• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar yaa biz 1 şubattan beri evdeyiz ama ben hiç sakınmadım.herkes kucağına aldı öpenlere imalı söledim öpülmez diye sadece her gelen misafirle bi arada oldu oğlum şükür hiç hastalanmadı ama yanlış mı yaptım ki?sakınılan göze çöp batar misali çokta sakınarak büyütmek istemiyorum.40ı çıktığı gün ev gezmelerne gitmeye başladık.bu ara çok gaz sancılı o yüzden çok gezmiyoz ama haftada en az bi kez evden çıkıyoz dışarda gezdirmiyoz tabi

Cnm bebeginde enfeksiyon yasanmadysa normal boyle yapman ama ben bebislerinne kdr hassas oldygunu gozlerimle gordum.savasacak kan hucreleri yetmio bazen disardan kan veriolar vessaire...ben cok korktum tedbiri aliyim da gerisi takdr..iki ay cokcok dikkat alti ay cok dikkat ve bir yasina kdr dikkat olarak tanimladm kendime sureci:)))

Cnm bebisin sondasinin cikmasina coksevinmm..emme refleksi var demmkki cok sukur ki ben cok anne gordum bebekler normal dogmus ama emme reflelsi yokmus...gerci daha neler neler ya valla psikoloji kalmadi hastanede kalmaktan..:S
Neyse guzel haberim besik aldim park besiklerden..yatak odasina yanima koycam bebisi kismet olursa cmrtesi temizik yapip yrlestrcem odama ki hazir olsun:)))
Bide bisi sorcam bebek eve cikinca anneni veya baska bi yardmci cagrcak misin..zira ben bebegmibeslemeyi tutmayi ogrendm ki kendime guvenmek ve tek basima bakmak istiorum bebisime...?????

Canım bebişin beşiği hayırlı olsun, içinde sağlıcakla uyusun inşallah.
Ben bebeğime kendim bakmayı düşünüyorum,ne kadar acemi olursak olalım, bir bebeğe kimse annesi kadar iyi bakamaz.Bizim hastaneden çıkanlarla konuşuyorum sürekli, bizim doktor hepsine aynı şeyi söylemiş, bebek küvezde çok hassas bakıldı, günde 8 kez altı değiştirildi kirletmese bile, asla elimizi dezenfekte etmeden tutmadık ve her bebeğin ayrı hemşiresi oldu her gün, onun dışında diğer hemşireler dokunmadı, her gün yıkandı ve bu bebekler uzun süredir hastanede, bu şartlara alıştı bunca zaman, eğer bebeğinize diğer yenidoğan bebekler gibi davranırsanız, anne karnından çıkıp doğduğu zamanki stresi yaşar ve en ufacık bir mikropta enfeksiyon oluşur,biraz daha büyüsün ve yavaş yavaş alışsın. En az 1 ay bebeğinize annesi dışında kimse dokunmasın, bulunduğu odada anne baba nefesinin dışında başka bir nefes dahi olmasın demiş.Aileler tabiki gelecekler onların da torunu yeğeni ama sadece bakıp çıkcaklar odasından.Kimse bilemez bizim neler çektiğimizi, Allaha binlerce şükürler olsun bebeklerimizin ordan çıkması için umudumuz oldu, bu bile o kadar büyük bişey ki bizim için, biz bu günlere çok acılar çekerek geldik, sırf babannesi, dayısı halası yada dedesi hasret giderecek diye kızımı tehlikeye atamam,bir ay daha beklesinler sonra bebek zaten onların, ömürlerinin sonuna kadar sevsinler kızımı.

kızlar yaa biz 1 şubattan beri evdeyiz ama ben hiç sakınmadım.herkes kucağına aldı öpenlere imalı söledim öpülmez diye sadece her gelen misafirle bi arada oldu oğlum şükür hiç hastalanmadı ama yanlış mı yaptım ki?sakınılan göze çöp batar misali çokta sakınarak büyütmek istemiyorum.40ı çıktığı gün ev gezmelerne gitmeye başladık.bu ara çok gaz sancılı o yüzden çok gezmiyoz ama haftada en az bi kez evden çıkıyoz dışarda gezdirmiyoz tabi

Canım senin bebeğin bildiim kadarıyla hastanede çok kısa süre kaldı ve erken toparladı maşallah.Allah sağlıklı uzun ömür versin kuzucuğuna.Keşke bizimkilerde öyle olsaydı belki bu kadar hassas olmazdık inan ben hamileyken hep derdim asla şımartmıyacam,her ağladığında kucağıma almam hele sallamaya falan hiç alıştırmıcam, her şeyi yedircem(eşimden çok çekiyorum bu konuda, vejeteryan kendisi),her gün gezmelere gitcez, kuma toprağa alıştırcam hatta bu yaz için çok planlarım vardı antalyada otururyoz biz, her gün denize gideriz kızımla diyordum ama bazen hayal ettiğimiz şeyler olmuyor hayatta, şimdi diyorum ki kızım bi çıksn hastaneden, şımartırım da, ne isterse alcam, neyi sevmezse yemesin, babası gibi olursa olsun, ne isterse yapcam, yeter ki sağlıklı olsun yanımda olsun kızım.Bugün tam 70 gün oldu, hala kokusunu bilmiyorum, allah kimseye yaşatmasın, çok zor, bir daha aynı acıları yaşamayı göze alamam, tabiki çok hassas davranacağım

Uzunca bir aradan sonra hepinize merhaba arkadaşlar... Biz iyiyiz şükür iştahsız kızıma kilo aldırabilme çabası içindeyiz ama başarılı mıyız işte bu tartışılır...

merhaba kızlar, bakıyorum da bayadır kimse bişey yazmadı bebekleriniz ne alemde, gelişmeleri nasıl, benim küçük nisam 1kg oldu sonunda ama bugün yine 10 gr vermiş.Ama 1000i gördük ya buna da şükür ne diyeyim bugünleri görmek bile mucize bizim için.Kızımın sağ gözündeki damarı doktoru bu haftada göremedi, iyi tarafı gelişmesi hala mümkün, haftaya yine bakacak, inşallah gelişir damar.Bugün pazardı yine hemşireye rica etim meleğime bir kaç dakika dokunmama izin verdi.Bizden şimdilik bu kadar,merak ettim çok, sizin bebişinizde durumlar nasıl?

canım çok sevindim 1000i gördünüz ya gerisi gelir allahın izniyle. Bebişine her dokunduğunda parmağını onun şah damarına koyup 7 defa ya rakib de rabbime emanet et çık bana öyle söylemişlerdi bende yaptım şükürler olsun hemencecik kavuştum yavruma darısı tüm bekleyen annelerin başına...

Cnm benim pc tamirde o yuzden yazamadm simdi telden girdim yaziyorum.suan hastanedeym her beslenmesine giriorum ucsaatte bir kucagimda coook sukur darisi basina:)) iki haftaya kdr cikariz gbime gelio beslnmesi 25 cc oldu sukur iyi gidio..2250 oldu...inanamadgm sey benim sutumle kilo alio ama sutum az 15 cc her sagmada.. nasil artiricam bilmiorum:$

Senin bebeginede cok sevndm:)))insallh bundan sonra daha hizli kilo alir...goz kontrolleride seni mutlu eder insallh..
Bizimki duzene girdi gibi hatta besik baktim bugun..ayri oda mi yapsam yoksa yatak odasinda yanimda mi yatsa bilemedim:$

canım benim ya göün aydın kocamn olmuşta evine gelecek demek kuuzun allah bir daha ayırmasın... sütünün artması için çemen otu tablet yada bira mayası hapı deneyebilirsin... tamamen doğal ve bira mayası hapının sütün kalitesinidde arttırdığını duydum. bende satın aldım 2 hafta öönce sağ göğsüm kesildi ama geç kaldım sol göğsümse direkten döndü bu tablet sayesinde. tabi 1 kutuda 250 tane var ben 30 tane ancak kullanmışımdır. sütüm arttığı için 1 haftadır kullanmıorum. Öylece kaldı kutunun geri kalanı :(

Valla dogru sutu yapan su da ben stresli gunler gecirdim cogu kisi ole dio emince artr die... gecende vermeye calistm tutaMadi gibi bide biberonun ucu kdr olmadgi icin alisik deil eve cikinca agzindan cikarmam :))

benim bi odam bos oraya genc odasi bide besik alalim dedim ama isitici olarak dogal gaz yok..klima bide elektrikli soba bide nemlendrici alcam..klima bebege cok zararli dio napsam ki nisanda havalar iyi olmaya da baslar umarim..
Eve zaten misafr Yasahhh:)) yatak odasinda olursa bile kimse goremez...iki uc ay yasak bebis...hem yatak odasinda banyo da var klimayi acip isiticiyida acarsak bayasicak olur banyo yaptrrken..
Valla plan cokta iste bebis lazim...
Yeni evin hayrli olsun..umarim bebisinin icinde kosturup gulucuk seslerini duyarsin insllh:))

Kızımda benim göğsümü tutamamıştı avent göğüs ucu dene bak nasıl tutuyor onun sayesinde emzirme duygusunu tattım şükürler olsun...

Canım bebişin beşiği hayırlı olsun, içinde sağlıcakla uyusun inşallah.
Ben bebeğime kendim bakmayı düşünüyorum,ne kadar acemi olursak olalım, bir bebeğe kimse annesi kadar iyi bakamaz.Bizim hastaneden çıkanlarla konuşuyorum sürekli, bizim doktor hepsine aynı şeyi söylemiş, bebek küvezde çok hassas bakıldı, günde 8 kez altı değiştirildi kirletmese bile, asla elimizi dezenfekte etmeden tutmadık ve her bebeğin ayrı hemşiresi oldu her gün, onun dışında diğer hemşireler dokunmadı, her gün yıkandı ve bu bebekler uzun süredir hastanede, bu şartlara alıştı bunca zaman, eğer bebeğinize diğer yenidoğan bebekler gibi davranırsanız, anne karnından çıkıp doğduğu zamanki stresi yaşar ve en ufacık bir mikropta enfeksiyon oluşur,biraz daha büyüsün ve yavaş yavaş alışsın. En az 1 ay bebeğinize annesi dışında kimse dokunmasın, bulunduğu odada anne baba nefesinin dışında başka bir nefes dahi olmasın demiş.Aileler tabiki gelecekler onların da torunu yeğeni ama sadece bakıp çıkcaklar odasından.Kimse bilemez bizim neler çektiğimizi, Allaha binlerce şükürler olsun bebeklerimizin ordan çıkması için umudumuz oldu, bu bile o kadar büyük bişey ki bizim için, biz bu günlere çok acılar çekerek geldik, sırf babannesi, dayısı halası yada dedesi hasret giderecek diye kızımı tehlikeye atamam,bir ay daha beklesinler sonra bebek zaten onların, ömürlerinin sonuna kadar sevsinler kızımı.

Canım senin bebeğin bildiim kadarıyla hastanede çok kısa süre kaldı ve erken toparladı maşallah.Allah sağlıklı uzun ömür versin kuzucuğuna.Keşke bizimkilerde öyle olsaydı belki bu kadar hassas olmazdık inan ben hamileyken hep derdim asla şımartmıyacam,her ağladığında kucağıma almam hele sallamaya falan hiç alıştırmıcam, her şeyi yedircem(eşimden çok çekiyorum bu konuda, vejeteryan kendisi),her gün gezmelere gitcez, kuma toprağa alıştırcam hatta bu yaz için çok planlarım vardı antalyada otururyoz biz, her gün denize gideriz kızımla diyordum ama bazen hayal ettiğimiz şeyler olmuyor hayatta, şimdi diyorum ki kızım bi çıksn hastaneden, şımartırım da, ne isterse alcam, neyi sevmezse yemesin, babası gibi olursa olsun, ne isterse yapcam, yeter ki sağlıklı olsun yanımda olsun kızım.Bugün tam 70 gün oldu, hala kokusunu bilmiyorum, allah kimseye yaşatmasın, çok zor, bir daha aynı acıları yaşamayı göze alamam, tabiki çok hassas davranacağım

çok doğru düşünmüşsün bende çok itinalı oldum babanesi daha bugün kucağına alabildi kesinlikle izin vermedim kimseye.Başta kayınvalidem olmak ğüere küsenler oldu. Ne kıymetli çocuğum varmış falanmış filanmış çok şey duydum umursamadım bile evet evladım çok kıymetli onların sağlığı birilerinin küsmesinden daha kıymetli...

Son düzenleme:
benim okul arkadaşlarımdan gelip dudağından öpenler oldu.içim gitti valla.bi sonraki görüşmede öpülmemesi gerektiğni anlattık öpmüyorlar artık.benim kuzenimde 34 haftalık doğum yapmıştı 2 ay kimse girmedi odasına birtek emzirmek için kucağına aldı ama ciğerlerinde sıkıntı vardı birazcık.doktor bana hiç şöle yap böle yap demedi.durumu iyi olduğu için rahat davranabildim demekki.durumuna göre davranmak gerekli yani anladığım.Allah şifa versin hepsine güzel günlerini görelim inşallah.bana normal doğan bebekler devasa geliyor size de öylemi? sanki normali bizimki gibi:1:

benim okul arkadaşlarımdan gelip dudağından öpenler oldu.içim gitti valla.bi sonraki görüşmede öpülmemesi gerektiğni anlattık öpmüyorlar artık.benim kuzenimde 34 haftalık doğum yapmıştı 2 ay kimse girmedi odasına birtek emzirmek için kucağına aldı ama ciğerlerinde sıkıntı vardı birazcık.doktor bana hiç şöle yap böle yap demedi.durumu iyi olduğu için rahat davranabildim demekki.durumuna göre davranmak gerekli yani anladığım.Allah şifa versin hepsine güzel günlerini görelim inşallah.bana normal doğan bebekler devasa geliyor size de öylemi? sanki normali bizimki gibi:1:

aynen banada öyle gelio bizim minnaklara alıştığımız için herhalde...

Yazdiklarinizi yeni okuyabildim..hastanede gectigi icin tum gunum telefondan nadir olsada girebiliyorum..
Oncelikle nisa cigim sabrin sonu selamet.onemli olan hastanede kac gun kaldigi deil saglkli bi sekilde kucagina alabildigin ve olacak bunu unutma:))))))) biz cuma veya cumartesi taburcuyuz kismetse:)))))))
Darisi size insallaah...ben bebis eve gelcek diye yatak odasinin duvarlari perdeleri tum esyalar dezenfekte edildi.arcelikten buharika aldm.super buharla deterjansiz temizlik yapabiliyorum...tavsiyedirr:)))
Ha bu arada bebisim emebilio..
Karsi komsum sut verebilecegi konusunda teklifte bulundu sutum az mama da vermek istemiyorum kafam cok karisikkk....offffff....

.bugun bebisime cikacagi icin ultrason yapildi beynine bakildi dogum aninda yada ilk haftalarda iki bolgesinde evre bir kanama olmus..doktorlar motor sinirlerinin zarar gorebilme ihtimalinden bahsettiler vessaire ki hic takmadim:)))Rabbim buyuk ki biliyorum hic bisi olmayacak...bebisim cok guclu bide hareketleri yerinde masallah kuvezde yan donup ayaklari kuvezin camina dayayip uyuyacak kdr gamsiz ve rahat hareketli bi bebek masallah..ben konusunca kafasini kaldirip bana bakio kucagimdayken...o nedenle bence oldukca saglikli..:)))anne kucagindan hic dusurmuyorum ki bagisikligi kuvvetlensin bebisin:)))
Simdilik bnden bu kdr:))

Yazdiklarinizi yeni okuyabildim..hastanede gectigi icin tum gunum telefondan nadir olsada girebiliyorum..
Oncelikle nisa cigim sabrin sonu selamet.onemli olan hastanede kac gun kaldigi deil saglkli bi sekilde kucagina alabildigin ve olacak bunu unutma:))))))) biz cuma veya cumartesi taburcuyuz kismetse:)))))))
Darisi size insallaah...ben bebis eve gelcek diye yatak odasinin duvarlari perdeleri tum esyalar dezenfekte edildi.arcelikten buharika aldm.super buharla deterjansiz temizlik yapabiliyorum...tavsiyedirr:)))
Karsi komsum sut verebilecegi konusunda teklifte bulundu sutum az mama da vermek istemiyorum kafam cok karisikkk....offffff....

.bugun bebisime cikacagi icin ultrason yapildi beynine bakildi dogum aninda yada ilk haftalarda iki bolgesinde evre bir kanama olmus..doktorlar motor sinirlerinin zarar gorebilme ihtimalinden bahsettiler vessaire ki hic takmadim:)))Rabbim buyuk ki biliyorum hic bisi olmayacak...bebisim cok guclu bide hareketleri yerinde masallah kuvezde yan donup ayaklari kuvezin camina dayayip uyuyacak kdr gamsiz ve rahat hareketli bi bebek masallah..ben konusunca kafasini kaldirip bana bakio kucagimdayken...o nedenle bence oldukca saglikli..:)))anne kucagindan hic dusurmuyorum ki bagisikligi kuvvetlensin bebisin:)))

Gözün aydın cnm benimmm çokmutluoldum allah bir daha kuzundan ayırmasın seni... DArısı bekleyenlerin başına inş.

selam herkese, burda isyanıyla, üzüntüsü, sevinci, umuduyla benimle aynı şeyleri yaşayan sizlere bi umut olmak istedim. haziran 2012 de 28 haftalı, 640 gr. kızımı dünyaya getirdim. kızım doğduğunda yaşamıyormuş. 83 gün hastanede kldı. hergün kalp çarpıntılarıyla, elimde sütüm gittim kızıma. şimdi düzeltilmiş 6,5 aylık. şükürler olsun iyi, hızlı nefes alıp vermesi var 1 yaşında geçecekmiş.

sürekli doktor kontrolleri var. cin gibi:nazar: maşallah doktorlar çok beğeniyolar, 7 kilo. o kadar tatlıki. her bakışımızda gülücük atıyo, oyuncaklareyla konuşuyo, döncem diye uğraşıyo, yatırınca kalkmak istiyo, oturunca kahkahayı basıyo. o günler unutulmuyo elbet, aklıma geldikçe içim sızlıyo ama geçiyo.

bende evden çıkarmadım 2 haftadır çıkarıyorum. sonuçta en pis yerler hastaneler ve nerdeyse her hafta hastanedeyiz, havalarda düzeldi, çocuğun sosyalleşmesi içinde çıkması şart.

benim kızım bizim mutluluğumuz oldu, umarım sizlerin umudu olur. :23:

Canım inan o kadar çok sevindim ki anlatamam sana, sanki biz çıkıyoruz gibi.Hemen geçsin günler yatalım kalkalım cuma olsun ve sen bebişine kavuş.Sonrası da çabuk geçsin ve ben kavuşayım, biz de heralde çok kalmayız diye düşünüyorum maşallah bugün 1170gr oldu küçük nisa.Buharikayı hiç duymamıştım, şimdi sen yazınca araştırdım da gerçekten süper bişeye benziyor.Bebeğinin emmesine sevindim demekki refleksleri gelişti, anne sütü çok önemli ama bilmiyorum cnm yaa benim de kafam karışırdı heralde, baya düşünülecek bir konu çünkü, karar senin.

selam herkese, burda isyanıyla, üzüntüsü, sevinci, umuduyla benimle aynı şeyleri yaşayan sizlere bi umut olmak istedim. haziran 2012 de 28 haftalı, 640 gr. kızımı dünyaya getirdim. kızım doğduğunda yaşamıyormuş. 83 gün hastanede kldı. hergün kalp çarpıntılarıyla, elimde sütüm gittim kızıma. şimdi düzeltilmiş 6,5 aylık. şükürler olsun iyi, hızlı nefes alıp vermesi var 1 yaşında geçecekmiş.

sürekli doktor kontrolleri var. cin gibi:nazar: maşallah doktorlar çok beğeniyolar, 7 kilo. o kadar tatlıki. her bakışımızda gülücük atıyo, oyuncaklareyla konuşuyo, döncem diye uğraşıyo, yatırınca kalkmak istiyo, oturunca kahkahayı basıyo. o günler unutulmuyo elbet, aklıma geldikçe içim sızlıyo ama geçiyo.

bende evden çıkarmadım 2 haftadır çıkarıyorum. sonuçta en pis yerler hastaneler ve nerdeyse her hafta hastanedeyiz, havalarda düzeldi, çocuğun sosyalleşmesi içinde çıkması şart.

benim kızım bizim mutluluğumuz oldu, umarım sizlerin umudu olur. :23:

merhaba, aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse, benim kızımda 18 ocakta 27+5 haftalık 600 gr dünyaya geldi.Bugün küvezdeki 73. günümüz, sağ gözünde bir damar gelişmemiş ama doktorlar sorun olmaz bekliyeceğiz daha gelişme ihtimali çok diyorlar, onu dışında Allaha şükür herhangi bir sağlık problemi yok, küçük olduğu için vermiyorlar 1170 gr olmuş bugün.İnşallah bizlerde senin gibi bebeğimize kavuşur ve burdan başka aynı durumdaki annelere ışık oluruz.Allah bebeğinizi size bağışlasın ve hiç ayırmasın, darısı da bizlerin başına olsun

merhaba, aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse, benim kızımda 18 ocakta 27+5 haftalık 600 gr dünyaya geldi.Bugün küvezdeki 73. günümüz, sağ gözünde bir damar gelişmemiş ama doktorlar sorun olmaz bekliyeceğiz daha gelişme ihtimali çok diyorlar, onu dışında Allaha şükür herhangi bir sağlık problemi yok, küçük olduğu için vermiyorlar 1170 gr olmuş bugün.İnşallah bizlerde senin gibi bebeğimize kavuşur ve burdan başka aynı durumdaki annelere ışık oluruz.Allah bebeğinizi size bağışlasın ve hiç ayırmasın, darısı da bizlerin başına olsun

amin, gözünde bizimnde sorun vardı ama kendisi geçti. onun evreleri var, doktor düzelir demişse korkma düzelir.

selam arkadaşlara hepinize geçmiş olsun Rabbim evlatlarınızı tez zamanda kucağınıza almayı nasip etsin.bende 4 gün önce suyumun gelmesi dolayısıyla aciıl sezeryanla kızımı dünyaya getirdim şimdi yoğun bakımda benim bu ilk bebeğim değil erken dünyaya gelen 16 ay öncede erken doğumla oğlumu dünyaya getirmiştim bu sefer gene nasip olmadı zamanında doğum yapmak 45 gün gibi çok zorlu ve halen süren çok yorucu bir süreç yaşadım oğlumla şükür şimdi iyi.hepinizden kızım için dua bekliyorum ciğerleri gelişmediğinden makinaya bağlı hepimizin evlatlarına mevlam şifalar nasip etsin

selam arkadaşlara hepinize geçmiş olsun Rabbim evlatlarınızı tez zamanda kucağınıza almayı nasip etsin.bende 4 gün önce suyumun gelmesi dolayısıyla aciıl sezeryanla kızımı dünyaya getirdim şimdi yoğun bakımda benim bu ilk bebeğim değil erken dünyaya gelen 16 ay öncede erken doğumla oğlumu dünyaya getirmiştim bu sefer gene nasip olmadı zamanında doğum yapmak 45 gün gibi çok zorlu ve halen süren çok yorucu bir süreç yaşadım oğlumla şükür şimdi iyi.hepinizden kızım için dua bekliyorum ciğerleri gelişmediğinden makinaya bağlı hepimizin evlatlarına mevlam şifalar nasip etsin

allah şifa versin tez zamanda kavuş inşallah meleğine...

Allah hepimizin bebeğine şifa versin,bizim de bugün 81. günümüz, Allah bizlere de sabır versin çok zor

Rabbim bu mübarek günde tüm bebeklere şifa versin tez zamanda annelerine kavuştursun desteğiniz için sağolun çok zor ben geçen senede aynı durumu yaşamıştım çok zor bir durum Allah hepimize sabır versin

ahhhhh canımmmm ahhhh bende ileride kızımın kardeşi olsun istiyorum ama gene erken olur die çok korkuyorum bir daha o acılara katlanamam artık :(

ahhhhh canımmmm ahhhh bende ileride kızımın kardeşi olsun istiyorum ama gene erken olur die çok korkuyorum bir daha o acılara katlanamam artık :(

canım herşey nasip kısmet ben çok çabuk hamile kaldığımda belki böyle oldu inşallah sende öyle bişey olmaz sakın kötü düşünme Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

Arkadaslar Allah hepinizin yar ve yardimcisi olsun...insallah en hayirli zamanda kavusursunuz bebislerinize...

Biz gecen cuma 49.gunumuzde taburcu olduk cok sukur:)

Bir haftadr evdeyiz 150 gr kadar aldirdim galiba:) ilk gunler zombi gbydim smdi alistm uykuszluga..her uc saatte bir alt degistr mama hazirla yarim saat emzir gaz cikar .bide benim bebisin kolostomisi var oda degisio tabi..kalin bagirsaginida calismasi icin Sf ile yikama islemide....tabu arada ev isleri yemek bulasik camasir derken bi hafta olmus..
cikarsaniz insallah en kisa zamanda size bi kac deneyimimi anlatayim zira cok lazim oluyor

Bizimle suan yatak odasinda kaliyo bebisimiz.oda isisi 27;veya 29 derece nemi de 50 olmasi ideal..o nedenle soguk buhar makinasi aldik
.oda da nem ve isi olcer termometre var standart yapmaya calisiyoruz.zira elektrokli soba inanilmaz cabuk havayi kurutuyo.banyosu disnda acmiyorum... isinmak icin klima kullaniyoruz.
Iki gunde bir bebisu banyo yaptriyoruz.bir haftadir hrgun bi doktora kontrole gittik..her muayene 50 tl ki bi dakk bile bakmiyolar.4 doktr 200tl ucuverdi ki hic onemli deil tabiki ama drumu olmayan icib cokzorr:$

Lutfen dua edin Insallaah bebisim dort bes kilo olunca kolostomisi kapatilacak o nedenle insallah cabuk kilo alir zira suan2500 gr:///

Allah hepimizin yardmcisi olsun!

bende aynı düşünürdüm hep, çocuğum asla tek olmamalı,en azından bir kardeşi olmalı derdim ama nasip kısmet şimdi 2. çocuk bana çooook uzak geliyor, bir daha aynı şeyleri kaldıramam heralde

Back