2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
gecıktın nerdeyse koş gıt yaptır eger randevu almadıysan ara anaaaaaaaaaaaaaaa sen nıe bole gecıktın kız.14 e kadar süren var gecırme:KK6::KK6: bir ters bir düz hop hop hop oğlum sende surda oyna bakiimm :KK55: hıın hıınnnn

canım sorma ya fiyatı cok yüksek geldi aceba uygun bi yer bulurmuyum diye bakıyorum da oralarda ben işten cıktıktan sonra acık olmuyor.gittiğim yer gece gündüz acık ama 148 tl fiyat verdiler.bi yer 100 dedi ama sabah gelmeniz gerekiyor diyor.bugün bi tıp merkezine daha gidicem bakım artık bu son ne diycekler yarın yaptırcam inş. neresi olursa artık.
üstelik bi de araba bozuldu bizim sıkıntılı oluyor arabasızda neyse artık yapıcam bişeyler valla cok sıkıntıya girdim bu test yüzünden yaa.
hani tamam bebek için herseye tamam ama 450 kira veriyoruz ama bi test 150 tl az da değil yani of amann içim karardı valla:KK50:

afiyet bal seker olsun:KK9: canim istedi benimde az sonra gidicem burdaki markette vardir insallahh:KK1:

ama zararlı yada faydalı olduğu kanıtlanmadı daha :KK52::KK52: ben sordum kimse net bişey demedi ama olsun bebikimde tatsın böyle şeyleri oturur beraber yeriz zararlı şeyleri :KK52::KK52:

Kızlar, kaçıncı aya girim ama mide bulantımda en ufak bir azalma yok. 24 saat kesintisiz devam. Kaç kez doktora gittim, hatta hastanede yatıp serumlarla beslendim ama bana mısın demiyor? Bulantı için ne tip ilaçlar kullanıyorsunuz? Sevgiler...

canım sorma ya fiyatı cok yüksek geldi aceba uygun bi yer bulurmuyum diye bakıyorum da oralarda ben işten cıktıktan sonra acık olmuyor.gittiğim yer gece gündüz acık ama 148 tl fiyat verdiler.bi yer 100 dedi ama sabah gelmeniz gerekiyor diyor.bugün bi tıp merkezine daha gidicem bakım artık bu son ne diycekler yarın yaptırcam inş. neresi olursa artık.
üstelik bi de araba bozuldu bizim sıkıntılı oluyor arabasızda neyse artık yapıcam bişeyler valla cok sıkıntıya girdim bu test yüzünden yaa.
hani tamam bebek için herseye tamam ama 450 kira veriyoruz ama bi test 150 tl az da değil yani of amann içim karardı valla:KK50:

canim bu kadar sıkıntıya sokma kendini ense kalinligina baktirmissiniz sanirim yanlisim varsa uyar lutfen. eger ense kalinliginiz iyiyse kanda baktirman cok muhim değil kanimca. Cunku ense kalinligi cok belirleyici bir unsur sadece bu olcumu yaptiranda cok. Seni yanlis yonlendirmek istemem yanlis anlama sakın beni ben yaptirmiycaktim ama esim yaptiralim diye israr edince yaptirdim. Sonucun benim icin onemi cok buyuk değildi cunki..

ama zararlı yada faydalı olduğu kanıtlanmadı daha :KK52::KK52: ben sordum kimse net bişey demedi ama olsun bebikimde tatsın böyle şeyleri oturur beraber yeriz zararlı şeyleri :KK52::KK52:

bence zararli icinde sigir jelatini var ve bu kimyasal birsey :) ama nefis bu sonucta:KK9: hep iyi yararli seyleri cekmez benimki en azindan oyle :KK1:

Kızlar, kaçıncı aya girim ama mide bulantımda en ufak bir azalma yok. 24 saat kesintisiz devam. Kaç kez doktora gittim, hatta hastanede yatıp serumlarla beslendim ama bana mısın demiyor? Bulantı için ne tip ilaçlar kullanıyorsunuz? Sevgiler...

bana doktorum inatla ilac vermiyor bu aylarda gecicek diyip oyaliyor beni :KK43: ilaclarin cogu kusmayi onluyormus bulantiyi geciren ilac duymadim varsa lutfen soyleyin:KK14:

Evet muhasebeciyim canım. Şimdi şöyle;
Hamileliğin 32. haftasında normalde izin hakkınız doğuyor. Kanuni olarak bu izin doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta yani toplamda 16 hafta=4 ay
32. haftada ben iyiyim çıkmak istemiyorum bir ay kala çıkacağım derseniz yani tam hatırlıyorsam 35. haftanın bitiminde tekrar doktor raporla çıkarıyor sizi.. Önceden kullanmadığınız haftalarınız doğum sonrasına ekleniyor.
Bu 16 .haftanın bitiminde eğer isterseniz; iş yerinizden 6 aya kadar ücretsiz izin talep etme hakkınız var. Ki işveren kabul etmelidir.
Gelelim ödeneklere ;
Resmide görünen maaşınız ney ise; onun üzerinden ücret alıcaksınız devletten. Ama üzerinden kesintiler olacaktır.
Ve genelde sgk toplu ödeme yapıyor. Yani raporunuzun bitiminde aşağı yukarı alıyorsunuz. Ay ay büyük ihtimalle vermezler diye düşünüyorum örnekleride çok zaten.
Bazen kanunla uygulama tam tamına örtüşmeyebilir.
Doğum parası sgk lı isen tabiki alacaksın. Süt parasıda alıcaksın.
Sanırım ayrınlatıcı olmuşumdur :)

canım sen muhasebele ilgileniorsun sanırım. bende özel sektorde çalışıyorum, doğuma bir kala raporumu almayı düşünüyorum... bizim bir tanıdık dedi ki 6 ay oyunca para almayacaksın doğum iznin bitince işe başladığın 15 gün içinde devlet ödeyecek ama maaşımın aynısını ödeyecekmiş doğru mu?

birde doğum parası alacakmışım özel sektörde de alınıyor mu?

Hamileliğin 32. haftasında normalde izin hakkınız doğuyor. Kanuni olarak bu izin doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta yani toplamda 16 hafta=4 ay
32. haftada ben iyiyim çıkmak istemiyorum bir ay kala çıkacağım derseniz yani tam hatırlıyorsam 35. haftanın bitiminde tekrar doktor raporla çıkarıyor sizi.. Önceden kullanmadığınız haftalarınız doğum sonrasına ekleniyor.
Bu 16 .haftanın bitiminde eğer isterseniz; iş yerinizden 6 aya kadar ücretsiz izin talep etme hakkınız var. Ki işveren kabul etmelidir.
Gelelim ödeneklere ;
Resmide görünen maaşınız ney ise; onun üzerinden ücret alıcaksınız devletten. Ama üzerinden kesintiler olacaktır.
Ve genelde sgk toplu ödeme yapıyor. Yani raporunuzun bitiminde aşağı yukarı alıyorsunuz. Ay ay büyük ihtimalle vermezler diye düşünüyorum örnekleride çok zaten.
evet canim cok acikliyici oldu tesekkur ederim. Toplamda dogum oncesi sonrasi 10 aya kadar cikti izin suremiz onu duymustum bu onaylandi cok güzel oldu bizim gibi calisan anneler icin:KK16:

Benim bile canım çekti heee :) EBAHHH yaktın bisiii :)

iyiki odamda benden başka kimse yok kendi kendime güldüğümü görseler ne derler tüm ciddiyetim gider :KK52::KK52: çok güldürdünüz beni allahtan sizi güldürsün inşallah....ama şöyle düşünün en azından makul şeyler istiyor canım...mevsimsiz zamansız şeyler istese ne olacak ?? yada gecenin bir yarısı değil öğlende istedi ama ne alaka dimi öğle yemeği yedim canım istedi garip bir çağrışım da yok....hani derler ya vücut eksik olanı ister diye ayılı jelibon eksiğimi varmış yani vücudumun :KK52::KK52:

Yok o beklenen kanun sanırım ücretli izinde 6 aya çıkma işidir.
Ben söylediğim 4857. nolu iş kanunu.. Bu kanun çıkalı nerden baksanız 8 sene olmuştur :) İnsanlar 6 aylık ücretsiz izin konusunda biras karıştırıyor ama tam anlattığım gibi işte. 4+6 ay.. :) 4857. kanunu nette okuyabilirsiniz dilerseniz. Gayet açık bir dille anlatılmıştır hamilelik ve izin hakları..
Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)

evet canim cok acikliyici oldu tesekkur ederim. Toplamda dogum oncesi sonrasi 10 aya kadar cikti izin suremiz onu duymustum bu onaylandi cok güzel oldu bizim gibi calisan anneler icin:KK16:

Demek ki vücudun ayıcıklarada ihtiyacı varmış :) Valla sorma bende burda gülüyorum ama ses çıkarmıyım diyede kendimi tutuyorum :)
Olsun biras keyiflenmek de iyi bir şey.. Zaten hep düşünceli ve stresliyiz... İyidir iyi.. Afiyet olsun bu arada sana :) Yarasın bebişinle sana :)

iyiki odamda benden başka kimse yok kendi kendime güldüğümü görseler ne derler tüm ciddiyetim gider :KK52::KK52: çok güldürdünüz beni allahtan sizi güldürsün inşallah....ama şöyle düşünün en azından makul şeyler istiyor canım...mevsimsiz zamansız şeyler istese ne olacak ?? yada gecenin bir yarısı değil öğlende istedi ama ne alaka dimi öğle yemeği yedim canım istedi garip bir çağrışım da yok....hani derler ya vücut eksik olanı ister diye ayılı jelibon eksiğimi varmış yani vücudumun :KK52::KK52:

bana doktorum inatla ilac vermiyor bu aylarda gecicek diyip oyaliyor beni :KK43: ilaclarin cogu kusmayi onluyormus bulantiyi geciren ilac duymadim varsa lutfen soyleyin:KK14:

draminine diye bir ilaç var canım çok etkili, en onu içince 2 gün bulantımı kesiyor. fakat reçeteyle satın alınıyor. biraz sersemlik yapıyor. alışıyorsun ama. doktor bana zorda kalmadıkça içme demişti ben de o yüzden hala bulantım olsada azaldığı kestim ilacı.

Gelelim ödeneklere ;

evet canım teşekkür ederim. yalnız doğum izni ücretli olan 6 aya çıkmadı mı. onaylandı diye biliyorum.. :26:

merhabalar güzel anneler ve melekleri nasılsınız :KK19:
jelibonnnnnn hastasıyım evden eksik etmem ama hamile olduğumdan beri toplamda 1 paket bile yemedim korkumdan ya zararı olursa diye çok canım çekerse bir iki atıyorum onlardan ağzıma içim gidiyor ama napayım :KK1: :KK1:

GÜNAYDIN HERKESEEE
iyi haftalar:KK54:
haftasonu giremedim nete cok fazla..gecmısıde okuyamadım onemlı bırsey varmıydı bılemedım bana bırsey soran yada soyleyen varmıydı arkadaslar ancak bır ara arsıve bakabılırım hanı cevap yazmadı dıye kızmayın sakın.
telefondan giriyordum ama bu sitede birşey var telefonda girdiğimde atıyor site..anlamadım:44:
her neyse..
bu sabah size oğlumla selam veriyorum :KK31::emir_bebek::nazar:
cinsiyetimiz belli oldu artık :KK49::KK49::KK8::KK8::KK76::KK76:
erkeğim ve ben herkesi öpüyoruzzz.:emir_bebek::nazar::KK48:

hayırlı olsun canım çok sevindim içimden geçenler doğru çıkıyor tahminlerde bulunuyordum kendimce hislerim yani bir de kendimi bilsem :KK31: :KK9:

selam canlarım.çok merak etmişsiniz gerek topikten gerek özelden...kusura bakmayın.apar topar yurt dışına çıktım hafta sonu döndüm temizlik okulk vs..oğlumda çok hasta oldu haklada hasta.bende bulantı bitti şimdi yanma ve baş ağrıları hortladı.kilo kaybım devam ediyor serum takviyesi alıyorum.

ÖZPOLATCIĞIM sağol gülüm..beraber görelim nice yılları sevdiklerimizle.unutmamış olmana şaşırdım.eksik olma canım benim.cinsiyetler öğrenilmeye başlamış maşallah yavrulara...okul ve oğlum beni çok yoruyor ama hayırlısı bakalım..

oooo hoşgeldin canım nerelerdeydin yahu özledik seni topikce :KK17: :KK1: oğluna çok geçmiş olsun canım bende okula başladım geçen haftadan beri çok yoruluyorum zorlanacaz galiba hem bebiş hem okul nolacak bilmiyorum rabbim güç versin hepimize bebişlerimize de sağlık nasip etsin inş :KK19: :KK16:

draminine diye bir ilaç var canım çok etkili, en onu içince 2 gün bulantımı kesiyor. fakat reçeteyle satın alınıyor. biraz sersemlik yapıyor. alışıyorsun ama. doktor bana zorda kalmadıkça içme demişti ben de o yüzden hala bulantım olsada azaldığı kestim ilacı.

evet canım teşekkür ederim. yalnız doğum izni ücretli olan 6 aya çıkmadı mı. onaylandı diye biliyorum.. :26:
yok canim ucretli değil ucretsiz 6 ay ekleniyor. Ucretli olan 8+8 16 hafta yani 4 ay ucretli, 6 ay ucretsiz izin hakkimiz var henuz. Toplamda 10 ay

Henüz değil.. Yasalaşmadı. Meclis açılınca el atarlarmı bilmem. :)

2012 doğum izni hakkında bilmeniz gerekenler

Doktorunuzdan beklenen doğum tarihini öğrenin. Bu tarihten en fazla 8 hafta öncesini hesaplayın ve randevu almanız gereken günü hesaplayın. Kadın doğum bölümünden herhangi bir doktordan randevu alın.

İşyerinizden aldığınız vizite kağıdı ve sağlık karnesiyle sigorta hastanesine gidin. Doktor doğum tarihi konusunda sizinle aynı fikirde olursa size doğum izin belgesini verecektir. Doktor raporu almadığınız takdirde doğum öncesi izin hakkınızı hukuki olarak kaybedersiniz.

Bu belgeyi saklamanız gerekir. Doğum ücretinizi almak için bu belgeye ihtiyacınız olacak. Ve doğum izniniz bu belgenin verildiği tarihte başlar.

selamlar herkesssleeerrreeeeee,

coook uykum var, gece yıne yarasa taklıdı yaptım....
ben jelıbona bayılırım gecen gun yedım valla azıcık, o kadardan bi şey olmaz ya yedıgımız her sey dogal mı sanki. 3-4 tane ya da 5-8 tane falan agıza atılabılır yanı:KK52:

kızlar ben et yıyemıyorum pek fazla onun yerıne et suyuna corba falan yesem mesela her gun aynı sey olur mu????????

Evet aynende böyle olacak :)

2012 doğum izni hakkında bilmeniz gerekenler

Doktorunuzdan beklenen doğum tarihini öğrenin. Bu tarihten en fazla 8 hafta öncesini hesaplayın ve randevu almanız gereken günü hesaplayın. Kadın doğum bölümünden herhangi bir doktordan randevu alın.

İşyerinizden aldığınız vizite kağıdı ve sağlık karnesiyle sigorta hastanesine gidin. Doktor doğum tarihi konusunda sizinle aynı fikirde olursa size doğum izin belgesini verecektir. Doktor raporu almadığınız takdirde doğum öncesi izin hakkınızı hukuki olarak kaybedersiniz.

Bu belgeyi saklamanız gerekir. Doğum ücretinizi almak için bu belgeye ihtiyacınız olacak. Ve doğum izniniz bu belgenin verildiği tarihte başlar.

X