benimkilerde iyi yeni ayrıntılıya girdim büyümüş zaten artık hareketlenmeler başladı bende varım diyor artık 21 cm olmuş 360 gram kadar diğeri ise hafif hafif kıyaslamalara başladı benimde odam değişecekmi bakıyım ne almışsınız banada varmı e tabi ona son teknoloji odamı ha bana yokmu gibi şeyler yapıyor işte bende iyiyim işte arada orta bulmaya çalışıyorum sadece kramp problemim oluyor arada ama iyiyim çok sağol
Günaydın heyecanla bekleyen anne adayları...
Dün sabah oğlum hareket etmedi demiştim..Öğleye doğru karnımı okşayarak seslendim ilk defa hatta ağzımdan ninni gibi uydurma bi melodi çıktı:
Benim canım bebeğim,
Gel de seni seveyim,
Benim melek bebeğim,
Gel de seni öpeyim .......diye mırıldandın veeee hareket başladı..
Demek kuzum onunla konuşmamı istiyormuş.
Dün gece kötü rüyalar gördüm aslında dua edip yatmıştım ama kan ter içinde kalmışım.
Normalde hiç görmediğim kötü rüyalar girmeye başladı rüyalarıma hamilelikte oluyor sanırım.
Bir de dün bir banka bireysel emeklilikten gelip tanıtım yaptılar.Sanki bebeğim için para biriktirmemi hatırlatan ayağıma gelen bir konuydu. Aslında bankalara karşı hep tedirginimdir 1 verip 10 alırlar ama bu sefer farklı anlatıldı. 3 yıla kadar her ay düzenli biriktirdiğin parayı istediğin an çekebiliyorsun ve giriş-çıkış kesintisi, yönetim giderleri kesintisi olmuyormuş.Yani ne koyarsan çıkarken onu alıyorsun.. 3 yıldan sonra da paran %25 devlet desteğinle katlanıyor.
PAra biriktirebilen biri değilim ama bu şekilde hesabımdan direk kesilecek ve belki oğlum için para biriktirmiş olacağı diye düşündüm.
en ufak miktardan başlayacağım.
Var mı bireysel emeklilik hesabı olan arkadaşlar. Bu konuda fikir verebilrler mi?
bende bebeğim doğduğu aydan itibaren hesap açıp ay ay para yatırmak istiyorum bireysel emekllilk istemiyorum ama altın hesabında olsun ki değer kaybetmesin diyorum 50 tl yeterli olur çok bile=)) kendimize ait bireysel emeklilik hesabımız var maaşaımızdan kesiliyor bizim belirlediğimiz miktar aha sonra topluda alabiliyormuşuz..Günaydın heyecanla bekleyen anne adayları...
Dün sabah oğlum hareket etmedi demiştim..Öğleye doğru karnımı okşayarak seslendim ilk defa hatta ağzımdan ninni gibi uydurma bi melodi çıktı:
Benim canım bebeğim,
Gel de seni seveyim,
Benim melek bebeğim,
Gel de seni öpeyim .......diye mırıldandın veeee hareket başladı..
Demek kuzum onunla konuşmamı istiyormuş.
Dün gece kötü rüyalar gördüm aslında dua edip yatmıştım ama kan ter içinde kalmışım.
Normalde hiç görmediğim kötü rüyalar girmeye başladı rüyalarıma hamilelikte oluyor sanırım.
Bir de dün bir banka bireysel emeklilikten gelip tanıtım yaptılar.Sanki bebeğim için para biriktirmemi hatırlatan ayağıma gelen bir konuydu. Aslında bankalara karşı hep tedirginimdir 1 verip 10 alırlar ama bu sefer farklı anlatıldı. 3 yıla kadar her ay düzenli biriktirdiğin parayı istediğin an çekebiliyorsun ve giriş-çıkış kesintisi, yönetim giderleri kesintisi olmuyormuş.Yani ne koyarsan çıkarken onu alıyorsun.. 3 yıldan sonra da paran %25 devlet desteğinle katlanıyor.
PAra biriktirebilen biri değilim ama bu şekilde hesabımdan direk kesilecek ve belki oğlum için para biriktirmiş olacağı diye düşündüm.
en ufak miktardan başlayacağım.
Var mı bireysel emeklilik hesabı olan arkadaşlar. Bu konuda fikir verebilrler mi?
eee büyüğünün zamanında bu kadar çokşey yokmuştur zaman ilerledikçe daha güzel şeyler çıkıyor kıskançlıklar başladı heee
o kramplar bende de var genelde geceleri oluyor geçen hafta her gece olmuştu bu hafta olmadı zaman geçtikçe farkl şikayetler de oluyor ama hepsinin geçicek olduğuınu bilmek insanı rahatlatıyor
günaydın anneler ve minikten az büyük bebeleri
kasvetli,soğuk Bursa sabahından sevgiler....
her sabah işe gelirken kıyafet derdi beni öldürecek,pijamalarımla gelicem birgün yeter artık
ne alt ne üst hiçbirşey olmuyor....8 kilo almışım bunalıma giriyorumbugün çok negatifim umarım kimse bana bulaşmaz
bu arada minnoşum hareket etmiyor diyordum dün akşam ablama gittik yoluk kafalı yeğenim arkadaşımızın küçük kızı konuşup bağrıştıkça minik kızım bir sağa bir sola kaydı durdu....yazık o da oynamak istedi o cadı kızlarla
canım ben 2 yıldır yatırıyorum düzenli ve eşim bankacı. zaten bu hesabı da bana o açtı. kendine de yıl başında yapacak. doğunca kızına da yapacak. benim meslekteki 5. yılım. ilk yılımda yüksek meblağdan başlatmıştım. ardından tayinim çıktı bankada 1.5 milyar param olduğu halde fonu erken bozduğum gerekçesi ile elime 500 ancak geçmişti. yani erken bozarsan çok zararlı. ama 10 yıl beklerim dersen az karlı 20 yıl beklerim dersen müthis karlı. bi de şunu söyleyim. en iyisi bence ziraat emeklilik. onların katkısı daha fazla oluyo diğerlerinden. ve uzun vadede getirisi hakkında da doğru söylüyorlar. eşimden biliyorum. ayrıca emekliliğini maaşına da işletirsen bi miktarını geri alıyorsun bu da çok güzel
bende bebeğim doğduğu aydan itibaren hesap açıp ay ay para yatırmak istiyorum bireysel emekllilk istemiyorum ama altın hesabında olsun ki değer kaybetmesin diyorum 50 tl yeterli olur çok bile=)) kendimize ait bireysel emeklilik hesabımız var maaşaımızdan kesiliyor bizim belirlediğimiz miktar aha sonra topluda alabiliyormuşuz..
aynen öyle hepsi geçiyor bak 12 sene olmuş bile ilk çocuktan sonra onu ilk kucağoma aldığımda yok ya bu büyümez ne zaman yürür diye 4 gözle bekliyordum geçti gitti büyüdü işte 1,60 boyunda bir erkek herşey güzel rekabet etmeside güzel şeyler bunlar Allah herkese nasip etsin hadi ilk leri bi alın da ikincinin rekabetinide yaşayın bakalım inşallah ama benim gibi fazlada ara vermeyin kramplar için magnezyum kullanıyorum o bana iyi geldi kullanmıyorsan dr bi söyle istersen
Cnm 1500 un varken niye 500 tl geçti eline 1000 tl ni kestiler mi? ana paran 500 müydü yoksa.
Ben para kazanmak içn değil biriktirmek için istiyorum. çekmek istediğinde ana paranızdan kesinti olmuyor dediler bana.Aynen alıyorsunuz dediler.
Ben de 75 tl den başlattım. aslında en güzeli kendin biriktirebilmek ama ben yapamam gider çekerim ilk ihtiyaçta ..Bu emeklilik hesabı emekli olmak için değil sırf biriksin istediğimde toplu alabileyim diye.
BAnkalara da pek güvenemiyorum aslında size bi danışayım dedim.
yarın gidicem bir sürü kıyafet alıcam bu böyle olmaz...kendimi çirkin koca göbekli koca popolu,ne bulursa giymiş çirkin biri olarak hissediyorum....ben böyle değildim ne oluyor bana
yok canım ana param 1500 dü. ve vadesi 10 yada 5 yıldı tam hatırlayamıyorum. vadeden önce bozunca ana paranın önemli bi kısmına el koyuyorlardı. ama artık yapamazlar bu kadar büyüğünü. yine de yapar ama özel bankalar. devlet önüne geçmeye alışıyor yeni düzenlemelerle ama ne kadar. yeni yıla girerken başlat derim tanıdığım ne kadar bankacı varsa yeni yılda gelecek düzenlemelerden faydalanmak istiyorlar. istediğinde toplu alabiliyorsun evet ama vadesi dolmadan emeklilik bozulursa iş değişiyor canım haberin olsun. bunu da söylemiyorlar çünkü banka ve bireysel hedeflerinde emeklilik var bankacıların. yani ne kadar bireysel emeklilik yaparlarsa o kadar kazanıyorlar. dedim ya eşim bankacı o da kendi bankasında yapacak ve yıl başında yeni kanunlarla başlatacak. devlet bankası 60 dan başlatıyor ve standart alıyor yıllar boyu sen artırmak istesen de artmıyor. ama ben 100 le başladım bu yıl 150 ödüyorum. ben de emekliliğimi devlet bankasına taşıyacağım yeni yılda. biriksin dersen en güzeli altın fonu. altın düşükken alıp yüksekken satabiliyorsun sonra düşünce yine alıyorsun. benim altınlarım da bu şekilde yine eşimin çalıştığı bankada.o alır satar yapıyor bi şeyler:))) kara altın hesabından geçmek istiyorsan bi bankacıyı kafala o sana düşünce yükselince haber verip kara geçirir ve yatırımın korunmuş olur. yoksa bireysel emeklilik uzun vadede akıllıca yatırım oluyor
günaydınnnnn koca göbüşlü göbüşdaşlar ve mini mini bebişleri,
keyifler yerindedir umarım. ben nedendir bilinmez keyifliyim bugunkimsecikler üzgün olmasın zaten
SONSY canım bir an once kavus insallh kocana. ayrılık zordur bilirim zamanında ben de yasadım. şimdi de TR ye gelince 3 hafta ayrı kalmıltım, cok özlemiştim ciddn. Allh kavustursun
EBAH kızz bunalımlı papatyaaaaa. hepimiz aynıyız da canım sen neeee ediyon kendine boyle, yok söyle oldum boyle oldum falan. dolgun kalçalara sahipsin kuzum, kutsal da bir bedene. git alışveriş yap al tabi kendine bi şeyler moralin yerine gelsin. çok mutlu ediyo insani. GÜZELİM, GÜZELSİN, GÜZELİZZZZZZZZZZZ o kadddaaarrrrrr
ohh ne güzel tasarruflara başlanmış.cok iyi fikir ya ben de bebiş için bi hesap açmak istiyorum ya bakalım nasip kısmet..
ay deliii deliiiii. doğsun kızına şikayet edicem seni, görürsün. canım bebiş doğunca koşuşturma ile beraber bir de spora başlarsan eski haline geri dönersen. ben pilates hocasıyım aynı zamanda sbahları online pilates yapar kalçaları geldikleri yere uçururuz sen merak etmebenim zaten kalçalarım genişti kıvırcığım gerisini sen düşün8 kilo almışım yıllarca uğraştım ben o kiloları vermek için sonuç 5,5 ayda 8 kilo daha devamı da gelecek....ben bugün güzel değiliz hatta iğrenç statüsünde çirkinim
hayırlı cumalar kızlar,
şu mübarek saatlerde, Allah herkesin ne dileği varsa, ne sıkıntısı varsa dualarınızı kabul etsin.
benim hastalığım iyice arttı gece insan daha bi kötü oluyo burnum şarıl şarıl akıyo, bide uyurken tıkanıp tıkanıp kendi sesime uyanıyodum ödüm kouyo horlama gibi ses çıkarcam diye
bol bol c vitamini alıcam hafta sonuda yatarım inşallah düzelirim ilerlemeden