Hanımlar merhaba ben ağustos annleri topiğindeyim ama 19 temmuzda doğum yaptım sizleride takip ediyorum
Ben sizlere bir şey sormak istedim bebeğimin 6 aylık kontrolünde baş çevresi 45 cm çıktı doktorumuz bi sorun yok kalıtsal dedi ama bakıyorum persentil değerlerinde en üstlerde anneyim tabi endişeleniyorum bebeğim için ama çok şükür gelişimi çok iyi sağlıklı bir bebek sizlerden böyle bişeyle karşılaşan oldumu daha ileri tetkik yaptırmalımıyım sizce şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum güzel bebeklerinizi sevgiyle kucaklıyorum
canım benimki de öle persentilde boy 25 falan başı 90da biz e de kalıtsal dediler babası da alnı çıkıntılı ama bir aylık kontrolünde bıngıldağı büyük diye bi doktor utrason çektirdi normal çıkmıştı
ben hiç almadım canım marketten bilemiyorum.
canım bunda tartışılacak çok da bi konu yok herkesin görüşü farklı tabi.
maşallah canım kızına :)
Anladım canım sorun yoksa ne güzel sevindim biz ultrason çektirmedik doktor gerek yok diyince kalıtsal dedi ama işte içime kurt düştü bir kere biraz daha takip edelim bakalım allah sağlık versin yavrularımıza
artik bebe biskuvisi pek koymuyorlar bana gecen ay geldi onun icinde de yoktuKızlar Ülker bizim hediye paketini de yolladı sabah geldi ama bebe biskuvisi yok bizde de
kızlar kıymaya başlayan varmı? ben başlamayı düşünüorumda bu ay
artik bebe biskuvisi pek koymuyorlar bana gecen ay geldi onun icinde de yoktuhatta kasik mamalarini da kuculttuler artik sanirim cok talep var
ben basladim 1 kasik kadar corbasinin icine attim severek yedi
Canım merhaba. Egzama bizim de basimizda sıkıntı. Ben oglumu bu konu ile ilgili çocuk alerjisi uzmanına götürdüm. Sırtından alerji testi yapıldı yumurta akina biraz reaksiyon verdi. Yumurta akı alerjisi kanında da bakıldığında cikmadi. Doktor herhangibir alerjisi olmadığını söyledi. Benim oglumun egzama nedeni cildinin çok kuru ve hassas olmasiymis. Doktor bana hergün ılık suyla yikamami ve bol bol nemlendiriciyi bebegin cildi islakken surmemi soyledi. Ben mustelanin atopik ciltler için kremi var onu kullanıyorum. Bir de doktor bana kortizonlu krem fobini yen dedi. Gectigi an birak dedi. tavsiyem bebegini bir alerji uzmanina götür. Eger herhangi bir şeye alerjisi varsa ona göre önlemini al. Çünkü egzama bebeklerde çok sık gorulmekle birlikte bir uzman tarafindan degerlendirilmezse astima kadar ilerleyebiliyor.Merhaba hanımlar, ben de 2013 Temmuz annesiyim. Pek sık giremesem de buradaki yazışmaları takip ediyorum ve faydasını görüyorum. Ben de nacizane bir konuda bilgi vermek istedim. Oğlum yaklaşık 2. ayından beri yüzündeki egzema nedeniyle çok sıkıntı yaşadı. Yavrum geceleri kaşınarak uykusundan uyanıp ağlardı, dr gittik kortizonlu ilaç verdiler istemeye istemeye kullandım. ama faydasını görmedik. Ardından A..L diye bir şurup önerdi gittiğimiz dermatolog. Kendi çocuk doktorumuza sorduğumuzda bebek çok küçük sakın kullanma dedi. İyi ki kullanmamışım yan etkisi çokmuş. Derken internette araştırma yaparken Çörekotu yağının egzemaya iyi geldiğini okudum. ve hemen aktardan alıp kullanmaya başladım. İnanılmaz ama daha 1 hafta içinde yavrumun cildi tam bir bebek cildi oldu. Bunu yazma amacım bizim gibi bu konuda sıkıntı çeken varsa yardımcı olmaktır. Deneyin ve görün gözlerinize inanamıycaksınız.
günaydınlar......bende annemin yaptığı tarhana var ondan yapıyorum zaten kızım çorbaları sevdi sebze de olsa tarhana da hatta tavuksuyuna şehriye yaptım onu da severek yedi.....mama sandalyasine oturtuyorum bi güzel orda yiyo...sadece bebe bisküvisini sevmiyo neyin içine kattımsa yemedi...yoğurt seviyoruz bi de...kakamız da baya katılaştı artık normaldir heralde:44:
dün de okula başlama dilekçemi verdim öğleye kadar olacak derslerim ölee ayarlanacak...bakıcı gelecek uzun teneffüste eve giderim kızımın yanına gene..inş çok zor olmaz:18:
canım kolaylıklar.. çalışmak çok iyi gelecek.. eve koşarak gideceksin
miniğimi dün dr. götürdük. gözyaşı kanalımız tıkalıydı 6. aydan sonra sanırım yerlerde sürünmesinin etkisiyle de daha çok arttı. dr. bir damla verdi. 1 yaşa kadar süre verdi. soydu, muayene etti aman ne ağladı.. sizinkiler de muayenede ürküyor mu? soyununca yabancıladı, kendini savunmasız hissetti gibime geldi..
ölçü tartı normal dedi. ek gıda problemli dedim açken sun ama 1 kaşık ama 3 kaşık ama 1 kase o talep etsin dedi.. eve gelince z.yağlı pırasanın içinden havuç dilimleri pirinç biraz da su aldım, süzgeçten geçirdim yedi maşallah.
tarhanaya geçmedim ben ama seveceğini düşünüyorum bizde yapılmaz ama kv yapıyor taneli besleyici bir tarhana..
ya biran evvel bizim yediklerimizi yer hale gelse süper olacak..
bende geçen hafta işe başladım yarım gün çalışınca çok kolay oluyor çalıştığını bile anlamıyon. o yüzden korkma zor olmaz.ama üzülerek şunu söylemeliyimki bebeğin huyu suyu deişio bizimki öle yanii.
canım benimki oturuyor ama 27 haizran doğumlu oturu daha senin kideSlm kızlar sizi hamileliğimden beri takip ediyorum nihayet yazabildim oğlum 14 temmuz doğumlu.. bebekleriniz oturuyor mu benimki yuvarlanıyor ama desteksiz oturmuyor..
kızım da 6. ay aşılarından sonra sağlık ocağında yapıldı orda ağlamıştı.1 hafta sonra doktora götürdük bi de kontrol için orda masaya yatınca başladı çığlık çığlığa ağlamaya hiç yapmamıştı o güne kadar...aşıyı hatırladı galiba...bende hep açken veriyorum ek gıdayı..aman maşallah diyelim gerçekten de güzelce yesinler..bi de benim kızım ek gıdadan sonra en fazla bi saat dayanıyo..hemen emmek istiyo acaba doymadığı için mi yoksa alışkanlık mı illa emince mi kendini doymuş hissediyo:44:
Slm kızlar sizi hamileliğimden beri takip ediyorum nihayet yazabildim oğlum 14 temmuz doğumlu.. bebekleriniz oturuyor mu benimki yuvarlanıyor ama desteksiz oturmuyor..
kızlar dün bebişimi doktora götürdüm. iştahsızlığından bahsettim bu ay 300gr almış.6ay 10günlük 69cm 7280gr. infatrini sol mama tavsiye etti hiç kullandınız mı? gerek var mı acaba çokmu zayıf bebeğim..?
Geçmiş olsun canım.. benim oğlumda da egzama vardı 20 günlük ken cıktı.önceleri azdı daha sonra karnında bacaklarında da olmaya başladı.cocugum kasıyordu küçücük elleriyle. Cilt doktoruna götürdüm. CORESATİN diye bi ilaç verdi kortizonsuz.şükür kurtulduk.dr sadece kızaran yerlere sür dedi.krem bikac saatte etkisini gösteriyo,biz memnun kaldık uzun süre etkili.egzama alerjiyle ayrı demişlerdi..bizde de atopik dermatit var kızımın kolları ve bacaklarında küçük küçük kuruluklar var.bazen azalıyo bazen çoğalıyo özellikle banyodan sonra...en son dr atopiclair diye bi krem verdi onu kullanıyoruz nerdeyse 1 haftadır bi azalıyo bi çoğalıyo gene bilemiyorum...
bu alerji testini sağlık ocağı yapmıyo dimi hastanede yapılıyo bakalım bi de alerji testi yaptıralım acaba gıda alerjisi var da ondan mı kızarıyo...bi de kan değerlerini baktırmak istiyorum ben....:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?