• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Canım bugün bende 3. doz tetenozumu olmaya gittim dr ve ebe dediki sakın önce verme ateşlenirse ver dedi sonrada calpol bizim türkiyedeki değil yurtdışındakiler farklı onlar yasaklandı dedi.bebeklere paresatemol içerikli veriliyor dedi.paroldada calpoldede var dedi.

Internette araştırdım bende.Bızdeki Calpolle yasaklanan aynı degıl kaldı kı dıger ılacın ıcındede aynı madde var.Yanı zararlıysa hepsı aynı.Ben dun asıdan sonra yarım olcek vermek zorunda kaldım cunku atesı 37.6 oldu.doktora sordum hemde kac tane fitilde olabılır dedıler ama erkek bebekte fıtıl taraftarı degıl doktorlar.

demir damlası vermeye bugünden başladım. dr hergün 4 damla ver dedi bugün. aslında doğumdan itibaren vermek gerekirmiş. ben biraz aksatmıştım onu :17: kızdı doktr bana. alerji astım vs olmasını önlüyormuş o damla.
bizim oğlanın hapşırığı öksürüğünün alerjiden olabileceğini söyledi dr.çok uzun uzun öksürmüyor çünkü. ben giydirmeyi dr a sordum çok mu diye. hayır gayet iyi dedi bana az önceki yazdığım gibi giydirmeyi :31::31:artık hava soğudu dikkat et dedi bana

Benımkıde hapşırıp oksuruyor alerjik olabılır dedı doktor ama demır damlası vermedı.

arkadaşlar d vitamini dışında vitamın yada demir damlasına başladınız mı? Bizim sağlık ocağı ek gıdalara başlayınca baslıcaz dedı.Sızde durumlar nedır?

Internette araştırdım bende.Bızdeki Calpolle yasaklanan aynı degıl kaldı kı dıger ılacın ıcındede aynı madde var.Yanı zararlıysa hepsı aynı.Ben dun asıdan sonra yarım olcek vermek zorunda kaldım cunku atesı 37.6 oldu.doktora sordum hemde kac tane fitilde olabılır dedıler ama erkek bebekte fıtıl taraftarı degıl doktorlar.

Benımkıde hapşırıp oksuruyor alerjik olabılır dedı doktor ama demır damlası vermedı.
demir damlasını zaten alerjiden dolayı değil sürekli kullanması gerekiyormuş 1 yaşına kadar. bu arada bahsetttiğim monovit d3 yanlış ifade etmiş olabilirim :17::17:

kızçeler hepinize iyi gecelerrr. oğluşum uyurken azıvcık bende yatayım
bu arada adrenalinw az önce ben yarime yanlış yazmışım tatlım sen şimdi söyleyince farkettim :1::1: demir değil d vitamini :34::34:

demir damlasını zaten alerjiden dolayı değil sürekli kullanması gerekiyormuş 1 yaşına kadar. bu arada bahsetttiğim monovit d3 yanlış ifade etmiş olabilirim :17::17:
alla allaa benim kafam karıştı...demir damlası ek gıdaya başlandıktan sonra verilir genelde ama neden doğum itibariyle dediki dr... biz mama takviyesi yaptığımız için dr günde 3 damla dedi...

Bu da benim minik aşkım teyzoşları maşallah oğluma : nazar:Eki Görüntüle 816213

Maşallah kuzuma :nazar:

canımm tulum almaaa
bizde tulum aldık 3-6 aylıklar bile hemen küçülüyor kasıyor çocuğu.yıkayıncada çekiyorlar ya çok kullanışlı değiller. çok şirinler ama en fazla 3 kere giydirebiliyorsun.
biz eşofman takımları aldık kışlık. kanz da çok şahane kıyafetler var erkek bebekler için. hemde çok sevimli oluoyrlar onlaırn içinde.
içine kolsuz çıtçıtlı body giydiriyorum. altınada havaya göre dışarıda çıkıcaksak eğer patikli pijama giydiriyorum.
bitde uyandığında üstüne yelek giydiriyorum. bizim evin içi serin oluyor. ben elektrikli soba bile yakıyorum gün içöinde
Eki Görüntüle 816369 Eki Görüntüle 816370

Oyy yerim yerimmmmmm maşallah :nazar:

ndd kefımbılır bebo suzan pc ogretmenı

bebıslerınızı kocaman opyorm yyorum onları butun temmuz bebeklerıne masallah

kızlar bız kusmukla hala ugrasyorz ne koltuk kaldı ne yastık ne halı bı elımde bez bı taraftan da kıyafet dgstryorz sureklı oglumla. ogure ogure peynır kusyor bu cocuk yaa:(((((

kızlar dun dugune gıttım vee ılk defa topuklu ayakkabı gıyım dedım sonuc ayak burkulması ve bılegım ve ayak tarak kemıgımde catlak la sonuclandı ya nazar cıkması yada topuklu ayakkbı gıymeyı unttgumdan neyden bılmyorm ama gıyerken kendımı cok ıyı hısstmsdm cok hos dryordm:) hala gymekde karrlyım ama pazrda dugnmz varr:)

bugun kvdlerdeydık cumları sasmaz bızde esım ızınlı oldgu ıcın

kaynım var blyosunz 2.5 yasında ve halıyle kıskanyor emırı bız sureklı uzak ttyordk sevmek ıstyor ama bı yandan da kıskandgnın farkndayız bugun kvdmın kcgnda dut ıcyordu kasla goz arasnda nasıl oldysa cocgun sacının tepesını avucladı yoluverdı:(((( ama oda daha bebek aklı ermıyor annesıde ona vurdu naptn sen dye oda agladı emırde susmadı boyle bır aksam gecrdık aglya aglya xor uyttum yavrumu ama kaynmda uzuldm oda daha bebek sanırım cok yan yana durtmamak lazım bz 2.cocukda napcaz baklm bolee

Kuzumsun yazmadan geçmiyim dedim :))))

teyzelerinin ellerinde kardişlerinin yanaklarından öper minnoşum

Eki Görüntüle 816443

Yerim dilini senin yaa maşallah :nazar:

bende isterdim sıcağı sevmesin babası gibi soğukta durmak istesin. ama bana çekmiş kuzum. azıcık üşüyünce ağlamaya başlıyor. sarıp sarmalayınca sakinleşiyor öyle uykuya daliıyor hatta. bizde giydiriyoruz mecbuurr

Canım bizimki de tam tersi bu serin havada gündüz klima çalıştırmazsaö mümkün değil uyumuyor :( asla ellerini örttürmüyor kalın giydirince yaygarayı koparıyo ben bile üşüyorum kızım sıcaklıyor anlamadım gitti

o ne öle yaaa , yasal hakkın bu ne demekkk , ssk odemiyolar maaş vermiyolar daha dertleri ne , sakin ayrılma işinden , çıkaramazlar , mecbur bekliycekler. sakınn ama sakınn.. sinir oluyorum bu firmalara :47::47:

Yok canım onlar çıkarsınlar çok istiyolarsa tazminatımı ödesinler işsiZlikte alırım bi süre daha çocuğuma bakarım sonra Allah kerim bi iş bulurum elbet ama işte zaten zor bi bebeğim var biliyosun damağını insanlar düşene bi tekme de ben vurayım diyolar ve insanın zoruna gidiyor çok fedakarlıklar yaptım firmam için ailem bildim ama çocuğun rahatsızlığından dolayı çok fazla izin alacağımı filan düşündüler heralde off bilmiyorum ya Allaha havale ediyorum :((

Bu da benim minik aşkım teyzoşları maşallah oğluma : nazar:Eki Görüntüle 816213

yerim senii:nazar::nazar:

canımm tulum almaaa
bizde tulum aldık 3-6 aylıklar bile hemen küçülüyor kasıyor çocuğu.yıkayıncada çekiyorlar ya çok kullanışlı değiller. çok şirinler ama en fazla 3 kere giydirebiliyorsun.
biz eşofman takımları aldık kışlık. kanz da çok şahane kıyafetler var erkek bebekler için. hemde çok sevimli oluoyrlar onlaırn içinde.
içine kolsuz çıtçıtlı body giydiriyorum. altınada havaya göre dışarıda çıkıcaksak eğer patikli pijama giydiriyorum.
bitde uyandığında üstüne yelek giydiriyorum. bizim evin içi serin oluyor. ben elektrikli soba bile yakıyorum gün içöinde
Eki Görüntüle 816369 Eki Görüntüle 816370

oyy spor spor giyinirmiş de:nazar::nazar::nazar:

sabah 7'de emdi. 12'de emdi. 3'e çeyrek kala emdi. şimdi uyuyor..
uyanınca 2-3 fasıl yapar, ağlar:52::52::52:
10-11 civarı uyur diyorum..
yani bir günde 5-6 kez besleniyor:56:
yalnız her bebek farklı..
benimki hiç tontiş falan değil, minyon, zırt pırt altına yapar, yetiyor demek ki..
sanırım senin kız maşallah :nazar: toplu çok emmek isteyebilir:34:

ondandır mı diyosun:31: midesi mi genişledi acaba kızımın ama kusuyor ya ondan da olabilir :26::26:

ndd kefımbılır bebo suzan pc ogretmenı

bebıslerınızı kocaman opyorm yyorum onları butun temmuz bebeklerıne masallah

kızlar bız kusmukla hala ugrasyorz ne koltuk kaldı ne yastık ne halı bı elımde bez bı taraftan da kıyafet dgstryorz sureklı oglumla. ogure ogure peynır kusyor bu cocuk yaa:(((((

kızlar dun dugune gıttım vee ılk defa topuklu ayakkabı gıyım dedım sonuc ayak burkulması ve bılegım ve ayak tarak kemıgımde catlak la sonuclandı ya nazar cıkması yada topuklu ayakkbı gıymeyı unttgumdan neyden bılmyorm ama gıyerken kendımı cok ıyı hısstmsdm cok hos dryordm:) hala gymekde karrlyım ama pazrda dugnmz varr:)

bugun kvdlerdeydık cumları sasmaz bızde esım ızınlı oldgu ıcın

kaynım var blyosunz 2.5 yasında ve halıyle kıskanyor emırı bız sureklı uzak ttyordk sevmek ıstyor ama bı yandan da kıskandgnın farkndayız bugun kvdmın kcgnda dut ıcyordu kasla goz arasnda nasıl oldysa cocgun sacının tepesını avucladı yoluverdı:(((( ama oda daha bebek aklı ermıyor annesıde ona vurdu naptn sen dye oda agladı emırde susmadı boyle bır aksam gecrdık aglya aglya xor uyttum yavrumu ama kaynmda uzuldm oda daha bebek sanırım cok yan yana durtmamak lazım bz 2.cocukda napcaz baklm bolee

tüüühh geçmiş olsun:nazar::nazar: keşke düğün fln olsa da gitsem bende topuklu giysem...

off ama bana eski ayakkabılarım olmuyor:53::53: 1 numara büyüdü ayağım, aldığım kiloların hepsi gitti ama şu ayva göbekle 37 numara ayak kaldı:31::31: ayağı büyüyen var mı yaa düzelir mi kiiii 37 numaradan memnunum da o kadar ayakkabım:18::18::18::19:

Canım bizimki de tam tersi bu serin havada gündüz klima çalıştırmazsaö mümkün değil uyumuyor :( asla ellerini örttürmüyor kalın giydirince yaygarayı koparıyo ben bile üşüyorum kızım sıcaklıyor anlamadım gitti

Yok canım onlar çıkarsınlar çok istiyolarsa tazminatımı ödesinler işsiZlikte alırım bi süre daha çocuğuma bakarım sonra Allah kerim bi iş bulurum elbet ama işte zaten zor bi bebeğim var biliyosun damağını insanlar düşene bi tekme de ben vurayım diyolar ve insanın zoruna gidiyor çok fedakarlıklar yaptım firmam için ailem bildim ama çocuğun rahatsızlığından dolayı çok fazla izin alacağımı filan düşündüler heralde off bilmiyorum ya Allaha havale ediyorum :((

o kadar emegin var madem , ben senin yerinde olsam hiç umursamam işime devam ederim , süt iznin var bebek hast vs durumlar için iznin var yasal hakkin bunlar senin , mecburlar , pes etme hemen !!

o kadar emegin var madem , ben senin yerinde olsam hiç umursamam işime devam ederim , süt iznin var bebek hast vs durumlar için iznin var yasal hakkin bunlar senin , mecburlar , pes etme hemen !!

Öylemi dersin ama bazı durumlar da oldu çok canım sıkıldı whatsapp tan yazarım sana detaylı :(

Günaydın herkese 😄

Arkadaşım demişti de demememiştim.baklava süt yapar diye.gerçekten işe yaradı 😊
Cevizin fazlası bebeği rahatsız ediyor tıpkı çikolata gibi.

Artık kk telefondan girenler için beğen butonu yapsa bir de resimler gözükse süper olcak.alıntı yapıyoruz ama diğereksiklikler de giderilsin artık 😔

yerim senii:nazar::nazar:

oyy spor spor giyinirmiş de:nazar::nazar::nazar:

ondandır mı diyosun:31: midesi mi genişledi acaba kızımın ama kusuyor ya ondan da olabilir :26::26:

tüüühh geçmiş olsun:nazar::nazar: keşke düğün fln olsa da gitsem bende topuklu giysem...

off ama bana eski ayakkabılarım olmuyor:53::53: 1 numara büyüdü ayağım, aldığım kiloların hepsi gitti ama şu ayva göbekle 37 numara ayak kaldı:31::31: ayağı büyüyen var mı yaa düzelir mi kiiii 37 numaradan memnunum da o kadar ayakkabım:18::18::18::19:
tskrler cnm valla benm ayaklrm normalde 38dı ıs hayatndan berı 39 alıyorm cnku sısyor ayaklarm o yuzden olyor butun ayakkblrm aman sen dıkkat et burkma ayagnı benoım gıbı cok acıyor:((((

ayy yvrummm:)
benm dusncemı blyosun senı cıakrsnlar cıkarblyolarsa. onlar cıkarana kdr sen butun haklrnı kulancksn gtmceksn ıse olması gerken bu

alla allaa benim kafam karıştı...demir damlası ek gıdaya başlandıktan sonra verilir genelde ama neden doğum itibariyle dediki dr... biz mama takviyesi yaptığımız için dr günde 3 damla dedi...

demir damlasını mama verenlerin vermesi mi gerekiyomuş? Biz de mama veriyoruz ama kan damlası vermiyoruz..

Arkadaşlar birkaç sorum olacak fikri olan cevaplarsa sevinirim.Bebeğim 1 hafta sonra 3 aylık olacak tahminen 6 kg civarında.
Bugüne kadar 1 damla dolaba stok süt sağamadım olan neyse onunla beslendi.Son zamanlarda doymadığını hissediyorum.Öyleki tam doymadığından emince ağlıyor,gündüz uykusu yok denecek kadar gecede 3 kez emmeye uyanıyor.
Anne sütüyle birlikte 1 öğün mama veren var mı?

demir damlasını mama verenlerin vermesi mi gerekiyomuş? Biz de mama veriyoruz ama kan damlası vermiyoruz..

evet mama ek gıdaya girdiğinden mama ile birlikte demir damlasına başlanmalıymış... ebemiz öyle açıklamıştı... annesütünden gerekli değerleri aldığından gerek görülmüyor...

Arkadaşlar birkaç sorum olacak fikri olan cevaplarsa sevinirim.Bebeğim 1 hafta sonra 3 aylık olacak tahminen 6 kg civarında.
Bugüne kadar 1 damla dolaba stok süt sağamadım olan neyse onunla beslendi.Son zamanlarda doymadığını hissediyorum.Öyleki tam doymadığından emince ağlıyor,gündüz uykusu yok denecek kadar gecede 3 kez emmeye uyanıyor.
Anne sütüyle birlikte 1 öğün mama veren var mı?

anne sütü yetmediğinde 1 veya 2 öğün (yadahiç farketmez) mecburen mama vermelisin... ben kızımı hem emziriyorum hem mama veriyorum...

Back