2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352

Ben de giydiriyorum canım, evde giydirdiğimde üzerine normal penye eşofman giydiriyorum. Rahat oluyor gerçekten, sıcak tutuyor.

Valla var bir isyan ama çözemedim Ruzam yaa kız meselesi olsa annesine anlatırdı herhalde bişey demedi

beni uyutuyolaaa burdan da yaziyolaaa

Sayfayi canli tutmak lazim hepinize selam eder operim

Aah bi vave vardı, yazardı da yazardı, sonra ne olduysa bıraktı, bıktı buralardan herhal

selam everybody

Dün gece uykusuzduk yine, başım çatlıyo minoset bombardımanına tuttum kendimi.

Geçmiş olsun canım ya, insan şöyle panalgine, apranax filan almayı özlüyor bazen Aman Allah aratmasın.

Bizimki elletmiyor burnunu ne yapıcam bilmiyorum gece baktım zor nefes alıyor, hadi serumu sıktım uyurken bir şekilde de, burnuna bir şey değdi mi kafayı çeviriyor, aspiratörü kullanamadım bir türlü. Geçen HassasAnne'de okumuştum, normal serumu da kullanabiliyormuşuz enjektörle, evdekiler bitince ondan almayı düşünüyorum ben. Ya da karbonat tuz çekeri karıştırıp kendimiz de serum fiz. yapabiliyormuşuz.

günaydın. ne soğuk bir gün.. :100: üşüyorum ulen.. moralim de bozuk. bi tapu işi vardı olmadı. yeniden mahkeme açacağız sanırsam. off bu devlet işlerinden nefret ediyorum yaaa...

vave geçmiş olsun. en azından bi arayıverseydi öğretmen, bilgin olsun diye.. biz en ufak şeyde arıyoruz veliyi. gerekirse çağırıyoruz. ateşi falan olursa zaten annesi gelene kadar ailecek yani okulcak seferber oluyoruz. biri çocuğun ateşini ölçüyor, biri üstünü çıkarıyor, biri elini yüzünü yıkıyor.. :94:

güldürdün beni kızz... Allah da seni güldürsün.. geçmiş olsun kağan paşama. buhar yap odasında. viks sür ayak tabanlarına ve göğsüne. bir de bir tabağa kaynar su koy, içine bir çay kaşığı viks at, erit bulunduğu odaya bırak. rahatlıyor o zaman. buharı muhakkak yap ama. ketıl varsa aç kaynat iyice.

ferdamm.. ben hep normal serum kullanıyorum. koca şişe 2,5 lira. hasta olunca küçücük damlalar yetmiyor. şırıngayla çekip çekip basıyorum. aspire ettirmiyor artık ama.. buharla çok rahatladığını gördüm. özellikle uyurken iyice buhar yapıyorum odayı rahat uyuyor. viks de fayda etti. 6 yaşın altında kullanılmaz diyor ama 3 aylık bebeğe süreni görünce ben de yapayım bişi olmaz dedimm..

Ben zaten o küçücük tuzlu suyun niye 20 lira olduğunu hala çözemedim..boşu boşuna o gereksiz şeylere para verdim..çıtışta bende alam fısfıs şeklinde olandan.

bitfl geçmiş olsun annem ben de parolcuyum bide oğlumun ilaçlarını içiyorum hastayım ya
peditus dolven falan fulya ne kadar doğru yapıyorum bi bakıver bana,

Tuğbacım gebeler ve emziren anneler için fix reçetem var . Hastayım diyince sanada yazmıştım ama görmedin sanırım ilaç olarak parol 500 mg 4x1 kullanabilirsin veya calpol 120 mg 4x4 :) peditus sana fayda etmez canım ilaç kullanmanı gerektirecek kadar kötüysen bir hekime görünmende fayda var
Reçeteye bir göz at istersen ben çok faydasını gördüm

Ferdaaa neettin canım karbonat tuz şeker miii yapmayın sakın serum fizyolojik dediğimiz şey % 0,9 luk tuzlu sudur . Steril olması tercih sebebidir evde 1 lt kaynatılmış soğutulmuş suya 9 g tuz katarak hazırlayabilirsiniz . Günlük hazırlanmalı 24 saat sonra atılmalıdır

Ben zaten o küçücük tuzlu suyun niye 20 lira olduğunu hala çözemedim..boşu boşuna o gereksiz şeylere para verdim..çıtışta bende alam fısfıs şeklinde olandan.

Bituful devletin ödemediği herşey ilaç vs gereksiz pahalı. Devlet tarafından ödenen ilaçlarda karlılık çok düşük olduğu için firmalarda geri ödeme kapsamında olmayanlara yükleniyor böyle

Ben bu külotlu çoraplara okul döneminden uyuz olurum hep şimdide erdeme giydirmeye gönlüm razı olmuyor bende tayt giydiriyorum . Ayağında da çorap tutmuyo dakkasına çıkarıyo ama patikli alt giydirdiğimdede çekiştiriyor çıkaramayınca çıldırıyor :) hararetli heralde

Bir çocuk profu 9-12 ay arası 2 ana öğün 1 ara öğün yeterli diyor canım gerçi az yiyen çocukları sık besleyinde diyorlar :) çok bilinmeyenli denklem
, öğünleri tamamlamak istiyorsun haklı olarak
Allah yardımcımız olsun

He hee evet şeker yokmuş, biraz daha abartıp tarçın karabiber filan da koyacaktım :) Ama karbonatı çay kaşığının ucuyla ekleyin diyor birkaç yerde bilemedim :44:

Şişe veya poşet şeklinde aldığınız sf leri max 5 gün kullanabilirsiniz kalanı atın

5 günse iyi, 24 saat yazıyor üstünde atmayalım o zaman ?

Şişe veya poşet şeklinde aldığınız sf leri max 5 gün kullanabilirsiniz kalanı atın

canım ablam cp li yeğenim için kullanıyor. aylarca saklanabileceğini söyledi serum şişesinin. aşağıda verdiğim linkteki yazıda da öyle yazıyor. rengi bulanıklaşana kadar kullanılabilir diye biliyorum.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » BİRİLERİ BİZİ SERUM FİZYOLOJİKLİ BURUN DAMLALARI İLE ALDATIYOR MU?

Eczanedeki serum fizyolojiğin alternatifi var

Uzmanlık saham dolayısıyla hemen her gün burnu tıkalı insanlarla karşılaşıyorum ve ben de hastalarıma serum fizyolojik tavsiye ediyorum ama bugüne kadar hiçbir hastama eczanede satılan serum fizyolojikli sıvılardan yazmadım.

Onlara ya evde serum fizyolojik yapmayı öğretiyorum veya daha iyisi bedava olan ‘Marmara denizi suyunu’ tavsiye ediyorum.

‘Ay hocam, biz bunu yapamayız, hijyenik olmaz’ diye mızırdanan hanımefendilere ise 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan yazıyorum; bütün aile aylarca kullanıyor bitiremiyor.

Selerm

Repucum ugrasma bea yaptir gitsin ne guzel oyle bi sansin varsa..

Vavem duser anam carpar anam dur daha kres kazalari olur o kadar..Allah ciddi bisey göstermesin

tamam kızlar sizi mi kıracam, kendim yapmıyorum pastayı
flycım bilmiyorum gelenlerden servise falan yardım edenler olur illaki, olmadı açık büfe yaparız ama sorun şu ki pasta borek olmaz, yemek olması lazım şu an donum noktasındayım, 3 kişilik aile ile mi kutlayayım yoksa cümbür cemaat mi
aslında büyük bi kutlama istiyorum çünkü bebek mevlüdü yapamadım

ahhh alsa da kaşık maması alsa, değmeyi beyenmiyor ki sıpa. kaşık mamasını ağzına sürmüyo. dilinin ucuyla tadına bakıp hemen elleriyle itelemeye başlıyo

ben son hasta olduğunda yaptım ama şeker ve karbonat koymadım. sadece deniz tuzu ve kaynamış su koydum. bol bol akıttım burnuna. ben tuttum eşim çekti sümüklerini

bu arada kızlar yine malum doktordan alıntılayarak yazıyorum:44:. bu aferin, peditus türevi VE Öksürük şrupları öksürüğün ve hırıltının uzun sürmesine yol açıyolarmış. öksürüğü baskıladığı için ciğerlere indiriyolarmış. uzun süre öksürüğümüz geçmedi yazanlar olmuş yazayım dedim.

ben de uyuz olurdum hala da olurum. ama ayakları buz gibi olacagına alışsın napıyım :)

Ruzacım genelde 5 gün olarak tavsiye edilir küçük sf damlslarının prospektüsünde 5 gün diye yazar . 5 gün kullanılabilen bişey 6. Gün kullanılmazmı kullanılır bence 10. Gün o da eyvallah ama bunun bir limiti olmalıdır. Ben de hastalara evde yapmalarını veya büyük şişe almalarını tavsiye ediyorum bir şişe hastalık dönemi boyunca yetiyor zaten ucuz olduğu içinde iyileşildiğinde atılmasını , gerektiğinde tekrar alınmasını söylüyorum. Şişe açıldığı için kontaminasyon olur risk almaya değmez . Hele bulanıklaşıncaya kadar tabirine çok şaşırdım :) sonuçta kullandıklarımız bebelerimiz .
Pahalı flakonları satmak alandan çok benim zoruma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…