Bal alerji yapabiliyor ve bir yaşına kadar yasak. Inek sütü de öyle. Ayrıca emziği tatlı bir şeylere batırmak dişleri için de zararlı
ahhh bu annelerimizin yanlışları....beni de öldürecek.daha şimdidedn ekgıdaya yavaş yavaş başla diyor.anlatıyorum sindirim sistemleri gelişmedi şimdi olmaz diyorum kesinlikle anlamıyor.
teyzemle ikisi bir oldu ağzına şeftali ver,pekmez ver filan.annem kardeşimde 2 aylıkken başlamış.bana da baskı yapıyor.babamda onlara katılıyor(benim sülale doktor canım.herbir uzmanlık var.önce kadın-doğum şimdi çocuk doktoru).babam birde diyor ki "sen çocuğunu internete göre büyüteceksin" diyor.kızlar valla çıldıracağım.annem ama beni delirtecek.
cahilin adı var.cahil anlamz,zor.ama okumuş insanla uğraşmak daha zor...
bende geçen hafta olmuştum.emzirmeme rağmen oldum hemen.ii aslında ama alıştıkmı ne:)
bende çok fena hasta oldum ya doktora gtitm ilaç vermedi emiyor bebek diye umarım oğluma bulaşmazkızlar bendeniz boğazlarım şişti başım ağrıyor vede kulaklarım acıyıp kaşınıyor.bana hayırlı olsun napcam şimdi...
ıhlamurla zencefil vede meyveleri kaynatim içim diyorum inş ağır geçirmem...
Aşının tutmadiğını düşünen tek ben değilmişim sevindim valla ne kadar sürede kabuk oluyor acaba
bize hemşire dedi ki ben eminim aşı tuttu (ne kadar doğru ise). şimdi kanamada olabilir abuk da bağlayabilir iltahap gibi bişey dedi olabilir bunlar hiç olmayada bilir olmazsa tutmadı diye bişey yok kimi vucutta bunlar olmaz yada hiç olmaz 4 ay sonra olur dedi. 2 hafta çok dikkat et 6 ay iyi koru bu kolu dedi.Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını
aynen ya benim oğlumda parmak emiyor en korktuğum şey ama diş geliyo sanırım alttan iki beyazlık var kaşınıyor ilaç veriiken silikon kaşık sürütyorum bayıılıyor :)emziği ağzına koyduğum gibi basıyor çığlığı sanki bişey yapmışım gibi. elini yalayıp duruyor. doktor elini emen çocuk emzik almaz normal dediböylede eli ağzında hiç hoşuma gitmiyor napsam bilemiyorum
darısı başıma yaBugün adet oldum 40 ım dan sonra ilk defa kanamm oldu
Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını
bize hemşire dedi ki ben eminim aşı tuttu (ne kadar doğru ise). şimdi kanamada olabilir abuk da bağlayabilir iltahap gibi bişey dedi olabilir bunlar hiç olmayada bilir olmazsa tutmadı diye bişey yok kimi vucutta bunlar olmaz yada hiç olmaz 4 ay sonra olur dedi. 2 hafta çok dikkat et 6 ay iyi koru bu kolu dedi.
kızlar hamile kaldığım kiloya nihayet geri döndüm :)) şuanda 48,5 kiloyum hem de tok karna :))))))))))))
aynen soranlar bize de söylesin, bizimkinde sadece kırmızılık var başka da bişi yok
canım kolu iyi koru derken? nasıl koruyacağız yani anlamadım? ben özel bişi yapmıyorum koluyla ilgili yani günlük hayatımıza devam ediyoruz bişey mi yapmak gerekiyor?
ben inanmıyorum bu hurafelere... ben kızıma zaman zaman veriyorum çok minik bi damla ucuna sürüyorum... annelerimiz bize hergün neler vermişler... çok şükür inci gibi de dişlerim var...
bu arada verdiğim reçeller annemin yaptığı reçeller... bal bende vermiyorum ağır gelir diye... çok tatlı çünkü...
bende bal verilmemesi taraftarıyım zaten...Hurafe değil bilimsel. Reçeli falan bilmem o annelerin kendi bileceği şey. ama bal başka. ciddi bir tehlike. Araştırırsan bulursun canım sebebini dur ben bakayım herkes okusun
12 AYDAN KÜÇÜK BEBEKLERİ ZEHİRLİYOR
Uzmanların verdiği bilgiye göre, arılar bal yapmak için nektar toplarlarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirler.
Yetişkinlerde gerek vücudun savunma sistemi gerekse midenin asitli ortamı, bu bakterinin zarar vermesine müsaade etmezler. Bebeklerde ise hem savunma sistemi yeterli gelişmemiştir, hem de mide ancak anne sütünü hazmedebilecek durumdadır.
Yetişkinlerin aksine bebeklerin sindirim sisteminde botulizm sporlarını kontrol eden ve bakterinin çoğalmasını ve zehir üretmesini önleyen faydalı bakteriler henüz gelişmemiştir.
Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenen bebek nefes alma ve yutkunma zorluğu çekebilir, kol, bacaklar ve boyunda güçsüzlük ortaya çıkabilir, durum çok ciddi sonuçlara yol açabilir.
Bir yaşını geçmiş çocuklara balın bir zararı olmazken, bu nedenlerle doktorlar tarafından 12 aylıktan daha küçük bebeklere bal yedirilmemesi tavsiye ediliyor.
bi de kızlar benim oğlan 3 gündür ellerini incelemeye başladı. bi de kolları kısa olduğu için çok uzağa götüremiyor ellerime bakacam diye gözleri şaşı gibi oluyorama çok güzel bişey ya, gün gün değişip büyüyorlar... her ay yeni bir heyecan yeni bir değişim..
benimkide dişlerindeki kaşıntıdan oturu ellerini yiyecek nerdeyse zavallı cocuğum
oyyy yavrum benim yaa:) benimki de öyle yiye yiye bitiremedi ellerini, kendi haline bıraktığım zaman hemen ellerine saldırıyor bi geliyorum bakıyorum ki ne göriyim, üst baş eller ıslanmış salyalar akmışş, yine elini yemiş
kızlar hamile kaldığım kiloya nihayet geri döndüm :)) şuanda 48,5 kiloyum hem de tok karna :))))))))))))
aynen soranlar bize de söylesin, bizimkinde sadece kırmızılık var başka da bişi yok
canım kolu iyi koru derken? nasıl koruyacağız yani anlamadım? ben özel bişi yapmıyorum koluyla ilgili yani günlük hayatımıza devam ediyoruz bişey mi yapmak gerekiyor?
bi de kızlar benim oğlan 3 gündür ellerini incelemeye başladı. bi de kolları kısa olduğu için çok uzağa götüremiyor ellerime bakacam diye gözleri şaşı gibi oluyorama çok güzel bişey ya, gün gün değişip büyüyorlar... her ay yeni bir heyecan yeni bir değişim..
An itibariyle sana sinir oldum haaa, ne demek eski kiloma dondum, ne demek tok karna 48,5 kiloyum, derhal alınacak o kilolar
Feci kıskandım, maşallahbi de gaza geldim :)
Benimki de oyle, iki elini birlestiriyo odaklanmaya çalışıyor, şaşı olunca çok gülüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?