- 9 Temmuz 2012
- 827
- 2
kuzum allah yardımcın olsun. tüm hamile çalışanların işi zor gerçekten. size dua ediyorum hep rabbim güç kuvvet versin hepinize
amin canım.
ağzına yüreğine sağlık tatlım geçce hayırlısı ile şu 3 ay da izine ayrılsak valla:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kuzum allah yardımcın olsun. tüm hamile çalışanların işi zor gerçekten. size dua ediyorum hep rabbim güç kuvvet versin hepinize
Ne kadar güzell bütünn detayları konuşmuşsun. Ben her gitmemden önce kafamda bir sürü soru oluyor. Doktorun yanına gidip bebişi görünce hepsi uçup gidiyor kafamdan
Bu sefer liste yapıp gidicem valla başka türlü olmuyor
çok sağol canım benim,
gittim dr uma korkulacak bişi yok dedi ama serum takalım dedi çünkü 3 gündür berabat bi haldeydim.sıvı al dedi bol bol dinlen
Kızlar size bişey sorucam. Benim ellerimin üstünde kırmızı lekeler çıktı. Çokta kaşınıyor. El kremi kullanıyorum sadece ama oda çok faydalı değil. Normalde kışın ellerin çok çatlar ama bunlar çatlak gibi değil. Alerji olmuşum gibi. Kullandığım sabunu , deterjanı da değiştirmedim. Kaşımaktan istemiyorum ama çok fena durumdalar (
Aranızda böyle bişey yaşayıp çözüm bulan var mı acaba ??
Birde benide dua listesine ekler misiniz??
Bılgılerın ıcın teşekkürler
Topiğin neden kapatıldığı ile ilgili admin den bilgi alabilirsin
Ilac kullaniyorsan alerji yapmis olabilir.mutlaka doktoruna soyle.hatta yakin eczane varsa onlar da anlar ilac alerjisinden.
Hosgeldin canim bizde sizi ozledik.bi yan sokaga tasindi topikcok gecmis olsun ayrica.Biz geldik 1 hafta aradan sonra güzel bir trakya tatili yaptık
Ama gitmeden önce biraz boğaz ağrım vardı öksürüklü bir tatil oldu.
Bugün hemen doktora gittik şurup ve sprey verdi.Umarım daha kötü
olmadan düzelirim.Bu arada bebişimin ilk tekmesini hissettim çok
garip bir duyguSayfamız kapanmış çok üzüldüm.Umarım
burda devam ederiz huzurlu bir şekilde...Sizleri çok ama çok özledik teyzoşları.
ben bi kaç gün giremedim neler oldu anlamış değilim admine sor demişsin listeye baktım admin ismi yok zaten yada ben göremedim neyse herkese iyi akşamlar benim ilk hamileliğim utanıp yakınlarıma soramadığım merak ettiğim şeyleri sizlere soruyorum burası bana çok iyi geldi doğrusu hepinize teşekkürler
Kızlar selam...normal doğum yapmak istiyorum kısmetse..ama çok korkuyorum..lütfen bildiklerinizi benimle paylaşın:))) selamlarr
selam canim.. ben 19 yasinda yaptim ilk dogumumu ve normal yaptim inan bana allah yardim edio sana sezeryanda ayaga kalkamiosun hemen canin cok yanio günlerce bebeginle dosdogru ilgilenemiosun ama normal dogumda hemen kalkiosun bebeginle ilgileniosun en önemlisi o mucizevi ana bizzat sait oluyosun. benim acilma zor oldugundan 10 saat cektim ama 5 dkkada dogurdum :) simdi gene allah nasip ederse normal yapicam ne epidural ne baska bisey gayet normal.. korkulcak en ufak bise yok adet sancisi gibi sanci dayanamicagin sanciyi rabbim vermio zaten benim canim o kadar tatlidirki hemen ayy oyy derim ama dogumda hic sesim bile cikmadi..
günaydın hanımlar nasılsınız bız ıyıyız cok sukur elhamdulıllah grumcemler gelecek benı yogun ve streslı bır ortam beklıyor(stres de dagınıklıgı sevmedıgımdn halılee dagınıklık yogun oluyor)
hayırlısı rabbım sabrımı arttırsın ınsallah
hayırlısı bakalım bebımın ıcın strese gırmıcemm
bu arada kızlar bu haftalarda beyın gelısımı ıcın omega 3 ıcerenler yememız ıyımıss ben cevızden tıksınmıstım dun esım almıs gunluk 2 tane yıyorum artık zorlada olsaa ve ıspanak ve balıkbol tuketelım ınslll
Kızlar size bişey sorucam. Benim ellerimin üstünde kırmızı lekeler çıktı. Çokta kaşınıyor. El kremi kullanıyorum sadece ama oda çok faydalı değil. Normalde kışın ellerin çok çatlar ama bunlar çatlak gibi değil. Alerji olmuşum gibi. Kullandığım sabunu , deterjanı da değiştirmedim. Kaşımaktan istemiyorum ama çok fena durumdalar (
Aranızda böyle bişey yaşayıp çözüm bulan var mı acaba ??
Birde benide dua listesine ekler misiniz??
Balık ile ıspanak gibi yapraklı sebzeleri karıştırmak teorik olarak zehirli olabilir. Fakat özellikle somon balığıyla ıspanağın karıştırılmasına bağlı bir risk oluşmasına ait bir bilgi yoktur.
Fakat toksikolojik açıdan değerlendirildiğinde balık ile ıspanak karışımı tavsiye edilmemektedir. Balık ikincil aminleri içerir, ıspanak ise nitratı. Nitrat çoğunlukla nitrite dönüşebilir. Nitrit ile ikincil aminler reaksiyona girip nitrozamini oluşturabilir. Nitrozaminler birçok farklı bileşik içerirler, bunlardan bazıları kanserojeniktir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre bazı nitrozaminlerin karaciğer veya mide kanserine yol açtıkları görülmüştür.
Laboratuar çalışmaları nitrozaminlerin oluşabileceğini göstermesine rağmen; epidemiolojik (gruplar üzerinde yapılan araştırma) olarak bazı kanserlerle, yapraklı sebzeleri balıkla veya balıksız yeme arasında herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Bu ürünlerin kanserle olan bağlantısına dair açıkça bir kanıt olmamasının nedenlerinden biride; yapraklı sebzelerin içerdikleri C vitamininden dolayı nitrit, dolayısıyla da nitrozamin oluşumunu engelledikleri içindir.
Pekmeze yoğurt veya süt eklemeyin
Sütün içinde bulunan kalsiyum, pekmezde bulunan demirin emilimini azaltıyor
Et yemekleri yanında ayran içmeyin.
Etteki demirin emilimini, ayrandaki kalsiyum azaltıyor.
Et yemeklerini salata ile yiyiniz
C vitamini açısından zengin olan maydanoz, biber ve limon sayesinde etteki demirin emilimi artar
.
Ispanağı yoğurtla birlikte yemeyiniz
Ispanakta da demir emilimini artırmak için limon (C vitamini)sıkarak yiyiniz
Balı 40 derecenin üstünde sıcak sütle karıştırmayın , ısıtmayın.
Tüm mineral ve enzimleri kaybeder.
(alıntıdır)
Ben de 2 gündür kırmızı leke gibi birşeyler var.Kaşıntı ben de yapıyor
Ama benimkiler sol ve sağ karın alt bölgelerinde.Ben cuma günü
doktora gideceğim artık o zaman göstereceğim.Bir de şeyden şüpheleniyorum
nutella çok yedim son 1 hafta az sürdüm ama ondandır diye düşünüyorum
Neyse artık cuma günü belli olacak.Kaşıma sakın kuzumBen de dua
listesinde yokum
Hosgeldin canim bizde sizi ozledik.bi yan sokaga tasindi topikcok gecmis olsun ayrica.
Hepimiz ayni durumdayiz emin ol.ben de soramiyom ablalarima bile cekiniyom.benim de ilk bebegim.sagolsun tecrubeli annelerimiz var.yardimci oluyorlar burda.
Selam kizlar.gezdik geldik eve.belim cok agriyor.kuyrugumun iki yani cikmis gibi agriyor hele egilince kopacak gibi oluyor.neyseki karin agrim gecti.sizler nasilsiniz cumartesi kontrol var cok heycanliyimmmmmm
11inde gidicem..ya aslında benim telaş yapma sebebim milletin bana hissediyor musun diye sürekli sorusu,bir de daha senin karnın çıkmamış benim gelin 3 aylık ama karnı belli gibilerinden..ama ben ilk öğrendiğimde foto çektim onunla kıyaslıyorum çıkmış bir göbeğim var bariz..ama beni öyle grmeyen biri yemek yiyip de gelmişsin gibi diyor..ya ben ondan telaş yaptım..ama ara ara kasıklarımda batma,belimde de ağrılarım oluyur.göğüslerim hala sızlıyor..mide bulnatım başından beri pek yoktu zaten..bu aralar nerdeyse hiç yok..stres yaptım işte
tünaydın annişler ,
nasılsınız bakalım.sağlıklı mutlu güzel hafta diliyorum hepinize
ben 2 gündür çok kötüyüm.baş ağrısı ve bunun yanısıra tansiyon düşüklüğü.dün acile gittim dr ben size bişi yapamam dedi kadın doğumcunuzla görüşmeniz gerek.bugün 2 ye randevu aldım gidicem.sizlerdede düşük tansiyon sorunu yaşayan varmı acaba.umarım bu gebelikte bir sorun teşkil etmez 80/30 lara kadar düştü yani
Doğru bildiğim ne kadar çoookk yanlış varmış :44::44:
Çok şaşırdım okuyunca.
Öğrendiğimiz iyi oldu. Sağlıklı olalım diye uğraşıyoruz ama bilmeden yapıyoruz işte bazı şeyleri
Çok sağol verdiğin bilgiler içinn
cnm seninle doğum zamanımız aynı sağlık ocağına kayıt oldum bir sefer gittim ama aşı için çağırmadılar :26: bi kaç gün daha bekleyip ben mi arasam:26:
aramadılarsa sız gıdın kıslarr mutlaka olmanız gerekıyor dedım cıvı fılan ayagıma batacaından dıll fılan dıye bee hava ve toprakdan da olsa alırmısızzzz öle olması daha kotu sız gıdın soleyın ebe nızee derım benaile hekimine kayıt yaptırdım hatta işyerimin hemen alt katında tlf no.m da var ama bilmiyorum o değil tetanoz aşım önceden 5 doz olmuştum önemli değil ama arada başka aşıları da kaçırırsam olmaz..
neyse canlar bana müsade bugün de öptüm sizi görüşürüz
sagol cnm bılgılerınn ıcınnnnnnnnnnnnnnnBalık ile ıspanak gibi yapraklı sebzeleri karıştırmak teorik olarak zehirli olabilir. Fakat özellikle somon balığıyla ıspanağın karıştırılmasına bağlı bir risk oluşmasına ait bir bilgi yoktur.
Fakat toksikolojik açıdan değerlendirildiğinde balık ile ıspanak karışımı tavsiye edilmemektedir. Balık ikincil aminleri içerir, ıspanak ise nitratı. Nitrat çoğunlukla nitrite dönüşebilir. Nitrit ile ikincil aminler reaksiyona girip nitrozamini oluşturabilir. Nitrozaminler birçok farklı bileşik içerirler, bunlardan bazıları kanserojeniktir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre bazı nitrozaminlerin karaciğer veya mide kanserine yol açtıkları görülmüştür.
Laboratuar çalışmaları nitrozaminlerin oluşabileceğini göstermesine rağmen; epidemiolojik (gruplar üzerinde yapılan araştırma) olarak bazı kanserlerle, yapraklı sebzeleri balıkla veya balıksız yeme arasında herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Bu ürünlerin kanserle olan bağlantısına dair açıkça bir kanıt olmamasının nedenlerinden biride; yapraklı sebzelerin içerdikleri C vitamininden dolayı nitrit, dolayısıyla da nitrozamin oluşumunu engelledikleri içindir.
Pekmeze yoğurt veya süt eklemeyin
Sütün içinde bulunan kalsiyum, pekmezde bulunan demirin emilimini azaltıyor
Et yemekleri yanında ayran içmeyin.
Etteki demirin emilimini, ayrandaki kalsiyum azaltıyor.
Et yemeklerini salata ile yiyiniz
C vitamini açısından zengin olan maydanoz, biber ve limon sayesinde etteki demirin emilimi artar
.
Ispanağı yoğurtla birlikte yemeyiniz
Ispanakta da demir emilimini artırmak için limon (C vitamini)sıkarak yiyiniz
Balı 40 derecenin üstünde sıcak sütle karıştırmayın , ısıtmayın.
Tüm mineral ve enzimleri kaybeder.
(alıntıdır)