Herkese gunaydinn, cok guzel bir gun gecirmeniz dilegiyle.
kıvırcık,ense ölçümünde 3 mm diye bişiy olmaz. Dr un yanlış ölçmüş bence..iyice araştır bu konuyu ya 1.3 tür yada 30 mm dir.. 3 mm diye bir ense ölçümü ilk kez duyuyorumm..
ben de ilk kez duyuyorum iste..
canım 0,7 çıkan 2 arkadaş vardı burada çok net hatırlıyorum, gayet normal demiş doktorları, kan tahliliyle birlikte yapılan değerlendirme sonucunda yüksek risk çıkmıştır belki o nedenle yapmışlardır. zaten 3 lü testi de yapmadan amniyosentez yapmazlar. paniğe kapılma, strese girme hemen.
yani belki uclu falan da yapilmisir ama ilk dedigi sey ense olcumunde risk saptandi bilmiyorum ki..
günaydın herkese.....
spor yapanınız var mı içinizde?? ben yürüyüş yapıyorum günde 45 dk, plates de yapmak istiyorum. ama yalnız sırtım için, ilerleyen aylarda ağrım olmasın, sırt kaslarım güçlensin diye. öğretmenim ,işim ayakta, doğum sonrası ızni artırmazlarsa son haftalara kadar çalışmak zorunda kalıcam. büyük ihtimalle zorlanıcam ağrılarım olucak , önlemini alayım diyorum. yapan yapmayı düşünen var mı benim gibi??
canim ben ayni zamanda sertifikali plates hocasiyim. burdan tum hamilelere sesleniyorum, pilates cok kapsamli bir spordur. oyle cd ile evden tek basiniza yapilamz. hamile olmayan insanlarda bile yapilan en ufak yanlis hareket cok ciddi sakatlanmalar sebep olabilir. bir cok olmazsa olmaz kurali vardir pilatesin ki hamileler icin bilincsiz yapildiginda cok tehlikeli. lutfen evde kendi basiniza yapmaya kalkmayin. normla pilates degil
HAMILE PILATESI konusunda uzman olan biri yardimiyla yapin ya da kesinlile yapmayin.
senin icin demiyorum bu arad bilmiyorum belki sen bir merkezde yapican senin araciliginla uyramak istedim. merkezlerde de hmaile pilatesi var dendiginde lutfen
hamile pilatesi sertifikasi sorunuz. benim yok mesela ve asla boyle bir sey yaptirmaya kalkismam. ama turkiyede ornekleri cok maalesef..
biri benim. bır olcumde 0.7 olctu digerinde 1.1. bunlari tam dogru olcmek zor onemli olan 3un altinda olmasi dedi. ortalama 1mis zaten, amniyosentez yapilan o kadina bosuna yapmislar ya da tahlili kotu cikmistir. kivircik endiselenme lutfen
benim sorunum su aslinda, doktora guvenmiyorum, burda 3 doktora gittim hicbiri guven vermedi. bi de bu boyle cikinca iyice delirdim. yani mantalite farkli biraz ben turkiyey gore gidiyorum ama burada daha farkli. zor yani, napicam bilmiyorum
gunaydin
dun lekelenmem oldu. cok yogun cok stresli calisiyorum. doktorum da dinlenmen lazim diyor ama mumkun degil. moralim bozuk. 13. haftadayim artik ya ne lekelenmesi bu
canim gecmis olsun, normalmis boyle ufak tefek lekelenmler, ben de korkuyorum bi yandan is stresi bi yandan bu cikti simdi..
moralini bozma isin aykta degilse stresini aaltmaya calis hos kelin merhemi hesabi benimki:))))
herkese günaydın kızlar ...
ben bugün saçlarımı kestiricem
ama hamilelikte sakıncalı mı saç kestirmek acaba :44:
çok uzun saçlarım ve baş ağrısı yapıyor size de bi sorayım dedim :44:
annem karnın büyümeden kestir dedi bende o yüzdn kestirmeyi düşünüyorum
ben kestirdim ya cok uzundu, simdi cok rahat ettim yik cik hesabi. kivircik olunca bi de bin zahmet..kestir gitsin ya