• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selam kızlaaar,

Hastalanan annelerimiz ne çok böyle, korktum valla, hepinize gecmis olsun.

Sormayın a dostlar ben regl oldum sanirim. 3 gundur baya yogun kanamam var. Ben sutun koruduguna inanmiyorum. Hatta bi yerde okumuştum, süt bir korunma yôntemi degildir diye yazıyordu. bu yizden riske atamam acilen uygun bi dogum kontrol yontemi bulmaliyim, sali gunu aşı icin aile hekimine gidicem ebeme bi sorayım :)

Benim sutum de eskisi kadar deli deli gelmiyo ama yeteri kadar var, artık sagmiyorum ama az az da olsa sagmaya baslicam. O yuzden bu ara sut yapan seylere yoneldim. İncir hoşafı, konpostolar, aşure bi de bizim buralarda diş bugdayında dirgit yapılır özünde haşlanmış bugday nohut onu yiyorum. Artış gözlemlendi :)

Ben 49 kiloyla hamile kaldım 63,5 kiloyla doguma gittim, şu an 53,5da takıldım kaldım. Azıcık dikkat edeyim diyorum gelen giden misafirle pasta börek yemekten kendimi alıkoyamıyorum. Bugun de annem kalkmış pişi yapmış, offf. Ben napcam yaa. Alışverişe gittim geçenlerde, hicbir zaman kilolu olmadıgım icin gobekli insan kıyafeti almayı beceremedim, hicbi sey almadim, bogazımı nasıl tutcaaaam :( :43:

bayanlar benim kızın kakası düzelmedi.halen ishal,yeşil ve balgamlı...tahlilleri temiz çıkıyor.
20 gündür süt ürünleri almıyorum halen aynı.
iki gündür bifiform diye ilaç kullanıyorum.ilaçtan mıdır nedir felaket yapıyor.üst baş batıyor.bez filan dayanmıyor.

inşallah inek ve anne sütüne alerjisi yoktur.süt ürünleri almıyorum değişmedi ama anne sütüne de alerjisi yoktur inşaallah.yüzbinkere maşallah bebeğim ne güzel emiyor...

benim doktorum fitil verdi 5. gün de yapmazsa kulan dedi 4. güne kadar bekliyorum 4. gün zeytinyağı sürüyorum pamukla içiriyoum biraz kulak çöpü ile içine tam sokmuyorum bira kenarlarına sürüyorum 5. güne gerek kalmıyo

bebeği kaka yapma sorunu olan anneler bebeğinize günlük su veriyormusunuz.ben doğduğundan beri içiriyorum hatta artık 20-30 ml su içiyor.ne kadar su içerse o kadar rahat kaka yapar.ayrıca regl olmayla bebeğe ek gıda vermenin ilişkisi yok.benim oğlum 75 günlük oldu doğdugundan beri rezene çayı,kimyon azıcık,su,kabız olduğunda çay kaşığıyla kayısı kompostosu verdim hiç bişey olmadı.bebeğe suyu ihmal etmeyin.oğlum 2 aylık bittiğinde 6 kg olmuştu.süt yetmeme durumu bende olmadı.sık sık emzirdim.gece bile emzirmeyi ihmal etmedim.ne kadar sık emerse o kadar sık süt artar.benim gögüslerim bebek 3 saat emmeyince çok sertleşiyor pompayla çekmek zorunda kalıyorum.yememe bazen öyle dikkat etmiyorum evde ne bulursam onu yiyorum en önemlisi stresten uzak ve uykusuz kalmamaya dikkat ediyorum.bana en çok süt yapan şey kayısı kompostosu,üzüm,incir ve incir reçeli,su,ayran,sütümü gece bebek emmesede sağmak,bu aralar uçları bile gündüzde sağdığım için kızardı.bol güzel
moral depolayın ki sütünüz artsın.benim hala 10 kg fazlalığım var.kocacım kızıyor bile ama ne yapım oğlumu sütten kesince koşu bandında zayıflayacam.şimdilik zor zayıflamak.yazık bebişe poposuna bişey sokmayın.

Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını

Bizimki de öyle, önceleri hiç böyle sebepsiz ağlamazdı, şimdi bazen özellikle de akşamları öyle bi ağlıyo ki korkuyorum, zor sakinleştiriyoruz, gündüz de güzel güzel uyurdu, şimdi iki dakika uyuyo uyanıyo, yemek düzeni de değişti mama veriyoruz biz, mamayı almak istemiyo, sürekli emmek istiyo bi acayipleşti, gazı mı var, başka bişeyi mi anlamadık..
aynısından bizde de var. memeye yapışıkız aşı gününden beri. kucağımda uyuyo emerken bıraktığım gibi gözleri açıp ağlamaya başlıyor. yeni bir büyüme atağı mı ne bu anlamadım ki :31::31::27::27:

Asidan sonra huy degistirir derlerdi dogruymus:44: ali kaan emzigi birakti demistin hala emmiyormu?
emziği ağzına koyduğum gibi basıyor çığlığı sanki bişey yapmışım gibi. elini yalayıp duruyor. doktor elini emen çocuk emzik almaz normal dedi :31::31:böylede eli ağzında hiç hoşuma gitmiyor napsam bilemiyorum

kıyafetler süper oğluş daha da süper tatlım yaaa maşşaallaaahhh :))) bu eşofman takımlarını 3-6 ay mı aldın canım? yav 3-6 takımlar bizimkinin belinden düşüyor üst tarafları da büyük geliyor gibi, sizinkine tam olmuş çok da yakışmış:)

benimki de kırmızı
3-6 ay alıyorum canım ben artık kıyafetlerini. birazcık büyük oluyor ama diğerleride çok çabuk küçülüyor. birde yıkayıncada biraz çekiyor zaten. :16:

kızlar benim oğlan da huy değiştirdi aşıdan sonra.. özellikle kol aşısında feci ağladı..

şimdi bu kol aşısı yara olup kabuk bağlayacakmış hemşire öyle demişti ama ben bakıyorum hafif kırmızılık var orda öyle yara felan olmadı acaba aşı tutmadı mı yaaa sizinkiler nasıl kızlar??????
canım doktor bize 1 aya kadar olur dedi. hemen olmayabilir yani.

Esn 84 bize bant falan demediler yapmadılar da zaten ebe beceremedi 2 kere yaptı bende şüphelendim tutmadı mi diye zaten kendi ebemızde değildi soran arkadaşlar olursa bize de söylesin olmaz mı kabuk ne zaman olacakmış
LovelyPink ben doktora sordum gerek yok suya dedi 20 30 ml baya da veriyorsun annem deyip duruyor ama ben vermiyorum
Ya birde birkaç gündür annem emzige bal batırıp veriyor kaynana duyunca tepki gösterdi 1 yaşından önce verilmez dedi duydunuz mu bir zararını

Bal alerji yapabiliyor ve bir yaşına kadar yasak. Inek sütü de öyle. Ayrıca emziği tatlı bir şeylere batırmak dişleri için de zararlı:50:

bayanlar benim kızın kakası düzelmedi.halen ishal,yeşil ve balgamlı...tahlilleri temiz çıkıyor.
20 gündür süt ürünleri almıyorum halen aynı.
iki gündür bifiform diye ilaç kullanıyorum.ilaçtan mıdır nedir felaket yapıyor.üst baş batıyor.bez filan dayanmıyor.

inşallah inek ve anne sütüne alerjisi yoktur.süt ürünleri almıyorum değişmedi ama anne sütüne de alerjisi yoktur inşaallah.yüzbinkere maşallah bebeğim ne güzel emiyor...
canım konyada göstericem diyordun ne yaptın.inşallah geçer artık neden oluyor acaba
bebeği kaka yapma sorunu olan anneler bebeğinize günlük su veriyormusunuz.ben doğduğundan beri içiriyorum hatta artık 20-30 ml su içiyor.ne kadar su içerse o kadar rahat kaka yapar.ayrıca regl olmayla bebeğe ek gıda vermenin ilişkisi yok.benim oğlum 75 günlük oldu doğdugundan beri rezene çayı,kimyon azıcık,su,kabız olduğunda çay kaşığıyla kayısı kompostosu verdim hiç bişey olmadı.bebeğe suyu ihmal etmeyin.oğlum 2 aylık bittiğinde 6 kg olmuştu.süt yetmeme durumu bende olmadı.sık sık emzirdim.gece bile emzirmeyi ihmal etmedim.ne kadar sık emerse o kadar sık süt artar.benim gögüslerim bebek 3 saat emmeyince çok sertleşiyor pompayla çekmek zorunda kalıyorum.yememe bazen öyle dikkat etmiyorum evde ne bulursam onu yiyorum en önemlisi stresten uzak ve uykusuz kalmamaya dikkat ediyorum.bana en çok süt yapan şey kayısı kompostosu,üzüm,incir ve incir reçeli,su,ayran,sütümü gece bebek emmesede sağmak,bu aralar uçları bile gündüzde sağdığım için kızardı.bol güzel
moral depolayın ki sütünüz artsın.benim hala 10 kg fazlalığım var.kocacım kızıyor bile ama ne yapım oğlumu sütten kesince koşu bandında zayıflayacam.şimdilik zor zayıflamak.yazık bebişe poposuna bişey sokmayın.
tabi yeterince emiyorsa belki suyun bir zararı olmaz ama ben de vermiyorum.yalnız verirken kaynamış ılımış su ver mutlaka,olur ya allah korusun bir mikrop falan kapmasın.
canım kesinlikle verme bir daha.çok zararlı.allah korusun zehirlenebilir.bal oluşurken içinde bir madde oluyormuş ve o madde bebeği zehirlermiş.tabi balın her yerinde homojen olarak dağılmıyormuş yani bebeğin yediği bölüme denk gelirse allah korusun zehirlermiş.zaten artık ballarda 1 yaşından küçüklere verilmez yazacakmış,çalışma varmış ama daha yazmaya başlanmamış.

geçmişi okuyamadım inşallah herkesin bebişleri iyidir.ben de annemlerdeyim 1 hafta burdayız bakalım.kızlar oğlumun pipisinin tam ucu yüzülmüş gibi ufak bir yara olmuş.ne olabilirki.acaba pişik olabilir mi dedim ama bilemiyorum.yazık çiş yapınca acıyo heralde arada bir ağlıyor

cnm zararlı olduğunu söylüyolar ama benim annemde ıhlamura çok az,yani çay kaşığının ucuyla koyuyo öle içiriyoo,
bende aynı şekilde veriyorum,allaha şükür bişey olmadı,ama her bebekte aynı olmayabilir :))

Sakın verme Allah korusun ya zararlı 1 yaşına kadar tuz bile almıcaklar 1 yaşına kadar...

bende az önce kendime zencefil karanfil elma mandalina ve limon kaynattım içinede ıhlamur onu içiyorum kızımada 3 kaşık verdim....

canım konyada göstericem diyordun ne yaptın.inşallah geçer artık neden oluyor acaba

tabi yeterince emiyorsa belki suyun bir zararı olmaz ama ben de vermiyorum.yalnız verirken kaynamış ılımış su ver mutlaka,olur ya allah korusun bir mikrop falan kapmasın.

canım kesinlikle verme bir daha.çok zararlı.allah korusun zehirlenebilir.bal oluşurken içinde bir madde oluyormuş ve o madde bebeği zehirlermiş.tabi balın her yerinde homojen olarak dağılmıyormuş yani bebeğin yediği bölüme denk gelirse allah korusun zehirlermiş.zaten artık ballarda 1 yaşından küçüklere verilmez yazacakmış,çalışma varmış ama daha yazmaya başlanmamış.

geçmişi okuyamadım inşallah herkesin bebişleri iyidir.ben de annemlerdeyim 1 hafta burdayız bakalım.kızlar oğlumun pipisinin tam ucu yüzülmüş gibi ufak bir yara olmuş.ne olabilirki.acaba pişik olabilir mi dedim ama bilemiyorum.yazık çiş yapınca acıyo heralde arada bir ağlıyor

daha konyaya gitmedim canım.annemler yarın geliyor.onlarla döneceğim.perşembe-cuma gideriz

canım nası yaptılar aşıyı normal mi ağızdan mı? ben de yaptıracağım 3. ay kontrolünde kesin karar verdik eşimle.. yaptırmassam pişman olurum belki ilerde diye yaptırcam.. bizim buraların suları da pek güvenli değil, erken yaşta kreşe de başlıcak ayrıca bi arkadaş yazmış

gece ben de boğaz ağrısıyla uyandım şuanda da burnumun içi yanıyorrr:53::53: umarım hastalanmadan geçer gider:14::14:

agizdan yapiyolar canim , tadi guzel sanirim şapur şupur yaladi bizimki :32::32::32::52::52:

ahhh bu annelerimizin yanlışları....beni de öldürecek.daha şimdidedn ekgıdaya yavaş yavaş başla diyor.anlatıyorum sindirim sistemleri gelişmedi şimdi olmaz diyorum kesinlikle anlamıyor.

teyzemle ikisi bir oldu ağzına şeftali ver,pekmez ver filan.annem kardeşimde 2 aylıkken başlamış.bana da baskı yapıyor.babamda onlara katılıyor(benim sülale doktor canım.herbir uzmanlık var.önce kadın-doğum şimdi çocuk doktoru).babam birde diyor ki "sen çocuğunu internete göre büyüteceksin" diyor.kızlar valla çıldıracağım.annem ama beni delirtecek.

cahilin adı var.cahil anlamz,zor.ama okumuş insanla uğraşmak daha zor...

Son düzenleme:

1 yasindan once bal kesinlikle yasak , zehirliyor diyorlar , verdirme cnm ,

bende ev yapimi çilek receline batırdım 2-3 defa sonra ishal oldu , farkli seyler vermemek lazim :34:

canım balın zararı bebeğe ağır gelmesiymiş.ceviz ve bal ağır gıdalar olduğu için 1.5 yaşından önce verilmesi önerilmio

Back