eyıyız be yaaaaaa...canım kırmızı pul bıber ve cok cok az kekik de yakısıyor eger sevıyorsan
ne guzel arkadasın da ıyıymısss, ayy bız de gorelım o gunlerıı.
amiiiinnnn datlum yaaaa:)))) bak kekik gelmemişti aklıma. hemen koyuyorum. pul biberim çok acı onu katarsam sonu kötü olur:)))))
ben özellikle acı as eriyourm sankı ya da bahanem asermek ıste ne bıleyim.. pul bıber her seyin içine katasım var. bırı benı durdurusun
çok zararlı degıldır demı degıldır degıldır, oyle de degıldır deeeeeeeeeee
:) canım değildirdeğildir. ben yedikten sonraki çıkışını kastetmiştim kötü olur diyeee:)))acı yersen acı çıkar mantığııı
sgk ya göre hamile kadınlarınların ve 1 yaşına kadar olan çocuklarının saglık güvencesi var. Sigortalı ol yada olma.ali tezelin bu konuyla ilgili yazısınıda paylaşıyım seninle.
***kadının sigortalı olmasına bile gerek yok
5510 sayılı yasaya göre normalde hastalık muayeneleri için basitçe, kişilerin en az 30 günlük sigortalı olması (bağ-kurlu ise 60 günden çok borcu olmaması) gerekir ama hamilelik ve doğum için sigortasız kadın da olsa, birisi üzerinden sigortası da olmasa her hastane sgkdan provizyon almadan derhal muayene etmek zorundadır. Hatta her türlü tahlili de bedava yapmak zorundadır. (bkz. Madde 67 ilk fıkra)
***yeni kanunda aynı şeyi söylüyor
1 ekim 2008 günü yürürlüğe giren, 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 15 inci maddesi,
gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleri analık hali kabul edilir. demektedir.
Kanunun 63 ve 67 inci maddelerine göre de; analık muayene, tetkik, tahlil, doğum ve verilen ilaçlar konusunda bırakın parayı, kadınlardan provizyon bile istenemeyeceğini açıkça ifade etmektedir. Yani, bir kadın sgk ile sözleşmeli veya sözleşmesiz olan özel-kamu hangi hastaneye giderse gitsin ben hamileyim veya hamile olduğumu düşünüyorum bu sebeple de muayene ve tahlil yaptırmak istiyorum diyorsa, bütün hastaneler sorgusuz-sualsiz, sgksı var mı yok mu diye sormadan derhal muayene ve tahlil ve tedavilerini yapmak zorundadır. Sonra da aynı hastane yine sgksı var mı yok mu diye sormadan kadından nüfus cüzdan fotokopisini alıp, hamilelik muayene ve tedavisi olarak sgkya kağıt ortamında fatura göndermek zorundadır.
Ali Tezel - SGK'dan 'Özel hastane hamileden para alır' duyurusu - HABERTÜRK canım istersen bi bunu oku sonrada bana bi açıklama yaparmısın ben pek anlamadım ama senn anlayacağın kesin :) bu arada çok teşekkür ederim ..
Ali Tezel - SGK'dan 'Özel hastane hamileden para alır' duyurusu - HABERTÜRK canım istersen bi bunu oku sonrada bana bi açıklama yaparmısın ben pek anlamadım ama senn anlayacağın kesin :) bu arada çok teşekkür ederim ..
Ali Tezel - SGK'dan 'Özel hastane hamileden para alır' duyurusu - HABERTÜRK canım istersen bi bunu oku sonrada bana bi açıklama yaparmısın ben pek anlamadım ama senn anlayacağın kesin :) bu arada çok teşekkür ederim ..
Arkadaşlar bugün ikili tarama testini yaptırdım sonuçları aşağıda hiçbirşey anlamadım referans değer de vermemişler. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
İkili Test (Down tarama-1.trimester) fb-hCG 66.6 ng/mL
İkili Test (Down tarama-1.trimester) PAPP-A 4.19 mIU/mL
Şimdiden teşekkürler,
http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/720972-sgkdan-ozel-hastane-hamileden-para-alir-duyurusu canım istersen bi bunu oku sonrada bana bi açıklama yaparmısın ben pek anlamadım ama senn anlayacağın kesin :) bu arada çok teşekkür ederim ..
canım bunlar dıılde 1/1000 gıbı falan bı deger olması lasım yas rıskıne gore falan yazar ole bısı yokmu??
canım çakmak erdem hastanesine gidiyorum..
İşte bende ondan anlamadım bir şeyher hastaneninki farklı oluyor herhalde. Doktora göstermeden anlayamayacağım sanırım.
SGK ya göre hamile kadınlarınların ve 1 yaşına kadar olan çocuklarının saglık güvencesi var. Sigortalı ol yada olma.Ali tezelin bu konuyla ilgili yazısınıda paylaşıyım seninle.
***KADININ SİGORTALI OLMASINA BİLE GEREK YOK
5510 sayılı Yasa’ya göre normalde hastalık muayeneleri için basitçe, kişilerin en az 30 günlük sigortalı olması (Bağ-Kur’lu ise 60 günden çok borcu olmaması) gerekir ama hamilelik ve doğum için sigortasız kadın da olsa, birisi üzerinden sigortası da olmasa her hastane SGK’dan provizyon almadan derhal muayene etmek zorundadır. Hatta her türlü tahlili de bedava yapmak zorundadır. (bkz. madde 67 ilk fıkra)
***YENİ KANUNDA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR
1 Ekim 2008 günü yürürlüğe giren, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 15 inci maddesi,
“…gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleri analık hali kabul edilir.” demektedir.
Kanun’un 63 ve 67 inci maddelerine göre de; analık muayene, tetkik, tahlil, doğum ve verilen ilaçlar konusunda bırakın parayı, kadınlardan PROVİZYON bile istenemeyeceğini açıkça ifade etmektedir. Yani, bir kadın SGK ile sözleşmeli veya sözleşmesiz olan özel-kamu hangi hastaneye giderse gitsin ben hamileyim veya hamile olduğumu düşünüyorum bu sebeple de muayene ve tahlil yaptırmak istiyorum diyorsa, bütün hastaneler SORGUSUZ-SUALSİZ, SGK’sı var mı yok mu diye sormadan derhal muayene ve tahlil ve tedavilerini yapmak zorundadır. Sonra da aynı hastane yine SGK’sı var mı yok mu diye sormadan kadından nüfus cüzdan fotokopisini alıp, hamilelik muayene ve tedavisi olarak SGK’ya kağıt ortamında fatura göndermek zorundadır.