• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bu arada maşallah kuzucuklarınız çok tatlı.. Allahım hepsine sağlıklı, mutlu uzun ömürler versin..

buda benim sıpam..
$DSC_0012.jpg $DSC_0043.jpg $DSC_0057.jpg

İnşallah hayırlı sonuçlarla gelirsin canım.belli oldu mu bilmiyorum ama.

geçmiş olsun çok zor olur o.

nette sorun vardı ne zamandır giremedim.size birşey sorcam kızlar.
pazartesi 4. ay aşımız vardı.oğlum 1 ayda 300 gr almış.ilk ayda 1300 almıştı.ikinci ay 800,3.ay 700 gr. şimdi de böyle.gitgide düşebilir ama baya az geldi bana.cumartesi doktora götürcem zaten de,bebeği böyle kilo alan var mı kızlar.yazabilir misiniz,kaç kilo aldığını aydan aya.bir de boyu 64 cm.

Benim oğlum 2700 gr 49 cm doğdu ilk iki ay 1kg aldı boyu 54 cm oldu. 2.Ay 1 kg aldı boy 57 cm 3. Ay 500 gr aldı boyuda 60 cm di. 4. Ay kontrolümüze henüz gitmedik😄

ya kızlar bi kaç gündür giremedim kv.ye gitmek zorunda kaldık ben grip oldum geçen hafta, görümcem geldi tek başına benim kızla başedemedi :9:
mecbur onlara gittik biraz iyiyim şimdi çok şükür herkes iyidir inş. özledim sizi beyaaa :9:
bişide sorucam hem bu bebelerin kıyafetleri için hangi deterjanı kullanıyosunuz malum artık daha çok leke oluyo üst baş batıyo
ben bu dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum ama hiç leke fln çıkarmıyo makinaya attığım gibi alıyorum,
şu persilin arielin fln sıvı deterjanını alsakta extra durulama yapsak nası olur? artık büyüyo bebelerimiz nasıl olsa?
siz napıyosunuz bi deyin hele yaw

Canım ben de dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum ama önce leke olan yeri sabunla çitileyip öyle atıyorum makinaya yoksa çıkarmıyor

İnşallah hayırlı sonuçlarla gelirsin canım.belli oldu mu bilmiyorum ama.

geçmiş olsun çok zor olur o.

nette sorun vardı ne zamandır giremedim.size birşey sorcam kızlar.
pazartesi 4. ay aşımız vardı.oğlum 1 ayda 300 gr almış.ilk ayda 1300 almıştı.ikinci ay 800,3.ay 700 gr. şimdi de böyle.gitgide düşebilir ama baya az geldi bana.cumartesi doktora götürcem zaten de,bebeği böyle kilo alan var mı kızlar.yazabilir misiniz,kaç kilo aldığını aydan aya.bir de boyu 64 cm.

zamanla kilo almaları yavaşlıyo ve bebekten bebeğe ve anneye göre yani aldığı süte göre değişen bi durum biz 1. ay 1500 gr aldık
2. ay 1300 3. ay 1000 4. aydada 1000 gr aldık... boyumuzda 51 cm doğdu aya göre sırayla 54-61-63-66.5 cm şuandada..

Canım ben de dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum ama önce leke olan yeri sabunla çitileyip öyle atıyorum makinaya yoksa çıkarmıyor

bende aynı şekilde dalin kullanıyorum ewet geçmiyo öncesinde çitiliyorum bazen kakası çıkıyo hep içine çıtçıtlı beyaz alet kullanıyorum ve sarı lekeler delirtiyodu bnde çareyi elde yıkadığımız bulaşık deterjanında buldum hiç bişeyi kalmıyo çitileyip biraz yüksek derecede atıyorum makinaya

Son düzenleme:
Canlarım meraba uzunnnnncaaa aradan sonra biz geldik arada takip ediyordum sizi ama uzun zamandır onuda yapamıyodum taşınma yerleşme düğün derken hiç vakit bulamadım nasılsınız bakalım maşallahhh sayfalar 4000 bulmuş çeneniz çok düşmüş be nasıl okucam bilmiyom artıkkk:27::27::27::27::27::27::27: kızımda iyi teyzeleri maşallah kocaman oldu prensesim eller hep agızda artık ve tüprük çıkarıyor sürekli ve alt dudakda hep agzının içine sokuyo sanırım dişleri kaşınıyor uyku düzenimizde gayet iyi ama uykuya dalamayınca deliriyo bağırıyo çığırıyo sonra yorulup uykuya dalıyo onun haricinde herşey yolunca kızlarrr ve artık kızıma peynir minnacık veriyorum yumurta sarısı ondan da minnacık veriyom domates suyu ve mandalina sorduruyorum yogurt çay kaşıgının ucuyla veriyorum herşeyin tadını alsın diye sizde veriyormusunuz kızlar :52::52::52::52::52::52::52: Bana gelince bende de herşey yolunda taşındık evimize yerleştik şimdide alışmaya çalışıyoruz bakalım dünde memleketime geldim annemlerdeyim 1 hafta burdayız kızımlan nasip olursa kafa dağıtalım dedik öyle yani canlar :55::55::55::55::55:

Bebişlerde kocaman olmuşşş maşallah diyorum hepisinede bende bi ara kızımın resmini eklerim canlarımm öpüldünüz:54::54::54:

Bu arada canlarım doğumda aldığım kilolarım hepiciğini bi çırpıda verdim maşallah bana darısı veremeyenlerin başına :-) :-) :-)

Son düzenleme:
selam kzlarrrr nasilsinizzzzz bebisler nsil yoruyormu annelerini...benim kizim hala uyuyorrr ee tabiki saat 5 te yatarsaaa uyur...ben suan arabistandayimmmm yogurt veren anneler yogurdu siz mi mayaliyorsunuaz...ins bende burada bulabilirim..4.aydan sonra mi demir ilacina baslaniyor...:16::16::16::16::16::16: hepiniz opuyoruzzzzzz:16::16::16:

Selam anneler... ben temmuz annesiyim. Bebegim 3 gün sonra 4 aylık olacak. 2 ayına kadar her şey normaldi guzel yiyordu ayda 1 er kilo aldi.ikinci aydan sonra ne emdi ne de bisey yedi. Zorlaya zorlaya biberonla sagdigim sütü içti. Doktor en az 1 lt süt icmesi gerekiyor bu ayda dedi zorla yedirmeye çalış dedi ama yemiyo sutleri ısıtıyorum ısıtıyorum çöpe gidiyor bıktım artık 500 ml bile icemiyo kilo da almıyor zaten bu ay almadı. Dr ek gida belki sever diyor ama sütum varken bu kadar bebege ek gida vermek zoruma gidiyor. Acaba benim sutumde mi sorun var dedim mama verdum çeşit çeşit denedim yine yemiyo sutumun de tadina baktım sorun yok ben anlamıyorum artık. Bi de ne yese kusuyo zaten güç bela azıcık yedirwbiliyorum onun sa yarısını kusuyo yani günlük aldığı miktar 250 cc anlayacağınız. Dr biseyi yok diyo ama bu cocuk sabahtan aksama kadar aç dursa yine acıktım diye aglamiyo. Sadece kucak istiyo baska bisey istemiyo. Kucagimda yedirmeyi de denedim yine yemiyo. Biberon değiştirdim yine aynı. Artik sinirimdem agliyorum olan sütum de gidecek sikintidan dayanamıyorum artık yardım edin:14::2:

güzel annişler ve kuzucukları nasılsınız bakalım..?? uzunca bir aradan sonra bis geldik.. sizleri arada sırada takipteydik muhabbetlere katılmasakta okuduk.. :34: oğluşum geçen hafta (3 temmuzda) 4 ayı bitirdi maşallah çok sakin bir bebek bi zorluk çekmedik bugüne kadar.. kilomuz boyumuz gelişimimiz herşey güzel ayında gidiyor (geçen salı 8000 gr ve 66.5 cm di).. sadece anne sütü alıyor. 3-4 gündür meyveleri tattırıyorum 1-2 çay kaşığı suyundan veriyorum.. gece uykularımız sorunsuz akşamları 9 buçukla 10 arası güzelce emip 4-4 buçuğa kadar uyuyo sonrasında 2 saatte bir kalkıyo.. gün içindede belli saatlerde düzenli uykumuz var.. tek sorunumuz uyumadığı zamanlarda kucak istemesi yatmak kesinlikle istemiyor birde çok elimizi emiyoruz dişle alakalı olduğunu düşünmüyorum tabi bnm düşüncem, bu hafta doktora kontrolüne gidince sorucam.. ağzından tükrük çıkararak diliyle ses çıkarmaya başladı ve çok seviyo acayip mutlu oluyo yeni öğrendik bunuda :1:
gelelim bana hamilelik sırasında aldığım 13 kilonun doğumdan 1 hafta sonra 7 kilosunu attım 3 kiloda farkında olmadan sonrasında gitti.. 3 de hala benimle çok anlaştık sevdik birbirimizi bırakmıyo bir türlü beni :52: kısmaya çalışıyorum 2-3 gün sonra deli gibi yemeye veriyorum kendimi olmuyo.. napıcaz bilmiyorum.. zaten öncesindede kilolu olduğum için 3 kilo hariç bi 15 daha garanti vermem lazım :26::26::26:
bizden şimdilik bukadar aklımıza gelenleri paylaştık.. birazda geçmişe bakalım.. hepinizi kocaman öptükkk.. :54:
hoş geldınız canımm
bu arada maşallah kuzucuklarınız çok tatlı.. Allahım hepsine sağlıklı, mutlu uzun ömürler versin..

buda benim sıpam..
Eki Görüntüle 857201 Eki Görüntüle 857203 Eki Görüntüle 857204
maasallah aynı oglusum gıbı ee 5 gun buyuk o ka darrr :)ama cok tatlısnız cnm

Canlarım meraba uzunnnnncaaa aradan sonra biz geldik arada takip ediyordum sizi ama uzun zamandır onuda yapamıyodum taşınma yerleşme düğün derken hiç vakit bulamadım nasılsınız bakalım maşallahhh sayfalar 4000 bulmuş çeneniz çok düşmüş be nasıl okucam bilmiyom artıkkk:27::27::27::27::27::27::27: kızımda iyi teyzeleri maşallah kocaman oldu prensesim eller hep agızda artık ve tüprük çıkarıyor sürekli ve alt dudakda hep agzının içine sokuyo sanırım dişleri kaşınıyor uyku düzenimizde gayet iyi ama uykuya dalamayınca deliriyo bağırıyo çığırıyo sonra yorulup uykuya dalıyo onun haricinde herşey yolunca kızlarrr ve artık kızıma peynir minnacık veriyorum yumurta sarısı ondan da minnacık veriyom domates suyu ve mandalina sorduruyorum yogurt çay kaşıgının ucuyla veriyorum herşeyin tadını alsın diye sizde veriyormusunuz kızlar :52::52::52::52::52::52::52: Bana gelince bende de herşey yolunda taşındık evimize yerleştik şimdide alışmaya çalışıyoruz bakalım dünde memleketime geldim annemlerdeyim 1 hafta burdayız kızımlan nasip olursa kafa dağıtalım dedik öyle yani canlar :55::55::55::55::55:

Bebişlerde kocaman olmuşşş maşallah diyorum hepisinede bende bi ara kızımın resmini eklerim canlarımm öpüldünüz:54::54::54:

Bu arada canlarım doğumda aldığım kilolarım hepiciğini bi çırpıda verdim maşallah bana darısı veremeyenlerin başına :-) :-) :-)
hos geldınız cnm bısde tattırmaya basladık ınsll gusel gusel tatsınlar ınslll tekrardan hos geldınızzzzzzzzzzzz:29:

ya kızlar bi kaç gündür giremedim kv.ye gitmek zorunda kaldık ben grip oldum geçen hafta, görümcem geldi tek başına benim kızla başedemedi :9:
mecbur onlara gittik biraz iyiyim şimdi çok şükür herkes iyidir inş. özledim sizi beyaaa :9:
bişide sorucam hem bu bebelerin kıyafetleri için hangi deterjanı kullanıyosunuz malum artık daha çok leke oluyo üst baş batıyo
ben bu dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum ama hiç leke fln çıkarmıyo makinaya attığım gibi alıyorum,
şu persilin arielin fln sıvı deterjanını alsakta extra durulama yapsak nası olur? artık büyüyo bebelerimiz nasıl olsa?

canım benim de tükürdüğü kan ilacını çıkaramıyorum

Selam anneler... ben temmuz annesiyim. Bebegim 3 gün sonra 4 aylık olacak. 2 ayına kadar her şey normaldi guzel yiyordu ayda 1 er kilo aldi.ikinci aydan sonra ne emdi ne de bisey yedi. Zorlaya zorlaya biberonla sagdigim sütü içti. Doktor en az 1 lt süt icmesi gerekiyor bu ayda dedi zorla yedirmeye çalış dedi ama yemiyo sutleri ısıtıyorum ısıtıyorum çöpe gidiyor bıktım artık 500 ml bile icemiyo kilo da almıyor zaten bu ay almadı. Dr ek gida belki sever diyor ama sütum varken bu kadar bebege ek gida vermek zoruma gidiyor. Acaba benim sutumde mi sorun var dedim mama verdum çeşit çeşit denedim yine yemiyo sutumun de tadina baktım sorun yok ben anlamıyorum artık. Bi de ne yese kusuyo zaten güç bela azıcık yedirwbiliyorum onun sa yarısını kusuyo yani günlük aldığı miktar 250 cc anlayacağınız. Dr biseyi yok diyo ama bu cocuk sabahtan aksama kadar aç dursa yine acıktım diye aglamiyo. Sadece kucak istiyo baska bisey istemiyo. Kucagimda yedirmeyi de denedim yine yemiyo. Biberon değiştirdim yine aynı. Artik sinirimdem agliyorum olan sütum de gidecek sikintidan dayanamıyorum artık yardım edin:14::2:

canım yoğurtu kendi sütünden yap boşa gitmesin bebişe

canım yoğurtu kendi sütünden yap boşa gitmesin bebişe

Yani ek gida olarak yoğurt mu deneyeyim? Onu da kendi sutumden yapim haklisin canım saol. Baska neler yapabilirim acaba bilgisi olan arkadaslar neden bebegim böyle oldu fikir verirlerse sevinirim

canım ben sabun tozu kullanıyorum hala ve ayrı yıkıyorum.Leke olduğu zaman bızım deterjanla yıkıyorum kuruyor.Sonra kendı camasırlarıyla tekrar atıyorum makineye.Gecıyor leke.Ve 2 kez durulama yaptırıyorum hala

ek gıda konusunu sordum profesöre.Anne sütü alan bebekler 6. aydan sonra başlar dedi.kesinlikle tattırma dedi.Bende başlamıyorum.Sizinlede paylaşayım dedim tabi herkesin kendi kararı .Bilgilendirme amaçlı

zamanla kilo almaları yavaşlıyo ve bebekten bebeğe ve anneye göre yani aldığı süte göre değişen bi durum biz 1. ay 1500 gr aldık
2. ay 1300 3. ay 1000 4. aydada 1000 gr aldık... boyumuzda 51 cm doğdu aya göre sırayla 54-61-63-66.5 cm şuandada..

Benim oğlum 2700 gr 49 cm doğdu ilk iki ay 1kg aldı boyu 54 cm oldu. 2.Ay 1 kg aldı boy 57 cm 3. Ay 500 gr aldı boyuda 60 cm di. 4. Ay kontrolümüze henüz gitmedik��
çok sağolun kızlar cevaplarınız için.herkesinki farklı farklı tabiki de benim ki kesinlikle az ,belli.doktor ne diyecek bakalım.işin garibi hiç doymuyormuş gibi değil,emiyor.sütüm de baya fazla.niye az alır anlamadım ki.hadi 700-800 gr alrken takmıyordum da bu ay 300 gr çok az geldi.sütüm bu kadarken de mama vermek istemiyorum doğrusu.
Yani ek gida olarak yoğurt mu deneyeyim? Onu da kendi sutumden yapim haklisin canım saol. Baska neler yapabilirim acaba bilgisi olan arkadaslar neden bebegim böyle oldu fikir verirlerse sevinirim
allah yardımcın olsun canım ya.bazı bebekler bi mamayı sevmezse bazısını seviyor.başka marka da denemediysen dene.ek gıda olarak da havuç ve patatesleri küp küp doğra,kaynat.yumuşayınca da tahta kaşıkla veya cam rendede ez pütürlerini.içine bir iki damla zeytinyağı damlat.tabi baya sulu olacak çorba gibi.havucu patatesine oranla daha çok olursa daha tatlı olur.daha çabuk alışır.genelde ilk ek gıdalardan biri olarak seviyorlar bunu.
sonra mesela ben pirinç unuyla muhallebi yapılmasına çok karşıyım,hiçbir faydası olamdığı için.muhallebi olark da kızıma şunu yapardım ben,
suyla yulaf unundan muhallebi yap.pekmezle tatlandır.büyük ihtimal sever.pekmezin doğalını bulabilirsin inşallah.yulaf unu da faydalı birşey.doğal şeker sonuçta pekmez ve hiçbir zararı yok.ben 2 yaşına kadar kzıma şeker yedirmedim,kabak tatlısı,kurabiye gibi içine şeker atılan herşeyini pekmezle tatlandırdım.

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar cevaplarınız için.herkesinki farklı farklı tabiki de benim ki kesinlikle az ,belli.doktor ne diyecek bakalım.işin garibi hiç doymuyormuş gibi değil,emiyor.sütüm de baya fazla.niye az alır anlamadım ki.hadi 700-800 gr alrken takmıyordum da bu ay 300 gr çok az geldi.sütüm bu kadarken de mama vermek istemiyorum doğrusu.

allah yardımcın olsun canım ya.bazı bebekler bi mamayı sevmezse bazısını seviyor.başka marka da denemediysen dene.ek gıda olarak da havuç ve patatesleri küp küp doğra,kaynat.yumuşayınca da tahta kaşıkla veya cam rendede ez pütürlerini.içine bir iki damla zeytinyağı damlat.tabi baya sulu olacak çorba gibi.havucu patatesine oranla daha çok olursa daha tatlı olur.daha çabuk alışır.genelde ilk ek gıdalardan biri olarak seviyorlar bunu.
sonra mesela ben pirinç unuyla muhallebi yapılmasına çok karşıyım,hiçbir faydası olamdığı için.muhallebi olark da kızıma şunu yapardım ben,
suyla yulaf unundan muhallebi yap.pekmezle tatlandır.büyük ihtimal sever.pekmezin doğalını bulabilirsin inşallah.yulaf unu da faydalı birşey.doğal şeker sonuçta pekmez ve hiçbir zararı yok.ben 2 yaşına kadar kzıma şeker yedirmedim,kabak tatlısı,kurabiye gibi içine şeker atılan herşeyini pekmezle tatlandırdım.

Canım sütum bol masallah ama bebegim hic emmedi ben de sagarak veriyorum ama artik onu da icmek istemiyo o kadar sütum bosa gidecek acaba anne sutuyle degisik seyler yapabilir miyim diyorum. Insani böyle çaresiz kalması cok kötü bor sebebi varsa bilsem ama bulamıyorum

Aynı Nisa'yı anlattın uykusu gelince ne yapsam boş valla parmak emmiyor balonlar tükürükler alt dudağı içine çekmeler...

Cnm seni korkutmak istemem ama dün bir avm de emzirme odasında kadınlar bu konuyu konuşuyordu küçüklükte memeye düşkün değilse büyüsede aynı oluyomuş bir tanesi 2 3 yaşında kızı vardı küçükken memeyi zor tuttururdum süt içmiyodu açlıktan ölecwk zannederdim dedi.Ya hiç takılmıcan bu konuya yadaen keyifli anlarında memeyi emdiricen yada uyuyorken kendinde değilken memeni sokuştur ağzına...

iyi geceler kızlar..ben bişi sorcam size kızımın dizinde ve kolunda böle küçük pütürler,kuruluklar var...ben dizine nemlendirici sürüyodum bikaç gündür gördükçe..ama bugün kolunu farkettim...12sine 4 aylık kontrolümüz var zaman sorcam doktora da...yine de size de sorayım dedim...canım sıkıldı ya ..inş bişi yoktur geçicidir...allahım bebişlerimizi bütün kötü şeylerden korusun...:18:

Back