2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bende işitme duyulrının 16.haftadan sonra gelişmeye başladığını ilk olarak içerdeki sesleri duymaya başladığını 24.haftadan sonra yanılmıyorsan annenin sesini ayırt etmeye başldığını biliyorum daha doğrusu öyle hatırlıyorum ilk bebeğimde bakmıştım...canım uzmantv de videolu olarak bebeğinin hafta hafta gelişimi gayet açıklayıcı bir şekilde dinleyebilirsin..merak ettim bende bakcam şimdi:)

Tüm anne adayları merhaba,
Beni de listeye eklerseniz çok sevinirm.
Sat: 13 Haziran
Beklenen doğum tarihi: 20 Mart 2013
İlk bebek :)
Sağlıcakla kalın..

Anladım canım. Şöyleki bildiğim kadarıyla devlet hastanesi sgk sı olmasa bile yetişkinden belli bir ücret alıyor. 18 yaşını doldurmamış gençlere devlet bakmakla yükümlü. Ama şu analık sig prımı için gerçekten bende arada kaldım. Bildiğim kadarıyla kanunda böyle bir şey hatırlamıyorum. Pratikte ratlamadığım içinde hatırlamıyor olabilirim. Ama en son geçen yıl iş kanunundan sınava girdiğim için kanunu o zaman okumuştum böyle bir durum yoktu. :) Ama son bir yılda eğer böyle bir yenilik getirdilerse bilemem. bir çok smmm de karşılaşmadıkça bilemez. Eğer hatane baktıysa sana ve olduğunu söylüyorsa doğru olabilir. Bunu en doğru sgk dan öğrenebilirsin. Ben şimdi beraber çalıştığım müşavirede sordum onunda haberi yok :) Analık hakkı dediğin şey bir sigorta prım koludur aklında olsun.Sana yanlış bir bilgi vermek istemiyorum. Ama bazı şeyler yaşandıkça işte karşımıza çıkıyor. Sen bence yarın sgk yı ara istersen. Onlar doğru şekilde yönlendirsin seni.. Bende bu akşam bir araştırayım birşey bulursam burdan yayınlarım..

arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz sgklı olmayıp 2li test yaptıranlar nerde ve ne kadara yaptırdınız ?cvp verirseniz sevinirim ...

canım dr.um bana da elevit verdi yanına kalsiyum balık ahpı felanda istedim ama vermedi...sende sadece elevit mi kullanıyorsun? bide ne zaman içiyorsun eleviti...benim birde kan sulandırıcı iğnem var tabi hergün vurduğum ondan mı vermedi acaba...çok kafama takıldı....

arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz sgklı olmayıp 2li test yaptıranlar nerde ve ne kadara yaptırdınız ?cvp verirseniz sevinirim ...

Merhaba bayanlar bugün kasıklarım çok ağrıyo hiç bukadar çok ağrımamıştı giydiğim pantolonun düğmesini açtım öle çalışıyorum ama ağrım gene var sizede böle oluyomu acaba

Ben şimdi eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan bir arkadaşıma konuyu yazdım yarın dönüş yapıcak bana.. bakalım onlarda nasıl durum..

Bak ben testimi özel labaratuvarda yaptırdım. Sgk ile yaptırmadım yani.. Doktorum hastanede değil çünkü muayenehanede.. 80 TL ye yaptırdım..

http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/720972-sgkdan-ozel-hastane-hamileden-para-alir-duyurusu canım istersen bi bunu oku sonrada bana bi açıklama yaparmısın ben pek anlamadım ama senn anlayacağın kesin :) bu arada çok teşekkür ederim ..

Bak ben testimi özel labaratuvarda yaptırdım. Sgk ile yaptırmadım yani.. Doktorum hastanede değil çünkü muayenehanede.. 80 TL ye yaptırdım..

gayet makul bi fiyata yaptırmışsın ben kendi hastanemde sordum 350 tl dedi ...o kadar para veremeyiz ki istanbulda anadolu yakasında oturuyorum ve bu hafta muhakkak yaptırmam gerekiyomuş nasıl olcak bilmiyorum ...

arkadaşlar et yiyemiyorsanız eş değer protein yeşil mercimekte var,onu daha sıklıkla haşlama suyunu yemeğin içine dökerek kullanabilirsiniz....

tesekkurler arkadaslar cevaplar için. evet ben de bakliyat yemeye calısyorum ozellıkle mercımek. hatta dun sebze corbası yaptım ne bulursam koydum ıcıne , mercımek, kurufasulye, bezelye, karnıbahar daha bir suru sey. cok kotu olmadı ama mukemmel oldugunu da soyleyemem ama ben yedım yıne de:))) ıste dıyorum bır de et suyu ıle corba yapıp yesem yıne alırım heralde proteını kemikli etle falan...

bır de sebze corbası dedim aklıma geldi, mesela karnıbahar, patlıcan normalde kış sebzesı ama artık her sey her mevsim var. ama dusunuyorum da her sebzeyi zamanında yemek daha mantıklı galiba bosuna hormon mu alıyoruz kı mevsimi olmayan seylerı yıyerek...

SGK ya göre hamile kadınlarınların ve 1 yaşına kadar olan çocuklarının saglık güvencesi var. Sigortalı ol yada olma.Ali tezelin bu konuyla ilgili yazısınıda paylaşıyım seninle.

***KADININ SİGORTALI OLMASINA BİLE GEREK YOK

5510 sayılı Yasa’ya göre normalde hastalık muayeneleri için basitçe, kişilerin en az 30 günlük sigortalı olması (Bağ-Kur’lu ise 60 günden çok borcu olmaması) gerekir ama hamilelik ve doğum için sigortasız kadın da olsa, birisi üzerinden sigortası da olmasa her hastane SGK’dan provizyon almadan derhal muayene etmek zorundadır. Hatta her türlü tahlili de bedava yapmak zorundadır. (bkz. madde 67 ilk fıkra)

***YENİ KANUNDA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR

1 Ekim 2008 günü yürürlüğe giren, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 15 inci maddesi,

“…gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleri analık hali kabul edilir.” demektedir.

Kanun’un 63 ve 67 inci maddelerine göre de; analık muayene, tetkik, tahlil, doğum ve verilen ilaçlar konusunda bırakın parayı, kadınlardan PROVİZYON bile istenemeyeceğini açıkça ifade etmektedir. Yani, bir kadın SGK ile sözleşmeli veya sözleşmesiz olan özel-kamu hangi hastaneye giderse gitsin ben hamileyim veya hamile olduğumu düşünüyorum bu sebeple de muayene ve tahlil yaptırmak istiyorum diyorsa, bütün hastaneler SORGUSUZ-SUALSİZ, SGK’sı var mı yok mu diye sormadan derhal muayene ve tahlil ve tedavilerini yapmak zorundadır. Sonra da aynı hastane yine SGK’sı var mı yok mu diye sormadan kadından nüfus cüzdan fotokopisini alıp, hamilelik muayene ve tedavisi olarak SGK’ya kağıt ortamında fatura göndermek zorundadır.

gayet makul bi fiyata yaptırmışsın ben kendi hastanemde sordum 350 tl dedi ...o kadar para veremeyiz ki istanbulda anadolu yakasında oturuyorum ve bu hafta muhakkak yaptırmam gerekiyomuş nasıl olcak bilmiyorum ...

canım hangı hastaneye gıdıosun sen ole 350tl dıolar??bnde anadolu yakasındayım maltepe unıversıtesı hastanesıne gıdıorum 148 tl ye yaptırdım ben

kızlar napıyonuz be yaa:) beni sorarsanız aynı be yaaa:)))))) sadece kocamla uğraşıyorum. mangal yakacam diye tutturdu:) bana da doğrattı tavuk göğsünü. terbiyesini sadece zeytinyağı karabiber tuz koyarak yaptım. başka ne koymalıyım sizce. olsaydı biberiye de koyacaktım ama yok. başka öneriniz varsa alabilirim. hatta isteyene mangalla beraber etleri de yollayabilirim. yiyemiyorum diye yıktım yeri göğü nafile yedirecek bugün:) dua ediyorum çok yoğun olsun inşallah bugün diye. ama nafile mangal adamı benim kocam. yakar yer bana da yıkatır bulaşıklarını:)) öpüyorum kızlar hepinizi. bu arada arkadaşım da iyiymiş. aynı kocası gibiymiş oğlu da. ordan bağırıyodu kocası da gelinim ne yapıyo diye. benim eşimde ona bağırıyo vermem kızımı oğluna sana benziyosa diye:) iyilermiş şükür. rahat emzirmiş falan. bakalım biz ne olacaz

kesinlikler canım bende mevsimi olmayan şeyleri yememeye çalışıyorum birde konservelerden ve dondurulmuş gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum...ama çok da canım çekiyorsa bikeredn bişeycik olmaz...allaha emanet bebişlerimiz...et suyunun kokusundan tadından rahatsız olmuyorsan dene tabi alırsın proteinini ben kokusuna bile tahammül edemiyorum(

eyıyız be yaaaaaa...canım kırmızı pul bıber ve cok cok az kekik de yakısıyor eger sevıyorsan
ne guzel arkadasın da ıyıymısss, ayy bız de gorelım o gunlerıı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…