• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaslar Allah hepinizin yar ve yardimcisi olsun...insallah en hayirli zamanda kavusursunuz bebislerinize...

Biz gecen cuma 49.gunumuzde taburcu olduk cok sukur:)

Bir haftadr evdeyiz 150 gr kadar aldirdim galiba:) ilk gunler zombi gbydim smdi alistm uykuszluga..her uc saatte bir alt degistr mama hazirla yarim saat emzir gaz cikar .bide benim bebisin kolostomisi var oda degisio tabi..kalin bagirsaginida calismasi icin Sf ile yikama islemide....tabu arada ev isleri yemek bulasik camasir derken bi hafta olmus..
cikarsaniz insallah en kisa zamanda size bi kac deneyimimi anlatayim zira cok lazim oluyor

Bizimle suan yatak odasinda kaliyo bebisimiz.oda isisi 27;veya 29 derece nemi de 50 olmasi ideal..o nedenle soguk buhar makinasi aldik
.oda da nem ve isi olcer termometre var standart yapmaya calisiyoruz.zira elektrokli soba inanilmaz cabuk havayi kurutuyo.banyosu disnda acmiyorum... isinmak icin klima kullaniyoruz.
Iki gunde bir bebisu banyo yaptriyoruz.bir haftadir hrgun bi doktora kontrole gittik..her muayene 50 tl ki bi dakk bile bakmiyolar.4 doktr 200tl ucuverdi ki hic onemli deil tabiki ama drumu olmayan icib cokzorr:$

Lutfen dua edin Insallaah bebisim dort bes kilo olunca kolostomisi kapatilacak o nedenle insallah cabuk kilo alir zira suan2500 gr:///

Allah hepimizin yardmcisi olsun!

Canım çok sevindim bebeğin baya iyiye gidiyor, inşallah kolostomisi de bir an önce kapatılır ve normal bebekler gibi olur bir an önce, sende huzura erersin.Sakın yakınma, biliyorsun bizler ne zor günlere katlandık uykusuzluga mı katlanamıcaz,bebeğin sağlıcakla büyüsün de varsın bir ay uyuma, bugünleri gördün ya çok şükür.Eğer klima kullanılıyorsa buhar makinesi gerekli, bizde bebeğin odasına klima taktırdık ama oda ısısı 27-29 diyorsun, burda havalar baya ısındı yaklaşık 30 derecelerde, klimayı kullanamıcaz heralde.Muayene ve testlerini devlet karşılamıyormu, benim bildiğim 12 yaşına kadar karşılayacaktı devlet, küveze para vermediniz degil mi, yoksa altından kalkamayız bizim bugün 84. gün düşün yani.

bende aynı düşünürdüm hep, çocuğum asla tek olmamalı,en azından bir kardeşi olmalı derdim ama nasip kısmet şimdi 2. çocuk bana çooook uzak geliyor, bir daha aynı şeyleri kaldıramam heralde

öyle düşünmeyin ben çok çabuk hamile kaldım oğlum daha 16 aylık ondan vücudum gene erken doğuma ayarlamış kendini

hayırlısı olsun da yine de şimdi düşünmüyorm, daha kuzucum küvezde, hele bi o çıksın da

Allah tez zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı ve hayırlısıyla evinize getirmeyi nasip etsin.doktorum dediği en az 3 yıl ara vermek lazımmış haklınızda bulunsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun

kızlar bnde dün 36 haftada dogum yaptm ogluşum oldu su anda küveste daha kucama alamadm erken dogum zormuş gercekten allah bebeklerımızn yüzüne baksnn

Allah tez zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı ve hayırlısıyla evinize getirmeyi nasip etsin.doktorum dediği en az 3 yıl ara vermek lazımmış haklınızda bulunsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun

teşekkür ederim,Allah herkesin bebeğini ana babasına bağışlasın

kızlar bnde dün 36 haftada dogum yaptm ogluşum oldu su anda küveste daha kucama alamadm erken dogum zormuş gercekten allah bebeklerımızn yüzüne baksnn

Geçmiş olsun, bebeğin de hayırlı olsun, merak etme 36. hafta çok ileri bir dönem, eğer bebeğinin ciğerlerinde bir sorun yoksa bir kaç güne çıkar

Gözyaşlarıyla okudum, aynı şeyleri yaşamışız,hoş ben hala yaşıyorum:(((( Pazar günü ilk kez emzirdim hemde 3 kez,bebeğimin kokusunu doyasıya çektim içime,minnacık kafasından öptüm, küçük parmaklarını üzerimde gezdirdi emerken.Nasıl muhteşem bir duyguydu, tarifi var mı ki, yakında çıkacağını müjdelediler.Sevinçten deliye döndüm.Sabah erkenden emzirmeye gel dediler,koşarak uçarak gittim hastaneye.Kapıda doktoru gördüm,nisa çok yoruldu dün, emzirmeye ara verelim, bir kaç gün sonra tekrar deneyelim dedi.Yağmurda sırılsıklamdım gittiğimde, en azından bir kez göreyim yavrumu dedim.Doktor ok dedi ve gitti ama yoğunbakımdaki çok bilmiş hemşire ziyaretçi saatinin 1de olduğunu, eğer şimdi görürsem 1de tekrar giremeyecğimi söyledi.Doktorun onay verdiğini soylesemde hanfendiyi ikna edemedim.5 dakika fazla gormemin ona ne zararı var, kucagıma alayım demiyorum sadece küvezin arkasından 5 dak.eğer şimdi girersem saat 1de inatlaşır belki eşime göstermez diye sesimi çıkarmadım,oysa dün kızımı kucagıma da aldım, emzirdim de,kimin bebeğini kimden esirgiyorlar yağmurda sırılsıklam ağlayarak döndüm evime yeniden.O kadar sinirlendim üzüldüm kızdım ağladım yoruldum ....duygu karmaşası:( (((İstesem bebeğimi de görürdüm inatlaşırdım gerekirse şikayet bile ederdim ama bebeğim onlara emanet, elimden bişey gelmiyor, yine onlara bırakıcam, cesaret edemedim, sesimi çıkarmadım:((((

Gözyaşlarıyla okudum, aynı şeyleri yaşamışız,hoş ben hala yaşıyorum:(((( Pazar günü ilk kez emzirdim hemde 3 kez,bebeğimin kokusunu doyasıya çektim içime,minnacık kafasından öptüm, küçük parmaklarını üzerimde gezdirdi emerken.Nasıl muhteşem bir duyguydu, tarifi var mı ki, yakında çıkacağını müjdelediler.Sevinçten deliye döndüm.Sabah erkenden emzirmeye gel dediler,koşarak uçarak gittim hastaneye.Kapıda doktoru gördüm,nisa çok yoruldu dün, emzirmeye ara verelim, bir kaç gün sonra tekrar deneyelim dedi.Yağmurda sırılsıklamdım gittiğimde, en azından bir kez göreyim yavrumu dedim.Doktor ok dedi ve gitti ama yoğunbakımdaki çok bilmiş hemşire ziyaretçi saatinin 1de olduğunu, eğer şimdi görürsem 1de tekrar giremeyecğimi söyledi.Doktorun onay verdiğini soylesemde hanfendiyi ikna edemedim.5 dakika fazla gormemin ona ne zararı var, kucagıma alayım demiyorum sadece küvezin arkasından 5 dak.eğer şimdi girersem saat 1de inatlaşır belki eşime göstermez diye sesimi çıkarmadım,oysa dün kızımı kucagıma da aldım, emzirdim de,kimin bebeğini kimden esirgiyorlar yağmurda sırılsıklam ağlayarak döndüm evime yeniden.O kadar sinirlendim üzüldüm kızdım ağladım yoruldum ....duygu karmaşası:( (((İstesem bebeğimi de görürdüm inatlaşırdım gerekirse şikayet bile ederdim ama bebeğim onlara emanet, elimden bişey gelmiyor, yine onlara bırakıcam, cesaret edemedim, sesimi çıkarmadım:((((

seni çok iyi anlıyorum, o günlere döndüm resmen,

Ya canim benim hayirli olsun..coooooksevindm..takilma ufak tefek seylere bilki bebegin guvende ki bencede bazen gereksz kurallar sinir ediyo insani....belli oldumu cikis tarihi.????..emzirmek yeryuzundeki enguzel seymis tadabilmis olmamiza cok seviniyorum..

Ya canim benim hayirli olsun..coooooksevindm..takilma ufak tefek seylere bilki bebegin guvende ki bencede bazen gereksz kurallar sinir ediyo insani....belli oldumu cikis tarihi.????..emzirmek yeryuzundeki enguzel seymis tadabilmis olmamiza cok seviniyorum..

Canım 5 gün aradan sonra cumartesi günü tekrar emzirmeye başladım.Kıyafetlerini istedikler, yakında çıkcaz galiba:))) sen neler yapıyosun, kuzucuk yaramazlık yapıyo mu

Canım 5 gün aradan sonra cumartesi günü tekrar emzirmeye başladım.Kıyafetlerini istedikler, yakında çıkcaz galiba:))) sen neler yapıyosun, kuzucuk yaramazlık yapıyo mu

Ya ne guzel cok cok sevindm.bebis iyi hamdolsun.insallah boyle dvm eder..dun yenidogan kontrollerimiz vardi 2900 olmus 17 gunde 600 gr am almis.simdilik iyi dedi doktr:) bi arkadas demisti eger kuvezdeki beslenmesine uyarsan evde de ii kilo aliyolar diye..dogryymus cidden...
Arada gaz sancisi disinda bi sorunumuz yok..emziriyorum bide aptamil mama veriyorum.. prematil biberonda eritemiyorum cildirtti beni iyice:))
Yrn verem asimiz var bide goz kontrolu insallh hersey yolunda gider 42. Haftaya kdr kontrollerimiz devam ediyo diyo doktor bakalim hayirlisi...

Senin bidik ne alemde kac kilo oldu..alisti mi annesine:))

22 nisan gecesi 35 haftalık doğum yaptım tansiyon yüksekliğine bağlı ama preaklamsi değildi sorunum çok şükür bebeğim ve ben sağ salim atlattık ama tabi küvözde 2230 gram dogdu 43 cm henuz beslemeye başlamadılar acaba ne zaman başlarlar bir kere yakındna gösterdiler iyi gözüküyordu ama endişelenmemek elde değil sütümü sağıyorum ama henuz tam anlamıyla çok karmaşığım yerdemi göktemiyim bilmiyorum

22 nisan gecesi 35 haftalık doğum yaptım tansiyon yüksekliğine bağlı ama preaklamsi değildi sorunum çok şükür bebeğim ve ben sağ salim atlattık ama tabi küvözde 2230 gram dogdu 43 cm henuz beslemeye başlamadılar acaba ne zaman başlarlar bir kere yakındna gösterdiler iyi gözüküyordu ama endişelenmemek elde değil sütümü sağıyorum ama henuz tam anlamıyla çok karmaşığım yerdemi göktemiyim bilmiyorum

öncelikle hayırlı olsun.bebeğinin doğum haftası ve kilosu güzel.hiç endişe etme.sütünü sağ ve biriktir.benim de 29 haftalık doğdu.2 ay kaldı kövezde.şimdi yanımda.seninki de gelecek inş.

sütüm çok az sağıyorum ama pek ol katedemedim çok sevindim yawrum kucağındaymış mevlam banada nasip et

herkese selamlar
benim kızım da 30 martta 30 haftalık 1210 gram olarak doğdu.şuan küvezde çok şükür solunumda sıkıntı yaşamadık ancak beslenmesinde sıkıntı oldu 10 gün kadar beslenmeye ara verilmişti şimdi 4 gündür tekrar beslenmeye başladı fakat 2 gündür kan şekeri düşüşü oluyor doktor araştırılması gerektiğini söylüyor metabolik bir hastalığı olabilirmiş böyle birşey yaşayan varmı aranızda

Back