2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba kızlar

bugün giremedim gezmekten :KK9:

2 li testimizin kan sonucu çıkacaktı doktoro ulaşamadık bugün öğrenemedim ne yazık ki :26:

Öyle düşünme.. ne kadar dikkat edersek edelim hep acaba mı ? diyoruz.. Ama tabi artık düzene sokmakta fayda var. İnternetten araştırma yap.. Yiyemediklerinin alternatifleri ney mesela..
Ordan takviye yapmaya çalış.. Ama yiyemedim şimdiye kadar diyip üzme kendini.. Bugünden sonra uy mesela.. Bak ben iş yerindeki yemekleri yiyemiyorum mideme dokunuyor diye, artık evde yapıp buraya getiriyorum hergün :) Zor olsada uğraşmak yediğim yemekten eminim artık hiç değilse nasıl yapıldığını biliyorum artık. :)

Kızlar geçmişe gözattımda maşallah yedikleriniz yerinde..ben biraz rahat davranmaya başladım sanırım..eskisi gibi dikkat etmiyorum..içimden yemek yapmak gelmiyor genelde.aklıma yemek dahi gelmiyor :KK23:meyvemi kesintisiz alıyorum fakat yemek konsunda özenli değilim..hele et hiiiçç yemiyorumm aklıma bile getirmek istemiyorum özellikle tavuk,köftee:KK45:kırmızı et biraz yiyorum onuda kızartma olarak e haliyle yağlı oluyor haşlama hiçç sevmemm..yavrumuu besleyemedimm :KK5:çok yemek secmeye basladımmm

Merhaba hoş geldin..
Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum, RABBİM şimdiki bebeğini sağlıkla sana bağışlasın inşallah.
Konuyla ilgili hiç bir fikrim yok o yüzden sana bu konuda bişey diyemiceğim ama inşallah sıkıntısız bir hamilelik geçirirsin..

Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Ben de Allahım nasip ederse bu kez, inşallah 2013 Mart annelerinden olacağım. Bu ikinci gebeliğim. İlkini 25 haftalıkken kaybettim. Doktorlar tam bir neden söylemediler. Şimdi 15. haftamdayım. Doktorum ilk gebeliğim erken doğum oldu diye serklaj yapmak istedi. Ben de başka bir doktora gittim üniversite hastanesinde. O da rahim ağzı uzunluğunu 42.6 mm ölçtü ve şu an bir risk yok dedi ve 15 günde bir vajinal ultrason ile sürekli ölçüm yaparak takip edeceğini, eğer bir değişiklik gözlerse serklaj yapacağını söyledi. Benim gibi olan varmı aranızda? Serklaj yaptıran?

Şimdi canım,
Ben tam üç tane SMMM ile de görüştüm. Ali tezelin yazısını okudum. Bu yıl çıkan daha doğrusu 2008 de çıkıp bu yıla kadar ertelenmiş olan SGK kanunu bu ; ve sgk nın kendi sitesinde yayınladığı duyuruyu da okudum (Hanzade_su) o yazının devamında sgk nın yazısıda var ve tezel'in biraz zıttına gidip kanunu görmezden gelen bir yazıydı bu..
Herkes ortada kalmış durumda açıkçası. Ama en son yaptığım görüşme bir denetmenleydi. O da derki Hamilelik sürecinde yeni yasaya göre faydalanması gerekiyor. Ama bazı hastaneler uygulamada bazıları SGK nın tebliğine göre hala katkı paylarını almakta.
Ancak senin bu yasadan faydalanman gerekiyor. Şuan pratikte konuya çocuğunluj vakıf değil. Zorluluklar yaşabilirsin belki bu süreçte. Kabul etmeyenlerde çıkabilir. Ama sen bağlı olduğun hastaneyle görüşüp bu konuyu netleştir ve orda devam et derim. Ve kanundan faydalanman gererekiyor (her ne kadarda sgk yayınladığı bildiride katkı payı alınabilir SUT'da ilan edilmiştir desede)
Eğer herhangi bir sıkıntı da olursa çekinmeden sağlık bakanlığına şikayet etmekten de çekinme...
Yorumlayabildiğim kadarıyla ve aldığım bilgiler böyle..
Ben bu yıl ki kanuna çok vakıf değilim yani hamileler olan kısmı için değilim aslında.. Ancak doğumdan hemen sonra devlet senden hemen ücret almaya yine başlıcaktır bilgin olsun. Hamile olduğun sürece sıkıntı yok devam :)

canım çok çok teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı oldu :) peki ben bu durumda sadece muayenemi olabiliyorum nelerden faydalanabilirim birde sadece hastanelerde mi geçerli eczanelerde değilmi biraz fazla sordum kusura bakma :KK1::KK1:

kizlar merhaba uzun zamnadir sehir disindaydin yazamadim umarim herkes iyidir herkesin bebisi iyidir.
ikili test sonucumu bugun aldim yolunda sukur hersey.
bir de bana bir yakinimiz dedi ki : beta hcg orani yaziyor ya ikili testte o 50 nin ustunde olursa cinsiyeti erkek altinda olursa kizdir dedi. ne kadar dogru bilmiyorum.benim 78 cikmis mesela' cinsiyetleri ogrenemeyenler beni anlar cook meraktayiz hayirla saglikla gelsin bebeislerimiz:KK66:
cinsiyeti belli olanlar bi baksin bakalim dogru mudur:))

kizlar merhaba uzun zamnadir sehir disindaydin yazamadim umarim herkes iyidir herkesin bebisi iyidir.
ikili test sonucumu bugun aldim yolunda sukur hersey.
bir de bana bir yakinimiz dedi ki : beta hcg orani yaziyor ya ikili testte o 50 nin ustunde olursa cinsiyeti erkek altinda olursa kizdir dedi. ne kadar dogru bilmiyorum.benim 78 cikmis mesela' cinsiyetleri ogrenemeyenler beni anlar cook meraktayiz hayirla saglikla gelsin bebeislerimiz:KK66:
cinsiyeti belli olanlar bi baksin bakalim dogru mudur:))

14.haftadasın söylemedimi doktorun???benim ilk bebeğimde doğru çıktı.73 tü kızım oldu ama tesadüfmü gerçekmi bilmiyorum...sana söylemesi gerekirdi şaşırdım...

selam kızlar bizde heyecanlı bekleyişlere girdik :)

bugün doktor randevumda 2li test zamanının geldiğinden bahsetti devlet hastanesinde yapılıyor mu bu test bilgisi olan var mı? açıkçası özel hastanelerin gözü dönmüş para hırsına kapılmak istemiyorum :)

selam kızlar sonunda 2li testimi yaptırdım Ümraniye devlet hastanesinde yaptırdım devlet hastanesi diye korkuyordum ama çok şükür gayet rahat geçti 1 hafta sonra sonucu alacakmışım hala testini yaptırmayan kimse varsa tavsiye ederim.

birde kötü bir haber GRİP oldum :KK43: ve iştah falan kalmadı su bile istemiyor canım zorla yiyip içiyorum umarım hiçbiriniz yakalanmazsınız

öpüldünüz :)

evet en azından bebğimin sağlığı iyi bu yeterde artar bile ama görmek daha ayrı bişey. Yaa biş isorcam şimdi görümcemle konuştum devlet hastaneleri cinsiyeti söylemiyormuş özel hastaneler söylüyormuş doğrumu acaba bilen.

evet dogru soylemis devlet soyler de cok gec soyler cunku cinsiyetini ogrenip cocugunu aldiranlar oluyormus:KK43:

14.haftadasın söylemedimi doktorun???benim ilk bebeğimde doğru çıktı.73 tü kızım oldu ama tesadüfmü gerçekmi bilmiyorum...sana söylemesi gerekirdi şaşırdım...

yok ya goremedi doktor ben de farkindayim herkes ogreniyor ama donmedi yavrum napalim:)
canim 73 ciktiysa erkek diyor beta hcg sonucuna gore tutmamis yani bilimsel degeri yokmus anladim kesin sayende
:).
50 nin ustundeyse erkek yazmistim

umarım grip olmazsın 3 gündür canım çıktı ıhlamur kuşburnu nane limon birde tavuksuyu çorba içebiliyoruz istersen bu akşamdan takviye olarak bitki çayı falan yap riske atma sonrası çok kötü oluyor :KK43:

Rica ederim inşallah faydalı olmuştur cnm. Bak şimdi hamilelik ve hamilelikle ilgili her türlü muayene,test,tahlil işlemleri diye geçiyor kanunda. Yalnız mesela grip oldun dahiliyeye gittin işte problem orda başlar :) Çünkü gebelikle ilgili değil denicektir. Yani anlayacağın herkes de belirsiz bu konu parça parça.. Tam anlamıyla uygulamaya geçilmemiş belli ki.. Erdem hastanesine gidiyorsun sanırım. Erdem hastanesi bu konuda ne dedi sana? Eczanelere gelince; bak o konuda fikrim yok işte :) Ama mantık olarak ben sigortalıyken gidip eczaneye sadece muayene ücrt katılımı gibi bişey ödüyosam geri kalan ücretide cebimden veriyosam otomotik olarak seninde aynı uygulmaya girmen lazım. Ama bu bir varsayım. Eczanelerin bu konuda bakanlık ile ilgili anlaşması nasıldır açıkçası kestiremiyorum.:)

canım çok çok teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı oldu :) peki ben bu durumda sadece muayenemi olabiliyorum nelerden faydalanabilirim birde sadece hastanelerde mi geçerli eczanelerde değilmi biraz fazla sordum kusura bakma :KK1::KK1:

selam arkadaşlar geçen hafta sonu sınavlarım vardı ders çalıştım. bide ishal olmuşum çok rahatsızdım kızımda kreşe başladı derkennnnn uzun zamandır aranıza katılamadım. geçen cuma gündüz sık sık tuvalete gitme olayım başladı tuvaleti yapıyorum kalkıyorum 1 dk geçmiyor sıkışıyor gibi oluyorum bide ishaldim soluğu doktorda aldım ödüm patladı çocuğa bişimi oluyo diye doktoruma söyledim eyvahhhhh dedi hemen ultrasona aldı ödüm patladı hemen baktı neyseki kalbi atıyormuş. 1 hafta evvel 10 haftalık diyen ultrason bu hafta 12 hafta 4 gün dedi senin ikili testin gelmiş dedi ama idrar tahlili falan istediğin için bende hastayım diye erteledi. idrar tahlilimi falan aldım ama alana kadar ölüyordum beklemekten dakkada bir tuvalte gidiyorum artık utanmaktan farklı farklı tuvaletlere gitmeye başladım.allahım bacak bacak üstüne atıyorum olmuyor normal duruyorum olmuyor hem sıkışma hem ağrı beklemem gereken 1.5 saatin 1 saatini soğuk terler akıtarak bekledim derkennn bide dedim sol bacağımı sağ bacağımın üstüne atayım dedim çözüm oymuş birden hepsi kesildi rahatlıktan oturduğum yerde uyuyacaktım. sonuçları doktora götürdüm bunlarda hiç bişi yok sapa sağlamsın sen dedi ödümü patlattın benim dedi:KK52: neyse bugünde ikili tarama için gittim usg çekildi kan tahlilimi cuma günü alacağım bide guatır istemiş onun içinde kan aldılar. usgde bu seferde 13 hafta 4 günlük çıktı kan alan hemşire 1 gün daha geç kalsan 2 liyi yapamazdım dedi yani son gün yaptırmışım anlayacağınız ikili taramayı. nuchal kalınlık 1.5 nazal kemik 3.4 yazıyor nasıl yani iyimi ? ilk hamileliğimde 8 ay yoğun tempo çalıştığımdan hiç bunları inceleme fırsatım olmamıştı. doktor ne derse ona güvenmiştim. şimdi sizinkileri duyunca merak ettim. gece tuvalet problemim hiç yok ama gündüz hala sık sık tuv. gidiyorum. bir uzun yola gitmeye kalksam naparım bilmiyorum.:KK37:

slm annişler yemeklerden bahsedilmis ama sanırım bende hıc ıyı besleyemıyorum bebegımı sımdı.ıkıncı cocukta oyle oluyo herhalde.ılkınde hepsı detaylı ne arastırıp yerdım.ama sımdı ne bulursam yıyorum.et falan denk gelırse. bu yuzden demır eksık cıktı gercı.dıkkat etmek gerekıyor aslında

X