Benim kız 1 ay öncesine kadar konuşuyordu resmen dilini döndüre döndüre bişiler anlatıyordu ama son zamanlar parmak emdirmediğim için heralde bana küstü hiç konuşmuyor hiç ses çıkarmıyor kahkaha atmıyor sadece sabahları yatağındayken çığlıklar atıyo kendi kendine beni görünce yine susuyor napıcam çok konuşuoyorum öpüyorum gıdıklıyorum jimnasstik yaptırıyorum oturtuyorum yüzüstü yatırıyorum oyun halısına koyuyorum oyuncaklarla oynasın diye yürütmeye çalışıyoruz adım atıyor filan ama kızımın sesi kesildi çok üzülüyorum.babamla nasıl konuşurdu babam susardı o başlardı agulaırına ama artık yok babam diyorki çocucğu tırsıtmışsın korkuyo senden konuşmuyor diyor.geçen akşam erkek kardeşim geldi bize bayadırda görmüyordu nisayı aaa dayıya çığlıklar attı cilvelendi ama yine sustu kaç gündür hiç tık yok.yoksa benmi takıyorum çok...bu arada 5 aylık oldu dün ama uzun uzun bişeyi tutmuyor elinde hemen bırakıyor.uzanmasıda yok hiçbişeye sadece oyun halısının çıngırak civcivine vuruyor birde sallanan kuzuyu tutuyor o kadar...
canım geçici bir şeydir merak etme...
6-9 ay arası bebeklerle yapılan eylemleri konuşarak anlatmak gerekiyormuş beyin gelişimi için..
şimdi bebeğimin (adını söyleyerek) gömleğini giydiriyorum, şimdi pantolonunu giydiriyorum, oyuncağını veriyorum, yemeğini yediriyorum gibi..