2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
çok geçmiş olsun.doktora gittin mi canım.cok dikkat etmek lazım hastalık havası bu havalar.
1 bardak ballı ıhlamur falan iç. çok içmek de iyi değil bitki çaylarını biliyosun ama 1 bardaktan bi şey olmaz heralde.

yok canım gitmedim doktora... biliyosun hamilelikten dolayı pek birşey yapamıyor doktorlar. salı gunune normal randevu aldım kadın doğumdan.

ıhlamurda içiyim dediğin gibi. ballı süt falanda içtim akşam.

ebahcımmm aynı duyguları yaşıyoruz, bu minik cadılar popomuza özellikle ne yaptılarsa koca popolu olduk çıktık yaa :18:
ne giysem arkadan bakınca kendimi kötü hissediyorum:KK43: giycek bişey bulmak zor yakıştırmak ondan daha da zorr:KK4:

benimde göbek çıktı ama bildiğin önde bir top. kızım olacak ama erkek doğuracakmışım gibi fiziğim arkadan bakınca pek bi fitim :KK1: eğer bu cinsiyet son anda değişirse o doktorların saçını başını yolcam :KK52:

Allahım korusun. pembe pembe aldım herşeyini. şaka bi yana kızda vucüt hantallaşıyo diyolar ama bende pek öyle olmadı cildimde ilk başlarda kötü olmuştu eski haline döndü hemen :nazar::nazar::nazar:

selam kizlar nasilsiniz.KIVIRCIK arkadasim gozun aydin.masallah bebisine.EBAHCIM canim aldigin kilolara niye uzuluyorsun.ben 1 kilo aldim ve korkuyorum bebegimi besleyemiyorum diye.bebis bir gelsin eskisindende ince olucaksin merak etme.:KK8::KK8:
çok teşekkür ederim canım:KK16::KK16::KK16:
1 kilo mu aldın.seni tebrik ederim nasıl başardın ben taaaaaammmmmm 10 kilo aldım. 40 ile başlamıştım su an 50 yim.
hatırladıgım kadarıyla senin ilk 3 ay serumlarla geçmişti değil mi belki ondan az aldın.

çok teşekkür ederim canım:KK16::KK16::KK16:
1 kilo mu aldın.seni tebrik ederim nasıl başardın ben taaaaaammmmmm 10 kilo aldım. 40 ile başlamıştım su an 50 yim.
hatırladıgım kadarıyla senin ilk 3 ay serumlarla geçmişti değil mi belki ondan az aldın.

evetcanim malesef oyleoldu.bence kusmakdansa kilo iyi.:KK1:kizimdada 7 kilo almisdim.benim yapim boylefazlaalamiyorum.sen cok zayifmissin.ben ce 50 kilo iyi.bende50 dim.51 oldum:KK55::KK55:

Günaydın heyecanla bekleyen anne adayları...

Dün sabah oğlum hareket etmedi demiştim..Öğleye doğru karnımı okşayarak seslendim ilk defa hatta ağzımdan ninni gibi uydurma bi melodi çıktı:

Benim canım bebeğim,
Gel de seni seveyim,
Benim melek bebeğim,
Gel de seni öpeyim .......:KK9::KK9::KK9::KK9: diye mırıldandın veeee hareket başladı..

Demek kuzum onunla konuşmamı istiyormuş.:KK49:

Dün gece kötü rüyalar gördüm aslında dua edip yatmıştım ama kan ter içinde kalmışım.
Normalde hiç görmediğim kötü rüyalar girmeye başladı rüyalarıma hamilelikte oluyor sanırım.:KK52::KK52:

Bir de dün bir banka bireysel emeklilikten gelip tanıtım yaptılar.Sanki bebeğim için para biriktirmemi hatırlatan ayağıma gelen bir konuydu. Aslında bankalara karşı hep tedirginimdir 1 verip 10 alırlar ama bu sefer farklı anlatıldı. 3 yıla kadar her ay düzenli biriktirdiğin parayı istediğin an çekebiliyorsun ve giriş-çıkış kesintisi, yönetim giderleri kesintisi olmuyormuş.Yani ne koyarsan çıkarken onu alıyorsun.. 3 yıldan sonra da paran %25 devlet desteğinle katlanıyor.
PAra biriktirebilen biri değilim ama bu şekilde hesabımdan direk kesilecek ve belki oğlum için para biriktirmiş olacağı diye düşündüm.
en ufak miktardan başlayacağım.
Var mı bireysel emeklilik hesabı olan arkadaşlar. Bu konuda fikir verebilrler mi?

canım ben 2 yıldır yatırıyorum düzenli ve eşim bankacı. zaten bu hesabı da bana o açtı. kendine de yıl başında yapacak. doğunca kızına da yapacak. benim meslekteki 5. yılım. ilk yılımda yüksek meblağdan başlatmıştım. ardından tayinim çıktı bankada 1.5 milyar param olduğu halde fonu erken bozduğum gerekçesi ile elime 500 ancak geçmişti. yani erken bozarsan çok zararlı. ama 10 yıl beklerim dersen az karlı 20 yıl beklerim dersen müthis karlı. bi de şunu söyleyim. en iyisi bence ziraat emeklilik. onların katkısı daha fazla oluyo diğerlerinden. ve uzun vadede getirisi hakkında da doğru söylüyorlar. eşimden biliyorum. ayrıca emekliliğini maaşına da işletirsen bi miktarını geri alıyorsun bu da çok güzel

bende bebeğim doğduğu aydan itibaren hesap açıp ay ay para yatırmak istiyorum bireysel emekllilk istemiyorum ama altın hesabında olsun ki değer kaybetmesin diyorum 50 tl yeterli olur çok bile=)) kendimize ait bireysel emeklilik hesabımız var maaşaımızdan kesiliyor bizim belirlediğimiz miktar aha sonra topluda alabiliyormuşuz..

Cnm 1500 un varken niye 500 tl geçti eline 1000 tl ni kestiler mi? ana paran 500 müydü yoksa.
Ben para kazanmak içn değil biriktirmek için istiyorum. çekmek istediğinde ana paranızdan kesinti olmuyor dediler bana.Aynen alıyorsunuz dediler.

Ben de 75 tl den başlattım. aslında en güzeli kendin biriktirebilmek ama ben yapamam gider çekerim ilk ihtiyaçta ..Bu emeklilik hesabı emekli olmak için değil sırf biriksin istediğimde toplu alabileyim diye.

BAnkalara da pek güvenemiyorum aslında size bi danışayım dedim.
bende bir 4 sene oldu sanırım garnti bireysel emeklilik yatırıyorum. kredi kartımdan kesiyorlar. 75 le başladım şimdi 120 bende bir ara çekeyim dedim kesintileri çok oluyor diye bozmadım bu emeklilik işlerinde sonuna kadar gitmek lazım diye düşüyorum. 1 sene sıkıntı olduğumda dondurdum geçtiğimiz nisanda tekrar çekmeye başladılar. ayrıyetten doğumdan sonra aldığım paradan bir miktarını kumbara hesabı yaptım bu seneye kadar bekledik baktık hiç bir ilerleme yok bir 50 lira falan kaybımız oldu bozdurduk kızımla ortak hesap altın hesabı açtım arada kubrasındanda ekliyoruz. bayramda falan para toplayınca kumbarasına hemen koyuyoruz altın hesabına devam şimdilik benim iki biriktirme şeklim var. bide sskmı ilerletebilsem allahın izniyle. belki bu kızda doğurup ele avuca getirirsem çalışırım böylede emekli olurum. ben kendim ve çocuklarım için bişiler yapmayı seviyorum ya.
hayırlı cumalar kızlar,

şu mübarek saatlerde, Allah herkesin ne dileği varsa, ne sıkıntısı varsa dualarınızı kabul etsin.

benim hastalığım iyice arttı gece insan daha bi kötü oluyo burnum şarıl şarıl akıyo, bide uyurken tıkanıp tıkanıp kendi sesime uyanıyodum ödüm kouyo horlama gibi ses çıkarcam diye :KK1::KK1:

bol bol c vitamini alıcam hafta sonuda yatarım inşallah düzelirim ilerlemeden :KK4:

geçmiş olsun canım

ya ben bide ebaha alıntı yapcektim eklememişim:KK1: ebahcığım kuzucuğum bozma moralini ben ilk hamişliğimde 3. ayda 5 kilo birden almıştım 10 kilo ile tamamladım millet ilk aylarında 15 kilo alıyor. seninde bir ekstra 20 kilo falan alacağın görünmüyor bence 13 kilo alsan mesela bir 10 kilosu doğumda gidiyor zaten sonrada hareket falan derkennnnnn hepsi gider canım. üzerine bir iki bişi al keyfin yerine gelsin canım :KK54::KK54::KK54:

Sudee benim karnımda öyle dağınık değil toplu, erkek karnı sanıyolar ama ben çok minik ve zayıftım şimdi biras kg aldım diye hemen heryerim çıktı:KK16: Dönmes dönmes merak etme inşallahh:KK52:

Kıvırcıkkkkkkkkk yakaladım seniii demek PLATESSSS HOCASIYISSS :KK76: o zaman bi kaç tüyo egzersiz bişey söylersin bize artıkk demiii:KK52::KK52::KK54:

5,5 ayda 8 kilo almışım kalan kısımda ne kadar alırım ki....:26: dün akşamdan beri kendime kızıyorum aklına geleni yedim şimdi düşün diye,sabahta dolabın karşısında giyecek birşeyler baktım saçma sapan giyindim geldim....yarın gidicem en güzel elbiseleri gömlekleri alıcam :KK53::KK53: birde bundan böyle her aklıma eseni yemicem.....bebeğin canı istermiş istemez o doğunca ben ona veririm :KK1:

Sudee benim karnımda öyle dağınık değil toplu, erkek karnı sanıyolar ama ben çok minik ve zayıftım şimdi biras kg aldım diye hemen heryerim çıktı:KK16: Dönmes dönmes merak etme inşallahh:KK52:

Kıvırcıkkkkkkkkk yakaladım seniii demek PLATESSSS HOCASIYISSS :KK76: o zaman bi kaç tüyo egzersiz bişey söylersin bize artıkk demiii:KK52::KK52::KK54:

senin mi bi yerlerin çıkmış. atmaaaa, atmaaaaaa hala bi şeyin yok senin göbüş dışında.

yavyımmmm sen iste yeter ki veririz tüyoları nolcek. dediğim gibi doğumdan sonra tabi vakit kalırsa bebişlerden:KK37::KK37: online yaparız..
ben biraz daha anatomi bilgimi artırıp hem bebeği sallayıp hem de kalçaları ve göbeği eritebileceğimşz egzersizler tasarlıcam sen merak etme:KK52::KK52:

kıvırcıkkkk,

ben evlenmeden gitmiştim platese 5 ay falan. zaten zayıftım ama plateste yapınca anam bi sıkılaştım manken gibi olmuştu vucudum. şimdi hamilelikte yapılacak hareketler varsa bize

yazıverde yapalım bari. doğumu kolaylaştıracak falan bişeyler var mı:26:

sudeeeee aaynen ya iki kere doktora gittim kesin kız dedi ama çevremdekiler hala erkek diyolar göbek sivri şekilde çıkıyor başka bir yerm de büyümüyor hadi hayırlısı :KK1::KK1::KK1:

bakk başkaları bana böyle diyor ben aynaya baktığımda bu ne diyorum:KK37:

Kıvırcığımm öyle bi yöntem bulursan kesin haber verrr seni rekorlar kitabına geçiricemmm hihihih:KK52:

senin mi bi yerlerin çıkmış. atmaaaa, atmaaaaaa hala bi şeyin yok senin göbüş dışında.

yavyımmmm sen iste yeter ki veririz tüyoları nolcek. dediğim gibi doğumdan sonra tabi vakit kalırsa bebişlerden:KK37::KK37: online yaparız..
ben biraz daha anatomi bilgimi artırıp hem bebeği sallayıp hem de kalçaları ve göbeği eritebileceğimşz egzersizler tasarlıcam sen merak etme:KK52::KK52:

kıvırcıkkkk,

ben evlenmeden gitmiştim platese 5 ay falan. zaten zayıftım ama plateste yapınca anam bi sıkılaştım manken gibi olmuştu vucudum. şimdi hamilelikte yapılacak hareketler varsa bize

pilates normalde cok iyidir ama devamlılığı olması lazım. maalesef benim hamile pilatesi eğitimim yok ve hamilelikte önermiyorumda.pilates vucut esnetme hareketlerının bolca oldugu bi egzersiz dolaysıyla hamileikte cok zararlı. hamile pilatesine de güvenmem ben bu konuda kayıplar var. hele ki netten falan bakıp sakın yapmayın. yürüyüş ve yüzme artı nefes hareketleri en ideaili hamilelikte. canım yaparsın dogumdan sonra yıne olursun manken gibi:KK34::KK34::KK34:

bakk başkaları bana böyle diyor ben aynaya baktığımda bu ne diyorum:KK37:

Kıvırcığımm öyle bi yöntem bulursan kesin haber verrr seni rekorlar kitabına geçiricemmm hihihih:KK52:

bana da aynı işte. ben çok kilo aldım diyorum aman yaaa yürü git diyo herkes. ama ben hayatım boyunca hiçç 50 yi gormemiştim maksimum 45 dim. ondan bana garip geliyo sana da oyle

bu sabah giremedim foruma iş yerinde kahvaltı yapınca ancak pc ye geçebildim.
dün forumda gezinirken birinin bahsettiği anadolu pedegojisine bi bakayım dedim.günüm mahvoldu :KK14:
eğer o konudaki bilgiler kesinse ben çok kötü yapmışım oğlumun odasını ayırmakla.2 yaşa kadar anneyle aynı yatakta 4 yaşa kadarada aynı odada yatmalıymış bebek.ben sepet beşiğe sığmayınca odasına almıştım.gerçi bizle uykuya dalıyor sonra yerine alıyoruz.bütün gecemiz mahvoldu desem yeridir halbuki oğlum babaannesinde uyuyakalmıştı biz gelene kadar.annemde bozmayın rahatı iyi dedi bıraktık.zaten saat 9 olmuştu.bu konudada ayrılmamalı bebek diyor.aklım bum konuya takıldı:18:
gerçi bi noktaya anlam veremedim arası 2 yaş olan çocuklar için erken olmuş ilinci bebek şu sorun olur filan gibi cevaplar yazmış pedagog bu nasıl anadolu pedegojisi :KK4:
bebeklerin arası önceden 5 yıl mıydı sanki her yıl bi tane doğururdu kadınlar... ben bişe anlamadım ama anlayan yada uygulayan varsa yardımcı olabilirler mi?

bugün fit vücutlular,az kilo alanlar,zayıf olanlar,yalnızca göbeği çıkanlar yazmasın :KK47::KK4:

aynen canım 45 bile en son 2005 de görmüştüm, onuda unutmuşum hihihih:KK52:
Neyse bebişlerimizn canı sağolsun verilir kg lar elbetttt:KK39:

bana da aynı işte. ben çok kilo aldım diyorum aman yaaa yürü git diyo herkes. ama ben hayatım boyunca hiçç 50 yi gormemiştim maksimum 45 dim. ondan bana garip geliyo sana da oyle

kıvırcıkkkk,

ya bende evlenmeden evvel fıtness step yapıyordum sıkılaşmıştım. en son hamile kalmadan evvel ebru sallının karın savar dediği plates cdsini aldım stepte bazı seaslarda karın çalışması olduğu için yabancı gelmedi bana yapmaya başladım sonra sınav tatil derken ertelemek zorunda kaldım derkennnnnnnn tam başladım hamile kalmışımmmmmmmm:KK53: sıkılaştığımı göremedim:KK52: doğumdan sonra muhakkak düşünüyorum kıvırcık beraber bir çaresini bulup seas yapalım:KK1: hem emzirme falan hem plates baya sıkılaşırız.
bu sabah giremedim foruma iş yerinde kahvaltı yapınca ancak pc ye geçebildim.
dün forumda gezinirken birinin bahsettiği anadolu pedegojisine bi bakayım dedim.günüm mahvoldu :KK14:
eğer o konudaki bilgiler kesinse ben çok kötü yapmışım oğlumun odasını ayırmakla.2 yaşa kadar anneyle aynı yatakta 4 yaşa kadarada aynı odada yatmalıymış bebek.ben sepet beşiğe sığmayınca odasına almıştım.gerçi bizle uykuya dalıyor sonra yerine alıyoruz.bütün gecemiz mahvoldu desem yeridir halbuki oğlum babaannesinde uyuyakalmıştı biz gelene kadar.annemde bozmayın rahatı iyi dedi bıraktık.zaten saat 9 olmuştu.bu konudada ayrılmamalı bebek diyor.aklım bum konuya takıldı:18:
gerçi bi noktaya anlam veremedim arası 2 yaş olan çocuklar için erken olmuş ilinci bebek şu sorun olur filan gibi cevaplar yazmış pedagog bu nasıl anadolu pedegojisi :KK4:
bebeklerin arası önceden 5 yıl mıydı sanki her yıl bi tane doğururdu kadınlar... ben bişe anlamadım ama anlayan yada uygulayan varsa yardımcı olabilirler mi?

ben 2 yaşın çok geç olduğunu düşünüyorum hanife . bende senin gibi 5-6 aylık gibi beşiğe sığmadığından yatağına odasına aldım gayette güzel uyuyor. bazen yanımızda uyuduğu oldu veya bazen gece bişi oluyor alıyoruz yanımıza ama yatağını çok seviyor. nasıl diyorlar çocuklara fırsat verin kendi başlarına bişileri yapsınlar bence kendiside yatmalı piskolojik açıdan özgüveni artar diye düşünüyorum ben. çocukların yaşı konusuna gelince 2 yaş ara biraz anne için zor oluyor ama dediğin gibi bu anadolu pedegojisini bende anlamadım. valla duyduğum çoğu kişide diyorki arası ne kadar az olursa okadar iyi beraber büyürler arkadaş olurlar diye buda halktan bir anadolu pedegojisi:KK1:

Herkes slm kızlar, nasılsınız ?

aşırı yoğunum ben 2 gündür,

mirros canım maşallah kızına, ben kardeşin için yasin okuyamasamda 100 tane ayetel kürsi okudum Allah yardımcısı olsun inş ...

herkese iyi haftasonları diliyorum pzts görüşmek üzere...

X