2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
benim üçlü testimriskli çıktı dawn sendromu riskimiz var yani
inşallah bişe olmaz sıkma canını kesin sonuç değil zaten nolcak belli olmuyor..

1\70 boyum valla 2 3 kilo alanları duyunca baya kötü oldum yaww
ben de öyle oluyorum ama yapacak bişey yok işte bizimki de böyle olsun napalım Allah sağlık versin hepimize :)
 
hoşgeldin nazkız. Allahın izniyle bir şey olmaz, sen duanı et ve kendini strese sokmamaya çalış. benim de ikili testimde sorun çıktı. 2 gün kafama taktım şimdi dua ediyorum yalnızca, bebeğimden vazgeçemeyeceğime göre kafama da takmama gerek yok. Allah büyük..

elimde değil ne kadar düşünmemeye çalışsamda aklıma takılıyor işte keşke senin gibi yapabilsem
 
inşallah bişe olmaz sıkma canını kesin sonuç değil zaten nolcak belli olmuyor..


ben de öyle oluyorum ama yapacak bişey yok işte bizimki de böyle olsun napalım Allah sağlık versin hepimize :)

amin inşallah canım
 
Çok zorda olsa güzel şeyler düşünmeye çalış canım. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin sana

iyi dileklerin için sağol canım bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım elimde geldiğince böyle olunca daha bebişime hiç bir şey alamadım elim varmadı buradan bebekleri için alışveriş yapanları görünce içim burkuluyor ama ben buraya moral bulmaya geldim yalnız sizlerinde canını sıktıysam kusura bakmayın
 
Selam kızlar.
Bugün ayrıntılı ultrasona girdim,
elhamdülillah sorun yokmuş..
Şimdiye kadar 3,5 kg aldım ben. Zaten kilolu hamile kalmıştım, erkek kardeşim doktor şu anda iyi gidiyosun dedi, 5-6 kg daha al en fazla dedi.
 
iyi dileklerin için sağol canım bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım elimde geldiğince böyle olunca daha bebişime hiç bir şey alamadım elim varmadı buradan bebekleri için alışveriş yapanları görünce içim burkuluyor ama ben buraya moral bulmaya geldim yalnız sizlerinde canını sıktıysam kusura bakmayın

Yok canım ne kusuru olur mu öyle şey :KK16:
sen içini ferah tut. üzme kendini de bebeğinide. Üzülüp küsmesin annesine bebecik :KK16:
O testler hiçbir zaman kesin bir hüküm içermiyor bunu unutma. benim kuzenimin bebeğine de problemli doğacak doğumdan sonra ameliyat olucak belki yaşar belki yaşamaz demişlerdi. Çok şükür hiçbir müdahale gerekmedi bebişine şuanda da 1,5 yaşında çok sağlıklı bir kızı var. :KK16::KK16::nazar::nazar:
iyi şeyler düşün sen her zaman
 
meraba arkadaşlar benim doğumumda 4 temmuz eğer daha önce gelmezse ben aranıza biraz geç katıldım çünkü hamilelikle ilgili bazı problemlerim vardı bu yüzden başka bir topikte yazışıyordum ama şimdi bende aranıza katılmak ve hamileliğimi normal bir şekilde yaşamak istedim eğer kabul ederseniz

Hoşgeldiniz aramıza.:21:


Maşallah Allah nazarlardan korusun.Çok tatlı görünüyorlar.:KK16: Benim kızlar hep sırtını dönüyorlar, ancak 2-3 saniye yüzlerini gösteriyorlar. Nazlı güzel kızlarım benim, anneniz kurban olur size.:KK49:

Temmuz Annelerii şimdiye kadar kaç kilo aldınız paylaşırmısınız??

Hamile kaldığımda 52 kiloydum. Bulantılardan dolayı 48'e düştüm. Şimdide 54 kiloyum.Boy 1.60. Ama giderek artacağım biliyorum ve hiç umrumda değil. :21::21:


Kızlar gün boyu bebeklerinizin hareketlerini hissetmediğiniz oluyor mu? Ben bugün akşama kadar hissedemedim, sanırım yorgunluktan oluyor.
 
ben şimdi 79 kilo oldum.yanı 7 kilo aldım hayırlısıyla bir doğuralım da veririz kiloları :-)
 
Tatlım iki isim bizde düşündük hala daha düşünüyoruz aslında.. Bade su faln gibi.. Ben daha kızım olacağını öğrenmeden önce Bade olsa ismi onu bademim diye sevsem derdim, ama herkese fikrini söylemekte kötü tanıdık akrabalara fln çünkü canını da sıkabiliyorlar ki benim öyle oldu herkes bişey dedi. Bir de bilmeden etmeden konuşuldumu iyice sinir oluyorum ben. Yok işte bade içki demekmiş flnmış filanmış. Badenin asıl anlamını anlatmaya çalışsamda başarılı olamadım dediğim dedik insanlara.. sonra işte duru, azra,idil nasıl diye düşünmeye başladıkk..
Sana tavsiyem herkese düşünceni söyleme canını sıkabilirler..

arkadaşım canını sıkmak gibi olmasın ama türk dili ve edebiyatı mezunu olarak bade kelimesini 4 yıl boyunca kadeh,içki,şarap olarak osmanlı türkçesinden dilimize çevirdik.başka da bir anlamı olduğu öğretilmedi bize.ama isim olarak kulağa çok hoş geliyor.asıl anlamı demişsin ne ki ben de merak ettim
 
benim üçlü testimriskli çıktı dawn sendromu riskimiz var yani

Hoşgeldin nazkiz merak etme Allah'ın izniyle bir şey çıkmaz. Benim ileri yaş nedeniyle riskim çok yuksekti. Amniyosentez yapıldı. Çok şükür iyi çıktı aklima bir kere bile kötü bir şey getirmemistim de zaten.
 
benimde aynen öyle oldu ya ortada uzunca bir çizgi oluştu. ama tek bir çatlağım bile olmadı daha. üstelik çok kilo almama rağmen. ben 10 kg birden aldımda :KK1:

maşallah o zaman.benim 20. haftada çatlaklarım başladışu anda göbek deliğime kadar gelmiş durumda.yapmadığım şey kalmadı ama engel olamıyorum.bu arada şimdiye kadar 13 kilo aldım:KK43: sen çatlak için bişey kullanıyor musun?ayrıca ailede varmı,genetik olduğu da söyleniyor çünkü..
 
kızlar öğretmen olanlar nöbetten düşmek için ne yaptınız? 24 haftaya girince mi doldurunca mı rapor alacağız? nasıl bir dilkeçe yazılacak?
 
bende şimdi bunları buldum

Azra
zülal
elvin
nursena
suden
buğlem
Serra

nisanur benimde hoşuma gitti yalnız.babamıza bunları söyleyelim bakalım ne diyecek =)

buğlem ve elvin hoşuma gitti benim :KK31:

kendileride bi fikir belirtse iyi olacak hem bizden bekliyorlar hemde buldugumuzu begenmiyorlar.

onun söylediklerini de ben beğenmiyorum isimsiz kalıcak yavrularımızzz =))

bingooo :KK28: aynı durumdayım :KK19:

kızlar bizde isim konusunda kararsız kaldık iki seçeneğimiz var nil ve nilda ikisinden biri olacak ama hangisi karar veremedik sizin fikirlerinizi alıyım dedim

nil güzel bence

daha önce yazmışmıydım bilmiyorum. biz kızımıza ADEN ismini koyduk. cennet bahçesi demek miş. belki sizede fikir olur,.

aden ismini oğluşuma düşündüm babası beğenmedi :KK19:

slm kızlar nihayet hafta bitiyor ,hayırla ,sağlıkla ,huzurla bitsin inşallah.

biraz daha iyiyim bugün çok şükür.




canım aldıkların çok güzel ,güle güle giysin bebişin.

annem gidecek istanbula gezmek için havuzluhana gitmesini söyledim amaannn dedi.
ben gidebilsem talan ederim oraları.
her gittiğimde karıştırıyorum oraları yanlız :KK1: kolay yol tarifin var mı,anneme cazip anlatmam lazım.

Şekerler, bende Hazuzlu Han'ın methini duyunca merak ettim ve Cumartesi günü eşimle gittim.
Arabayla gitmeyip taksiyle gitmenizi öneririm çünkü Cumartesi bütün otoparklar doluydu sarayburnunda ancak yer bulabildik :KK43:
Eminönü yine ve acayip kalabalıktı , Havuzlu ayrıca kalabalıktı mümkünse haftaiçi öğleden önce gitmeye çalışın..
İnsanların birbirine saygısı kalmamış o kadar kalabalık ki siz sorunuzu bitirmeden bir başkası satıcıya soru soruyor :KK43:
Fiyatlara gelince skala geniş ucuzdan pahalıya kadar çok çeşit var. En uygun hastane çıkışları 10'lu setler 40TL ye alınabilir.
Ama bilindik bir marka olsun kalitesinden şüphe etmeyelim derseniz mağaza fiyatları ile aynı neredeyse .. 80-90TL pazarlıkla %10-15 düşüyorlar.
3 tane 10TL ye badi ve patikli tulum da var ama paketli yumuşacık badileri görünce (5li paket 40TL idi) diğerleri gözüme sevimli gelmediler..
battaniyelerde ortlalama kalitede %100 pamuklu , yada pazen 15-30TL arası ben 25 TL verip aldım :)
daha önce MotherCare'den paketli 5 li badileri 50TL ye almıştım . Her ayın yarısı etiketin yarısı kampanyası var :))
Ayrıca internet sitelerinde hastane çıkışları ortalama indirimde 50-60TL arası
yine internet mağazasından Aziz Bebenin tulunlarını almıştım ortalama 18-20TL idi :)) Havuzluda 24-30TL arasında satılıyor ..
o eziyeti çekmeye değmez gibi geldi bana tabi bu benim düşüncem.
sevgiler..

cnm toplu alışverişlerde değiyor gibi geliyor bana :KK31:

bebek bezine bende bu ay başlayacağım arkadaşım hamile kalır kalmaz almaya başladı 1 yıl beze para vermedi :))

bende yarın alim prima premium yenidoğan için :KK31:

bende 7 kg cnm ya haylısı bakalımm saglıklı olsun da bebekleırımz sbh bendebakıcam odemmı fılan dıye ebe m soruyor gıttıgımde odem varmı dıye ama bılemmkııııııııııııı:26::KK25:

Herkese merhaba,
Benim ikinci gebeliğim, 20. haftamdayım 1 kg aldım. İlk gebeliğimde de böyle oldu toplam 11 kg aldım oğlum 4600gr doğdu hastaneden eve geldiğimde 1,5 kg falam vardı o da gitti zaten.
Ben de Elifsche gibi iş yerinde kahvaltı yapıyorum bazen evden getiriyorum öğlen düzenli az ekmek akşam ekmeksiz az bol salata sonra meyve yatarken süt. Ama şunu söleyeyim alınan kilolara takılmayın sağlıklı beslenin yeter kilo da alsanız sağlıklı alırsanız vermesi de kolay ve çabuk oluyor.

Bebek alışverişine gelince tecrube ettiğim için söylüyorum,İnsan herşeyden almak istiyor heyecandan.Biz neler aldık neler oda takımı bir kere yatsa canım yanmaz sadece komodin işe yaradı sonra verdim birine.Giyim konusunda çok kullanacaklarınızı söyleyeyim kesinlikle çıt çıtlı badyler, tek altlar yün ve penye bolca yelek, patik ve sonra önlük:) boşyere şimdiden alıp para harcamayın ihtiyaç olduğunda alın inanın pişman olmayacaksınız.


Ben geçen hafta perşembe amniyosentez yaptırdım sonucunu bekliyorum.İnanın içimden daha bişi almak gelmiyor.Daha cinsiyetini bile öğrenmedim inşallah herşey sağlıcakla belli olur da ben de başlarım:dualarınızı bekliyorum

bende 5-6 kilo arası aldım tüh benim suratıma :KK19: su sabahları k flakes isini dr a sorim

Eki Görüntüle 650571

kızımın odasına aldım kızlar nasıl

çok şirinnnnnnnnnnnn :nazar:

canım ben de previt kullanıyordum bitince kardeimin getirdiği gnc prenatal multivitamine ve ferrum forte a devam ediyorum o kadar



canım geldiniz mi ne yapttınız nasıl çıktı sonuçlar


ben yapamadım hala egzersiz



çok çok güzeller güle güle giyinsin canım



bence evhamlanma ama ilk gördüğünde de sor dr ne



olur olur benim görümcem 7 senede bitirdi sıkmayın canınızı



güzel duruyor bizim arkadaşın annesinin adı nilüferdi kızına da nil koydular bence çok güzel duruyor



biz de özledik seni kuzucuk



ya karışmak gibi olmasın anlamını da bilmyorum ama sare bana sara yı hatırlatıyor



ben almayacağ-ım plastiktense evdekileri kullanmasını tercih ederim



bana doktor 1 haziranda hazır olsun çantan dedi



ben de öyleyim, mert e gert derler murata koyim da turat, rüzgar, bora, olmaz çocuk hıçın olur, eren olmaz yok mu veren derler, deniz vs olmaz unisex, ata olmaz çok klasik, şunun anlamı bunun söylenişi derken birşey beğenmiyorum evet, utanç verici



sadece nil bana daha karizmatik geliyor ama sana kalmış



oy maaşallah kuzuya




ooy oy oy sanırım forumun bu konuda toplarındanım, 10 kg aldım :))



yakınız ben de 68le kaldım şimdi 78im



dr bacağıma daha doğrusu dizimin alt kısmına parmağıyla bastırdı oradan anladı ödem olduğunu



oy maaşallah, inşaallah güzel haberler alırsın

meraba arkadaşlar benim doğumumda 4 temmuz eğer daha önce gelmezse ben aranıza biraz geç katıldım çünkü hamilelikle ilgili bazı problemlerim vardı bu yüzden başka bir topikte yazışıyordum ama şimdi bende aranıza katılmak ve hamileliğimi normal bir şekilde yaşamak istedim eğer kabul ederseniz

benim üçlü testimriskli çıktı dawn sendromu riskimiz var yani

cnm başımızın üstünde yerin var hoşgeldin aklından kötü düşünceleri mümkün olduğunca sil pozitif düşünce çok önemli allah yar ve yardımcın olsun :KK16:

kızlar bakın bugün başıma ne geldi....

"Neee kiz miii hayiiiirr ,erkek olcak! iyi bakin ", ve yeniden bakildi evet erkekmisss:)) ohh "peki simdi eminmisiniz?" "evet erkek bebek"

:KK53: :KK53: :KK53:

arkadaşım canını sıkmak gibi olmasın ama türk dili ve edebiyatı mezunu olarak bade kelimesini 4 yıl boyunca kadeh,içki,şarap olarak osmanlı türkçesinden dilimize çevirdik.başka da bir anlamı olduğu öğretilmedi bize.ama isim olarak kulağa çok hoş geliyor.asıl anlamı demişsin ne ki ben de merak ettim

benim arkadaşım bade koydu nerdeyse lal bade koyuyorlardı :KK52:
ya bence okunuşları tuhaf olmadıkça anne baba istediğini koyar kimseyide bağlamaz :KK19:
 
kızlar çok şükür ultrason iyi çıktı bebişte bende iyiz
işte resimleri hele bir resminde facebook ta sizi beğeniyorum işareti yapmış :KK70:
$bebiş1.jpg $bebiş2.jpg

bebem teyzelerini minnoşlarını beğendi :KK52:
 
iyi dileklerin için sağol canım bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım elimde geldiğince böyle olunca daha bebişime hiç bir şey alamadım elim varmadı buradan bebekleri için alışveriş yapanları görünce içim burkuluyor ama ben buraya moral bulmaya geldim yalnız sizlerinde canını sıktıysam kusura bakmayın


canım ben 2li 3lü 4lü hiçbir testi yaptırmadım bile... onlar bizim bebeklerimizz, down sendromlu birinin de yaşamaya hakkı yok mu... Allah'ım esirgesin korusun onları ama öyle olsa beni tek üzen düşündüren eşimle benim başıma birşey gelse kim ilgilenir olur... Allah korusun canım... sen pozitif düşün aklına kötü şeyler getirme, inşallah sağlıklı güzel mis kokan bir yavrunuz olur, hamileleğinin de tadını çıkar sonra pişman olma zamanı geri alamıyoruz çünkü:KK34:
 
bende 49 kiloyla hamile kaldım 52.5 çıktım azönce, 20+3üz...
 
kızlar öğretmen olanlar nöbetten düşmek için ne yaptınız? 24 haftaya girince mi doldurunca mı rapor alacağız? nasıl bir dilkeçe yazılacak?

MERHABA ÇOKTANDIR GİREMEDİM DERS PROGRAMIM DEĞİŞTİ ÇOOOK YORULUYORUM EVE GELİNCE ÖNCE OĞLUMLA İLGİLENİP SONRA YATIYORUM HEMEN. KIZLARA İSİMLERE BAKILMIŞ BENİM DE KIZIM OLACAK AMA HALA İSİM BEĞENEMEDİM 3 TANE AKLIMDA OYLAMAYA SUNSAM;
Tuğsem; baştacı
Zeynep; değerli olan herşey, mücevher ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) kızının adı
Aysima; ay yüzlü

Hangisi kızlar sizce?
 
Canım ben 5 kilo aldım. Çok aldım sanırım diye düşünyorum Çünkü bebeğim daha 450 gr. kadar.. Hadi suyu,plesentası var daha onlarda 2 kilo tutsa gerisini ben fazladan aldım heralde diye strese girdim resmen...Son aylarda da çok ve hızlı kilo alma riskimiz var.KORKUYORUMM ÇOK KİLO ALMAKTAN..:KK53:

yeni doktora gittim çok fazla kilo aldığımı söylemedi. Doalyısıyla sizin için de öyle... 5 ayda 5 kilo normalmiş:)
 
ayyy kuzucummm çok tatlıymış maşallahhh :nazar::nazar:

nasılda kocaman olmuşş :KK16::KK16:

Rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inşallah canımm



annesi izin verirse bebişin fotosunuda getir bize olur mu :KK16:



hadi bakalım hayırlısı inşallah beğenirsin doktorunu :KK16:



aramıza hoşgeldiinnn.
şuanda nasılsın bebişinde iyidir inşallah :KK16:

akşam uğradık ama çok kalmadık kendisi yatıyordu zaten birde kalabalıktı doğumla ilgili detayları konuşamadık o yüzden detaylı bilgi veremiyorum :KK43:

kızlar öğretmen olanlar nöbetten düşmek için ne yaptınız? 24 haftaya girince mi doldurunca mı rapor alacağız? nasıl bir dilkeçe yazılacak?

26. hafta bende 24 diye biliyordum ama baktım tekrar 26 imiş. doktorumla konuştum oda 26 dedi 26'da gel rapor vereyim 26 haftalık gebedir nöbetten muhafiyeti diye dedi
 
X