• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
evet ya , ben sanslıyim ablam getirmişti hollandadan kadife pant bahcivan gomlek vs onlari giydiriyorum , burda yok öle ufak şeyler , olanda çok pahali :47:
var aslında ama dediğin gibi çook pahalı yazık 2-3 kere anca giyebilcekleri şeyler:50::50: herşey kızçeleree :19::19::50:

çok tatlısınız maşallahh:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
bende hamilelik öncesi pantalonlarıma girdim ama şekil bozukluğu göz zevkimi bozuyo ne enteresan bi hal almışım allahım diyorum... bolca mekik ve twister olayına el attım bugün itibariyle... bakalım ne kadar faydalı olur bel-karın bölgeme...
ay cnm valla ben o pantolonlarıma gırsem cok sevıncem gercı demedım de daha trbe grerım dıye:)) hareketler ıse yarayblr bende mekıge baslcsm szryan oldgm ıcın braz beklyorm

canlar çok teşekkürler Rabbim hepimiizin yavrusunu esirgesin :) bizim oğlana akşama kadar konuş akşama kadar güler konuşur o da maşaallah :) tabi eğer gazımız çok yoksa :) ben hamileyken bi öğretmen arkadaşın çocuğunu çok severdim o kadar güler yüzlüydü ki hep onu gördükçe hep dua ettim benim oğlumda böyle güzel gülsün diye :)))

ahh canım benim Rabbim kolaylıklar versin gerçekten zor seni en iyi ben anlarım şimdi :( oğlum akşam babam gelince sesini duydumu gülüyor
o bile benim içimi sızlatıyor babasını bilmeli böyle diyorum içimden babasını tanımalı seçmeli onla büyümeli diyorum insanın zoruna gidiyor ama şükür Rabbim başka ayrılıklar vermesin bu gelip geçecek inş.

saol canım aynen baska ayrılıklar olmasın bnlar gelıp gecıcı sabır edcez

hay ağzın bal yesin bacımm :16:

maşallah ikinizede prenses gibisiniz

benim kediciklerimden biri kaçtı :14: diğeri bebeklerden pek hoşlanmayan bana aşırı düşkün kıskanç kediciğim arada bebeği koklayıp gidiyor ben tetikteyim güvenemiyorum henüz

tombişler klubune hoşgeldin bebeğimmmm :13:

pervane oğluşuna maşallah mckkk

hyrrr ben cıkmak ıstyorm o klubden:)

evet en sonnda aşmzı olduk ve gelırken babasnn kucagnda uyudu oğlşm halada uyuyo masalahhh cok ağladı tosunm babsı dsardan duyup geldı konştu ettı sustu babsna aşik bu cocuk yha :9::9: kızlar sız fıtıl mı verdnz şurup mu verdnzzz fıtıl verdysenz butun mu yarım mı

saol cnm orlardan bakıcm artk kapıda odemelıde olmus nasıl olsa

bızde aynıydık masallahımız vardı 3 4 gune kadar artk gecelerı hıc ciş bıle yapmıo oğlşm sabah 6 7 oldumu bı baslıo butun gun dolu dolu alıorum bezını kaksını sabahları yapardı bugun ılk defa cok az yaptı bde aşda olduk hem kaksına zorluck hem aşısı sızlıcak offf kıymm yha :(((

ben nıe donemıorum eskı halıme yhaaaa :((( cok kıskandımm benm gogusler sıs basen almıs basını gdıo :(((( masalahhhh sızeee nazr degmesın cnmm kızını bı elıme gecrsemmm ısra ısra bıtırm :nazar::nazar::nazar::56:

mınoset ıc cnm hasta olma senn agrlarn bebgnede gecerr allah kavusrsn tatlm yha cabuk gecer oğlnla vakıt ama olsn cnı sıkma

yakısmıs ama kılo sana :nazar::nazar:

zaten cok zayıf olmadım hıc 65lerde gelıp gdyodm suanda evet brazck tombgm:))
maşallah çok güzelsiniz

cok zaralı bır yas kadar dıe bılıyorum hatta gecen bır dr 2.yas dediii:27:

cnm benım gecmıs olsun unutmaya bak ole dengesızler cokkkkkk ben daha hıc bınemedım otobusee korkuyorum hemde bebek arabası ıle zor en kotu ıhtımal de tranvay ıle gıderım eısım ısde oldundn cesaretım yok otobuseeeee:17:

bnmm erkekımde öle emerken pırttt zartt zurttttt:46::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 818546 Eki Görüntüle 818548 Eki Görüntüle 818549 Eki Görüntüle 818547 Eki Görüntüle 818546 Eki Görüntüle 818548 Eki Görüntüle 818549

kızlar uzun zamandan sonra ekleyebildim fotoğrafını işte benim tombalak tosbam :D
maşaallah subhanallah ...

kızlar yanlışlıkla 2 şer tane eklemişim kusura bakmayın artık :)
ne kadra tatlı baybb pervane cım ya ates topıgının bebıslerı harıka harıkaaaaaaaaaaaa gerçi hepsi harıka ama:27::nazar::nazar:

hayırlı olsun dugununuz canım sen ve kıscen super sınızz muck sızlereeeee

ben 3 ogun zınco verdım 1 ay ve sonradan unutmaya basldı vermeyı bktım sancıda yok hepden kestım sımdı kendısı uykuda bılemm sokturuyor gazlarııı:1::nazar::nazar::nazar:cok sukur kalmadı gıbı gaz sorunumuzzzzzzzzzzzz

esın le ılgılı ınsl gonlune gore bır hal ve care bulunur tatlım yaa supersını ana lı ogulluuuuuuuuuuuuuuu:nazar::23:

kuzu kı ne kuzuuu:nazar:

maasalllah 3 kızceyede :nazar:
anammm oglum gıbı cekık gozlu kısce yaaaaaaaaaaaaa[/QUOTE]
saol tatlım ınsallah

ay kızlarr bayılcakdım az kaldı yorgunlukdan bıde hastalık halsızlık var emırde asıdan sonra huysuzlandı baya uyumdı bugun bı derın nefes aldım
ne kıyafetlerı kım kıme almıs bana kmse bsı almyorr:(((( bı bakym gecmıse cok merk edyorm:D

kızlar bugün aşı için gittiğimizde hemşire dediki d vitamini vermiyomusun bıngıldağı hiç kapanmamış;
hiç aksatmıyorum oysaki hergün veriyorum; bende eve gelince araştırdım meğerse bıngıldak 6 aydan önce kapanmazmış zaten;
boşu boşuna korkuttu beni;
sizede öyle bişey derlerse korkmayın,ben bulduğum bilgileri paylaşayım sizinle ;

Her bebek kafasının üst kısmında yumuşak bir bölge ile doğar. Bu yumuşak bölgeye fontanel yani bıngıldak adı verilir.

Bıngıldak kısmının yumuşak olması sayesinde, doğum esnasında bebek doğum kanalından kolayca geçer.

Bıngıldak aynı zamanda bebeğin beyninin rahatça dışarıya doğru gelişmesini sağlar.

Videoyu İzleyin: Bıngıldak ne zaman kapanır?

Eğer bebeğin kafatası kemikleri birbirine iyice yapışık olursa bu kanaldan geçmesi mümkün olmaz. Bu nedenle bebeğin kafasının üst tarafında, dört parça kafatası kemiğinin henüz birbirine birleşmediği yumuşak bir kesim (bıngıldak) vardır.

Bıngıldak normal şartlarda bebek 8 ile 18 aylık arasındayken kaybolur yani kapanır. Bıngıldağın kapanmasının nedeni kafatası kemiklerinin kaynamış olmasıdır.

Her bebekte bıngıldak büyüklüğü değişiktir. Genellikle geniş bıngıldaklar daha geç kapanır. Kimi bebekte doğumdan 9 ay sonra kafatası kemikleri birleşirken, kimi bebeklerde ancak 2 yaşına gelince bıngıldak kaybolur.

Eğer bıngıldak çocuk 2 yaşını geçmiş olmasına rağmen hâlâ yok olmamışsa bir doktora başvurmak gerekir. Aynı şekilde bıngıldağın erken (ilk aylarda) kaybolması da anormallik olduğuna işaret eder.

Korkmayın

• Çocuk ağladığı ya da bağırdığı zamanlarda bıngıldakta gerilme olabilir.
  • Bıngıldakta belirgin şekilde nabız gibi atmalar görülebilir.
  • Bıngıldağa yumuşakça dokunmak oraya zarar vermez. Bu nedenle orayı yıkamaktan ve bebeğin kafasına dokunmaktan çekinmeyin.
Dikkatli olun

• Bıngıldak parmakla dokunulduğunda hissedilir derecede yumuşaktır ve bu nedenle oraya fazla baskı uygulamamak gerekir. Kuvvet uygulanırsa çökme olabilir.
  • Bıngıldakta eğer ki fazladan buruşma, çökme varsa, bu durumda çocukta su kaybıgibi durumlar akla gelmelidir.
  • Bıngıldağın her daim gergin ve kabarık olması menenjit şüphesini doğurur. Doktor kontrolü gerekir.
  • Eğer bir kaza nedeniyle bebeğin bıngıldak bölgesi darbe alırsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.
  • Bıngıldağın erken kapanması bebeğin beyninde gelişimsel bazı sorunlara işaret eder.

ay kızlarr bayılcakdım az kaldı yorgunlukdan bıde hastalık halsızlık var emırde asıdan sonra huysuzlandı baya uyumdı bugun bı derın nefes aldım
ne kıyafetlerı kım kıme almıs bana kmse bsı almyorr:(((( bı bakym gecmıse cok merk edyorm:D
banada kimse bişey almıyo cnm acenu yollucak :1::1:
erkek bebişlere bişey yok giymeye derken sen geldin Emir le. :1::1:ne giydirceksin bayramda Emir e.

kızlar bugün aşı için gittiğimizde hemşire dediki d vitamini vermiyomusun bıngıldağı hiç kapanmamış;
hiç aksatmıyorum oysaki hergün veriyorum; bende eve gelince araştırdım meğerse bıngıldak 6 aydan önce kapanmazmış zaten;
boşu boşuna korkuttu beni;
sizede öyle bişey derlerse korkmayın,ben bulduğum bilgileri paylaşayım sizinle ;

bilgiler çok güzel olmuş sağol canım.
hemşirede bir tuhafmış yanii 2 aylık bebeğin bıngıdağı mı kapanırmış :53: hiç mi bebek görmemiş o :19::19:

bana kimse böyle hediyeler getirmedi yahuuu :17: hep kocman kıyafetler geldi. hepside birbirinin aynısı:31::31:özendim mi ne :1::1:
bize de çoğu kıyafet getirdi, kıyafetleri giydirsem kendi zevkime göre olmayan şeyler var, giydirmesem bir sürü şeyeyazık olacak.. Gerçi sağolsunlar çoğu çok güzel ama yine de ben bi bebek görmeye gidecek oolursam kesinlikle kıyafet almayacağım dedim.. dönence filan alınakü bilir, ya da bişey almak yerine para verilebilir, çünkü bazı şeyler boşa gidebiliyo, mesela bana 6-9 ay için askılı elbiseler gelmiş, hiç giydiremeyeceğim onları..

hemşirede bir tuhafmış yanii 2 aylık bebeğin bıngıdağı mı kapanırmış :53: hiç mi bebek görmemiş o :19::19:

Hemşireler çok tuhaf ya, biz beş günlük gittiğimizde bize de bıngıldağı küçük bu kızın ilerde başı fazla büyürse ameliyet olabilir demişti, zaten yeni doğum yapmışım bunalıma girmiştim, Allahtan doktorlara sorduk hiç bi problem yok siz bakmayın onlara deişlerrdi de rahatlamıştık :1:

ya bende takıgım su bıngıldak meselesına pınu benımkı dger bolgeye oranla azcık cokuk ama kıme sorsam olması gereken bu dyor. sızın bebeklerınızkıde oylemı?

hoşgeldin aramıza
benim oğlumda 24 temmuzda doğdu.
ismi ne oğlunun
Benimki Ali Kaan.
nasıl gidiyor annelikk

oglusun benımle aynı gun dogdu o yuzden alikaan ın ve kendı oglumun dogum tarıhını hıc untmcam:D
kızlaar markafonide bunları beğendim şimdilik nasıllar sizcee :31::31:
Eki Görüntüle 820769 Eki Görüntüle 820770
bence ıkısıde guzel altına da sole dar bı kot goyebılsek ohh:))))

bana kimse böyle hediyeler getirmedi yahuuu :17: hep kocman kıyafetler geldi. hepside birbirinin aynısı:31::31:özendim mi ne :1::1:
ay sorma ya banada 4 6 9 aylık hep yazlık gelmıs suanda hepsı bosa gdcek cok uzulyorm 1 yas ıcın gelen yazlıklar da var hadı onu yazn gydrrm
bana smdı uzun kollu takımlar polar tulumlar fılan lazım:))))))

banada kimse bişey almıyo cnm acenu yollucak :1::1:
erkek bebişlere bişey yok giymeye derken sen geldin Emir le. :1::1:ne giydirceksin bayramda Emir e.

tamda ustnee:))))) valla bılmemkı dha alısverıse cıkmadık aslnda bı kac kot tulumu ve polar tulumu var onlardan bırnı gydreblrm ıcıne uzun kollu bı zıbınla ama erkek bebegede ne gydrcen yaaa zatenn sen ne dusnyosn?

bize de çoğu kıyafet getirdi, kıyafetleri giydirsem kendi zevkime göre olmayan şeyler var, giydirmesem bir sürü şeyeyazık olacak.. Gerçi sağolsunlar çoğu çok güzel ama yine de ben bi bebek görmeye gidecek oolursam kesinlikle kıyafet almayacağım dedim.. dönence filan alınakü bilir, ya da bişey almak yerine para verilebilir, çünkü bazı şeyler boşa gidebiliyo, mesela bana 6-9 ay için askılı elbiseler gelmiş, hiç giydiremeyeceğim onları..
ayneeeen bıde buyuk allaım dye abrtyolarr
gecen lc deydım emıre bısler bakyodm bı teyze kac aylık dedı 2aylık dedım hmm dedı bırı yenı dogum yapmıs memlekette onn cocuguna 6 9 takım baktı yaa kıslık kalın bısı teyze bu fazla sen ona olmadı 3 6 al dedım yok yok anca gelır dedı:) bzdekı zhnyet bu ::)

kızlar gecen bende oglumu uyku tulumna koym dedım torba gııb olanlardan. uyyan cocuk ona koynca uyandı ayaklrnı havaya kldryor tulmla brlkde kendını cekıyor fılan durmyor ynı bende su astronot olanlardan alıcam smdilik bzm burda ıc zıbın uzun kollu body ve esortman ustrne de ınce battanıye ıdare edyoruz antalyada bı yagmur var ama cok guzel kızlar yaa ıcm acıldı valla ozlemısım bu sesı tabı emır bıraz korkyor sımsek seslerınden:(

gece yatgna duz koydgm cocuk sabah uyandgmda caprz aluyorm ya ben uymda bnu aldm yernden de tekrr mı koydm dıye dusnyorm nasl beryor valla hala cozmus deglm sanırım babası gıbı delı yatyor:))))
bu arada tesadufen babasıyla aynı pozısyonda yatan bı resımlerını yakaldım cok tatlılardı yaa:)brbrlernın tamamen kopyası ıksde:)

bıkacgun dısardym dıye sut sagdım bıberona koydm ondan beslnyordu 3.gnn snnda meme verdm ıstemez hareketler yaptı emmedı hatta ac yattı bende doyurmadm alcak meemyı ıllakı cok acknca mecbur aldı son 2 gundrde tamamen meme veryorm sagdgm sutu buzlga atyorm gerekmdkce kesınlkle bıberon vermcem artık bırakcak yoksa memeyı:(
kızlar grıbım dıye sut sagım atmyorm akan akyo bosa gden gdyo nolur nolmaz buzlkda da olsa grbal enfeksyndan kaln bısı sutu olmsuz etklyeblr dye dsnyorm ıylsym stok yapcam tekrrdan masallah:)

emır bugun aglarken bende onnla brlkde aglama takltlerı yapyorm aglamyı kesyor braz dudk buzyor bende aynısnı yapyorm gulmeye basluor:) artık onnla oynamak daha eylencelı:))))

ay ıcımı doktum okyan arkdslarım canlarım sızı sevyorm:)

bu arada dıyetsyen kuzenımden emzıklı dıyetı lıstesı ıstcem kızlar. zaten sut yogurt yumrta var tavuk et balıkda var menude bızım ıcın en onemlı olanlar mevcut hem esım ıspanyadan donene kadar 10kılo vercem dedım:)))) oda 10kılo vercek :) eısm 85 ben de 75 olcam:)

kızlar 1 saat önce kızıma banyo yaptırdım emzirdim şimdi uyuyor Allahtan uyanmadı yavrum..
Yarın büyük gün karma aşımız var yarın kızım 72 günlük oluyor bu arada inş ateşi çıkmaz Nisamın.

Hemşireler çok tuhaf ya, biz beş günlük gittiğimizde bize de bıngıldağı küçük bu kızın ilerde başı fazla büyürse ameliyet olabilir demişti, zaten yeni doğum yapmışım bunalıma girmiştim, Allahtan doktorlara sorduk hiç bi problem yok siz bakmayın onlara deişlerrdi de rahatlamıştık :1:

sorma walla bi garipler,bende korktum baya bugün bi baktım alakası yok 2aylık çocuğun bıngıldağımı kapanırmışş,her dediklerıne bakmamak lazım :)

bu arada dıyetsyen kuzenımden emzıklı dıyetı lıstesı ıstcem kızlar. zaten sut yogurt yumrta var tavuk et balıkda var menude bızım ıcın en onemlı olanlar mevcut hem esım ıspanyadan donene kadar 10kılo vercem dedım:)))) oda 10kılo vercek :) eısm 85 ben de 75 olcam:)

o listeyi hemen bizimle paylaşıyosun :))))

sorma walla bi garipler,bende korktum baya bugün bi baktım alakası yok 2aylık çocuğun bıngıldağımı kapanırmışş,her dediklerıne bakmamak lazım :)

o listeyi hemen bizimle paylaşıyosun :))))

:)))) tamam canım smdı msj attm bende kendsne yollasn hemen paylascm ınternette de var benzerlerı zor bsye bnzmyor:)

kızlar 1 saat önce kızıma banyo yaptırdım emzirdim şimdi uyuyor Allahtan uyanmadı yavrum..
Yarın büyük gün karma aşımız var yarın kızım 72 günlük oluyor bu arada inş ateşi çıkmaz Nisamın.
çıksada az çıkıyor canım endişe etme :54::16:

yazmelekleri cnmm
dar kotlarımı öyle özledim ki anlatamam. bol kıyafet giymeyi hiiç sevmem normalde hep üstüme tam olan şeyler giyer - dimm. ama artık saklamam gereken yerlerim var :1::1:
bluzların ikisinide alabilirim ama önce bi eşime göstermem lazım :1: altınada dar kot olsa aahh olsaaa
ben ali kaan a ne giydiricem hiç bilmiyorum bayramda :14:yarın bebe mağazına gidicez oğlum izin verirse bakalım güzel bişeyler var mı oğlum için :31::31:

kızlarr ekim ayına girdik. geçen sene ekim 12 son adet tarihimdi. hey gidi günler heeyy :1::1:
önümüzdeki ay 2014 temmuz annesi adayları heyecanla testlere bakıcaklar ve çok tatlı stresli heyecanlı bir yolculuk başlıycak onlar için.çok mu duygusalım bugün ne :24::24:
aşşkımm oğlumm iyiki varsınnnnn:16::16::16:

kızlar ben bayram için oğluşuma şöyle bir kombin düşünüyorum,teyzesi oğluma kırmızı bir pantalon almış,üzerinede yakalı önü düğmeli bir sweat,ama ben o kırmızı pantalonun üstüne ekoseli bir gömlek ile dirseklerinde sanki yama varmış gibi hırkalardan alıcam:)hatta zara da baktım,haftasonu düşünüyorum almayı :)) geçen bayram dışarı çıkamamıştık,bu bayram şık şık dolaşalım oğluşumle :)))

:)))) tamam canım smdı msj attm bende kendsne yollasn hemen paylascm ınternette de var benzerlerı zor bsye bnzmyor:)

yinede bi fikrimiz olsun :)) gerçi öncelik süt ama en azından bi diyet listesi belirleyelimde ne zaman başlıycağımızı allah bilir :1::1:

sorma walla cnm,çok takılmamak lazım söylediklerine demekki :S

Back