• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
evt canım emziriyorum 3 saat sonra eopratinli süt veriyorum 3 saat sonra yine emziriyorum falan boyle işte..cabuk yoruluyor her yolu deniyorum, doktor zorlada olsa 3 saatte bir beslenmesi gerektiğini soyledi, enjektör, kaşık, biberon her yolu deniyorum çok zor oluyor ama olsun yanımda olsun da

Canim hayirli olsun..biz dun gaz sancisiyla hastaneye geldik.bebisimin bagirsagi tikanmis..suan ameliyattan cikti bekliyoruz..insallah bu son ameliyatidir.kolostomisinide kapatabilceklerini soylediler..Allah im insallah bebegimin izdirabini dindirir...lutfen dua edin bu son ameliyatidir bebisimin...
Hepinize Allah yardim etsin dostlarim

Canim hayirli olsun..biz dun gaz sancisiyla hastaneye geldik.bebisimin bagirsagi tikanmis..suan ameliyattan cikti bekliyoruz..insallah bu son ameliyatidir.kolostomisinide kapatabilceklerini soylediler..Allah im insallah bebegimin izdirabini dindirir...lutfen dua edin bu son ameliyatidir bebisimin...
Hepinize Allah yardim etsin dostlarim

Canım Allah minnacık yavruya yardım etsin inşallah, kayınvalidem burda ona da söyledim çok dua etti, Allahım şifa versin kuzucuğa, canım sen de sabret güçlü ol inşallah yakında bu günleri hep unutacaksınız,tüm dualarım seninle ve bebeğinle,nisaya okuduğum dualar var bu gece senin bebeğin için okuyacağım

Canım Allah minnacık yavruya yardım etsin inşallah, kayınvalidem burda ona da söyledim çok dua etti, Allahım şifa versin kuzucuğa, canım sen de sabret güçlü ol inşallah yakında bu günleri hep unutacaksınız,tüm dualarım seninle ve bebeğinle,nisaya okuduğum dualar var bu gece senin bebeğin için okuyacağım

Tesekkur ederim..3.ameliyati oldu yazik yavrum...kolostomisini kapatmamislar ve baska kolostomi de acmamislar sdc yapiskliklari actik dedi doktor.karninda dikisleri vardi yavrumun.
ngene hortumlar icindeydi..sah damarindan katedrali...

DAYANACAK GUCUM KALMADI ARTIK DORDUNCU BI AMELIYAT DAHA VAR..
Aglayip duruyodu acliktan...

NE DUSUNMEM GEREKTIGINI BILE BILEMEZ OLDUM...SINIRLERIM BOZULDU.ESIMDE BU HAFTA YOK YANIMDA TEK BASIMA COK BUNALDM...
HERSEYDEN NEFRET EDIYORUM..BUNLARI HAKETCEK NAPTIM BEN.
Niye dinmiyo acilarimiz bu yavrunun gunahi ne...

Tesekkur ederim..3.ameliyati oldu yazik yavrum...kolostomisini kapatmamislar ve baska kolostomi de acmamislar sdc yapiskliklari actik dedi doktor.karninda dikisleri vardi yavrumun.

NE DUSUNMEM GEREKTIGINI BILE BILEMEZ OLDUM...SINIRLERIM BOZULDU.ESIMDE BU HAFTA YOK YANIMDA TEK BASIMA COK BUNALDM...

arkadaşım klasik olacak ama inan bana geçecek bunlar..zaman herşeyin ilacı..gün gelecek yüzünde tebessümle anacaksın bu günleri..ne çektin be repliği kalacak aklında sadece..sen şuan büyük bir sınavdasın..Rabbim sabrını sınıyor..inan bana O nun OL demesiyle herşey oluverir..sen buna canı gönülden inanki Rabbim size şifa versin....zikrinle fikrin aynı olsun..3 ay önce benim çocuğumda ameliyat oldu daha 14 aylıktı..şimdi gülüp geçiyorum..sen güçlü olki çabucak atlatasın bu günleri..herkes bir şekilde sınanıyor bu hayatta..yaa bir düşün hadi bebeğinin eli kolu olmasaydı?bunun çaresi yok ama seninkinin çaresi var..olumlu düşün..seni yaradanı üzme..çünkü o merhametlilerin en merhametlisi..seni üzmek için vermedi bu derdi,kendine ne kadar tevekkül ediyorsun seni sınamak için verdi..unutma Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermez,dertle birlikte kuluna öyle bir sabır ihsan ederki,kıyamaz kuluna..senin daimi dosttun Rabbin..sığın ona,dualarınla dertleş..

merhaba arkadaslar
bende 21 nisan akşamı 26+5 haftalıkken rahimağzı yetmezliği sebebiyle dogum yaptım. serklaj tutmadı. bugun 14. gün oğlum küvözde. 1180 gr dogdu 1130 lara kadar geriledi, şimdi tekrar kilo almaya basladı. nazal sbapta su an. 2 gün küvöz içi O2 almıstı ama fazla zorlanınca sbapa geri gecildi. dr lar ileride kronik akciğer hastası olabilir diyor. 3. derece beyin kanaması var. cok sükür 2 hafta oldu ilerlemedi ama gerilemedi de:(
hepimiz cok zor bi sınavdan geciyoruz. sürekli dua ediyorum Allahım annelerin kolları bos eve gönderme diye. hastaneye bebeğimi görmeye gittiğimde oradan gecen bebekli annelere bakıp imreniyorum. darısı inşallah hepimizin basına...
Bir an önce bebeğimi kucaklayıp evimize gidelim istiyorum. sanırım daha cok uzun zaman var:(( sağlıklı olsunda beklemeye razıyım. sabır yarabbim...

bebeğimin 8. günü küvözde oksıjenı tamamen kestiler nefesi normal çok şükür nazl yoldan besleniyor avaba biberona ne zaman geçer yada ne zaman emzirebilirim bilgisi olan varmı bide sarılık oldu fototerapi görüyor her yeri tane tane kızarmış görünce çok üzüldüm dayanamıyorum :(

Öncelikle geçmiş olsun Allah bebeğine şifa versin sana kavuştursun benim kızımda 46 gündür kuvezde ve hala ağızdan beslenmiyor doktorlar bebekte e emme eğilimini görürse ağızdan beslemeye başlarlar sende o zaman emzirirsin inş sen sütünü korumaya bak sürekli sağ ki kesilmesin sarılık yenidoganlarda çok sık görülüyor üzülme nefesini alabilmeside çok güzel rabbim bebegini sana kavuştursun bebeğin kaç aylık kaç kilo doğdu

canım Allah sana güç kuvvet versin , yavrumuza da şifa versin inşallah.Şimdi bu yazıyı okur okumaz kalk yerinden git bi yüzünü yıka, duş al ne bileyim abdest al, suyla temas et, geç aynanın karşısına, benim bu yaşadıklarım ne ki, allahın izniyle hepsini aşarım, güçlü olmalıyım, ben allahın sevdiği kuluyum ki bu derdi bana verdi (allah sevdiği kullarına dert verirmiş ki daha çok ansınlar diye) dermanı da allahtandır, bunu da atlatıcaz diye kendi kendine telkinde bulun, sakın yalnız olduğunu düşünme, hiçbir şeyden nefret etme, sakın isyan etme,yavrunu çok sev, daha çok bağlan, daha çok dua et, o seni hissetcek mutlaka, umudunu asla kaybetme, asla bunalma ki o da dayansın acıya azmetsin, o yavrunun hiçbir günahı yok o bir melek inan bana onun canı senin düşündüğün kadar acımıyor, allah bizim çocuğumuza olan sevgimizin 10 katı severmiş bizleri, düşünsene allahım hiç kıyarmı o yavruya, gözyaşlarıyla okudum yazını, allahım bebeğini sana bağışlasın,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, lütfen isyan etme, allahın izniyle herşey düzelecek, dua ediyorum, sende et, yer gök dua üstüne kurulmuş,inşallah dualarımızla bu bebeğin de şifa bulmasını sağlıyacağız

merhaba arkadaslar
bende 21 nisan akşamı 26+5 haftalıkken rahimağzı yetmezliği sebebiyle dogum yaptım. serklaj tutmadı. bugun 14. gün oğlum küvözde. 1180 gr dogdu 1130 lara kadar geriledi, şimdi tekrar kilo almaya basladı. nazal sbapta su an. 2 gün küvöz içi O2 almıstı ama fazla zorlanınca sbapa geri gecildi. dr lar ileride kronik akciğer hastası olabilir diyor. 3. derece beyin kanaması var. cok sükür 2 hafta oldu ilerlemedi ama gerilemedi de:(
hepimiz cok zor bi sınavdan geciyoruz. sürekli dua ediyorum Allahım annelerin kolları bos eve gönderme diye. hastaneye bebeğimi görmeye gittiğimde oradan gecen bebekli annelere bakıp imreniyorum. darısı inşallah hepimizin basına...
Bir an önce bebeğimi kucaklayıp evimize gidelim istiyorum. sanırım daha cok uzun zaman var:(( sağlıklı olsunda beklemeye razıyım. sabır yarabbim...

Canım allah bebeğine şifa versin, sana da güç ve sabır versin, benim de acılarım çok taze, seni çok iyi anlıyorum, 97 gün geçirdik bizde ve şimdi 10 gündür evdeyiz, bu süreci hep dua ederek geçirdim,şifa duaları ezberledim, bir de asla umudumu kaybetmedim, hiç olumsuz düşünmedim,çevremde herkes bişey söyledi, hiç dinlemedim,97 gün boyunca gittim bebeğimi görmeye ve onu beklediğimizi söyledim hep bebeğime,ben de bebek görmeye dayanamazdım, yolda bir bebek görsek eşim elimi çeker yolumuzu değiştirirdi ben ağlamayayım diye, bu günlerin hepsi geçti çok şükür, seninde geçecek, sadece biraz daha sabret ve çok dua et, allahın izniyle sağlıcakla kucağına alıp emzirceksin , evinize götürceksiniz bebişinizi, allah tez zamanda o günleri göstersin size

28 hafta 640 gr doğan kızım eve geleli 8 ay oldu, ama burada yazdıklarınızı hala ağlayarak okuyorum. inanın bana hepsi geçiyor. hergün hastaneye gittiğiniz o günler hayal gibi kalıyor. hafta sonu yazlıkları çıkardım, hastaneye giderken giydiğim yazlıkları gördüm, içim acıdı ama kızım iyi şükür. artık beraber gezmelere gidiyoruz, onun o gülüşüne kurban olurum ben.

evet bu günler çok zor ama geçiyor. dua edin, kendi bebeğinizle birlikte bütün bebeklere. Allah yardım etsin.

arkadaşım klasik olacak ama inan bana geçecek bunlar..zaman herşeyin ilacı..gün gelecek yüzünde tebessümle anacaksın bu günleri..ne çektin be repliği kalacak aklında sadece..sen şuan büyük bir sınavdasın..Rabbim sabrını sınıyor..inan bana O nun OL demesiyle herşey oluverir..sen buna canı gönülden inanki Rabbim size şifa versin....zikrinle fikrin aynı olsun..3 ay önce benim çocuğumda ameliyat oldu daha 14 aylıktı..şimdi gülüp geçiyorum..sen güçlü olki çabucak atlatasın bu günleri..herkes bir şekilde sınanıyor bu hayatta..yaa bir düşün hadi bebeğinin eli kolu olmasaydı?bunun çaresi yok ama seninkinin çaresi var..olumlu düşün..seni yaradanı üzme..çünkü o merhametlilerin en merhametlisi..seni üzmek için vermedi bu derdi,kendine ne kadar tevekkül ediyorsun seni sınamak için verdi..unutma Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermez,dertle birlikte kuluna öyle bir sabır ihsan ederki,kıyamaz kuluna..senin daimi dosttun Rabbin..sığın ona,dualarınla dertleş..

Tesekkur ederim...inan kendi evladm oldugu icin uzulmuyorum .bi bucuk kiloyken bir hafta arayla iki ameliyat oldu..

Insallah oyle saglikli bir bebis olur ki bugunleri gulerek hatrlarim...aminn

nisabilge,ara ara takip ediyodum seni,nisana kavusmana cok sevindm,bende ayni şeyleri yaşadım,ustelik benim ikiz
:-) senin kucuk mucizende arkadaslara örnek olsun,yavrulariniz icin dua edin ve sabredn

nisabilge,ara ara takip ediyodum seni,nisana kavusmana cok sevindm,bende ayni şeyleri yaşadım,ustelik benim ikiz
:-) senin kucuk mucizende arkadaslara örnek olsun,yavrulariniz icin dua edin ve sabredn

cnm çok teşekkür ederim, allah hepimizin yavrularını bize bağışlasın, miniklerimize sağlık sıhhat ömür boyu anne babalarıyla mutlu hayat versin

Öncelikle geçmiş olsun Allah bebeğine şifa versin sana kavuştursun benim kızımda 46 gündür kuvezde ve hala ağızdan beslenmiyor doktorlar bebekte e emme eğilimini görürse ağızdan beslemeye başlarlar sende o zaman emzirirsin inş sen sütünü korumaya bak sürekli sağ ki kesilmesin sarılık yenidoganlarda çok sık görülüyor üzülme nefesini alabilmeside çok güzel rabbim bebegini sana kavuştursun bebeğin kaç aylık kaç kilo doğdu

yeni girebidim kusura bakma arkadaşım.. 2 gün emzirdim ve çok şükür bebeğim taburcu oldu artık yuvasında mevlam herkese nasip etin bebeğim 35+1 de 2230 gram doğdu taburcu olduğumuzda 2200 du şimdi evde büyüm eve yeme telaşındayız :D

Merhaba arkadaşlar,

2013 prematüre anneleri olarak toplanıp bebeklerimizle ilgili şeyleri paylaşmaya birbirimize sıkıntılarımızı anlatmaya ne dersiniz...

Benim bebeğimin adı Âlâ Masal 15 ocakta 30+ haftalık olarak dünyaya geldi. Erken doğum sebebi suyumun azalması ve akım azalması...

şubat 2013te 32 haftalıkken erken doğum yapmak zorunda kaldım.çok şiddetli bir ağrı ile bursa çekirge doruk hastanesine gittik yumurtalık dönmesi dediler.tahlillerde gebelik zehirlemesi de tespit ettiler.doğum kaçınılmaz oldu.sezeryanla 1530gram 40cm dünyaya geldi kızım.36 gün yoğun bakımda kaldı kilosu 1320ye kadar düştü. 2000gramla taburcu oldu.şimdi 2 aydır yanımda.hastanede biberona alışmıştı eve çıkınca bir süre yine biberonla verdim sütünü zayıflar diye korktum.ama sütüm azalmaya başlayınya süt sağmayı bıraktım emziriyorum.biberonu vermeyince mecburen emdi.işitme testi de göz kontrolleri de yapılıyor şükürler olsun bir sıkıntı yok.

merhabalar arkadaşlar,
allahım hepimize sabır verirsin. rabbim bütün minikleri yuvalarına sağ sağlim kavuştursun. bende gebelik zehirlenmesinden dolayı 30 haftalık 1150 gr, 36 cm doğum yapmak zorunda kaldım. oğluşum 47 gündür küvezde kucağıma bile alamadım miniğimi, doyasıya koklayamadım. içim öyle acıyoki anlatılması imkansız, benim tek tesellim oğluşumun hayata karşı dik duruşu mücadele etmesi, o ufacık haliyle bukadar güçlüyse benim daha güçlü olmam lazım. inşallah geçecek bugünler, dualarınızda benide unutmayın yalvarırım...rabbim yavrularımızı minik mucizelerimizi bizlere bağışlasın...

merhabalar arkadaşlar,
allahım hepimize sabır verirsin. rabbim bütün minikleri yuvalarına sağ sağlim kavuştursun. bende gebelik zehirlenmesinden dolayı 30 haftalık 1150 gr, 36 cm doğum yapmak zorunda kaldım. oğluşum 47 gündür küvezde kucağıma bile alamadım miniğimi, doyasıya koklayamadım. içim öyle acıyoki anlatılması imkansız, benim tek tesellim oğluşumun hayata karşı dik duruşu mücadele etmesi, o ufacık haliyle bukadar güçlüyse benim daha güçlü olmam lazım. inşallah geçecek bugünler, dualarınızda benide unutmayın yalvarırım...rabbim yavrularımızı minik mucizelerimizi bizlere bağışlasın...
kızıma kavuşalı 2 ay oldu ama hala hastane günleri aklıma gelince gözlerim doluyor,konuşamıyorum.hep dua ediyorum benim yavrum gibi erken doğan tüm bebeklere rabbim şifa versin anne babalarına da sabırlar versin diye.yaşamayan bilemez bu duyguyu.seni çok iyi anlıyorum.dualarım seninle tüm prematüre anneleriyle...

merhabalar arkadaşlar,

Aynı cümleleri yazmıştım bende, istersen bak eski yazdıklarıma,yazını okuyunca gözlerim doldu,hissettim acını,çok değil, 19 gün oldu yeni yeni kabuk bağlıyor yaram,ama hiç acımıyor artık ve hep mutluyum, Allahım 97 gün demiş benim acıma, inşallah hiç kimsenin o kadar uzun sürmez,hatta hiç olmasın, Allah kimseye evlat hasreti vermesin, küvezde kalmasın hiç bir bebek,merak etme canım, kucağına da alcaksın,koklayacaksın da doyasıya,hatta benim gibi abartcaksın, yatağına koyamıyorum kıyamıyorum daha fazla benden ayrı kalmasına, kucağımda uyutuyorum,kokluyorum da öpüyorum da, bu günler hep geçecek, evine gelecek paşan,Allah sana güç kuvvet versin, yavruna da şifa, dualarım seninle ve tüm bebeklerle.

Back