• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Slm herkese

Çok duramayacağım .bilgi paylaşmaya geldim.

Gün içinde 1 tane havuç yiyin.sütünüz göğüslerden taşsın :)
Öyle dere otu gibi hemen etki değil 3-4 satte oluşuyor.bebeğiniZ emdikçe bile göğsü boşaltamıyor.
Deneyin.

Iyi geceler.💋

Selam güzel anneler nasılsınız?
Biz hamdolsun iyiyiz, kızım iyileşti gibi, fazla ilerlemedi hastalığı elhamdülillah.
Artık eskimo takılmıyoruz:)
Sürekli elleri ağzında tontonumun, ben çekiyorum o götürüyo yine, aşırı derecede de salyalandı. 5 Ekimde 3 aylık olcaz.
Sizde durumlar nasıl? Bir de ben gülük mama miktarını arttırmak zorunda kaldım, doymuyo çünkü.
90ml veriyodum, artık 150(60+90) veriyorum.
Çok şükür gaz sıkıntımız da yok uzun süredir.
Günden güne güzelleşiyo miniğim,yerim ben onu :)

$IMG_0351.webp

“Euzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min külli şaytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmeh.”

Slm herkese

Çok duramayacağım .bilgi paylaşmaya geldim.

Gün içinde 1 tane havuç yiyin.sütünüz göğüslerden taşsın :)
Öyle dere otu gibi hemen etki değil 3-4 satte oluşuyor.bebeğiniZ emdikçe bile göğsü boşaltamıyor.
Deneyin.

Iyi geceler.

Şimdi yesem olurmuki :)

Biz hamdolsun iyiyiz, kızım iyileşti gibi, fazla ilerlemedi hastalığı elhamdülillah.
Sürekli elleri ağzında tontonumun, ben çekiyorum o götürüyo yine, aşırı derecede de salyalandı. 5 Ekimde 3 aylık olcaz.
Sizde durumlar nasıl? Bir de ben gülük mama miktarını arttırmak zorunda kaldım, doymuyo çünkü.

Eki Görüntüle 820935

“Euzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min külli şaytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmeh.”

maşallah bu Zehra bebiş çookk güzel annesiiiii:nazar::nazar::nazar::16::16::16:
bu arada kızın sadece gözlerini babasından almış güzelliği senden ;))

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 820935

maşaallah ben de çok beğeniyorum kızınızı, bi de kıyafetlerinizi :) bu üzerindeki filan da çok güzelmiş, nerden alıyosunuz?

kızlarr ekim ayına girdik. geçen sene ekim 12 son adet tarihimdi. hey gidi günler heeyy :1::1:
önümüzdeki ay 2014 temmuz annesi adayları heyecanla testlere bakıcaklar ve çok tatlı stresli heyecanlı bir yolculuk başlıycak onlar için.çok mu duygusalım bugün ne :24::24:
aşşkımm oğlumm iyiki varsınnnnn:16::16::16:

Ya bnde öyleymm 2 gündür çok duygusalım gizli gizli ağlıyorum herşeye dün haberlerde babası tarafından dövülen duvardan duvara çatpılan bi kız bebrği gösterdiler kuzum bnm o kadar da güzel masum ki 5 kez beyin ameliyatı olmuş ve zihinsel engelli kalmış , yarım saat ağladım bn kızım hık dese ödüm kopuyo Allahım yardım et diye vallahi foşur foşur alan sağmakla bitmeyen sütüm azaldı haber izlemeyin 😞😔

Ya bnde öyleymm 2 gündür çok duygusalım gizli gizli ağlıyorum herşeye dün haberlerde babası tarafından dövülen duvardan duvara çatpılan bi kız bebrği gösterdiler kuzum bnm o kadar da güzel masum ki 5 kez beyin ameliyatı olmuş ve zihinsel engelli kalmış , yarım saat ağladım bn kızım hık dese ödüm kopuyo Allahım yardım et diye vallahi foşur foşur alan sağmakla bitmeyen sütüm azaldı haber izlemeyin 
:50::50::50: allahım nasıl anne babalar var yaa:14::14:
izlemeyelim haberleri hakkaten

Kızlar bu markanın oyuncaklarını kullanan varmı ve hangi ülkeye ait?
Çin malı mı diye merak ettim de nette bilgi bulamadım.Oyuncakcıyada haftasonu gıdecegım oyun halısı bakmaya.Bakalım cın malı olmayan bır marka bulabilecek mıyım :)))

Eger bu marka degılse alabılırım oyun halısı guzelmıs

Eki Görüntüle 820824 Eki Görüntüle 820825 Eki Görüntüle 820826 Eki Görüntüle 820827 Eki Görüntüle 820828 Eki Görüntüle 820829 Eki Görüntüle 820830

canım o en pahalı oyun halıları bile çin malı amerika diyo altında üretim yeri prc yani çin diyo bebek işi dizide de dikkatimi çekti nurgül yeşilçayın repliğinde zaten bütün oyuncaklar çin malı demişti

Biz bugün dopktora sorduk uyandıralım mı diye, gerek yok uyandırmayın dedi, acıksa ağlar dedi. Ben de bana herkes kan şekeri düşer, beyni zarar görür diyo dedim, öyle bişey olmaz elleme uyusun acıkınca ağlar dedi, benim de içim rahatladı
cok saol canım ya:16::16::16::16::16:

Kızçelerr bebişlerimizle 2. bayramımız yaklaşıyor. hem oğluma hem de kendime yeni kıyafetler almak istiyorum. ama bu bayram biraz zorlucak bizi. hem kurban almak istiyoruz( evliliğimizde 2. kurban bayramımız :16:) hem oğlumuza almak istediğimiz şeyler var(anakucağııııııı) bakalım hiçbişeyden vazgeçmeden olcak her istediğimiz :1::1::1:
kendime markafoni den bişeyler beğendim kızlar sizede göstericem yorumlarınızı bekliyoruummm

bende fotograftaki gibi bi kot takımı daha var onu giydireyim diyorum ama rahat edebiliyor mu içinde bilemedim :)
kendime de safamerve den elbise aldım normal giydiğimden bi beden büyük aldım ama bi geldi ne göreyim acayip büyük oldu yollayıp hamilelikten önceki bedeni alacağım :D

Kızlar gece emmeleri 6.aydan sonra kesilecekmiş...Milupadaki dr cevaplamış birinin sorusunu..

ne demekmiş ki kesilecek bebeğimiz mi emmeyecek biz mi keseceğiz ben paşamın hiç emmeden uyuyacağı bi gece bile hayal edemiyorum da :D

kızlar bugün aşı için gittiğimizde hemşire dediki d vitamini vermiyomusun bıngıldağı hiç kapanmamış;
hiç aksatmıyorum oysaki hergün veriyorum; bende eve gelince araştırdım meğerse bıngıldak 6 aydan önce kapanmazmış zaten;
boşu boşuna korkuttu beni;
sizede öyle bişey derlerse korkmayın,ben bulduğum bilgileri paylaşayım sizinle ;

Her bebek kafasının üst kısmında yumuşak bir bölge ile doğar. Bu yumuşak bölgeye fontanel yani bıngıldak adı verilir.

Bıngıldak kısmının yumuşak olması sayesinde, doğum esnasında bebek doğum kanalından kolayca geçer.

Bıngıldak aynı zamanda bebeğin beyninin rahatça dışarıya doğru gelişmesini sağlar.

Videoyu İzleyin: Bıngıldak ne zaman kapanır?

Eğer bebeğin kafatası kemikleri birbirine iyice yapışık olursa bu kanaldan geçmesi mümkün olmaz. Bu nedenle bebeğin kafasının üst tarafında, dört parça kafatası kemiğinin henüz birbirine birleşmediği yumuşak bir kesim (bıngıldak) vardır.

Bıngıldak normal şartlarda bebek 8 ile 18 aylık arasındayken kaybolur yani kapanır. Bıngıldağın kapanmasının nedeni kafatası kemiklerinin kaynamış olmasıdır.

Her bebekte bıngıldak büyüklüğü değişiktir. Genellikle geniş bıngıldaklar daha geç kapanır. Kimi bebekte doğumdan 9 ay sonra kafatası kemikleri birleşirken, kimi bebeklerde ancak 2 yaşına gelince bıngıldak kaybolur.

Eğer bıngıldak çocuk 2 yaşını geçmiş olmasına rağmen hâlâ yok olmamışsa bir doktora başvurmak gerekir. Aynı şekilde bıngıldağın erken (ilk aylarda) kaybolması da anormallik olduğuna işaret eder.

Korkmayın

• Çocuk ağladığı ya da bağırdığı zamanlarda bıngıldakta gerilme olabilir.
  • Bıngıldakta belirgin şekilde nabız gibi atmalar görülebilir.
  • Bıngıldağa yumuşakça dokunmak oraya zarar vermez. Bu nedenle orayı yıkamaktan ve bebeğin kafasına dokunmaktan çekinmeyin.
Dikkatli olun

• Bıngıldak parmakla dokunulduğunda hissedilir derecede yumuşaktır ve bu nedenle oraya fazla baskı uygulamamak gerekir. Kuvvet uygulanırsa çökme olabilir.
  • Bıngıldakta eğer ki fazladan buruşma, çökme varsa, bu durumda çocukta su kaybıgibi durumlar akla gelmelidir.
  • Bıngıldağın her daim gergin ve kabarık olması menenjit şüphesini doğurur. Doktor kontrolü gerekir.
  • Eğer bir kaza nedeniyle bebeğin bıngıldak bölgesi darbe alırsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.
  • Bıngıldağın erken kapanması bebeğin beyninde gelişimsel bazı sorunlara işaret eder.

canım bana bi doktor bi ayken bıngıldağı geniş dedi ultrason çektik normal çıktı diğer doktorlar çok erken demişti boş ver

bütün bebişler çok dadlu kızlar ya hayranlıkla izliyorum :)

evet suzancım ya ateş topiğinden buralara Rabbime binlerce kez şükürler olsun hatırladıkca o günleri dua ediyorum isteyen herkese nasip etssin Rabbim ...

benim oğlan artık resmen konuşmaya başladı uyanır uyanmaz bi başlıyor kendi kendine oyalanıyorken bile mırıldanıyor gülüyor konuşurken resmen cevap veriyor :) annem bu nasıl çocuk böyle siz bu zamanlarda sürekli uyurdunuz diyor :)

bende fotograftaki gibi bi kot takımı daha var onu giydireyim diyorum ama rahat edebiliyor mu içinde bilemedim :)
kendime de safamerve den elbise aldım normal giydiğimden bi beden büyük aldım ama bi geldi ne göreyim acayip büyük oldu yollayıp hamilelikten önceki bedeni alacağım :D

ne demekmiş ki kesilecek bebeğimiz mi emmeyecek biz mi keseceğiz ben paşamın hiç emmeden uyuyacağı bi gece bile hayal edemiyorum da :D

Valla canımcım biri sormuş gece beslemeyi nezaman kesicez diye 6.aydan sonra kesebilirsiniz demiş dr sorucam ben zaten eğer oda aynısını derse bende 6 aya kadar emziririm geceleri ben hala kızım uyanmadan uyandırıyorum geceleri..bazıları yatırıyorum sabah kalkıyo diyor nasıl yapıyolar anlamaıdm.

Valla canımcım biri sormuş gece beslemeyi nezaman kesicez diye 6.aydan sonra kesebilirsiniz demiş dr sorucam ben zaten eğer oda aynısını derse bende 6 aya kadar emziririm geceleri ben hala kızım uyanmadan uyandırıyorum geceleri..bazıları yatırıyorum sabah kalkıyo diyor nasıl yapıyolar anlamaıdm.
z

1'de emzirip 6 veya 7 de kaldırıyorum ben :) zaten o saatlerde kendisi kıpırdanmaya başlıyo.. acıksa ağlar dedi bizm doktor ben de çok sık uyandırmıyorum..

:50::50::50: allahım nasıl anne babalar var yaa:14::14:
izlemeyelim haberleri hakkaten

ana baba denmez hakketen, ağlıyor diye dövmüş bide :( sigara basmış duvara fırlatmış! istemiyosan git ver onlarca insan evlatlık arıyor yana döne! kuzum benim günahsız off çok etkilendim :43: adamıda görsen adam sanarsın, cehennemi bu dünyada da yaşasın inşallah bin beter olsun hapishanede hakkından gelsinler ölmekten beter etsinler inşallah. off gene kötü oldum

Back