2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

hahahaa güzel olduu

Benimki istanbul doğumlu ama köken izmir :) şuanda da izmirde zaten :))

Benimki de İstanbul doğumlu, ama köken Erzurum.. Sen de İzmirdeydin di mi canımm? Adetleriniz aynıdır sıkıntı çekmezsiniz yani

Benimki de İstanbul doğumlu, ama köken Erzurum.. Sen de İzmirdeydin di mi canımm? Adetleriniz aynıdır sıkıntı çekmezsiniz yani

Evet canım o konuda bi zorluğumuz yok allahtan aynı herşeyimiz evet bende izmirliym , sen nerelisin peki :)

aaaaa , zamanı gelince iş başa düşünce öğrenirsin artık sende :))

Ama oranın kültürüyle büyümedim ki canımcımm babam çok gençken gelmiş, annem Balıkesirli :)) Onun için yöre adeti olarak değil de genel kalıp olarak belirli adetler vardır ya hiçbir yerde değişmez, her yerde aynıdır, işte onlardan uygulamak en mantıklısı

Katılıyorum canım kesinlikle...

Bu arada Nişan bohçası olayını nasıl buluyorsunuz :)
Nede olsa nerden bakılsa tahminen yazdan sonra sohbaharda nişan bohçası heyecanında oluruz gibime geliyor
Ben herkese yapılmasına karşıyım ya fazla masraf bence Gelin Damat Olmalı bence...
Aileye 300 ,TL bile gitse onun yerine nişanlıma alırım düğün öncesi o onu almaz +300 bize kalır ...
Yanlış mıyım?

canım şimdi herkesin değişir ama bizim ailede , zaten sadece nişan bohçası geline ve damata oluyor , onun haricinde , evlenildiği zaman bohça olarak değil ama , biz kız tarafı olarak söyleyim , damadın annesi babası kardeşi - varsa kardeşinin eşi ve çocuklarına , hediye alıyoruz , yani öyle gelin bohçası gibi bisürü şey değil ama mesela kayın valideye şık kaliteli bi bluz olur , kayınpedere aynı şekilde iyi bir gömlek vb...

Hayırlısıyla atlatırsın inşallah canımm
İnşallah canımm sen de öyle kolayca atlatırsın inşallah,teşk.ederimm

Ben de senin gibi düşünüyorum canımm ama düğün bohçası da yapmak gerekiyor muuu bi dee? Kimisi sözde,nişanda,düğünde çok detaylı bohçalar hazırlıyor kararsız kaldımm Nişanda hazırlayınca düğünde yapmaya gerek kalmıyorsa eğer, anne babasına da ufak çok detaylı olmayan yarım elma gönül alma hediyelerden yanayım ben..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bizdede aynı cnm... Sadece tek fark ister nişanda ister düğünde bir bohçaya konuluyor...
Aynen bluz iç çamaşırı çorap lif seccade galiba :S ....

Nişanda isteyen yapıyor bohçayı cnm...
Düğün önceside gelinle damat yine bohça ağırlığında değil ama bizde kayınvalde alışverişe çıkarıyor düğünden önce...
1-2 Pijama 1-2Gecelik 1-2 İç çamaşır Takımmları vs.... Bu sefer adet yerini bulsun diye bazı ıvır zıvır değil kullanılacak şeyler :)

aynı sey bendede oldu canım 2007 de cıkmaya başladık okullardı askerlıktı derken 2012 yazında evlenıyoruz. 5 sene beklemiş olacagız bizde birbirimizi zor oldu bazen tabiki ki ama bu gunlerınde tadını cıkararak yasamak lazım bu zamanların ayrı bır yerı var daha bır farklı oluyor evlılıkten.

kızlar bu nişan bohçası hazırlığında olanalrınız varmı bende yakında yaparım ama acemiyim:2::2::2: bilgilerimizi paylaşalım

kızlar son yedi gün aşkıma kavuşmama çok heyecanlıyım :119:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…