Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3-4 aydır forumu takip ediyorum, ama yazmak bir türlü kısmet olmadı. Ben hep kendime benzer sorunları yaşayıp, olumlu sonuç alanların hikayelerini okuyunca mutlu oldum, neden olmasın dedim. Şimdi de o sebeple size hikayemi yazıyorum. 5 yıllık evliyim, yaşım 34. 2-3 yıl boyunca çocuk düşünmedik, sonra karar verdik ve çalışmalara başladık :) O zamanlar isteyince hemen olur sandık, çünkü etraftan sürekli tanıdık birilerinin gebelik haberleri geliyordu. Baktık aradan 8 ay geçti, hala bebek yok, istemeye istemeye doktora gitmeye karar verdik. Hemen hormon testleri, sperm testi vs. yapıldı. Doktor hiç bir sorun yok, 2-3 ay deneyin olmazsa rahim filmine bakarız dedi. Aradan 3 ay geçti yine olmayınca rahim filmi çekildi, tüpler açık çıktı, doktor yine 2-3 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaparız dedi. Sorunun adını da koydu: "sebepsiz infertilite". Neyse, fazla uzatmayayım, 3 ay sonra biz yine doktorun kapısını çaldık. Bu sefer 3 kez klomen+ çatlatma iğnesi yapıldı, her seferinde yumurta gelişimi normaldi ama yine sonuç alamadık ve doktor değiştirmeye karar verdik, iyi ki değiştirmişiz. Bu arada bizim bebek yapmaya karar vermemizin üzerinden 20 ay geçti.
Gittiğimiz 2. doktor ilk muayenede daha önce çekilmiş rahim filmime baktı, tüpler ile yumurtayı yakalayan saçaklar arasındaki mesafenin biraz fazla olabileceğini söyledi. bir de yumurta rezervim azalmış. Fazla şansınız yok ama tüp deneyelim dedi. Bunları duyunca ben tabi yıkıldım. Hemen motivasyonum azaldı ama eşimin desteğiyle biz bir sonraki ay tedaviye başladık. Ne yazık ki sadece 3 yumurtam vardı. Tedavinin ortalarında 1 yumurtam daha fazla büyümüştü, diğer 2'sini bozabilirdi, bu nedenle tedavimin iptal edilme durumu ortaya çıktı. O gün çok ama çok ağladım. Çünkü tüp bebek artık son umudumdu. O da elimden alınırsa tutunacak hiç bir dalım kalmayacaktı. Neyse ki ertesi gün, kan tahlili sonuçlarıma göre doktor devam etme kararı aldı, ama şansınız çok düşük dedi. 4 Ocak'ta yumurtalarım toplandı, ertesi gün sadece 1'inin döllendiğini öğrendik. 7 Ocak'da 1 kaliteli embriyo transferi yapıldı ve 19 ocak test günümdü. Doktor pozitif ihtimalin %35 dedi. Her gün kendimde belirti aradım. Hiç bir belirtim olmadı, ne karnım ağrıdı, ne yerleşme kanaması, ne göğüs hassasiyeti, hiç umudum yoktu açıkçası. Ama hep Kuran okudum, Yasin suresiyle beraber mübin duasını okudum, Meryem suresini okudum ve hep dua ettim. Hem kendim için hem de bu hasreti çeken herkes için. Sonunda Allah nasip etti. 2 gün önce pozitif sonucu aldım. Eşimle birbirimize sarılıp saatlerce bir güldük bir ağladık. Bugün yeniden test yapıldı, değerim artmış. 2 hafta sonrada ultrasona gireceğim.
Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Lütfen bol bol dua edin. Hepinize sevgilerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum. Umarım bu anlattıklarım birilerine umut olur.