kızlar bilginize ihtiyacım var,
az önce ayıptır söylemesi lavaboya gittim.elime avuç dolusu beyaz akıntı geldi,ilk defa böyle oldu.korktum....:18::18::18:
porselencim bencede üzme kendini düşündükçe daha kötü olursun hep pozitif düşünmeye odakla kendini ban canım kadar sevdiğim yıllarca elinde büyüyüp sırtında gezdiğim annanemi iki gün önce kaybettim ama bebeğimi düşünüp kendimi üzmemeye çalışıyorum ölümü aklıma getirmiyorum. lütfen topla kendini ve daha güçlü ol her sabah kalktığında bugün nerem ağrıyor acaba demek yerine bugün çok iyiyim harika bi gün olacak diye kendine telkinde bulun
twety hoşgeldin geçmiş olsun üst komşuna ne saydırmışsındır şimdi :) banyonuda suyunuda tadilatınıda da diye :) neyse geçer iyiyki ilerleyen hamileleiğinde olmadı göbiş küçükken iş yapmak kolay :) facede senden bahsettik sen amerikadaydın ve bayramdan önce istanbulda olacaktın dimi buluşma ayarlıyoruz belki sende gelmek istersin diye düşündük
kızlar morelinizi bozmak istemiyorum aslında yani buraya hep güzel duygularla güzel anlarımı paylaşmak için yazmak okada istiyorum ki...şuan çook kötüyüm aslında herşey üstüste geldiğinden beri iyi değilim..kendimi motive etmeye çalısıyorum sürekliiyavrumunn gelişimi çook güzeldi taki 12. hafaya kadar dr.lar uyumlu haftasıyla gayet sağlıklı diyorlardı.bende iyidim..yavrum hareket ediyordu her ultrasona girdiğimde el bile sallıyorduu nezaman hastalandım biryandan hala gribim gecmedi neler yapıyorumm kulaklarım ikisi birden tıkandı az işitiyor..sesim kısldı kendimi duymuyorum...karaciğer biryandan ,tiroit biryandan bebeğimin gelişimi gerilerdiii ultrasonda hep uyuyorr çoook üzülüyorumm çookk hepsi benim yüzümden kusura bakmayın nolurrrr canınızı sıkmak istemezdmmmm
Alkol kullanan hamile kadınların bebeklerinde zihinsel veya bedensel rahatsızlık olma riski oldukça yüksektir. Hamilelik öncesinde ve gebelik döneminde alınan alkol; ölüdoğum, düşük, bebekte gelişme geriliği, geri zekalılık, büyüme bozuklukları, kafa yada yüz bozuklukları, eklem ve kaburga problemleri ve kalp hastalıkları gibi çok önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Özellikle hamilelik döneminde, güvenli alkol içme miktarı diye bir şeyden kesinlikle söz edilemez.
"Ara sıra alınan az miktarda bir içki, hamile olsanız bile kesinlikle zarar vermez" sıklıkla duyduğumuz bir sözdür. Ancak bilim dünyası, artık o kadar emin olmayın diyor.
Bugüne kadar, Fötal Alkol Sendromu'nun (Fetal Alcohol Syndrome - FAS) yalnızca anneleri alkolik olan çocukları etkilediği biliniyordu ancak yeni araştırmalar küçük miktarlarda alınan alkolün bile, gelişmekte olan fetüse zarar verebildiğini ortaya koyuyor.
ABD Sağlık Bakanlığı, 2005 yılından beri, hem hamile annelere hem de çocuk sahibi olmayı planlayanlara içkiyi kesinlikle bırakmalarını önerdi. Fransa ve Kanada, hiç içki içilmemesini öneriyor.
FAS, annenin hamilelikte alkol tüketimine bağlı olarak çocukta özel doğumsal bozukluklar ve zeka geriliği tablosu olarak tanımlanıyor. Bu çocuklarda başkaları ile kolay iletişim kuramama ya da sonucunu düşünmeden derhal eyleme geçme gibi davranış ve gelişim bozuklukları görülebiliyor. Ayrıca yüz şeklinde de belirgin farklılıklar olabiliyor. Hamilelikte alkol alınmasının sonuçlarına ilişkin araştırmalarını sürdüren bilim insanları, son yıllarda doğum öncesi alkol hasarının tanımını FAS tanısının ötesine taşıdılar. Ve Fötal Alkol Spektrum Bozuklukları (Fetal Alcohol Spectrum Disorder - FASD) diye daha geniş bir yelpazede değerlendirmeye başladılar. Buna göre artık illa çocuğun yüz şeklinin bozuk olması gerekmiyor. Bugün yüz şekline bakılmadan, çocuğun gösterdiği fiziksel, zihinsel ve davranış bozuklukları da dikkate alınıyor.
FAS'lı çocuklar gibi FASD'li çocuklar da aritmetikte zorlanma, dikkat toplayamama gibi sorunlar yaşıyorlar. Bu çocuklar işitsel sorunlar, yeme zorluğu, uyku düzensizlikleri, tuvalet eğitimini geç alma, geç yürüme, hiperaktivite gibi sorunlar da yaşayabiliyor.
Washington Üniversitesi'nden Ann Streissguth ve meslektaşları, her 500 canlı doğumda bir FAS vakası görülmesine karşın, FASD oranının ABD'de yapılan araştırmalara göre her 100 doğumda bir olduğunu belirlediler. Başka çalışmalara göre ise bu sayı 300 yeni doğumda bir şeklinde. Her iki durumda da sayı oldukça dramatik. Down sendromu taşıyan çocuklar ise her 800 doğumdan birinde görülmekte.
Streissguth bu konu ile ilgili ilk çalışmalarına 1993 yılında başladı. Hamilelikleri döneminde içki içen annelerin 7 yaşına gelen çocukları üzerine yapıldı ve bu çocukların aritmetik ve dikkat konusunda sorun yaşadıkları tespit edildi.
Ekip, söz konusu çocukları 20'li yaşlarının başında bir kez daha inceledi ve aynı IQ'ya sahip diğer çocuklarla karşılaştırdı. Bu çocukların daha saldırgan oldukları ve dikkat dağınıklıklarının sürdüğü tespit edildi. Bir diğer dikkat çekici unsur da bu çocukların gençliklerinde içki hatta uyuşturucu bağımlılığının daha fazla olması...
sude kimse alkol alioz alicaz demedi rahat ol sen:)
Merhaba arkadaşlar uzun süredir giremiyorum kadınar kulubüne ,sat 14.06.2012 İKİLi TESTİM fb-hcg 162 oranlamada ise 4,10 mom bugün aldım sonucu çok endişelendim dr aradım dğer değerleri sordu normal ama bhcg yüksek üçlü testi kaçırmayalım yine yüksek çıkarsa amniyosentez dedi.Göz yaşlarımı tutamadım birde bende kan pıhtılaşması var heterezigotum fraksiparine 0,3 lük iğne oluyoryum hergün ,haftaya kontrol var ama yüreğim sıkıştı.benimle aynı durumda olanlar varsa beni rahatlatın lütfen.
inş inşaaallaaah bende sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım,cinsiyetini öğrenirim bu hafta diye seviniyordum,inş sevincim katlanarak büyür,dualarınızı esirgemeyin olur mu
günaydın herkeze
bende allah nasib ederse martta doğum yapıcam
aranıza katılmak istiyorum benide aranıza kabul ederseniz sevinirim
aslında bu topik ilk açıldığından beri yazdıklarınızı takib ediyorum fakat aranıza girmeye cesaret edemedim
benim 12 yaşında oğlum ardındanda 5 tane düşüğüm var
yani bu bebek karnımda belli seviyeye gelmeden aranıza girmek istemedim
şimdi allaha şükür iyi gidiyo hamileliğim
2li testim biraz ortalarda çıktı
önümüzdeki hafta 3 lü testi yaptırıcam inşallah sonuç iyi çıkar
istanbul avrupa yakasında oturuyorum
sat 6 haziran
muhtemel doğum tarihim 3.13.2013
oğlum olucak
ayrıca kan pıhtılaşması var homozigotum
iğne ve aspirin kullanıyorum
benden bu kadar şimdiden tanıştığıma memnun oldum
inşallah hepimizin hamileliği sorun ilerler ve bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız amin...
kızlar hepinize günaydın.umarım herşey yolundadır.rabbm bebeklerimize ve bizlere sağlık sıhat versin.
benim bir sorum olcak.2 gündür böle adet olcakmışım ve afedersiniz isal gibi karnım agrıyor sizdede oluyormu.adet zamanım yaklaşıyor.birde karnıma kramp şeklınde agrılar giriyor normalmı sizce?
sağol amin haklısın bizi bizden başka kimse anlamaz