Bende öyle diyorum en azından yedirmeyi denesen yakında zaten nöbetlerim başlayacak ne yapacaksın diyorum bakarız ozaman gelsin hallederiz diyip duruyoBu arada bizimkide hic yemek yediremez süt icirir sadece..alistirin 1-2 saat baksinlar ya ögrensinler..Allah korusun dünyanin binbir turlu hali var diyorum öğretiyorum herseyi bizimkine
sağol ferdacım.. aynen hastaneler dolu.. Allah hepimizin evladını korusun.Bizimki uyanınca oturup kendini yatakta kapıya doğru atıyor, o yüzden iki yastık üst üste, bir de dolu hurç koyuyorum
Geçmiş olsun canım, inşallah tekrarlamaz bir daha, bu havalar çok tehlikeli soğuk mu sıcak mı anlaşılmıyor.
sağol bitanem. maalesef öyle olacak herhalde.gecmış olsun cnm yaa.. bu kış böle hastalıklarla gecıcek heralde
sağol selermcim.. inşallah.. benim aldığım tulum tek kalmıştı ve 14.90'dı. başka tulum da vardı ama onlar 39.90'dı. bak bakalım inş. bulabilirsin.çok geçmiş olsun canım inşallah çabucak atlatır
terletmemesine çok sevindim umarım lcw de bulurum yarın hemen alayım
canım benim çok sağol. muhtemelen dolacak limit.. :) burun tıkanıklığı için serum kullanıyoruz ya o da burnu kurutuyormuş. ben de aspire ediyorum hiçbirşey yok ama tıkalı çocuk. Allah'tan bu defa akıyor da rahatız..Iyi geceler ve iyi pazarlar diyim artik saat 1.30.:86:
Ruzacim gecmis olsun 7 defa hasta olmasi normalmis 1 kis boyunca bebislerimizin, biz limiti doldurcaz heralde..Bizim burnumuz hep tikali sadece agzindan nefes Aliyo bi care bulamadim bu ise..aspirede yapiyorum bisey yok ama tikali,doktor normal diyo..
1 haftadir zor uyuyoruz bugun 11.30 u buldu herkesin bi ortak problemide bu heralde..
Ferdam hic sasirmadim öyle dusunmene, daha cucugun yatağıni ayiramadinhakket nasil ayrilcaz ya..off cok cekiyorum bu gelinden şimdiden cok dertliyim:86:
Esen kalin memitolariniza dikkat edin:92::103:
sağol canım. aynı havayı soluması bile yetiyor bulaşması için. inşallah birşey olmaz.Bizim oturduğumuz ilçenin bazı kesimlerinde soba yanıyor evlerde havada bir is kokusu birden düşündüm bu doğalgaz denen mucize ne zaman biter diye eşime sordum birden panikle karışık hüzün kapladı içimi çocuklarım torunlarım neyle ısınacak o yıllarda ne yiyecek ne içecek vs şeyler düşünmeye başladım yani gelini askerliği vs atladım direkt oğlumun konforunu dert ettim kendime hey allahım
Ruzacım çok geçmiş olsun üzüldümçabucak atlatır inşallah bizde misafirlikteydik bugün misafirin oğlu hastaydı :) acıdım çocuğa dakka başı hapşuruyor burnunu çekiyordu tahriş oldu bırnu silmekten yavrucağın gidip gelip de erdeme bakıyordu hatta bir kere elini erdemin eline sürdü aklım çıktı bişey diyemedim annesi uzaktan bebeğe yaklaşma diyordu ama çocuk işte anlamaz sinir oldum kadına da inşallah bulaşmaz bize zaten iştahsız 5.6. Dişler geliyo heralde huysuz bide hastalanırsa yandım dün gece nerdeyse hiç uyumadık ayağımdsn koyar koymaz uyandı babası denedi olmadı sabahı zor ettik
yok canım ya, ne yaparsan yap hasta olacağı varsa oluyor. normal doğumda yüksek oluyor bağışıklıkları, normal doğum yaptım.emzirince diyorlar, 6 ay emzirdim az da olsa, yemesi de iyi diyelim. faydası olmuyor. halası hasta olunca ona da bulaştı. birebir ilgileniyor kucağına alıyor, öpmese de aynı ortamda olunca bulaşıyor.Selam canlarim..
Dun cook uykusuz bir gece gecirdik.grip ogluma da gecti maalesef..12 de ben yattim o uyandi.gece uce kadar ayagimda salladim.burnu tikandi yine.serum siktim en son 3,5 tu mama yedi, atesi cikacak gibiydi, cok gerindi.yarim olcek peditus verdim.uyku tulumunu da cikardim.sonra biraz rahatladi uyudu.tulum hic terletmedi ama cok memnun kaldim.ates riskinden giydirmeye korktum iyilessin giydiririm. Bugun butun gun mizmizdi.Allahtan burnu akmaya basladi da acmaya ugrasmiyoruz.off cocuklar hasta olmasin ne olur..
Gunduz esimle is yaptik yine..:) o supurdu ben toz aldim o sildi.. :) masallah kocama ya.. Cok gelisme var... :)
Ruza gecmis olsun oglun bzmki gibi toplu herseyi yiyo gozukuo ben bzmkinin cok fazla hasta olmamasini(maasallh diyim)yemesine bagliyodum ama onunla alakali deglmis demk ki bide su ayaginin altina viks surmk iyi geliyomus diye okudum biyerlerde ama bzmkiler icin erkn mi acaba doktora sormk lazm tabi cok kucukler daha
geçmiş olsun canım benim.. düşmelere çok dikkat etmek lazım kızlar. gözümüzü dört açmamız lazım. korkutmak istemem ama anlatmak istiyorum. geçen bi veliyle sohbet ettik, 20 aylık oğlu varmış, maşallah dedim boylu poslu büyük duruyor, kadın anlattı biraz. 6 aylıkken ayağa kalkabiliyormuş. sabah 5.5 gibi uyanmış diyor beşiğinde tutunup kalkmış. sonra da düşmüş. çok korktuk diyor kadın hastaneye götürdük bütün tahliller yapıldı hiçbirşey çıkmadı diyor. müşahade altında tutuldu sonra eve geldik. bu olaydan tam altı ay sonra nöbet geçirmiş. ilaç başlanmış çocuğa. düşmeye bağlamış doktorlar.Eylemcim bizde de diş yok bi belirti kızarıklık tümseklik beyazlama hiç yok bizim dişlerin çıkmaya hiç niyeti yok
Bu sabah oğlum bizim yataktan düştü etrafı çele cevre çevriliydi emeklemiyoda nasıl yaptı da düştü anlamadım ama 60-70 cm sen kafa üstü düştü göz çevresi morardı yarım saat ağlamıştır çok korktum hala da korkuyorum bi daha bizim yatağa yatırmıycam yatıran arkadaşlar sizlerde aman dikkat edin hiç olmadı yere bi yatak atıcam orda yatsın okadar korktum Allah yavrularımızı korusun
bide bizim bakıcı yarın gelemiycekmiş işten izin aldım yarın evdeyim ama böyle durumlarda oğluşu bırakabileceğim biri olsa çok iyi olurdu burada tanıdığım herkes çalışıyo keşke yakınlarda bi akrabam falan olsaydı:))Allah korusun, hepimizin çocuğu düşüyor. Allah öyle birşey göstermesin kimseye..
canım biz de seni özledik. gel artık sahalara..merhaba canlarım....
sizleri çok özledim ama bir türlü fırsat bulamıyorum salı günü evimdeyim inşallah,
öpüldünüz
peditus soğuk algınlığına veriliyor. en son gittiğimiz doktor hiçbir faydası yok verme dedi. kestim ben de. doktorlar da kendi arasında çelişiyor.Ruzacim gecmis olsun. Peditus atese mi veriliyo. Ben hic almadim onu.
Selerm ya cok kotu oluyo insan dusunce. Ben de benimkini dusurdum oyle. Uyuyoduk. Sabah once pat diye bi ses sonra aglama ile uyandim. Gecmus olsun uzme kendini.
Benim cocuk on aylik olmadi daha ama bikac gun var. Hala emeklemiyo. Ama siraliyo. Bakalim napcak. Herkesinki emekliyo mu.
Bu arada bizimkide hic yemek yediremez süt icirir sadece..alistirin 1-2 saat baksinlar ya ögrensinler..Allah korusun dünyanin binbir turlu hali var diyorum öğretiyorum herseyi bizimkine
Zonguldak EREĞLİ canım iş için burdayımSelerm sen nerdesin
Canım yinede dikkatli olmak lazım bide yüksekten kafa üstü düşmelere dikkat etmek lazımselerm geçmiş olsun ilk düşüş öyle oluyo ama düştükçe alışıyosun. morarması kötü olmuş
benim şimdi düşünce ne o uzun uzun ağlıyo ne de ben o kadar çok korkuyormgünde 3-4 kere düşüyo çünkü
günaydın kızlar.. yine günün en uzun alıntısını yaptım, baştan söyleyim yorulanlar okumasın..
oğlumun burun tıkanıklığı önceki gece tavan yaptı. sabaha kadar uyumadık. biz aldık salladık yatırdık o uyandı. sabaha kadar böyle sürdü.. hiç uyumadık. dün akşam acile götürdük kulakları iltihaplanmış. antibiyotik verdi. uyumadığından belliydi zaten. 12 saatte 1 ölçek yazmış doktor. içinden çıkan ölçek de 10 ml. tereddüt de ettim ama bir ölçek deyince öyle verdim. sabah ablam aradı anlattım durumu çok vermişsin yarım ver dedi.sabah 1 saatte 3 defa ishal yapmıştı zaten. doktorunu aradım şimdi, sıkıntı olmaz yarım olarak devam et dedi. yavrum benim.. sinir oluyorum şu doktorlara 1 ölçek yazacağına 5 ml yazsana.. çok mu zor.. Allah'tan işgillendim de sordum yoksa öyle vermeye devam edecektim.
dün gece bir öncekine kadar daha iyiydi. odamıza aldık yatağını. sallanacak ayaklarını da taktım. odada sıcak su kaynattım buhar yaptım. bir de sıcak suyun içinde vicks erittim baş ucuna koydum. biraz ateşi var gibiydi. ılık duş aldırdım. antibiyotiğini ağrı kesicisini verdim, uyuttum.. 12'ye kadar mızırdandı. mızırdandıkça salladım. sonra uyumuşuz birde ve beşte uyandı mama yedirdim. beşte uyanmak istedi, babası salladı ayağında. 8,5 a kadar uyumuşuz. işe 10'da geldim bugün.
sağol ferdacım.. aynen hastaneler dolu.. Allah hepimizin evladını korusun.
sağol bitanem. maalesef öyle olacak herhalde.(
sağol selermcim.. inşallah.. benim aldığım tulum tek kalmıştı ve 14.90'dı. başka tulum da vardı ama onlar 39.90'dı. bak bakalım inş. bulabilirsin.
canım benim çok sağol. muhtemelen dolacak limit.. :) burun tıkanıklığı için serum kullanıyoruz ya o da burnu kurutuyormuş. ben de aspire ediyorum hiçbirşey yok ama tıkalı çocuk. Allah'tan bu defa akıyor da rahatız..
bir de geçen gece eczaneye göndermiştim eşimi, ilaçlı bir sprey al diye, eczacı bitkisel bir fısfıs vermiş. ilaçlılar burun mukozasını bozuyor falan demiş,gerçekten ondan mı pahalı olanı satmak istemesinden mi bilmiyorum... 15 lira falan. bu fısfıs greyfurt çekirdeğinden mi ne yapılıyormuş. içini okudum, nemlendiriyor falan yazıyor. adını hatırlamıyorum, bakayım eve gidince söyleyim adını al bi dene istersen.
sağol canım. aynı havayı soluması bile yetiyor bulaşması için. inşallah birşey olmaz.
çok geçmiş olsun canım umarım çabucak iyileşir bakan kişinin de hasta olmamak için kendine çok dikkat etmesi lazımyok canım ya, ne yaparsan yap hasta olacağı varsa oluyor. normal doğumda yüksek oluyor bağışıklıkları, normal doğum yaptım.emzirince diyorlar, 6 ay emzirdim az da olsa, yemesi de iyi diyelim. faydası olmuyor. halası hasta olunca ona da bulaştı. birebir ilgileniyor kucağına alıyor, öpmese de aynı ortamda olunca bulaşıyor.
geçmiş olsun canım benim.. düşmelere çok dikkat etmek lazım kızlar. gözümüzü dört açmamız lazım. korkutmak istemem ama anlatmak istiyorum. geçen bi veliyle sohbet ettik, 20 aylık oğlu varmış, maşallah dedim boylu poslu büyük duruyor, kadın anlattı biraz. 6 aylıkken ayağa kalkabiliyormuş. sabah 5.5 gibi uyanmış diyor beşiğinde tutunup kalkmış. sonra da düşmüş. çok korktuk diyor kadın hastaneye götürdük bütün tahliller yapıldı hiçbirşey çıkmadı diyor. müşahade altında tutuldu sonra eve geldik. bu olaydan tam altı ay sonra nöbet geçirmiş. ilaç başlanmış çocuğa. düşmeye bağlamış doktorlar.Allah korusun, hepimizin çocuğu düşüyor. Allah öyle birşey göstermesin kimseye..
canım biz de seni özledik. gel artık sahalara..
peditus soğuk algınlığına veriliyor. en son gittiğimiz doktor hiçbir faydası yok verme dedi. kestim ben de. doktorlar da kendi arasında çelişiyor.
dün lcwye gittim seninkinden yoktu diğerini gördüm ama pek sevmedim bacak boyu kısa geldi bide ayak kısmı açıktır seninkini sordum belki gelir didiler tekrar gidicim
gercekten ruzacım çok dikkat etmek lazım işin içinde olduğumdan biraz daha fazla korkuyorum sanırsam hani diyorlar ya tesadüfen yaşıyoruz başımıza hersey gelebilir diye Allah'ta yavrularımızı koruyor yoksa hersey olabilir
Bazen öyle oluyo ya dün de tam hazırlandık kapıdan çıkıcaz(etrafı bile toplamamıştım masayı bile gelince yaparım diye) kapı çaldı Allah'tan çok sevdiğim bi aile eşimden oğlanın düştüğünü duymuşlar merak etmişler ben de hem ev dağınık diye bide alışverişe gitmem lazım diye biraz bozuldum ama sohbet falan ii geldi başa gelen çekilir hesabı zevk almaya baktım:))) tabii bi de çok sevdiğim kişiler olunca daha kolay oluyoGecen cuma günü süt iznimdeydim evdeyken bütün işleri bitirdim süpür sil toz al filan hepsini yaptım. Ohhh mis oldu
Cumartesi kalan işleri toparladim çamaşır ütü falan Ohhh süper.
Pazar günü geldi işim yok evim temiz rahat rahat gezelim dedim esime o da iyi olur dedi. Kizim da hep 7-8 gibi kalkar o gün 9 da uyandi. Hersey mükemmel gidemezdi zaten. Sabah 9 civarı telefon Kayinvalidem...
Kahvaltiya gelin...
Süpriz varmış...
Gerçek süpriz oldu...
Gittik esimin memkeketinden dayisi onun oglu falan filan bir araba insan gelmiş coook sevindik anlatamam tahmin edin...
Eşim de cok sevinmis olmalı ki sordular hayırdır niye böyle yüzün die o da saskinliktandir dedi.
Sonuç tüm gün onlardaydik .
8 gibi eve gittik kızı yika doyur yatır uyutmaya çalış uyumasin gene çalış çalış çalış 12 de uyusun. Harikaydı harika
Maşallah repu bizim ki var olandan bi kaşık yediremez bazen alışsın diye yemeği veriyorum yedir diye bi dakika sonra acıkmamış yemiyo diye bi kasık yedirmeden geri getiriyor tabii iş başa düşüyor ben yediriyorumbenimki herşeyini yapıyor mecbuur. haftada 3 gün 5 saatliğine o bakıyorama geçen yemek hazırlayıp bırakmamıştım, ne yapacağını bilememiş patates haşlayıp onu yedirmiş
ruza geçmiş olsun canım.
bu bahsettiğin çocuk beşiğin içinden dışına mı düşmüş anlayamadım. YükseKTen Mi düşmüş yANi? KORktuM şİmDi çünkü çoK sIk düŞtü BENİm oğlaN.
haY NalET KLAVyeEEEEEeeeEE Bir DURrRR
Maşallah repu bizim ki var olandan bi kaşık yediremez bazen alışsın diye yemeği veriyorum yedir diye bi dakika sonra acıkmamış yemiyo diye bi kasık yedirmeden geri getiriyor tabii iş başa düşüyor ben yediriyorum
yüksekten düşmüş canım. beşikte ayağa kalkmış kafa üstü düşmüş.
[video=youtube;pF9AnT-4coI]https://www.youtube.com/watch?v=pF9AnT-4coI[/video]
şöyle düşmüş heralde o bebek