şimdi netten araştırdım da afp 3 lü test değilmiş ama o dönemlerde yapılan bir tetkik.. çokta gerekli değil sanırsam isteyen doktorlara da aslında sorabiliriz. bazıları bilerekte isteyebiliyorlar ama neyse..
benim doktorda ister mi bilmiyorum valla hastanem acayip pahalıı zaten 2li teste 130 tl verdim deli oldum... yani binde bir risk buluyorlar ya bide neyse yaptırdık bi kere de daha gözümü açık tutucam. Rabbim sağlık versin.
ne güzel bende inşallah martta anne olacagım.3lü testi pek yaptırma taraftarı değilim ben.
Ya bende hissedemıyorum.dediğin gibi 18- ve 20 li haftalarda hissedicez sanırım
cınsıyetı bellimi sizin?benımki 2 dir gidiyorum göstermıyor ay başında gidicem bakalım ozaamana nasip.
yok bende cmrt gününü bekliyorum 20 gün önce gitmiştim öğrenemedim. Inşallah cmrt öğrenices diye ümit ediyorum :)
merhaba canım bende yaptırmadım ikisinide yakın bir doktor arkadaşımız var gerek yok dedi zaten yüzde 80 sonuç veriyomuş onunda yanılma payı çok yüksek hem allah korusun sorun çıktığında aldırmayı düşünmüyorsunuzdur muhakkak o yüzden kafa bulandırmaya gerek yok
bu arada sende 18 mart süper yaaaaaa cinsiyetniz belli oldu mu merak ettim:)benim oğluşum olcak:)
canım senin hastanen yine ucuzmus benimkine göre.bana 148 tl demişlerdi.cok gezdim ugrastım ettim.baksa bi tıp merkezi buldum 105 e ikili test, muayene parası 12 tl, yol parası derken 120 yi gecti.benim de senden kalır yanım olmadı yani.şükür bişey de cıkmadı.doktor 3 lü ve 4 lüyü istemedi :))
aynı gidiyoruz sanırım senınle biz.
Inşalalh canım bu sefer öğrenırsın.ne hissediyorsun kız mı? Erkek mi?
bu soruyu çevremde soranlara bende şöle diyorum normalde '' büyükkkk hissediyom bennn'' :)))))
şaka bi yana ben pek bişey hissetmiyorum çevremden bi ara etkilendim sanırım çoğunluk kız dedi bana, bi kısmı erkek hala öyle :)
oyüzdne ben bişi hissedemedim yaa :) normalde lise yıllarımda hep derdim ki benim çocuğum olursa erkek olucak öyle içime doğardı, 26 yaşında evlenicem ben derdim..
Evlilik yaşımı tutturdum :) bebişe kısmet artık. Sanırım benim için cinsiyet farketmiyo diye galiba böyle hissetmiyorum :) gerçekten farketmiyor çünkü.. :) sağlıklı olsunlar tek isteğimiz bu zaten
bende geçende gittim kayıt yaptırdım sağlık ocağında. Kanına bakalım mı dediler yok dedim bi dahakine bakalım.. 20. Haftada tetonoz aşısı varmış. önlem için.. Gerekli mi oda bilmiyorum ama herkes yaptırıyormuş doktoruma sorucam bende bakalım o ne diyecek.
taze fasulye bide çoban salata ooohhh :)
hımm evet fasulye olabilir zeytinyağlı yapıyım bidee
16. haftada gel demişti benim ebe hemşire, gittim o gün yokmuş orada başkası ilgilendi. hissediyor musun bebeğin hareketlerini dedi,yok dedim. hissedince gel o zaman 18. haftada da yapılabilir dedi. bir de 2 dozmuş bu aşı, ağrı da yapıyormuş,ama gerekli. her şekilde doğumda kesip biçiyorlar, ne olur ne olmaz....GEBELKTE TETANOZ AISI-gebelik.org
kızlar bu aşıyı 20. haftada yaptırmak gerekiyor ihmal etmeyin, büyük çoğunluğumuz lisede olduk bu aşıyı daha sonra olmadık. Salak hemşirelere gebelikten önce söyledim gebeyken yapıyoruz dediler öncesinde yapılsa daha iyiymiş ama yapılmadıysa yapıılması gerekli
canım merhaba allah kolaylıklar versin,
yorumları okurken dikkatimi çekti seninle tanışmak istedim benimde yahmini doğum tarihim 18 mart 2013:) sat 11 haziran:)
senin cinsiyeti belli oldu mu? benim oğluşum olacak inşallah:)
birde hangi hastaneye gidiyorsun sakıncası yoksa?