• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Bnm oğlum 4.5 aylık hala kendi kendine hiç dönmedi ve bilinçli olarak nesneleri tutmuyo rastgele tutuyo yardım edersem dönüyor
anne baba ise hayal gibi ((;
bizim ki erken doğdu ama geç mi ilerliyo ??

selam güzel anneler ve onların tosibikleri.. :emir_bebek::emir_bebek: ya ben face de çok bir şey paylaşamıyorum, illa buraya alışmışım. Benim prenses hasta oldu teyzeleri, tabi bende hasta oldum. Analı kızlı atlatıyoruz çok şükür ama ondan önemli size bomba gibi haberim var. Biz eşimle hala şoktayız. Kızımın 2 tane alt dişleri çıktııııı.. :52::52::52::52: 4,5 aylığız erkenden dişlerimiz çıktı yaw. :27::27: eşimin de 4 aylıkken dişleri çıkmış bebekken. biraz huzursuzluğumuz var 2 gündür dişler yüzünden. Sanırım topikte ilk diş çıkaran bebiş benim cimcime oluyor. :9::9::9:

tebrikler.. diş olayı genetikmiş, dişli doğan bebekler de varmış..

emziren anneler lactamil carfurda indirime girmiş ikincisi %25 indirimli ilgilenenlere duyrulurrrr...

tutmadı da indirim yapıyorlar yoksa :1: aslında denemek lazım..

kızlarr benim kızım yüzüstü yatırdığım da hiç dönmeye çalışmıyor biraz durup kıyamet koparıyor acaba normal mi bebişi dönenler bu işin bir taktiği var mı yoksa daha zamanı mı var

canım biz dün 4 aylık olduk, birkaç gündür akrobat oldu, dönüp duruyor, yalnız benimki yüzüstü yatmaya alışık, ondan olabilir..

Gunaydin arkadaşlar esim seminere gitcek demiştim gitti:( insan ne kadar arada kavgada etse üzülsede kizssada ayriligin hepsi zormus oglusu uuutyum cok sukur bakalim carsambaya kadar allah bize neler yasaticak bebisleriniz insallah iyidir size bisey sorucam bizim bidahaki hafta 4 ayimiz bitiyo benim sipam kucagimda dik durunca reamen ayaklarinin ustune basiyo adim atar gibi hareketler yapiyo sizde nasil bebisler salyalar malum herkeste mevcut sanirim birde genelde hep sol el emiliyo bisey tutmaya calissirken sol eliyle daha kuvetli acaba solakmi olucak benim oglan kizlar

aynen benimki de sağlam basıyor, dik kafalı, kucakta yatık durmuyor, dikiyor kafayı oturacakmış oldu.. :nazar:

kızlar bebelerinizden anne yada baba diyebılen var mı

bilerek değil ama diyor..

bu millet hasta ya bana da sokakta tanımadıklarım karışan karışa en son on yaşında bi erkke çocuğu durmayan ağlayan çocuğuma uykusu gelmiş dedi ben de içimden bi sen eksiktin dedim

kıl oluyorum karışanlara..

Bnm oğlum 4.5 aylık hala kendi kendine hiç dönmedi ve bilinçli olarak nesneleri tutmuyo rastgele tutuyo yardım edersem dönüyor

canım daha zamanı vardır, benim kızım geç döndü geç emekledi geç yürüdü, dümdüz kolunu bile kıpırdatmadan uyurdu 2 yaşımız bitti, şimdi gör ne haldeyiz:9:

Son düzenleme:
günaydınlaaaarrr:21: bugün güne erken başladık neden bilmiyorum bi kaç gündür düzen şaştı öncelikle diş olayı bizde de var altta iki tane beyazlık ama daha patlamadı doktor bir ayı bulur çıkması diyoo bekliyoruz merakla

ben oğlumu 2-3 haftalıkken falan kaldırıyodum itme refleksiyle ayakta duruyodu sonraları adım atmaya başladı şimdi çok seviyo ayakta durmayı adımlıyo ve hoşuna gidiyo yaptım diye seviniyo doktorda aynı şeyi yaptırdı normalmiş bu dönemlerde olan şeylermişş

yüzüstü yatırdığımda kollar bacaklar hiç durmuyo kafayı kaldırıyo ama o bacaklar kurbağa gibi oynuyo popişi kaldırabilse gidicek sanki:52:
henüz dönmüyo ama bacakları atıyo ama o kadarla kalıyo=) 4 aylığı tam doldurmadık belki ondandır bilemiyorum ama herşeyi bi anda yapmıyo bazı şeyleri ayını doldurduğu anda başlıyo bazısı sonlara doğru oluyoo her bebek farklı farklı mesela benimki çığlık atmaya bir haftadır başladı oysa bazısı 3 aylık olur olmaz başlıyoo

son olarak hamilelik boyunca 23 kilo aldım ve çocunluğu basenler erimedide çok kilom kaldı hiç böyle olmamıştım incecik ben çok kötü oldum emzirmede azalınca spora başladım bakalım nasıl olucak bugün yine gidicem akşama bi an önce gitsin istiyorum çok sevdiğim bi şortum yaza kadar onu giyebilmek hedefim:kkk:

Kızlar oğlum 28 haziran doğumlu cuma günü kontrole götürdük ben de sordum doktora dönmüyor hala dedim. Doktor da dönüp dönmemek bizim için bir gelişim göstergesi değil dedi hiç dönmeyebilir hiç emeklemeyebilir bunlar sorun değil dedi. Bilginiz olsun ben de çok kafaya takmıştım ama önemli değilmiş şükür.

Benim oğlum da 18 hazıran doğumlu yana yatarken tamamen yüz üstü dönüyor ama kendisi tamamen dönmemiyor burda 3 aylık olanları döndü görünce endişe ediyor insan ama doktor öle demedi bize de ..yapamıyor dediğim şeyi bi gün sonra cok rahat yaptığını görüyorum (;
bizim en önemli sorunumuz emmesi gece meme ağzından çıkınca uyanıyor hep memede olmak istiyor yalancı emziğin her markasını her çeşidini aldım bi türlü alışmadı ve hala bıkmadan alıştırmaya çalışıyorum !
ek gıdaları damlatıyprum ağzına arada çalışmaya başlıcam o yüzden çok kötü ruh Halim ));

slm kızlar sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum iyiki varsınız diorum. evet saç dökülesine takmış vaziyette bugünde balık hapına başladım heralde dökülme durana kadar 100 kilo olucamm:1: neyse bioxcinin bi şampuanı var femanmı femenmi ne hamilelik sonrası dökülmeler için kullanan varmı alayım dedim geçmi kaldım bilmedim.bide bizim kız bu ara 5 dakka emio hemen bırakıo sütümde azalıo galiba olsada emmioki zaten. haftaya sebzelerden başlıyayım tattırmaya diorum havuç ve enginar düşündüm ilk olarak.ama havuçda gdo umu neee siz neler yapıcaksınız bu dönem..?

kızlar aranızda sütü azalıpta normale dönen varmı başta sütüm vardı allaha şükür on on beş gündür azaldı bu arada kiloda almışım acaba diyorum kilo almamla bir alakası varmı çünkü ablamım sütü azdı ozaman ablan kiloluydu ve bir tanıdığım süt olsun diye yiyorum kilo yapıyor demişti

birde sütü azaltan şeyleri bir seferlikte olsa yediğimi farkettim eğer bu yiyeceklerden azalmışsa normale dönermi acaba

son olarak şunu diyeceğim annem küçük kardeşimin doğumunda kan az gelsin diye iğne yaptılar sütüm yetti ama sizde daha çoktu demişti bu ne için demeye kalmadan banada yaptılar ah bu hastaneler elimden gelse evde doğum yapcaktım zaten

bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim

bana da kan iğnesi yaptılar bence onunla alakası yok cunku ben hala anne sütü veriyorum sadece ve sütüm hep cok oldu..oğlum 4,5 aylık ve hala göğüs pedi kullanıyorum.
sütü azaltan tek şey bence yorgunluk uykusuzluk bnm tek o zamanlar azalma oldu.
sac dökülmesi bnde de had safhada ıdı bu ay sankı azalmya basladı sızdede öle olur inşAllahhh

slm kızlar sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum iyiki varsınız diorum. evet saç dökülesine takmış vaziyette bugünde balık hapına başladım heralde dökülme durana kadar 100 kilo olucamm:1: neyse bioxcinin bi şampuanı var femanmı femenmi ne hamilelik sonrası dökülmeler için kullanan varmı alayım dedim geçmi kaldım bilmedim.bide bizim kız bu ara 5 dakka emio hemen bırakıo sütümde azalıo galiba olsada emmioki zaten. haftaya sebzelerden başlıyayım tattırmaya diorum havuç ve enginar düşündüm ilk olarak.ama havuçda gdo umu neee siz neler yapıcaksınız bu dönem..?

enginar taze var mı bilmiyorum, havuç haşlayıp cam rendede rendeleyerek verebilirsin ama az az veriyorsun giderek miktarı arttırıyorsun bir şey alerji yaparsa onu bulabilmek için yeni bir gıdayı 3 gün sonra veriyorsun.. minik bir havuç minik bir patates bir tatlı k. pirinci haşlayıp tel süzgeçten geçirip çok az z.yağ ekleyip verebilirsin ama dediğim gibi az az..

kızlar aranızda sütü azalıpta normale dönen varmı başta sütüm vardı allaha şükür on on beş gündür azaldı bu arada kiloda almışım acaba diyorum kilo almamla bir alakası varmı çünkü ablamım sütü azdı ozaman ablan kiloluydu ve bir tanıdığım süt olsun diye yiyorum kilo yapıyor demişti

birde sütü azaltan şeyleri bir seferlikte olsa yediğimi farkettim eğer bu yiyeceklerden azalmışsa normale dönermi acaba

son olarak şunu diyeceğim annem küçük kardeşimin doğumunda kan az gelsin diye iğne yaptılar sütüm yetti ama sizde daha çoktu demişti bu ne için demeye kalmadan banada yaptılar ah bu hastaneler elimden gelse evde doğum yapcaktım zaten

bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim

canım süt ara ara azalabilir süt yapan şeyler tüketirsen yeniden artar ben de humana, incir reçeli ve tahin helva işe yarıyor..

Kızım az önce ayakta uyuyordu resmen onca gürültüme rağmen gözleri kapanıyordu yarım saattir emziriyorum ama uyumuyor akşam uykuya dalma çabalarımız başladı bu aralar hergün huyları değişiyor bunların ...:18::18::18::76::76::76::81::81::81::81::81::81:
Nisada sırtüstü hiç yatamıyor resmen mekik çekip ayağa kalkacak gibi oluyor iyi birşeymi bilmiyorum ama acayip karın kasları olacak:62::62::60::60::60:

arkadaşlar merhaba çoktandır giremedim nasılsınız? bebeği hasta olanlara geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Kızlar bana bi çare kızım doğduğunda gayet güzel emiyordu sonra çok az emmeye başladı daha doğrusu memede uyuyakalıyordu ve kilo alımı azdı. 3 ay çabaladım yok olmadı. 3. ayda 500 gram almış dr az dedi. ben de sağıp biberonla vereyim dedim bana zahmet olur ama en azından bebeğimin karnı doyar diye. ama biberondan da öyle aman aman içmiyor. inanın 50 cc için 2 saat başında beklediğim oluyor içirmek için. acıkınca alır diyorum 3-4 saat bekliyor verince bir iştahla çekiyor ama 50 cc den sonra yok yutmuyor tükürmeye başlıyor. bu arada uyanıkken hiç almıyor ne beni ne biberonu hep yarı uyurken agzına biberonu verip öyle besliyorum. doğum kilosu 3040 şu anda 5.400 gramız. her gören çok zayıf diyor çok üzülüyorum dün oturdum ağladım lütfen bana bişeyler söyleyin.
hiç bir rahatsızlığımız yok ama acaba emzik emmesine engel olabilir mi?

bide arkadaşlar karşılaştırmak doğru değil biliyorum ama en azından doğum kilosuna göre bebeklerimizin kilo alımı hakkında fikir sahibi olabiliriz. şu şekilde bi tablo yapsak; mesela

BEBEĞİN ADI: Almina
DOĞUM KİLOSU: 3040 gram
ŞİMDİKİ KİLOSU VE AYI : 5400 gram - 4 aylık
üzüldüm canım ya.zormuş işin gerçekten.emzik senin bebeğinde galiba böyle bir etki yapmış.o zaman süekli uyur haldeyken emzirmeye çalış.kilo çizelgesi iyi fikir yapılabilir.
selam güzel anneler ve onların tosibikleri.. :emir_bebek::emir_bebek: ya ben face de çok bir şey paylaşamıyorum, illa buraya alışmışım. Benim prenses hasta oldu teyzeleri, tabi bende hasta oldum. Analı kızlı atlatıyoruz çok şükür ama ondan önemli size bomba gibi haberim var. Biz eşimle hala şoktayız. Kızımın 2 tane alt dişleri çıktııııı.. :52::52::52::52: 4,5 aylığız erkenden dişlerimiz çıktı yaw. :27::27: eşimin de 4 aylıkken dişleri çıkmış bebekken. biraz huzursuzluğumuz var 2 gündür dişler yüzünden. Sanırım topikte ilk diş çıkaran bebiş benim cimcime oluyor. :9::9::9:
aa şaşırdım gerçekten.tebrikler.
kizlarrr ne zaman adet oldunuz:26::26::26::26:
ben lohusalık bitiminden 1 hafta sonra adet oldum
kızlarr benim kızım yüzüstü yatırdığım da hiç dönmeye çalışmıyor biraz durup kıyamet koparıyor acaba normal mi bebişi dönenler bu işin bir taktiği var mı yoksa daha zamanı mı var
zamanı olabilir.bir de bazı çocuklar için tercih meselesi.dönmek istemiyorsa dönmüyor.

kızlar okul müdürümle ve miili eğitimle konuştum.yarın süt iznimi alıyorum.yarım gün çalışıyorum.ilk 6 ay 3 saat,1 yaşına kadar 1.5 saat süt izni hakkımız varmış.1.5 saat alıcam ben.

Benim oğlum da 18 hazıran doğumlu yana yatarken tamamen yüz üstü dönüyor ama kendisi tamamen dönmemiyor burda 3 aylık olanları döndü görünce endişe ediyor insan ama doktor öle demedi bize de ..yapamıyor dediğim şeyi bi gün sonra cok rahat yaptığını görüyorum (;
bizim en önemli sorunumuz emmesi gece meme ağzından çıkınca uyanıyor hep memede olmak istiyor yalancı emziğin her markasını her çeşidini aldım bi türlü alışmadı ve hala bıkmadan alıştırmaya çalışıyorum !
ek gıdaları damlatıyprum ağzına arada çalışmaya başlıcam o yüzden çok kötü ruh Halim ));

canım benım oğlumda sadece aventın bu urununu aldı.Anne memesıne benziyor uç kısmı.Onun için sevdi sanırım.Sen denedinmi bilmiyorum ama.
$avent-emzik-0-6-ay.jpg

sac dokulmesı tamamen hormonlarla alakalı.Eger kan degerlerınde bır sorun yoksa cok ugrasma bırak dokulsun.Cunku hamılelık suresınce hıc dokulmuyor.Boylece saclar yewnılenemıyor.Sımdı o dökülmeyen saclar dokuluyor yerıne yenılerı çıkacak.Bu vücudun döngüsü.Olması gereken.Onun için şampuan falan fayda etmez.Bence sıkıntı yapma.Bahara hepsi tazelenerek gerı dönecek
.4 ay dolduğunda sadece minicik tadına bakacakmış.Onun için once meyve suyu gıbı verıcem ben.elma mesela.bırkac gun arayla.Daha oyle karıştırmayacağım.Tek tek vermek ve arada gun bırakmak gerekkı neye alerjısı var öğrenmek acısından oyle dedı bızım hemsıre:)

günaydınlaaaarrr:21: bugün güne erken başladık neden bilmiyorum bi kaç gündür düzen şaştı öncelikle diş olayı bizde de var altta iki tane beyazlık ama daha patlamadı doktor bir ayı bulur çıkması diyoo bekliyoruz merakla

ben oğlumu 2-3 haftalıkken falan kaldırıyodum itme refleksiyle ayakta duruyodu sonraları adım atmaya başladı şimdi çok seviyo ayakta durmayı adımlıyo ve hoşuna gidiyo yaptım diye seviniyo doktorda aynı şeyi yaptırdı normalmiş bu dönemlerde olan şeylermişş

yüzüstü yatırdığımda kollar bacaklar hiç durmuyo kafayı kaldırıyo ama o bacaklar kurbağa gibi oynuyo popişi kaldırabilse gidicek sanki:52:
henüz dönmüyo ama bacakları atıyo ama o kadarla kalıyo=) 4 aylığı tam doldurmadık belki ondandır bilemiyorum ama herşeyi bi anda yapmıyo bazı şeyleri ayını doldurduğu anda başlıyo bazısı sonlara doğru oluyoo her bebek farklı farklı mesela benimki çığlık atmaya bir haftadır başladı oysa bazısı 3 aylık olur olmaz başlıyoo

son olarak hamilelik boyunca 23 kilo aldım ve çocunluğu basenler erimedide çok kilom kaldı hiç böyle olmamıştım incecik ben çok kötü oldum emzirmede azalınca spora başladım bakalım nasıl olucak bugün yine gidicem akşama bi an önce gitsin istiyorum çok sevdiğim bi şortum yaza kadar onu giyebilmek hedefim:kkk:

benimki de bacakları popoyu kadıryo ayakları ittiriyo ama gövde kalkmıyo ikisini birleştirsek sürünen bi bebek edecekler :)

ay canım çok fena benbim de öle çıkınca meme ağzından ağlıyo beraber uyuyoruz tabi ben mahvouyorum o kolumda terliyo o da rahat etmiyo sabah sopa yemiş gibi kalkıyoz allah yardım etsin

kızlar benim bebiş bugün tam dönmeye başladı 360 derece 4 ya da 5 kere döndü bugün 4. ayımız bitti kalça çıkıklığımız varsa aparat takılacak yavrum benim hareketlenmişken hem de allah dermensız dert vermesin asla taksak da kafaya takmıcam inşallah

merhaba temmuz annelerii bizide aranıza kabul edermisinizzz:)

oğluşum 4 aylık olacak amma velakin sütümm kesilecek derecede azz.. süt yapıcı şeylerde yiyorum ama yok yok yok :( ne yapayacağımı blemedim bennn :(((

üzüldüm canım ya.zormuş işin gerçekten.emzik senin bebeğinde galiba böyle bir etki yapmış.o zaman süekli uyur haldeyken emzirmeye çalış.kilo çizelgesi iyi fikir yapılabilir.

aa şaşırdım gerçekten.tebrikler.

ben lohusalık bitiminden 1 hafta sonra adet oldum

zamanı olabilir.bir de bazı çocuklar için tercih meselesi.dönmek istemiyorsa dönmüyor.

kızlar okul müdürümle ve miili eğitimle konuştum.yarın süt iznimi alıyorum.yarım gün çalışıyorum.ilk 6 ay 3 saat,1 yaşına kadar 1.5 saat süt izni hakkımız varmış.1.5 saat alıcam ben.

bn lohusa bttikten sonra hastalndm ama 3.5 aydır olöuyrmmm

merhaba temmuz anneleri. ben 36+6 oldum.bi kızım olacak inş. cok sabirsizlaniyorum dogurmak istiorum artk sizler gbi. kucagma alıp öpüp koklamak istiorum. hergun adet agrisi , sanci cekiorum. dr fazla durmaz diyeli 3 hafta oldu :) allah sizin bebişleri size bagışlasın ,banada saglikli bi bebek wersin inşallah

benim kızım da ilk başlarda emziği hiç almadı ama o dönemde sürekli kan alınıyordu bebeğimden bir seferinde ağlarken emziği verdim o acıyla bir aldı odur budur emzik en büyük yardımcım yani diyeceğim en olmadık ummadığı bir anda ver alır belki

Back