- 16 Haziran 2008
- 5.174
- 2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar geçmişe gözattımda maşallah yedikleriniz yerinde..ben biraz rahat davranmaya başladım sanırım..eskisi gibi dikkat etmiyorum..içimden yemek yapmak gelmiyor genelde.aklıma yemek dahi gelmiyor meyvemi kesintisiz alıyorum fakat yemek konsunda özenli değilim..hele et hiiiçç yemiyorumm aklıma bile getirmek istemiyorum özellikle tavuk,köfteekırmızı et biraz yiyorum onuda kızartma olarak e haliyle yağlı oluyor haşlama hiçç sevmemm..yavrumuu besleyemedimm çok yemek secmeye basladımmm
Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Ben de Allahım nasip ederse bu kez, inşallah 2013 Mart annelerinden olacağım. Bu ikinci gebeliğim. İlkini 25 haftalıkken kaybettim. Doktorlar tam bir neden söylemediler. Şimdi 15. haftamdayım. Doktorum ilk gebeliğim erken doğum oldu diye serklaj yapmak istedi. Ben de başka bir doktora gittim üniversite hastanesinde. O da rahim ağzı uzunluğunu 42.6 mm ölçtü ve şu an bir risk yok dedi ve 15 günde bir vajinal ultrason ile sürekli ölçüm yaparak takip edeceğini, eğer bir değişiklik gözlerse serklaj yapacağını söyledi. Benim gibi olan varmı aranızda? Serklaj yaptıran?
Şimdi canım,
Ben tam üç tane SMMM ile de görüştüm. Ali tezelin yazısını okudum. Bu yıl çıkan daha doğrusu 2008 de çıkıp bu yıla kadar ertelenmiş olan SGK kanunu bu ; ve sgk nın kendi sitesinde yayınladığı duyuruyu da okudum (Hanzade_su) o yazının devamında sgk nın yazısıda var ve tezel'in biraz zıttına gidip kanunu görmezden gelen bir yazıydı bu..
Herkes ortada kalmış durumda açıkçası. Ama en son yaptığım görüşme bir denetmenleydi. O da derki Hamilelik sürecinde yeni yasaya göre faydalanması gerekiyor. Ama bazı hastaneler uygulamada bazıları SGK nın tebliğine göre hala katkı paylarını almakta.
Ancak senin bu yasadan faydalanman gerekiyor. Şuan pratikte konuya çocuğunluj vakıf değil. Zorluluklar yaşabilirsin belki bu süreçte. Kabul etmeyenlerde çıkabilir. Ama sen bağlı olduğun hastaneyle görüşüp bu konuyu netleştir ve orda devam et derim. Ve kanundan faydalanman gererekiyor (her ne kadarda sgk yayınladığı bildiride katkı payı alınabilir SUT'da ilan edilmiştir desede)
Eğer herhangi bir sıkıntı da olursa çekinmeden sağlık bakanlığına şikayet etmekten de çekinme...
Yorumlayabildiğim kadarıyla ve aldığım bilgiler böyle..
Ben bu yıl ki kanuna çok vakıf değilim yani hamileler olan kısmı için değilim aslında.. Ancak doğumdan hemen sonra devlet senden hemen ücret almaya yine başlıcaktır bilgin olsun. Hamile olduğun sürece sıkıntı yok devam :)
kizlar merhaba uzun zamnadir sehir disindaydin yazamadim umarim herkes iyidir herkesin bebisi iyidir.
ikili test sonucumu bugun aldim yolunda sukur hersey.
bir de bana bir yakinimiz dedi ki : beta hcg orani yaziyor ya ikili testte o 50 nin ustunde olursa cinsiyeti erkek altinda olursa kizdir dedi. ne kadar dogru bilmiyorum.benim 78 cikmis mesela' cinsiyetleri ogrenemeyenler beni anlar cook meraktayiz hayirla saglikla gelsin bebeislerimiz
cinsiyeti belli olanlar bi baksin bakalim dogru mudur:))
selam kızlar bizde heyecanlı bekleyişlere girdik :)
bugün doktor randevumda 2li test zamanının geldiğinden bahsetti devlet hastanesinde yapılıyor mu bu test bilgisi olan var mı? açıkçası özel hastanelerin gözü dönmüş para hırsına kapılmak istemiyorum :)
evet en azından bebğimin sağlığı iyi bu yeterde artar bile ama görmek daha ayrı bişey. Yaa biş isorcam şimdi görümcemle konuştum devlet hastaneleri cinsiyeti söylemiyormuş özel hastaneler söylüyormuş doğrumu acaba bilen.
14.haftadasın söylemedimi doktorun???benim ilk bebeğimde doğru çıktı.73 tü kızım oldu ama tesadüfmü gerçekmi bilmiyorum...sana söylemesi gerekirdi şaşırdım...
canım çok çok teşekkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı oldu :) peki ben bu durumda sadece muayenemi olabiliyorum nelerden faydalanabilirim birde sadece hastanelerde mi geçerli eczanelerde değilmi biraz fazla sordum kusura bakma
bende geldımmm:))
iyi akşamlar millet nasılınız?
iyi akşamlar biz çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz siz nasılsınız?