2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
eyıyız be yaaaaaa...canım kırmızı pul bıber ve cok cok az kekik de yakısıyor eger sevıyorsan
ne guzel arkadasın da ıyıymısss, ayy bız de gorelım o gunlerıı.

amiiiinnnn datlum yaaaa:)))) bak kekik gelmemişti aklıma. hemen koyuyorum. pul biberim çok acı onu katarsam sonu kötü olur:)))))

yav millet nerde bu topiğin eski demirbaşları..
kayra kayıptı geldı ama yıne fazla sık gorunmuyo
nurıscannı merak edıyorum ne zamandır yoookkk özeldem mesaj attım ona da donmedı. cıdden merak ettım
ayse -onur ve nurseynur da kayıppp
geceyımben bugunen ıtıbaren aramıza donmeliii, bitecektı işleri

hu huuuu cıkın ortaya

amiiiinnnn datlum yaaaa:)))) bak kekik gelmemişti aklıma. hemen koyuyorum. pul biberim çok acı onu katarsam sonu kötü olur:)))))

ben özellikle acı as eriyourm sankı ya da bahanem asermek ıste ne bıleyim.. pul bıber her seyin içine katasım var. bırı benı durdurusun
çok zararlı degıldır demı degıldır degıldır, oyle de degıldır deeeeeeeeeee

:) canım değildirdeğildir. ben yedikten sonraki çıkışını kastetmiştim kötü olur diyeee:)))acı yersen acı çıkar mantığııı

:) canım değildirdeğildir. ben yedikten sonraki çıkışını kastetmiştim kötü olur diyeee:)))acı yersen acı çıkar mantığııı

onu anladımmm, yazın yedıgımzı hurma ıle aynı topıge gırıyo

sonunu dusunen kahraman olamaz bı de ahahah cok yavanladım bak şimdi
neyse kendıme geleyım valla napıyım coook canım istiyo

şuanda bir uzmanla görüşüyorum smmm dir buda.. :) bekleyin dönücem size :)

ahanda geliyomuş kocam. normalde 7 8 den önce gelmeyen kocacım 5 30 da işi biter bitmez çıkmış:) anlaşıldı kaçınılmaz oldu bu. bari tadını çıkarmaya çalışayım. öpüldünüz kıslarrr. görüşürüz gine yarın:)

Arkadaşlar bugün ikili tarama testini yaptırdım sonuçları aşağıda hiçbirşey anlamadım referans değer de vermemişler. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

İkili Test (Down tarama-1.trimester) fb-hCG 66.6 ng/mL
İkili Test (Down tarama-1.trimester) PAPP-A 4.19 mIU/mL

Şimdiden teşekkürler,

Şimdi canım,
Ben tam üç tane SMMM ile de görüştüm. Ali tezelin yazısını okudum. Bu yıl çıkan daha doğrusu 2008 de çıkıp bu yıla kadar ertelenmiş olan SGK kanunu bu ; ve sgk nın kendi sitesinde yayınladığı duyuruyu da okudum (Hanzade_su) o yazının devamında sgk nın yazısıda var ve tezel'in biraz zıttına gidip kanunu görmezden gelen bir yazıydı bu..
Herkes ortada kalmış durumda açıkçası. Ama en son yaptığım görüşme bir denetmenleydi. O da derki Hamilelik sürecinde yeni yasaya göre faydalanması gerekiyor. Ama bazı hastaneler uygulamada bazıları SGK nın tebliğine göre hala katkı paylarını almakta.
Ancak senin bu yasadan faydalanman gerekiyor. Şuan pratikte konuya çocuğunluj vakıf değil. Zorluluklar yaşabilirsin belki bu süreçte. Kabul etmeyenlerde çıkabilir. Ama sen bağlı olduğun hastaneyle görüşüp bu konuyu netleştir ve orda devam et derim. Ve kanundan faydalanman gererekiyor (her ne kadarda sgk yayınladığı bildiride katkı payı alınabilir SUT'da ilan edilmiştir desede)
Eğer herhangi bir sıkıntı da olursa çekinmeden sağlık bakanlığına şikayet etmekten de çekinme...
Yorumlayabildiğim kadarıyla ve aldığım bilgiler böyle..
Ben bu yıl ki kanuna çok vakıf değilim yani hamileler olan kısmı için değilim aslında.. Ancak doğumdan hemen sonra devlet senden hemen ücret almaya yine başlıcaktır bilgin olsun. Hamile olduğun sürece sıkıntı yok devam :)

Şimdi canım,
Ben tam üç tane SMMM ile de görüştüm. Ali tezelin yazısını okudum. Bu yıl çıkan daha doğrusu 2008 de çıkıp bu yıla kadar ertelenmiş olan SGK kanunu bu ; ve sgk nın kendi sitesinde yayınladığı duyuruyu da okudum (Hanzade_su) o yazının devamında sgk nın yazısıda var ve tezel'in biraz zıttına gidip kanunu görmezden gelen bir yazıydı bu..
Herkes ortada kalmış durumda açıkçası. Ama en son yaptığım görüşme bir denetmenleydi. O da derki Hamilelik sürecinde yeni yasaya göre faydalanması gerekiyor. Ama bazı hastaneler uygulamada bazıları SGK nın tebliğine göre hala katkı paylarını almakta.
Ancak senin bu yasadan faydalanman gerekiyor. Şuan pratikte konuya çocuğunluj vakıf değil. Zorluluklar yaşabilirsin belki bu süreçte. Kabul etmeyenlerde çıkabilir. Ama sen bağlı olduğun hastaneyle görüşüp bu konuyu netleştir ve orda devam et derim. Ve kanundan faydalanman gererekiyor (her ne kadarda sgk yayınladığı bildiride katkı payı alınabilir SUT'da ilan edilmiştir desede)
Eğer herhangi bir sıkıntı da olursa çekinmeden sağlık bakanlığına şikayet etmekten de çekinme...
Ben bu yıl ki kanuna çok vakıf değilim yani hamileler olan kısmı için değilim aslında.. Ancak doğumdan hemen sonra devlet senden hemen ücret almaya yine başlıcaktır bilgin olsun. Hamile olduğun sürece sıkıntı yok devam :)

Şimdi canım,

canım bunlar dıılde 1/1000 gıbı falan bı deger olması lasım yas rıskıne gore falan yazar ole bısı yokmu??

Şimdi canım,
Ben bu yıl ki kanuna çok vakıf değilim yani hamileler olan kısmı için değilim aslında.. Ancak doğumdan hemen sonra devlet senden hemen ücret almaya yine başlıcaktır bilgin olsun. hamile olduğun sürece sıkıntı yok devam :)

Son düzenleme:
İkili testin yorumu:
Test raporu incelendiğinde PAPP-A değeri: 1.33 MoM bulunmuştur. PAPP- A değeri, ortanca değerin 1.33 katı olduğu anlamına gelmektedir. Down sendromunda ise bu değer 0,40 civarındadır, bu nedenle hasta down sendromu olasılığından uzaklaşmaktadır.

Diğer taraftam f- HCG değeri de ortanca değerin 1.18 katı çıkmış. Down sendromunda ortanca f HCG değeri 2 MoM 'dur. Bu da kişiyi down sendromu açısından riskten uzaklaştırmaktadır (olasılığı azaltmaktadır).

Ultrasonda ölçülen NT değeri de 1.34 MoM çıkmış. Bu değer de bu gebelik haftası için normal değerin 1.34 katı olduğunu yani bir miktar arttığını gösteriyor.

Hastanın yalnızca kan değerlerine bakılarak down sendromu riski (biyokimyasal risk) 7237 de 1, hiç bir değere bakılmaksızın yalnızca yaş açısından down sendromu olma riski (yaş riski) 952 de 1, hem NT değeri hem de kan değerleri alınarak saptanan risk (kombine risk) 9371 de 1, Trizomi 18 riski de 10.000 de bir den küçük olarak çıkmıştır. Bu değerler bilgisayar programında otomatik olarak ortaya çıkmaktadır.

Sonuç olarak hasta ikili test sonucuna göre riskli grupta DEĞİLdir, yani tarama negatiftir.

İşte bende ondan anlamadım bir şey her hastaneninki farklı oluyor herhalde. Doktora göstermeden anlayamayacağım sanırım.

Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Ben de Allahım nasip ederse bu kez, inşallah 2013 Mart annelerinden olacağım. Bu ikinci gebeliğim. İlkini 25 haftalıkken kaybettim. Doktorlar tam bir neden söylemediler. Şimdi 15. haftamdayım. Doktorum ilk gebeliğim erken doğum oldu diye serklaj yapmak istedi. Ben de başka bir doktora gittim üniversite hastanesinde. O da rahim ağzı uzunluğunu 42.6 mm ölçtü ve şu an bir risk yok dedi ve 15 günde bir vajinal ultrason ile sürekli ölçüm yaparak takip edeceğini, eğer bir değişiklik gözlerse serklaj yapacağını söyledi. Benim gibi olan varmı aranızda? Serklaj yaptıran?

EVET BENDE BÖYLE BİR YASA CIKTIĞINI BİLİYORUM ASLINDA BİZLER ,İSTER ÖZEL HASTANEYE GİDELİM İSTER DEVLET,HERTÜRLÜ TAHLİLLER VE MUAYENE İÇİN HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN YAPTIRMAMIZ GEREKİYOR..HATTA DOĞUMLARDA ÜCRETSİZ..FAKAT NEDEN UYGULAMAYA GEÇİLMİYOR,BİZMİ ÇOK SESSİZ KALIYORUZ BİLMİYORUM..BİRKERE DEVLET YASA ÇIKARDIYSA,YİNE AYNI DEVLET NEDEN UYGULAMAYA GEÇMİYOR??MALESEF KONU PARA OLDUĞU ZAMAN BUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLMİYOR..DİĞER KONULARDA ÖRNEĞİN SİGARA YASAĞI VS.DENETLEMELER SIKI TAKİPTE...BENCE AYNI TAKİBİN DAHA SIKI OLALARAK BU DURUMLARDA EL ATMALII

Kızlar geçmişe gözattımda maşallah yedikleriniz yerinde..ben biraz rahat davranmaya başladım sanırım..eskisi gibi dikkat etmiyorum..içimden yemek yapmak gelmiyor genelde.aklıma yemek dahi gelmiyor meyvemi kesintisiz alıyorum fakat yemek konsunda özenli değilim..hele et hiiiçç yemiyorumm aklıma bile getirmek istemiyorum özellikle tavuk,köfteekırmızı et biraz yiyorum onuda kızartma olarak e haliyle yağlı oluyor haşlama hiçç sevmemm..yavrumuu besleyemedimm çok yemek secmeye basladımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…