2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
cici annişler size bişi sorcam benim suratımda,yoğunlukla yanaklarım ve alnımın ortasında kırmızı kırmızı noktalar çıkmaya başladı. naapcam bilmiyorum. 10 gündür geçmiyo sanki ufak ufak sivilce çıkıcakmışta daha çıkamıyomuş gibi kabarıklar. :KK25: yüzümü banyoda jelle yıkıyorum sadece ve nemlendiriciden başka bişi sürmüyorum. ühhüüüü :KK25:
 
günaydınn merln
evet ekım cok bereketliymiş
kurban bayramı dönüşü :KK70:
Allaha çok şükür isteyenlere olmayanlarada nasip etsin bu gusel duyguyu:KK49:

Kurban bayramının bereketiyle hamile kaldık , Ramazan bayramının bereketiyle de dogum yapacağız biiznillah
İki Bayram arası hamilelik süreci :nazar:
 
Teyzeleri bakın kızımın cicisine her öğlen yemeği dönüşü dayanamayıp alıyoruz bişiler :))
Garf dua olayı süper olmuş canım iyi düşünmüşsün paradokss okudum canım duanı Allah kabul etsin inş. $IMAG0753.jpg
 
güzel annişler
bu topiğimizde istanbulda oturan anne adayları fazla gibi
çok meraktayım hangi doktorlara giidyoruz nerelerde oturuyoruz paylaşalımmı
belki komsu cıkarız:KK16:

Ben Anadolu yakasında , Çekmeköyde oturuyorum. Pendik'te Fatih Üniversitesi , Sema Araştırma ve Uygulama hastanesine gidiyorum , ama doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle Hİsar Hospitale geçiş yaparım.:KK49:
 
tünaydın annişler ,
nasılsınız bakalım.sağlıklı mutlu güzel hafta diliyorum hepinize

ben 2 gündür çok kötüyüm.baş ağrısı ve bunun yanısıra tansiyon düşüklüğü:KK43:.dün acile gittim dr ben size bişi yapamam dedi kadın doğumcunuzla görüşmeniz gerek.bugün 2 ye randevu aldım gidicem.sizlerdede düşük tansiyon sorunu yaşayan varmı acaba.umarım bu gebelikte bir sorun teşkil etmez 80/30 lara kadar düştü yani:KK43:

Tünaydin canım. Öncelikle geçmiş olsun. Benim de bazen tansiyonum düşüyor , gerçi senin ki kadar değil ama arasira problem oluyor. Biz bu konuda doktorumla konuştuk. Tansiyon düşüklüğünde genelde tuzlu bir şeyler yenilip içilmesi önerilir ama biz bunu hamilelikte pek sık uygulanmasına taraf değiliz , ayaklarınızı duvara ve belden yukarı doğru dayanarak da bir süre yatmanız tansiyonunuzu dengeler dedi doktorum. Çünkü ilerki aylarda tuz ödem yapabiliyor.
 
bi bursaya gittim geldim epey değişiklik olmuş... yeni topik hepimize hayırlı uğurlu olsun... seviyeli eğlenceli ve en önemlisi bolca bilgi paylaşımının yapıldığı cici bir topik olsun inşallah...
yeğenimin mevlüdü için bursaya gittim... ne zor işlermiş yahu... ama çok da keyifli... paşam bugün 28 günlük oldu... ve teyzesi onu çooookkk özlemiş...
Unutmadan hemen kısa bilgi veriyim... geçen hafta sonu tekrar doktor teyzemize gittik belki cinsiyeti öğrenebiliriz diye... ama malesef keyfine düşkün olan kurabiyemiz yine göstermedi... annesi-babası-özellikle dayısıııı çıldırıyo cinsiyetini öğrenmek için... bakalım 21 şubatta ayrıntılı ultrasonda görücez kısmet olursa bebişimizi... ayrıca bez stoklamalarına başladık çünkü en çok yenidoğan (yani 1 numaraya ihtiyaç oluyor)... yeğenim benim için epey tecrübe oldu... altını bile değiştirdim... yıkanmasına da yardımcı oldum... Allah izin verirse bebeğimize bakmakta çok zorlanmıycaz...
bu arada listeye beni de ekleyebilirmisin graf...

Son adet tarihi 24 Eylül
Tahmini doğum 2 Temmuz
Cinsiyet Malesef henüz belli değil
Kaçıncı bebek İlk ve en heyecanlısı sanırım
Şehir İstanbul


bu yakışıklı da teyzesine aşık olan Yağız Alp'im... damat oldu benim bebeğim... seni çoook seviyorum teyzecimmmmmmm...:nazar:
Allah'ım nazarlardan saklasın seni....:nazar:

Eki Görüntüle 624055 Eki Görüntüle 624067

hoşgeldin canım....:KK16:

ooh güzel güzel dinlenmişsindir yeğeninle birlikte ne güzel.
evet temennim benim de aynı.
maşallah paşaya.
Allah nazarlardan korusun.

bizimkide cuma günkü kontrolde göstermedi,bir ara yan döndü pipi ucu gördük %85 erkek ama tam karşıdan görmemiz gerek dedi.
sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar da başka ne isteriz.
tünaydın annişler ,
nasılsınız bakalım.sağlıklı mutlu güzel hafta diliyorum hepinize

ben 2 gündür çok kötüyüm.baş ağrısı ve bunun yanısıra tansiyon düşüklüğü:KK43:.dün acile gittim dr ben size bişi yapamam dedi kadın doğumcunuzla görüşmeniz gerek.bugün 2 ye randevu aldım gidicem.sizlerdede düşük tansiyon sorunu yaşayan varmı acaba.umarım bu gebelikte bir sorun teşkil etmez 80/30 lara kadar düştü yani:KK43:

geçmiş olsun canım.
canım ben uzun zaman çektim o tansiyon düşüklüğünü.benim de 8 e 3.5 lardaydı.şimdi 10 a 5.
hamilelikten önce de düşüktü hep.
hamilelikte iyice düştü,çoğu zaman işe gelmedim.
doktora sordugumda yapabilecek birşey yok ilaç vermeyiz tuzlu ayran için,yiyeceklerdeki tuz oranını arttırın,
duşa girmeyin o durumdayken,sıcak ortamda bulunmayın,bebeğe zararı yok bu düşüklüğün endişe etmeyin demişti,
normalde de tuzu sevmem az tuzlu yerdim.
arttıtınca gerçekten tansiyon da günden güne dengeye girdi.
bu oynamalar çok sarsıyor ama kafayı.
 
Anne karnında başlayan eğitim nedir?

Bebeğin işitme, dokunma, koku alma duyuları, hafızası ve zekasının anne karnında geliştirildiğini belirten Çocuk Psikiyatri Uzmanı Müjen İlnem, "Anne karnında dersaneye devam eden bebekler ile etmeyenler arasında 6 aylık zeka farkı oluyor. Küçük Einsteinler yetiştirmek istiyorsanız, çocuğunuzun ruhsal ve zihinsel gelişimi için çaba gösterin" dedi.

Tanı Eğitim, İletişim ve Danışmanlık Hizmetleri"nden Çocuk Psikiyatrsiti Uzmanı Müjen İlnem, bebeğin ruhsal ve zihinsel olarak gelişiminin anneleri en çok ilgilendiren konuların başında geldiğini söyledi. Zeka toplumunun ön plana çıktığı günümüzde bebeklerinin zeki olmasını istemenin anne ve babaların en büyük hakkı olduğuna işaret eden İlnem, "Bir çocuğun zeka gelişimi için yapılabilecek çok şey var. Anne karnından başlayarak bebeğinizin zeka gelişimini ve psikolojik oluşumunu sağlamanız mümkün" diye konuştu.

İlnem, anne rahmi dersanesi denilen olayın çocuğu istemekle başladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İstenmeyen hamilelik sonucu doğan çocuklar bunu mutlaka anlıyorlar ve hayat boyu birtakım güven sıkıntısı yaşıyorlar. Böyle bir durum yaşamamak adına karı - koca olarak en baştan bebeği istediğinize emin olun. Bu istek gerçekten çok önemli. Bebek isteme kararı bazı toplumlarda bebeğin doğum günü olarak kabul ediliyor. Örneğin Afrika yerlilerinde anne çocuk yapmaya karar verdiği zaman bir ağacın altına oturduğunda bir türkü mırıldanmaya başlıyor. Daha sonra eşiyle beraber oluyor. Çocuğun doğum gününün annenin kafasında tasarladığı o gün olduğuna inanıyorlar. Böylelikle her bireyin kendine has bir özelliği, farklılığı olduğu ortaya çıkıyor."

Bebeğinizle iletişim kurun

İlnem, anne karnındaki bebekle iletişim kurmanın pek çok yolu olduğunu hatırlatarak, "Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor. Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar. Ardından da babayı algılamaya başlıyor. İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var. Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor. O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli. Yapılan araştırmalar bazı çocukların ana rahminde şahit oldukları konuşmaları büyüdükten sonra hatırladıklarını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Bebekle etkin iletişim kurma konusundaki tavsiyeler de şöyle sıralanıyor: "1. aydan itibaren bebeğinizi kabul edin. Anneliğe hazırlanın. Yok sanılacak bir canlı olmadığını bilin. Onu farkedin. Eşinizle birlikte onun çocuğunuz olduğunu kabul edin. 2. aydan sonra karnınızdaki çocukla iletişim kurmaya başlayın. Onu okşayın ve ona dokunun. 4. ayla birlikte bebeğinizin ne istediğinin farkına varın. Onunla konuşun ve ona bir birey gibi davranın. Ona müzik dinletin. 7. aydan itibaren sırtını okşayın. İnanması belki güç ama bebek bunu hissediyor. Elbette sadece annenin değil babanın da bebekle iletişim kurması şart. Dokunarak, konuşarak bebeğe kendini tanıtması son derece faydalı."

İlnem, bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek de geldiğine dikkat çekerek, "Bebekler özellikle ritimleri çok seviyorlar. Ancak doğru müziği seçmek gerek. Örneğin, Brahms dinletilen prematüre çocukların daha çabuk geliştikleri biliniyor. Klasik müzik dinletmek doğru. Pembe dizi müzikleri, halk ezgileri gibi annenin hoşlandığı diğer müzik türleri de bebeğe dinletilebilir. Tabii rock müzik gibi sert müzikleri de dinletmemek gerek" şeklinde konuştu.

bugün bana be kızıma dua ettiğiniz için çok teşk. allah razı olsun hepinizden :KK9: öpüldünüzz annişlerr :KK8:
:KK8:
 
Son düzenleme:
canjm anadolu yakasında göztepede oturuyorum. koşuyolu medipole gidiyorum. doktorum seval pata. geçen cuma da gataya gittim. oraya da devam etmeyi düşünüyorum.. sen nereye gidiyosun?

Gecen sene medipolde seval pataya arkadaşımın tavsiyesi üzerine gitmiştim. Çok ılımlı , anlayisli bir doktor
 
Canım ablama sordum. Cevabını ileteyim sana: Hamilelere her işlemi rahatlıkla uygulayamiyoruz. Muayeneden sonra daha detaylı bilgi verebilirim , ancak ilk etapta söyleyebileceklerim ; diş hijyenine çok daha fazla hassasiyet göstersin. Tuzlu gargaraya devam etsin dedi. Bir de diş etlerinin çok fazla şişerek , sarsıcı rahatsızlık vermesi durumunda da hamilelerin kullanabileceği türden antibiyotik yazıyorlarmış. Çok rahatsızlık verirse doktorundan antibiyotik yazmasını isteyebilir dedi. Tekrar gecmis olsun.



Canım çok çok teşekkür ederim valla çok iyi oldu bu bilgi allah razı olsun canım dün tuzlu gargara işe yaradıki şişlik biraz indi üst dişim deydiğinde fazla acı olmuyor allaha şükür inş gerek kalmaz antibiyotiyede bir an önce geçer :KK50::KK50::KK50::KK50:
 
Kızlar bugnden ıtıbaren
dua listesını başlatıyorum isimlerinizin hemen sonunda okunacak tarihleri yazıyorum
ilk paradoks ile başlıyoruz listenin başında kendisi var
sırayla gideriz
tarihleride yanına yazıyorum
dualarımız şöyle yazdım

Hamilelik Boyunca Okunması Gereken Dualar


Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.''

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini
kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

Çok teşekkür ederiz grafcim.:KK16:
Topiğin ilk günleri malum , liste yapımı isleri biraz seni ugrastiracak gibi görünüyor.
Allah razı olsun , emegin için ve paylaştığın ayeti kerime için .
Rabbim bebek bekleyen tüm hamislerin dualarını kabul eylesin.:KK49:
 
cici annişler size bişi sorcam benim suratımda,yoğunlukla yanaklarım ve alnımın ortasında kırmızı kırmızı noktalar çıkmaya başladı. naapcam bilmiyorum. 10 gündür geçmiyo sanki ufak ufak sivilce çıkıcakmışta daha çıkamıyomuş gibi kabarıklar. :KK25: yüzümü banyoda jelle yıkıyorum sadece ve nemlendiriciden başka bişi sürmüyorum. ühhüüüü :KK25:

paradokss kardeş bendede oldu aynı kırmızılıklar. araştırdım, soruşturdum, kan basıncımız arttığı için kılcal damarların genişlemesiymiş. geçiyor onlar merak etme korkulacak bi durum yok. ama ne yalan söyleyeyim bir sabah gözlerimin çevresinde kırmızılıkları görünce akşama kadar ağlamıştım öyle kalacaklar diye çok korktum:KK43: ama 1 haftada geçti çok şükür. sende telaş etme geçer inşallah kısa zamanda...
 
evet ya o konuda bilgisi olan var mı acaba. şimdi 16 hafta 8 önce 8 sonra ama 3 haftasını doğum öncesi muhakkak kullanmak zorundayız kalan 5 i doğum sonrasına erteleyebiliyoruz. senelik izinlerimide hiç kullanmadım bu yıl hiç raporda almadım hepisni bir anda doğumda kullanmak için. ama 6 ay olursa şahane olur ya lütfen olsun

ah bir olsa, imza listesine bile imza attım ama işe yarar mı bilmiyorum ne olur bize ve bebişlerimize yetişsin bu yasa


Doğum İzni 6 Ay Olsun İmza Kampanyası - imza.la
 
Çok teşekkür ederiz grafcim.:KK16:
Topiğin ilk günleri malum , liste yapımı isleri biraz seni ugrastiracak gibi görünüyor.
Allah razı olsun , emegin için ve paylaştığın ayeti kerime için .
Rabbim bebek bekleyen tüm hamislerin dualarını kabul eylesin.:KK49:

rica ederim canım benım için zevk hem kendım ilgileniyorum hemde sohbet edıyorum
liste yapımı kolay sıkıntı calıstıgım ıcın anında cevap veremem,görünce hemen ekliyorum
hepimizden allah razı olsun,
 
rica ederim canım benım için zevk hem kendım ilgileniyorum hemde sohbet edıyorum
liste yapımı kolay sıkıntı calıstıgım ıcın anında cevap veremem,görünce hemen ekliyorum
hepimizden allah razı olsun,

graf kardeş benimde kızım olacak ekleyebilir misin:) şimdiden teşekkürler:)
 
Salât-i TEfriciyye mi okusak ne yapsak:-)

onu 4444 kez mi okumamız gerekecek?


paradoks canım okudum dualarını allah kabul etsin ve sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin inşaallah,


arkadaşlar eski topicteki dua listesinde okuyamadıklarım için okudum duaları ve isimlerinizi hatırlayamasam da hepinize niyetle gönderdim dualarınızı allah kabul etsin inş.
 
evet ya o konuda bilgisi olan var mı acaba. şimdi 16 hafta 8 önce 8 sonra ama 3 haftasını doğum öncesi muhakkak kullanmak zorundayız kalan 5 i doğum sonrasına erteleyebiliyoruz. senelik izinlerimide hiç kullanmadım bu yıl hiç raporda almadım hepisni bir anda doğumda kullanmak için. ama 6 ay olursa şahane olur ya lütfen olsun

Ben okul müdürümüzle konuştum. Eğer tasarı kabul edilse bile dogum öncesi izinde bir degisiklik olmayacakmış , sadece dogum sonrası izninin artması söz konusuymus. Yani eğer uzatılırsa doğumdan önce 2 ay , dogum sonrası 4 ay seklinde. Doğumdan önceki iznin yine 5 haftası , dogum sonrasına ekletilebilecekmis.
 
hoşgeldin canım....:KK16:

ooh güzel güzel dinlenmişsindir yeğeninle birlikte ne güzel.
evet temennim benim de aynı.
maşallah paşaya.
Allah nazarlardan korusun.

bizimkide cuma günkü kontrolde göstermedi,bir ara yan döndü pipi ucu gördük %85 erkek ama tam karşıdan görmemiz gerek dedi.
sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar da başka ne isteriz.

aynen öyle valla sağlıklı - eli ayağı düzgün - hayırlı evlatlara sahip olalım daha ne isteriz ki...
bize de doktorumuz %80 erkek bi pipi ucu gördüm gibi ama bu haftalarda kız çocuklarının klitorisi de olabiliyor bu görünen, çok da erkek diye düşünmeyelim, net olarak görelim bence dedi... o yüzden ayrıntılıyı bekliyoruz teyzesiii :KK9: ama annemlere gittiğimde kimi gördüysem "kız geliyo kızzz" diyolar... hayırlısını versin rabbim...
 
cici annişler size bişi sorcam benim suratımda,yoğunlukla yanaklarım ve alnımın ortasında kırmızı kırmızı noktalar çıkmaya başladı. naapcam bilmiyorum. 10 gündür geçmiyo sanki ufak ufak sivilce çıkıcakmışta daha çıkamıyomuş gibi kabarıklar. :KK25: yüzümü banyoda jelle yıkıyorum sadece ve nemlendiriciden başka bişi sürmüyorum. ühhüüüü :KK25:
Canım benim çenemde ve yanaklarımda var öyle kızarıklıklar, dokununca acıyor da biraz. kız çocukta annenin cildi bozulurmuş ondan mı diyorum acaba? sizin cinsiyet ne canım?
Kurban bayramının bereketiyle hamile kaldık , Ramazan bayramının bereketiyle de dogum yapacağız biiznillah
İki Bayram arası hamilelik süreci :nazar:

ben oğlumda Ramazan bayramında doğum yaptım hastaneye geldiler bayramımı kutlamaya akrabalar :)) hem Ramazan hem bebeğimin bayramı :))
 
slm kızlar yarın inş kontrolum var kesin cinsiyeti belli olucak ikili teste yüzde yetmiş erkek demişti bakalım hayırlısı :KK31:
 
X