor
ememiyor rahatça ağlıyor bırakıyor memeyi.. sonra iştahla yine tutuyor ama ememiyor sanırım gaz sancısı
ya da başka nedeni olabilir mi? varmı bunu yaşayan? çok üzülyorum ya
canım bende migren var bir kez ictim rezene kimyonlu kokusu tetikledı çok bebeğe arada veriyorumallah yardımcın olsun cnm bizde de gaz var ama senın kuzu bayağı dertli sanırım.. anason rezene ve kımyon tohumu karışımı ıcıyorum ben sende ıcsene az da bebeğe ver belkı ıı gelir
Ben buraya pek sık girmiyorum ama yazdıklarını takip ettim ve kesinlikle anlıyorum çünkü ilk bebeğimde aynı şeyleri hissettim. Çok istememe beklemem rağmen birden şoka girdim. Sürekli ağlayan mız mız , hayatımı zorlaştıran bişey gibi geldi. Sanki sevemiyordum. Hatta şey diye düşünüyordum hani bi gülünce bütün dertlerim bitecek , o gülünce ben sadece suçluluk hissediyordum. Karar vermiştim annelik bana göre değildi ama çook geçti. Bu düşünceleri bence bebek de hissetti ve beni emmedi ve inan suçluluk hissetmeme rağmen o zamanlar oh be dedim. Ama şimdi uzaktan bakınca hepsi lohusalık kafası kızım şuan 20 aylık ve bütün yaramazlıklarına rağmen bir gülünce her sey bitiyor. Kızımla tatilede gittim alışverişede gecede çıktım gündüz de eski hayatımdan cok daha renkli oldu onsuz bişeyin tadı çıkmıyo biraz sabır sonra geçecek alışacaksın. Emin ol istisna olmicak seninki herkes gibi süper anlaşacaksınız yavrunla. Kendini nasıl iyi hissediyorsan oyle yap süt mevzusunda çocukların en çok delirmemiş sakin mutlu anneye ihtiyaçları var. Ben de elimden geldiğince 20 aylık kızım ve 1,5 aylık oğlumla sakin ve güleryüzlü olmaya çalışıyorum:)
Uzun yazdım ama bunları bil istedim o dönem biri de bana söylenişti biraz olsun rahatlamanı istedim
tatlım sen iyi misin? umarım kızmasın bana ama bence sen çok bunalmışsın, çok stres yapmışsın kendine ve psikolojin iyi değil.. yanında ya da yakınında kimse yokmu? kafa dağıtabileceğin, ya da az da olsa bırakıp dinlenebileceğin..
benimde ailem uzakta yanımda kimsem yok ama eşim çok destek oluyor sağolsun.. senin eşin ne durumda yardımcımı sana? ben ilk oğlumu doğurduğumda 18 yaşındaydım, daha yeni evli izmirden bursaya gelmişim, tamamen farklı ortam daha ona alışamamışken bide bebem oldumu ve inan 1 sene hiç durmadan uyumadan ağladı ve ben insanın 1 sene uyumadan yaşayabileceğini gördüm.. ozaman eşim de cahildi yardımcı olmazdı pek. kaynanam hiç yardımcım olmadı, anneme gittiğimde o bile komşuları rahatsız olcak diye bana kızdı düşünebiliyormusun? mahallede benden rahatsız olan komşular bile oldu. gören herkes aa ağlayan bebeğin annesi diye sesleniyordu bana .. ve ben o bir senenin sonunda bir daha senelerce gece lambası görmek istemedim resmen boğazıma biri yapışıyordu çünkü.. ama 1 yaşına bir girdi oğlum o kadar akıllı oldu ki.. sadece kendi oyuncaklarıyla oynadı asla ne bizim evimizde ne de başkasının evinde bişey ellemedi vs.. sonra herkes akıllı olmasını konuşmaya başladı. herkes bir işin varsa bana bırak ben bakarım diyordu.. diyeceğim o ki sabrın sonu selamettir arkadaşım. yalnız değilsin merak etme. bebek büyütmek çok zor, çok meşakatli bir iiş. eğer psikolojik olarak zor durumdaysan hiç çekinme yardım al. şuan sağlıklı düşünemiyorsun belli. normale dönünce çk üzülmek vicdan azabı çekmekte var..
not: mesela ben bu yazıyı yazarken 4 kere ara verdim bebeğim ağladığı için, o yüzden sürtçü lisan ettiysem affola :)
emen çocuk sağlıklı diğerleri sağlıksız olacak diye bir şey yok zaten.umarım bebeğin biraz düzene girer de daha fazla emzirebilirsin.ek gıdaya geçince bu kadar meme istemez zaten.kendin nasıl sağlıklı olursan mutlu olursan bebeğin de o zaman o kadar sağlıklı o kadar mutlu olur.önce anne ayakta kalabilmeli.en doğru kararı kişi kendisi verir.bunalmışsın belli ki.rabbim yardımcın olsun.
sut sagma makinem lansinoh un cift taraflisi cok memnunum 5 dk da iki gogsu bosaltiyo sut arttirmak icin ben hipp in cayini iciyorum ama asil arttiran dereotu kahvaltida domatesle yiyiyorum bulgir ve balik cok arttiriyo bide bn eger uyur emmezse 3 saat oldumu sagiyorum emme bittkten sontada sagiyorum tqm bosalsin die o zaman cogaliyoKizlar süt sağma makinesi ne kullaniyosunuz memnun olanlar yazabilirmi manuel pompadan dahami kuvvetli cekiyo bide onu öğrenmek istiyorum sütüm azaldi sanki ya napcam ben
ben rezene çayı veriyorum biraz kendimde humana içiyorum içinde rezenede varmış bir de bebeği biraz yüzüstü yatırıp sırtını okşuyorum karnına masaj yapıyorum ev çok sıcak olmasına rağmende çok ince giydirmiyorum tabi gerçekten çok gazlıysa bunlarda işe yaramaz belkiCanım aynı durumdayız, gece sorun yok, gündüz öyle böyle emziriyorum ama akşam üstü uyuyana kadar hırsla saldırıyo en fazla 2 dk emip ağlayarak bırakıyo ve yine hırsla aranıyo. Çok üzüldüm sütüm yok mu acaba dedim hatta gecenin bi yarısı gittim mama aldım onuda emmedi. Kızarıyo bozarıyo inşallah biran önce geçer bir yöntem yada çözüm bulursan lütfen paylaş çok üzülüyorum
ben de kanama çok az oldu sanki kanama olsa daha rahatlarmışım gibi geliyor benim dr um hiç bir şey demedi 40 çıkınca gel dedi ama bence sen git kafan rahat olur en azından böylece bebeğinde rahat olur sağlığımız artık çok önemliGünaydın sezeryanla doğum yapanlar
Kanamalariniz devam ediyor mu? Geçiyor sonra az az devam ediyor 27 gün oldu bugün sanki pis koki geliyor rahatsız oluyorum, kokulu akıntı,sari akıntı olunca hemen gel demişti doktor akıntı filan yok ama kokuyu hissediyorum doktora gitmem gerekli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?