Şansın varsa, gösterirse bebişin cinsiyetini söyler doktor.. :)
kızlar ya bişi sorucam,nette okuduğumda bebeklerin anne sesini duyma haftası olarak 16.hafta yazıyodu,bu standar 15+0 ile 15+6 haftasıdır dimi..ben 15+2 deyim..hayır öyleyse bebişimle düzgün düzgün konuşayım..agucuk gugucuk deyip duruyorum2 hafta sadece anne sesini duyuyomuş,düşüncesi bile heyecanlı
canım eşiminde benimde sgk mız yok ...
özel hastaneye gidiyorum yanılmıyosam devlet hastanelerine para ödenmiyo sgklı olmadığınızda da ...
avrupa yakasında özel hastaneye muayene oldum orda analık hakkından yararlanıp yararlanamadığıma bakmak için bi görevliye yönlendirdiler beni pcden bakıp yararlandığımı sölediler ve sigortalı gibi yarı yarıya ücret ödedik sadece bu hastaneye mi özel dedim yok bütün hastanelerde geçerli dedi ...
dünde anadolu yakasında kendi dr geldim orayada durumu anlattım ama bi görevli kabul etmedi başka bi görevli herkes bilmiyo bu durumu ondan ilgilenemediler sizinle dedi ve analık hakkından yararlandığımı sölediler ...durum bu ...
hayırlı olsun..elevitin muadili olarak genelde decavit veriyor doktorlar ama kızlar ondan da şikayetçi büyük diye..ben elevit kullananlardanım..göğüs konusunda da benim normalde çok küçüktürler ama hamile kalır kalmaz büyümeye başladı.küçük olunca farkı hemen görebiliyoruz :)
inşallah canım yaa..
cinsiyeti belli olur mu acaba? perşembe günü 3 ay tam dolacak?
özel hastaneye gidiyorum yanılmıyosam devlet hastanelerine para ödenmiyo sgklı olmadığınızda da ...
avrupa yakasında özel hastaneye muayene oldum orda analık hakkından yararlanıp yararlanamadığıma bakmak için bi görevliye yönlendirdiler beni pcden bakıp yararlandığımı sölediler ve sigortalı gibi yarı yarıya ücret ödedik sadece bu hastaneye mi özel dedim yok bütün hastanelerde geçerli dedi ...
dünde anadolu yakasında kendi dr geldim orayada durumu anlattım ama bi görevli kabul etmedi başka bi görevli herkes bilmiyo bu durumu ondan ilgilenemediler sizinle dedi ve analık hakkından yararlandığımı sölediler ...durum bu ...
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz sgklı olmayıp 2li test yaptıranlar nerde ve ne kadara yaptırdınız ?cvp verirseniz sevinirim ...
Anladım canım. Şöyleki bildiğim kadarıyla devlet hastanesi sgk sı olmasa bile yetişkinden belli bir ücret alıyor. 18 yaşını doldurmamış gençlere devlet bakmakla yükümlü. Ama şu analık sig prımı için gerçekten bende arada kaldım. Bildiğim kadarıyla kanunda böyle bir şey hatırlamıyorum. Pratikte ratlamadığım içinde hatırlamıyor olabilirim. Ama en son geçen yıl iş kanunundan sınava girdiğim için kanunu o zaman okumuştum böyle bir durum yoktu. :) Ama son bir yılda eğer böyle bir yenilik getirdilerse bilemem. bir çok smmm de karşılaşmadıkça bilemez. Eğer hatane baktıysa sana ve olduğunu söylüyorsa doğru olabilir. Bunu en doğru sgk dan öğrenebilirsin. Ben şimdi beraber çalıştığım müşavirede sordum onunda haberi yok :) Analık hakkı dediğin şey bir sigorta prım koludur aklında olsun.Sana yanlış bir bilgi vermek istemiyorum. Ama bazı şeyler yaşandıkça işte karşımıza çıkıyor. Sen bence yarın sgk yı ara istersen. Onlar doğru şekilde yönlendirsin seni.. Bende bu akşam bir araştırayım birşey bulursam burdan yayınlarım..
Bak ben testimi özel labaratuvarda yaptırdım. Sgk ile yaptırmadım yani.. Doktorum hastanede değil çünkü muayenehanede.. 80 TL ye yaptırdım..
Bende yemiyordum. Şimdi şimdi başladım zoraki.. Kıymadan başladım köfte falan.. Doktorum önermişti.. ara ara tavuk.. Balığa hiç gelmedim mesela daha..
Etiin muadillerine bak istersen nette.. Eğer yemiyorsan onun yerine vardı hatırladığım kadarıyla mesela YUMURTA..
Ama yanlış bişey demiyim. İyice araştırmakta fayda var..
Bu arada bu baş ağrısı başladı yine bende
arkadaşlar et yiyemiyorsanız eş değer protein yeşil mercimekte var,onu daha sıklıkla haşlama suyunu yemeğin içine dökerek kullanabilirsiniz....
canım bende et yemiyorum hatta kendimi bildim bileli ne et ne tavuk yemedim hiç...eti yine köfte olarak yiyorum ama şunu çok iyi biliyorum kii bakliyatlarda özellikler mercimek etle eşdeğer...pek zorlama kendini hergün aynı şeyde mide bulantını arttıracak tiksinmektense ara ara denesen daha iyi olur..ben köfteyi çok severdim biara hergün yemeye çalıştım ama tiksindim şimdi haftada bir yiyorum diger günlerde bakliyata devam
gayet makul bi fiyata yaptırmışsın ben kendi hastanemde sordum 350 tl dedi ...o kadar para veremeyiz kiistanbulda anadolu yakasında oturuyorum ve bu hafta muhakkak yaptırmam gerekiyomuş nasıl olcak bilmiyorum ...
canım hangı hastaneye gıdıosun sen ole 350tl dıolar??bnde anadolu yakasındayım maltepe unıversıtesı hastanesıne gıdıorum 148 tl ye yaptırdım ben
tesekkurler arkadaslar cevaplar için. evet ben de bakliyat yemeye calısyorum ozellıkle mercımek. hatta dun sebze corbası yaptım ne bulursam koydum ıcıne , mercımek, kurufasulye, bezelye, karnıbahar daha bir suru sey. cok kotu olmadı ama mukemmel oldugunu da soyleyemem ama ben yedım yıne de:))) ıste dıyorum bır de et suyu ıle corba yapıp yesem yıne alırım heralde proteını kemikli etle falan...
bır de sebze corbası dedim aklıma geldi, mesela karnıbahar, patlıcan normalde kış sebzesı ama artık her sey her mevsim var. ama dusunuyorum da her sebzeyi zamanında yemek daha mantıklı galiba bosuna hormon mu alıyoruz kı mevsimi olmayan seylerı yıyerek...
kızlar napıyonuz be yaa:) beni sorarsanız aynı be yaaa:)))))) sadece kocamla uğraşıyorum. mangal yakacam diye tutturdu:) bana da doğrattı tavuk göğsünü. terbiyesini sadece zeytinyağı karabiber tuz koyarak yaptım. başka ne koymalıyım sizce. olsaydı biberiye de koyacaktım ama yok. başka öneriniz varsa alabilirim. hatta isteyene mangalla beraber etleri de yollayabilirim. yiyemiyorum diye yıktım yeri göğü nafile yedirecek bugün:) dua ediyorum çok yoğun olsun inşallah bugün diye. ama nafile mangal adamı benim kocam. yakar yer bana da yıkatır bulaşıklarını:)) öpüyorum kızlar hepinizi. bu arada arkadaşım da iyiymiş. aynı kocası gibiymiş oğlu da. ordan bağırıyodu kocası da gelinim ne yapıyo diye. benim eşimde ona bağırıyo vermem kızımı oğluna sana benziyosa diye:) iyilermiş şükür. rahat emzirmiş falan. bakalım biz ne olacaz