2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Günaydın bahar,maralgözlü ve adanam..Başka kimsecikler yok..
Dün izin almıştım tüm gün .Önce sağlık ocağına kan sayımı için kan vermeye gittim. Sonra doktoruma şeker yüklemesi için kan vermeye gittim.1 saat sonra tekrar kan verdim.Amca sağolsun damarı bulamadı 5 yerden delik açtı koluma..en sonun da bayıldım oracıkta.tansiyonum 7-4 e düştü.Çok şükür sonuçlar güzel çıktı ama yine de demir hapı verdi.

Öğleden sonra da ultrason kontrolüm vardı.Bebeğimi gördüm ..Ne çok büyümüş geldi gözüme.
Yüzü oturmuş iyice. 630 g ,30 cm olmuş..Normal dedi doktor ama ben 700 g falan bekliyodum aslında..
KAşları babası gibi düşük olacak, ama yüzü yuvarlak bnm gibi..

yalnız doktorla tam 1 saat diyet konusunu konuştuk son 2 ayda 8 kilo aldım.Bu ay yine 4 kilo almışım..Böyle devam edersen 30 kiloyu bulursun dedi.Diyetisyene yönlendirdi.Son 3 ay aynı yesende daha çok kilo alırsın dedi. 20 kilo ile bitirirsen iyi dedi.Çooook moralimi bozdu.Resmen diyet yap dedi bana.sen yemesende bebek beslenir, sadece 3 kilo ile doğuma girenler var dedi.

Çocuğumu gördüğüme sevinemedim ağlayacaktım nerdeyse. Ama çikolata, bisküvi,makarna ve pilavı tamamen çıkardım,he bi de arada yediğim sabah poğacalarını.
Bakalım etki edecek mi? şuan 66 kiloyum toplamda 9 ,5 kilo aldım..9 kilo daha alsam en iyi ihtimal 20 ile bitecek sanırım.

sizler ne durumdasınız kızlar?Sizin de doktorunuz bu konuda böyle katı mı?

aynı soruları bende kendime soruyorum zaman geçmiyorda geçmiyorrrrr =((( ama doğum anındanda çok ama çok korkuyorum.bebeğimi elime almak istiyorum eskiden zaman geçmesin derdim (ayın 15 ini beklerken hariç)şimdi vakit geçsin meleğimi elime alaym artııkk...

yaaa nasıl hemşire o 5 yerden delmiş anlamıyorum yaaa!!! bırakıp gelseydin..bayıltana kadar uğraşmış ben neler çekiyorum o iğne batana kadar 5 yerden delse bende bayılırdım...en son kan aldırırken yanımda 1 yaşında bebekten alıyorlar ben ahh vahh derken bebeğe bir baktım gayet rahat ağlama yok çok utandım tuttum kendimi=)))
çok kilo almamışsın oda abartmış 65 kilo fazla değil diyetisyene falan gitme benden sana söylemesi akşam 6 dan sonra yeme benim arkadaşım 15 kilo almışşş=)))3 kiloyla doğuma giriyorlarmış nasıl hemşire yaaa!!!

Gunaydın guzel anneler...

ben her sabah ıkı tost yıorum buna ne demelı :)) hatta bugun ustune bıde acma tırtıkladım allah sonumuzu hayır etsın :)

çilek canım benım hıcbısıcık cıkmıcak bebıslerımızde bnmde bagırsakta parlaklık gordu bılıosun onemsız bısı tek basına hıcbısı ıfade etmez dedı ama bnde 1 aralıktakı kontolumde sorucam tekrar allah beterınden korusun canım benım guzel hbrlerını beklıyorum

Gününüz aydın, gününüz huzurlu, gününüz sevdiklerinizle beraber olsun.
Hüzün uzak dursun yuvanızdan, sağlık hep sizinle olsun..
Bir tatlı sözle, bir güler yüzle, bir kucaklamayla
Ve daima "hakkın yerini bulmasıyla" gün mutlu olsun,
Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun.
Mutluluktan daha güzel bir şey varsa o da sizin olsun..

GIDA-PINAR GEÇMİŞ OLSUN ŞEKER TESTİNİ DE ATLATMIŞSIN DARISI BAŞIMIZA

BEBEĞİMİZ İÇİN BAZI GÜZELLİKLEİMİZDEN VAZGEÇİCEZ KİLO DURUMU DA BUNLARDAN BİRİ BENDE KARNIM ŞİŞTİKÇE KENDİMİ ÇİRKİN HİSSEDİYORUM AMA ÇOK KİLO ALMADIM ASLINDA
DOKTORUN DEDİĞİNE DE PEK TAKILMA VERİRSİN SEN O KİLOLARI BEBEK DOĞDUKTAN SONRA ONLA UĞRAŞMAKTAN PEŞİNDE KOŞMAKTAN BİR DERİ BİR KEMİK BİLE KALIRSIN CANIM
GENEDE DİKKAT ET ZATEN MAKARNA PİLAV FALAB BEBEĞE PEK YARAMIYOR KESİVER BUNLARI YEMEYİ KENDİ SAĞLIĞIN İÇİN

Günaydın kızımın minik arkadaşları ve benim tombik arkadaşlarım

Herkese güzel bir gün dilerim. Bizim için geri sayım başladı. Yarın İstanbula gidiyoruz Cuma detaylımız yaklaştık heyacan içindeyim:18:

Gıda Pınarı canım ben tüp bebekle hamile kaldım 62 kilo ile başladım ama kullandığım hormon ilaçları, halen devam eden iğneler derken en son 20.10.2012'de 67 kiloydum. Muhtemelen şuanda 70-71 civarıyım. Bende 9 kilo falan aldım. Ama senin gebeliğin benden önde. Açıkçası yemeğime dikkat ediyorum. Haftada 2 veya 3 kez kaçamak yapıp minik çikolata yediğim oluyor. Onun haricinde düzenli bir beslenme programım var. Yemeğimi hep evimde yiyorum. Burda fas food tarzı yemek yeri olmadığı için evde sebze-et dengesini kurdum. Ama ne kadar dikkat edersen et alacaksan alıyorsun. Sağlıkla gelsin bebişlerimizde ne yapalım 30 kiloyu bile göze aldım ben

günaydın kızlar

canım benim, benim eşimde aslında seninki gibi düşünür tek fark o biraz tembellik ve naz yapmayı sever ondan bana kalıyor işler bence sende nette denenip beğenilmiş tarifler bul onları yap.hamurişlerinde üste çıkabilirsin mesela şöyle bi parmaklarını yesin bakalım.çözemezsende durumun tadını çıkar mutfağa girmemiş kocalar da var.bebeğin olunca senin durumun avantaj olucak bunu düşün

chicco için çok sağlam diyorlar, ben chicco alıcam.

bizim ilk arabamızı hafif olsun diye kraft lite aldık çift yönlü yatan kolay katlanan bi pusetti ama kayınvaldemle oğlum gezerken ne hikmetse iki kez aynı yerden kırılınca yollara dayanmıyor heralde dedik chicco liteway aldık sürüşü rahat daha ağır ama sağlam olması için biraz ağırlık gerekli gibi.iki arabanında kışlık örtüleri var.ikisi de işimizi görüyor.yalnız e bebek te nuna diye bi markanın pusetini gördük hem sağlam hem hafif hem de katlanınca daha az yer kaplıyor.adam üstüne oturdu onu itmek bile çok kolaydı tasarımı iyi yani.travel seti 800-900 arası bişeydi sanırım.sadece puset olsun diyorsanız chicco liteway iyi bir seçim.

korkma canım alıcaksın tabi.hamilelikte az alanla çok alanın pek bir farkı olmuyor doğumdan sonra.hızla veriliyor kilolar
sadece sağlıklı beslenmene dikkat et unutma ki bebeğin senin yediğin tadlara aşikar olucak ve onları tercih etme ihtimali yüksek.şimdiden beslenme alışkanlığı kazandırıyoruz yani

ilmi nedir acaba? emzirmek filan mı başka birşey mi?

pierre cardin diyorum başka bişi demiyorum. kullanım amaçları çok kapsamlı, renkleri çok tatlı, çok hafif, katlanması çok basit gibi gibi gib.. şuana kadar almaya karar verdiğim tek şey bu :))

kuzenim pierre cardin kullanıyodu hiç memnun değildi.ağır ve kullanışsız diyordu.sonradan öğrendik o markanın yurtiçi üretimi iyi değilmiş yurtdışı üretimleri iyiymiş.belki de ona dikkat edilirse memnun kalınabilir :26:

hepimizi heyecan sardı desene bende bazen hesaplıyorum hesaplıyorum bu kadar mı geçmiş yani diyorum
sanki her eksiğini alırsam o günde erken gelicekmiş gibi alışverişimi de bitirmek istiyorum
tabi faydası olmayacağını bilerek...

canım benim hem geçmiş olsun kan alma beceriksizliği için hem de gözün aydın sonuçların iyi olduğu için.aslında doktorun biraz haklı çünkü ekstra bişe yemesende son üç ay daha fazla kilo alınır.sanırım bunu düşünüp seni etkilemek için biraz katı konuşmuş.bence sadece 3 kilo alınması da normal değil örnek verilemez çünkü bebeğin ağırlığı 2,5-3 kilo su kesesi rahimin büyümesinden gelen ağırlık meme dokusundaki artış filan ortalama 5-6 kilo olurmuş.uç bi örnekle etkilemek istedi heralde bi de eğer su tutuyorsan aldığın kilo lohusalıkta hemen gider korkma.
son üç ay birşeyleri yemesekte olur diye düşün nasılsa yeterince kaçamak yaptık

Son düzenleme:
Selammm şekerlerim ve minik elma şekerlerimmmmm

Çilak sana yazmıştım ama görmessin belki tekrar yazıyorum; hiç sıkma canını RABBİM in izniyle afacan sağlıklı bir oğluşun var senin demedi deme

Gıda pınar kasabın eline düşmüşsün be güselim, geçmiş olsunn ama sonuçlar güsel çıktığı için gözün aydın maşallahhhhh

Kıslarr güsel sağlıklı mutlu bir gün diliyorum hepiciğinize, bende günden güne şişmeye devam ediyorum kaç kg aldım bilmiyorum pzrt öğrenicem inşallah

günaydın anneler mis kokulu bebeler
sabah sabah kilo konusu görünce birden moralim bozuldu....ben 24 haftada 9 kilo almışım daha devamı gelecek off ne yapıcaz bu kilolarla (yine gözlerim doldu)
gece babamıza kızdım küs geldik,neymi niye yatarken sağdan sola dönerken yatak zıplıyormuş....acaba neden????hamileyim belki ondan olmasın allahım yarabbim
gece gece o bana ben ona kızdım sonra uykum kaçtı zaten çıt olsa uyanıyorum bugün uykusuzum nasıl geçer gün bilmiyorum....

günaydın herkese...iyi sabahlar... kahvaltılar yapıldı mı.. şu tost, poğaça yiyen arkadaşlar, bırakın artık, düzenli kahvaltı yapmalısınız..boşa kilo depolamayın...

ne güzel herkez burda...

gida pınar öncelikle geçmiş olsun canım. ne beceriksiz bi amcaymış o. ben olsaydım alır şırıngayı kafasına geçirirdim.
kiloların konusunda endişe etme bence. doktorun fazla canını sıkmış. herkes gibi sende de takıntı olmuş bu kilolar.doğumdan sonra ne kadar rahat vereceğini göreceksin. ben de tartıya çıkmaya korkuyorum artık. 6 kilo aldım ama alışlarım hızlandı. neredeyse ayda 2-3 kg almaya başladım. doktorum her gittiğimde kilo konusunu açmaması için garip garip konular açıyorum.
diyetisyene gitmeden de sen halledebilirsin bu sorunu. hamurdan, şekerden,tuzdan,abur cuburdan falan uzak dur. düzenli beslen... ve en önemlisi en az günde 2.5 lt su iç. işe yarar. bundan eminim.
ilaçlar da kilo yapabilir. bu dr lar her durumda da ilaç tıkıyolar zaten. demiri gıdalardan almaya çalış canım.

hayalimduam evet günler geçmiyor, ona kavuşacağım, öpüp koklayacağım günler için sabırsızlanıyorum.
o endişeler korkular bende de bitmek bilmiyor. dr. önce kafanda bitirsen kolay atlatırsın diyo. normal doğum düşünüyorum ama duyduklarım.. izlediklerim sanki son dakika sezeryana döneceğimi gösteriyo.
Allahım hepimizi sağlıkla kolayca pırt diye doğurtmayı nasip etsin...

günaydın kızlar, nasılsınız ?

3 kiloyla doğumamı giren varmış ? yuh olsun bence abartmış.mümkün bu ya ? suyu nerde eşi nerde bebek nerde o zaman bu bebek 1 kilo mu doğdu derler adama ??

pınarcım, dr un iyi demiş kilosuna boyuna üzülme.30 kiloyla doğuma girsen ne ya, üzmesinler seni, tamam fazla alamayalım istiyrouz ama keyfnide çok kaçırma derim ben.maşallah kızının yüzü gözü şekillenmiş, benzetilmeye başlamış maşallah :) benimde randevum cmtsi ve aşırı sabırsızlanıyorum çünkü en son 6 hafta evvel gitmiştik.

bende şimdiye dek 5 killo aldım, aslında çok yiyorum ama şöyle et ürünlerini çok tüketmiyorum, makarna pilav hiç yemiyorum. normal ekmek yemiyorum çavdar yiyiorum onuda çok az yiyorum.çikolatayı 6 ayda belki 20 kere yemişimdir ki sanmam o kadar bile olduğunu.tatlılarlar çok aram yok, bünyemde çabuk kilo almaz hep çok yememe rağmen zayıfımdır da bu bana göre ve şu yememe göre çok gibi geldi.aman alırsamda alırım dünya yansın umrumda mı ? oğlum sağlıklı olsunda ...

Son düzenleme:
ebahımmm dolmasın gözlerin bi tek sen değilsin ki güselim kg alan merak etme hepimiz alyoruz. Benim arkadaşım 47 ile hamile kalıp geçen ay 32 kg toplamda alıp normal doğum yaptı sen düşün gerisini ve gayette memnundu, hiççç takmadııı kg olayını

Eşine gelince malum arada senin eşinde bizimkilerde düşüncesiz ve hamilelik psikolojisine girmiş oluyorrr

doğumdan ben korkmuyorum,çünkü nasıl bir acı olacağını kafamda canlandıramıyorum.sadece yavrumu istiyorum şu an.Zaman çabuk geçsin.

bende keyfimden gecenin bir yarısı sağdan sola dönerken bacak aramdaki yastığı düzeltip uygun pozisyon bulmaya çalışıyorum....adamın beline tekmeyi indiricem arada sırtına yumrukla vurucam göbeğine kaya parçası bağlıcam,arada kasıklarına vurucam hadi şimdi yatarken sağdan sola dön nasıl oluyormuş dicem

doğumdan ben korkmuyorum,çünkü nasıl bir acı olacağını kafamda canlandıramıyorum.sadece yavrumu istiyorum şu an.zaman çabuk geçsin.

aynen canım ya nedense doğumdan hiç korkmuyorum normal doğumdan hemde hiç korkmuyorum sadece malum yerlerimiz de değişme olucak sonradan cinsel sorun yaşarım diye korkuyorum çevremdekiler bu yönde korkuttular beni biraz sezeryana yöneldim şu sıralar

seni bu kadar kızdırırsa olacağı o sonunda benceee hihihihi

evet alacam kurtuluşum yok :)
dün kocike bendeki fiziksel değişimleri sordum...göbeğin şişti ,göğüslerin büyüdü ,belin kalınlaştı ,kalçaların doldu ve çok güzelleştin dedi moral verdi
ilk zamanlar düzenli beslenmeme dikkat ediyordum ama bu aralar biraz bozdum
patatese taktım kafayı
bebeğim doğunca sadece patates sevecek heralde..

kilo vermenin ilmi emzirmek tabikide ben kendi kendime bi düzen yapmıştım öyle zayıfladım
emzirmeyle giden gider kalanı inşallah öyle veririm

ebah senin mesajlarına gülmekten ölüyorum eşin çok şanslı ömrü uzar insanın senin yanında :)

Son düzenleme:
doğumdan ben korkmuyorum,çünkü nasıl bir acı olacağını kafamda canlandıramıyorum.sadece yavrumu istiyorum şu an.Zaman çabuk geçsin.

kızlar tebrik ederim sizi ya, benimde ilk olcak ama 18 yaşımdan beri o acıyı iliklerimde hissederek yaşıyorum tek bir video dahi izlemeden

yahu kızlaaar saçlarınız dökülüyor mu sizin de.. bu ne ya her dokunduğumda bir tutam elimde. gür saçlarım var diye sevinirken kel kalmayayım. yani dökülmesinin normal olduğunu biliyodum, ilk zamanlar dökülüp bitmişti, bu ne şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…