Ya kızlar boşverin kim neye isterse yazsın.Zaten KK nın güzelliği de bu değil mi...
Tek bi başlık altında toplanmamı öenmli olan.
Zaten her yazılana cevap atmak imkansız..Ki bnm gibi işten fırsat bulup muhabbetin ortasında balıklama dalanlar için pek kolay değil topiği takip etmek.
Şimdi bir şey soracağım..Ben hamilelik ilerledikçe bi rahatlıyorum ve yediğime hareketlerime pek dikkat etmemeye başladım.
MEsela çok fazla baharatlı, acı ve tuzlu yiyorum..Sucuk yiyorum, Çiğköfte haftada en az 3 yiyorum.
ÇAy ve kola da içiyorum aslında her gün olmasa da ..Acaba yanlış mı yapıyorum?
Ben hep Güçlü bebekse rabbim korur düşüncesindeyim pek takmıyorum beslenme listelerini ama bu ara abarttım galiba..
ne dersiniz cnmın istedğini yemek içmekle hata mı ediyorum?
Ya kızlar boşverin kim neye isterse yazsın.Zaten KK nın güzelliği de bu değil mi...
Zaten her yazılana cevap atmak imkansız..Ki bnm gibi işten fırsat bulup muhabbetin ortasında balıklama dalanlar için pek kolay değil topiği takip etmek.
Şimdi bir şey soracağım..Ben hamilelik ilerledikçe bi rahatlıyorum ve yediğime hareketlerime pek dikkat etmemeye başladım.
MEsela çok fazla baharatlı, acı ve tuzlu yiyorum..Sucuk yiyorum, Çiğköfte haftada en az 3 yiyorum.
Ben hep Güçlü bebekse rabbim korur düşüncesindeyim pek takmıyorum beslenme listelerini ama bu ara abarttım galiba..
kızlar buarada biz oğlumuzun adını koyduk:)
artık adımız Ateş Ada Azman :):):)
yahu benim göbeğim neden büyümüyor,dün akşam işten eve geldim üstümü değiştirdim eşimle dışarı çıktı tayt giydim hiçbişey belli olmuyor mağazaların vitrinlerine bakıyorum hiçbirşey yok....eşimde demekki insanlar 9 ay hamileliklerini böyle saklayabiliyormuş diyorbugün eski pantalonumu giydim bacakları kalçası oldu birtek belim genişledi sanırım düğme zorlasam kapanacak ama miniğim sıkışır öyle...bende düğme ve fermuarı açtım pantalonum renginde şalı belime sardım üzerine biraz uzun birşey giydim ne rahat oldu böyle
geçen hafta kalıbınında geniş olduğunu düşünerek L bedel bir t-shirt aldım neyse yıkadım küçüldü bu hafta değişime götürdüm müşteri hizmetlerindeki çocuğa derdimi anlatıyorum işte aldım bir hafta oldu yıkadım küçüldü falan die çocuk dediki bayan bu üründe hiç böyle bir problem yaşamadık dedi arkasında da sanki drumla anlaşmış gibi gelen bir cümle(( siz gebemisiniz evet dedim iide tamam tshirti iade alırım problem yokta siz bide genişledimmi acaba diye düşünseniz :26::26:
kızlar dün renkli usgye girdim bebeğimin boyu 11.1 çıktı kilosu 159 gr çıktı kilosu normalde boyu kısamı olacak oğluşumuntakvimde 13.1 olması gerektiği yazıyor aslında babasıda bende kısa değiliz ama bilemedim sizde surumlar ne kaç çıkıyor sizde??
olabilir aslında eşimde öyle yapar içine sıkar yada koca bi limon dilimi atar içine akşam gidince bi deniyeyim canım sağol hatırlattığın için.ben limonlu sodayı çok seviyorum o kıvama getirmek için sadenin içine yarım limon sıkıp içiyorum sende öyle yap :))9
fıratın hastasıyım bende bayılırım o nohutabenimde face yokama face şu açıdan iyi olur kiminle konuştuğunu görürsün sayfasını incelersin....bakın benim avatarıma annesinden sürekli hakaret işitip dayak yiyen annesine "enneeee" diyen hayal gücü yüksek komik fırat ama ben öyle biri değilim....
kızlar dün renkli usgye girdim bebeğimin boyu 11.1 çıktı kilosu 159 gr çıktı kilosu normalde boyu kısamı olacak oğluşumuntakvimde 13.1 olması gerektiği yazıyor aslında babasıda bende kısa değiliz ama bilemedim sizde surumlar ne kaç çıkıyor sizde??
salla kuzum ya ben de oyle bi gamsızlaştım sormmaaaaa ayyh dunya var imişşşşşİş işte her zaman herşey iyi gitmiyor.. Salladım gitti :) Kimseyi takmıyom artık şurda 4ayım kaldı inşallah, Doldurup gidesim var :)
bence de hata yapıyordun biraz kısmalısın bebeğin için açıkçası ben çay kola nescafe hiçbirşey kullanmıyorum arada bir türk kahvesi o kadar ona dur diyemedimYa kızlar boşverin kim neye isterse yazsın.Zaten KK nın güzelliği de bu değil mi...
geçen hafta kalıbınında geniş olduğunu düşünerek L bedel bir t-shirt aldım neyse yıkadım küçüldü bu hafta değişime götürdüm müşteri hizmetlerindeki çocuğa derdimi anlatıyorum işte aldım bir hafta oldu yıkadım küçüldü falan die çocuk dediki bayan bu üründe hiç böyle bir problem yaşamadık dedi arkasında da sanki drumla anlaşmış gibi gelen bir cümle(( siz gebemisiniz evet dedim iide tamam tshirti iade alırım problem yokta siz bide genişledimmi acaba diye düşünseniz :26::26:
ben sucuğu en başından beri çok pişirerek yiyorum,çiğ köfte hiç yemedim yiyebiliyormuyuz artık yoksa hala yasakmı??kumpiri sordum mayanoz var diye içinde çiğ et olmayan malzemeler yersen birşey olmaz dedi....benim canım herşeyi çekiyor ya
canımcım elbette biraz salman normal ama sende vur dedikçe öldürmüşsün sanki mesela tuzlu yemen tansiyonunu yükseltebileceği gibi vücudunu da şişirirsin 6 aydan sonra kış günü terlikle gezmek zorunda kalabilirsin. etsiz çig köfte bende yiyorum ama iki haftada bir nefsim körelsin diye (çünkü çok seviyorum :)) çaya zaten izin veriyor çoğu dr. ama günde iki bardak ve açık olmak koşuluyla arada kaçamak yapıp 3-4olması çok sorun olmaz heralde.
güçlü bebekse elbettde Rabbim korur ama tevekkül diye bişey de var yani sen uçurumdan kendini bırakıyorsun Rabbim korur diyorsun çok evham yapma tabii ama tedbiri de elden bırakma derim. moralini de bozmak istemem şimdi yazdıklarımı okuyunca biraz ağır gibi oldu ama bebeğine bişey olursa çok üzülürüm valla iyi niyetimden yanlış anlama
çiğ ette çok bakteri oluyormuş maydanoz zararlı diyolar ama birazcık olursa bişey olmaz benimde iştahım açık eskisine göre eşim çocuk gibi yolda ne görsen istiyorsun dedi geçen gün arabaya binene kadar tutum kendimi binince eve kadar ağladım korktu artık ses,i çıkmıyo garibimin oda alıştı artık baba olmaya il zamanlar ne zordu yaa benden çok o hamile olmuş gibiydi :))
canım walla bn bu beslenme olayına bıraz takığım a ıkcası ole gunasırı yumurta hergun bı bardak sut ıste yogurt falan fılan durumuna...hasta lıstesı gıbı ben doktoruma bole bole beslenıolıomus bunlarımı yapım dedım adam bana guldu sen hasta dıılsın hamılesın dedı normal ınsan gıbı beslen 9 ay yumurta yemesen de bebegın eksık dogmaz dedı walla ıcım rahatladı bnmdeamaaaa suda varkı cıgkofte haftada enaz 3 kere cok be gülüm kola mesela bı gun belırle kendıne o gun ıc hergun ıcme ıcıne su kat asıdını al bıraz ...artık oda bız ne yersek onu yıyerek beslenıo dırek kordondan ona gecıomus sneın cocuk dogunca verın bana cıgkoftemı kolamı der walla :))))baharata acıya dıkkate t bıraz .. bıde ne yersek sımdı onunda damak zevkı ona gore gelısıomus bnmkı kesın hamurişi sevıcek baska bısı yemıcek mesela :)
Ben çiğköfte ço ksevdiğim için ara ara yiyirorum etli satılmıyor artık zaten, az acılısını alıyorum. Yemeklere gelince bence yinede biras dikkat etmende fayda var. Kola ve cafeinleri önermiyorum neden dersen, kalbi zaten hızlı atan bebişlerin kalp atışlarını dahada hızlandırıyor..
Tabiki RABBİME emanet edices onları, ama şöylede bişey var tedbiri al, takdiri ALLAH(cc) dandır. Biliyorsun. Mümkün olduğu kadar bisim istediklerimiz değil, onun ihtiyacı olanları tüketelim deerim :) Arada kaçamaklar hariçççç :) Benim pazar günü mesela kaçamak günümdür :=)
ben aşırı ekşi yiyorum herşeye limon sıkasım geliyor çuğunluklada ekşi şeyleri istiyorum sucuk 1-2 kere yedim onuda kamyoncuların sucuk pişirme tarzı varmış onunla :)))) kolada gebeliğimden beri 2 kere içtim top-on listemde olasına rağmen((( bence abartmamak kaydıyla yenilebilir içilebilir diye düşünüyorum
evet hata edıosun tabııı
canım bak,baharat acı ılerde mıde yanmalarını arttırır reflu olursun cocugun belkı ıbo gıbı yanık sesı olur ama senın mıde borun pişer
sucuk zaten yasak acıklamaya gerek yok ebahda yıyıomus cok canın cekıosa 1 tane..yasak
cıgkofte etsız ıse ok ama cok yeme oda hıjyen durumu net dııl
cay gunde 1-2 acık cay en cok
cola ne dıosun yaaaaaaa yasak tabı normal ınsana yasak bebege nasıl olmasın.cok canın cekerse fanta ıc soda ıc fanta hafta 1-2 hadı bı derece.colaya rengını veren maddelerı yazmım sımdı
öpüldünüz şekerlerrrrrrrrrrrrrrrrr
GIDA_PINAR sucuk yeme datlım ya dr bana sakın yeme içi iyi pişmiyo dedi şayet toxoplazma bağısıklıgın varsa o zaman biraz daha rahat olabilirsin ben de yok mesela. kola flan da içme be sık azcık dişini çok zararlı onlar. çiğ kofte etsizse bi seşy olmasss heralde.
Ben normalde de düşkünümdür abur cubura , baharat ve acılı yiyeceklere..Şimdi de eskisi kadar çok olmasa da yiyiorum biraz biraz.
Aslında beslenme konsunda titizimdir, hatta uzmanlık konum ama , derler ya kelin merhemi olsa kendi başına..Bazen nefsime hakim olamıyorum..
Haklısınız kızlar bundan sonra daha da abartmadan yasak koyuyorum kendime...Tuz dökmek yok, gazlı içecek yok, acı ve baharat ta azcık ucundan (ondan vazgeçemem)
Kızlar merhaba nasılsınız bugün?uzun zamandır doğru dürüst giremiyorum,girsem de azıcık sohbeti takip edip çıkıyorum..2gün önce doktorda idik. Büyük ihtimalle erkek dedi2li testimiz de. Güzel çıktı şükür.3lüye gerek yok dedi doktorumuz..benden haberler böyle...allaha emanet olun