2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bende yemiyordum. Şimdi şimdi başladım zoraki.. Kıymadan başladım köfte falan.. Doktorum önermişti.. ara ara tavuk.. Balığa hiç gelmedim mesela daha..
Etiin muadillerine bak istersen nette.. Eğer yemiyorsan onun yerine vardı hatırladığım kadarıyla mesela YUMURTA..
Ama yanlış bişey demiyim. İyice araştırmakta fayda var..
Bu arada bu baş ağrısı başladı yine bende :KK43:

selamlar herkesssleeerrreeeeee,

coook uykum var, gece yıne yarasa taklıdı yaptım....
ben jelıbona bayılırım gecen gun yedım valla azıcık, o kadardan bi şey olmaz ya yedıgımız her sey dogal mı sanki. 3-4 tane ya da 5-8 tane falan agıza atılabılır yanı:KK52:

kızlar ben et yıyemıyorum pek fazla onun yerıne et suyuna corba falan yesem mesela her gun aynı sey olur mu????????

arkadaşlar et yiyemiyorsanız eş değer protein yeşil mercimekte var,onu daha sıklıkla haşlama suyunu yemeğin içine dökerek kullanabilirsiniz....:KK34:

2012 doğum izni hakkında bilmeniz gerekenler

Doktorunuzdan beklenen doğum tarihini öğrenin. Bu tarihten en fazla 8 hafta öncesini hesaplayın ve randevu almanız gereken günü hesaplayın. Kadın doğum bölümünden herhangi bir doktordan randevu alın.

İşyerinizden aldığınız vizite kağıdı ve sağlık karnesiyle sigorta hastanesine gidin. Doktor doğum tarihi konusunda sizinle aynı fikirde olursa size doğum izin belgesini verecektir. Doktor raporu almadığınız takdirde doğum öncesi izin hakkınızı hukuki olarak kaybedersiniz.

Bu belgeyi saklamanız gerekir. Doğum ücretinizi almak için bu belgeye ihtiyacınız olacak. Ve doğum izniniz bu belgenin verildiği tarihte başlar.

ben ozel bır kurumda calısıyorum
ozel saglık sıgortam var
ozel hastaneye gıdıyorum
buradan aldıgım rapor gecerlı degılmı?
hıc bırsey anlamadım ben :18:

ozel saglık sıgortam var
ozel hastaneye gıdıyorum

sanırım özel hastaneden olan geçerli olmuyor. bir şey olmaz izne çıkmana yakın gider bi devlet hastenesinden rapor alırsın.

sanırım özel hastaneden olan geçerli olmuyor. bir şey olmaz izne çıkmana yakın gider bi devlet hastenesinden rapor alırsın.

ama sigortasi ozel sigorta aynı seyler ozel sigorta icinde gecerlimi hic bilmiyorum arastiralim:44:

canım sorma ya fiyatı cok yüksek geldi aceba uygun bi yer bulurmuyum diye bakıyorum da oralarda ben işten cıktıktan sonra acık olmuyor.gittiğim yer gece gündüz acık ama 148 tl fiyat verdiler.bi yer 100 dedi ama sabah gelmeniz gerekiyor diyor.bugün bi tıp merkezine daha gidicem bakım artık bu son ne diycekler yarın yaptırcam inş. neresi olursa artık.
üstelik bi de araba bozuldu bizim sıkıntılı oluyor arabasızda neyse artık yapıcam bişeyler valla cok sıkıntıya girdim bu test yüzünden yaa.
hani tamam bebek için herseye tamam ama 450 kira veriyoruz ama bi test 150 tl az da değil yani of amann içim karardı valla:KK50:

Bence bu kadar sitres yapma. Bunlar senin mecburi testlerin hayırlısı ile bende yarın yaptırıcam. Maddi olarak zorlanacaksan devlet hastanesinde ücretsiz yaptır. Sabah erken saate al iznini. İş veren yasal olarak sana bu izinleri kullandırmak zorunda. Yasal hakların. Bi şikayet etsen başı yanar....

Arkadaşlarrrr ; Özel hastanelerin raporları tabiki geçiyor...
Özel sigortan olsada seninde aynı kanuni hakların var bildiğim kadarıyla canım..
Endişe etme..

ozel saglık sıgortam var
ozel hastaneye gıdıyorum

ama sigortasi ozel sigorta aynı seyler ozel sigorta icinde gecerlimi hic bilmiyorum arastiralim:44:

Geçerli olabilmesi için 1- Hastanenin sgk ile anlaşması olmalı. Yok ise raporunu alıp Ssk hastanesine gidiyorsun orda tekrar onaylatıyorsun.:) Onaylatmazsan rapor parası alamazsın. İş yeride verdigin raporu kabul etmez...

sanada iyi akşmalar canım iyyiz sen nasılsın? Ben netten c&a mağazasına bakiim dedim ama malesef bulamadım..

kusura bakma çıktım o gün.. şimdi siteye girebildim çalıştığım için
çok yoruluyorum eve kendimi zor atıyorum.. baş ağrısı başladı bende
hafta sonu 2 gün hep yattım :KK43: şimdide masa başında uyucam nerdeyse :)

Evet haklısın, ama amerikan hastanesi yada fona eşdeğer bir hastane olmadıkça artık bütün hastanelerin aşağı yukarı sgk ile anlaşması oldu diye bilyorum.Özel sağlık sigortan var diye iş kanunun dışında kalmıyorsun merak etme...Benim arkadaşım şuan izinde mesela :)

Geçerli olabilmesi için 1- Hastanenin sgk ile anlaşması olmalı. Yok ise raporunu alıp Ssk hastanesine gidiyorsun orda tekrar onaylatıyorsun.:) Onaylatmazsan rapor parası alamazsın. İş yeride verdigin raporu kabul etmez...

Evet haklısın, ama amerikan hastanesi yada fona eşdeğer bir hastane olmadıkça artık bütün hastanelerin aşağı yukarı sgk ile anlaşması oldu diye bilyorum.Özel sağlık sigortan var diye iş kanunun dışında kalmıyorsun merak etme...Benim arkadaşım şuan izinde mesela :)

Evet . Ama mutlaka anlaşmanız varmı diye sorun. Bizim çalışanlarımızdan biri Amerikan hastanesinde amaliyat oldu. Raporunu Sgk kabul etmediği için tekrar devlet hastanesine gönderip rapor aldırmak zorunda kaldık:)

slm herkese
yarın kontrole gidicem 2'li teste yapılacak çok tedirginim
1 ay oldu acaba nasıldır bebişim ??

selamlar herkesssleeerrreeeeee,

coook uykum var, gece yıne yarasa taklıdı yaptım....
ben jelıbona bayılırım gecen gun yedım valla azıcık, o kadardan bi şey olmaz ya yedıgımız her sey dogal mı sanki. 3-4 tane ya da 5-8 tane falan agıza atılabılır yanı:KK52:

kızlar ben et yıyemıyorum pek fazla onun yerıne et suyuna corba falan yesem mesela her gun aynı sey olur mu????????

canım bende et yemiyorum hatta kendimi bildim bileli ne et ne tavuk yemedim hiç...eti yine köfte olarak yiyorum ama şunu çok iyi biliyorum kii bakliyatlarda özellikler mercimek etle eşdeğer...pek zorlama kendini hergün aynı şeyde mide bulantını arttıracak tiksinmektense ara ara denesen daha iyi olur..ben köfteyi çok severdim biara hergün yemeye çalıştım ama tiksindim şimdi haftada bir yiyorum diger günlerde bakliyata devam

slm herkese

hayırlı sonuçlar alırsın inşallah...bende çok heyecanlamıştım bi gördüm ki kıpır kıpır kollar bacaklar oynuyo..parmak ayrım çizgilerini bile gördüm çok şaşırmıştım...çok çabuk büyüyorlar gerçekten....

hayırlı sonuçlar alırsın inşallah...bende çok heyecanlamıştım bi gördüm ki kıpır kıpır kollar bacaklar oynuyo..parmak ayrım çizgilerini bile gördüm çok şaşırmıştım...çok çabuk büyüyorlar gerçekten....

inşallah canım yaa..
cinsiyeti belli olur mu acaba? perşembe günü 3 ay tam dolacak?

Oda tam denk gelmiş :) Tabi ki temkinli davranmakta yarar var gerçekten.. Sonradan uğraşmamak için...

Evet . Ama mutlaka anlaşmanız varmı diye sorun. Bizim çalışanlarımızdan biri Amerikan hastanesinde amaliyat oldu. Raporunu Sgk kabul etmediği için tekrar devlet hastanesine gönderip rapor aldırmak zorunda kaldık:)

Kalbini ferah tut.. Dua et ALLAH ın izniyle bir şey olmaz. Tedirgin olma bak bebişini görceksin ne güzel.. Ben özledim valla 22 ne kadar vakit nasıl geçicek diye düşünüyorum.. :)

slm herkese

Selam... Aramızda 2 li testi yaptırmayan yok sanırım bildiğim kadarıyla.. 3 lüler başlamadı daha..
Şimdi benim öğrenmek istediğim; Analık sig.prım kolundan bahsediyorsunuz sanırım. Bundan yararlandığınızı kim söyledi size ?
Devlet hastanesinemi gidiyorsunuz?
Ücret alınmıyormu ?
Eşinizinde sizinde yokmu sgk nız ?
Çok oldu ama bunları bilirsem ona göre cvp vermeye çalışayım

canım eşiminde benimde sgk mız yok ...
özel hastaneye gidiyorum yanılmıyosam devlet hastanelerine para ödenmiyo sgklı olmadığınızda da ...
avrupa yakasında özel hastaneye muayene oldum orda analık hakkından yararlanıp yararlanamadığıma bakmak için bi görevliye yönlendirdiler beni pcden bakıp yararlandığımı sölediler ve sigortalı gibi yarı yarıya ücret ödedik sadece bu hastaneye mi özel dedim yok bütün hastanelerde geçerli dedi ...
dünde anadolu yakasında kendi dr geldim orayada durumu anlattım ama bi görevli kabul etmedi başka bi görevli herkes bilmiyo bu durumu ondan ilgilenemediler sizinle dedi ve analık hakkından yararlandığımı sölediler ...durum bu ...

Kalbini ferah tut.. Dua et ALLAH ın izniyle bir şey olmaz. Tedirgin olma bak bebişini görceksin ne güzel.. Ben özledim valla 22 ne kadar vakit nasıl geçicek diye düşünüyorum.. :)

sağol canım ya gerçektende geçmek bilmiyo yaa..
arada doktora gitmeye niyetleniyorum sonra vazgeçiyorum :)

X