2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim badem yağı kullanmadan kullandığım ilaçlardanmı bilmiyorum göbeğimdeki kıllar arttı birde onu kullanırsam (kıllandırıyor diyorlar) ozaman düşünemiyorummmm
cnm o hormonlardan sanirim bnm de killanma var ama yaga yeni basladim onceden oldu killanma. simdilik degisiklik yok ama artarmi bilmiyorum

aaaa kaç gündür söyleyeceğim unuttum bir doç drdan edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum kepekli ekmek kesinlikle yememek gerekiyormuş, çavdarıda çok önermediğini söyledi ( aslında gebelik döneminde ekmek olayına biraz karşı amca :)) pastörize süt yerine sokakta satılan sütlerden içmeliymişiz (çok iyi kaynatmak şartıyla) birde taze yumurta bulmaya çalışın dedi kontrolden geçmiş raflarda depolarda beklemiş yumurta olmamalıymış.....belki çoğunuzun bildiği şeyler ama bilmeyenler varsa diye paylaşmak istedim aklımdakiler bunlar oldukça paylaşırım
birde bir arkdaşım söyledi oda bir ebeden öğrenmiş önceleri geceleri çok wc ye kalkıyordum idrar yaparken öne doğru eğilmek gerekiyormuş tam boşalmasını sağlamak için denedim geceleri kalkmıyorum artık :))))

kızlar göbeklerinizi yağlamaya başladınızmı?

ben parfumsuz bebk yagi kullaniyorum, benim de tuylenme basladi ondan olabilir mi bilmiyorum.
banyodan sonra nemli vucuduma suruyorum, aksamlari da yatmadan. 13-14 haftadan sonra da lieraca baslarim

Çok teşekkürler..
Genetik için de gidicem ama 6 tup kan aldılar bugun.
Zaten son 2-3 ayda verdıgım kanın haddı hesabı yok.. :KK43:(((
genetıge de bı suru alıcaklar
bıraz zaman gecsın
unıv uzak olmasa aynı gun ıkısını d eyaptırırdım ama sımdılık yakındakı hastanede pıhtılasmayı yaptırdım
bakalım ne cıkıcak yarın
ınternetten bakabılırsınız dedıler ama mhrs de tahlıl sonucları dıye bı lınk ben bulamadım
ıcınızde tahlıl sonucuna mhrs den bakan var mı?

ya cok ozur dilerim gecmiste goremedim ama genetik testi sizin ozel bir durumunuzdan dolayi mi yoksa hepimiz yaptiracakmiyiz.
genetik test dediginiz ikili , uclu testler mi????? aciklarsaniz sevinirim

kızlar aklıma takıldı ya ben bugün 11+0 oldum bebek kaçıncı haftadan itibaren yediklerimizden beslenicek:26:

ben geldimmmm :KK3::KK3:

ay sonu hafta başı işler yoğun ara ara bakıp gidiyorum,birde yeni eleman başladı başka bankadan gelme sistemden farklılık gösteriyor onunlaydım öğle tatilinden beri...
aklıma takıldı doktor folik asiti kesti previt positive diye bir ilaç verdi vitamin-demir-magnezyum-folik asit varmış içinde....
birde sizin uyku durumunuz nasıl benim akşam saat 22.30 da uykum geliyor 23.30 yatağa yatıyorum gece 03.30 hop uyanıyorum yarım saat evin içinde peri gibi dolaşıyorum uyuyorum hop 05.30 yine uyanıyorum yine dolanıyorum sabah 07.00 alarmdan önce uyanıyorum...sanki yatak dar geliyor fanus içinde yatıyorum gibi nefesim daralıyor yatağa sığamıyorum....böyle olan varmı aranızda ben kafayı yicem :KK4::KK4:

Ay aynen aynen... Midemin bulantısı kötü olunca 9'da yatıyorum. 2.30'da pat kalkıyorum. uyur uyanık yarım saat, biraz dolanma, bazen oda değiştirme... Sonra 5.30'da... Kocamla yatamıyorum, o yatağa gelince ben darlanıyorum, kaçıyorum. Akşam yatar sabah saat çalana kadar bi daha gözümü açmazdım ben.

ben de ayniyim, gece 10 defa uyaniyorum hem tuvalet icin hem de bi rahatsizlik hissediyorum bilmiyorumm nedir anlatamam, bacaklarimda fakan bir huzursuzluk oluyor.cogunluk acikmis oluyirum sanki bir tencere yemek yerim ama 1 meyve yiyorum sonra bi tencere yemis gibi oluyorum zaten...
Kıvırcık aynı durumdayım. Magnezyuma başladın mı? Huzursuz bacak sendromudur o, deli eder adamı. Magnezyum iyi geliyormuş. Ben de haftaya başlayacağım. Başparmağımla yanındaki parmağın arasına makara koyuyorum! O da rahatlatıyor beni.

Çok teşekkürler..
Genetik için de gidicem ama 6 tup kan aldılar bugun.
Zaten son 2-3 ayda verdıgım kanın haddı hesabı yok.. :KK43:(((
genetıge de bı suru alıcaklar
bıraz zaman gecsın
unıv uzak olmasa aynı gun ıkısını d eyaptırırdım ama sımdılık yakındakı hastanede pıhtılasmayı yaptırdım
bakalım ne cıkıcak yarın
ınternetten bakabılırsınız dedıler ama mhrs de tahlıl sonucları dıye bı lınk ben bulamadım
ıcınızde tahlıl sonucuna mhrs den bakan var mı?

MHRS'den tahlil sonucuna bakamazsın arkadaşım. Hastanenin kendi web sitesidir.

hemen yanıt vereyım..
bebegının down sendromlu olma ıhtımalı 2600 de 1 demek.
300 de 1 ın altı rıske gırıyor..
gozun aydın demek :KK54:

Hay yaşa çilek :)

14 haftadan sonra canişim:KK16:

canişim ben kahvaltıda yumurta beyaz peynir domates zeytin den başka birşey yiyemiyorum öğünlerdede sebze su meyve tüketiyorum yemeğimide yiyorum akşam yatmadan öncede süt tüketiyorum,balık kırmızı et yani onlardan da alıyorum yeterlimi yoksa azmı bu konuda yardımcı olurmusun

canişim ben kahvaltıda yumurta beyaz peynir domates zeytin den başka birşey yiyemiyorum öğünlerdede sebze su meyve tüketiyorum yemeğimide yiyorum akşam yatmadan öncede süt tüketiyorum,balık kırmızı et yani onlardan da alıyorum yeterlimi yoksa azmı bu konuda yardımcı olurmusun

Yeterlidir şekerim ya daha ne olsun :)

Kıvırcık aynı durumdayım. Magnezyuma başladın mı? Huzursuz bacak sendromudur o, deli eder adamı. Magnezyum iyi geliyormuş. Ben de haftaya başlayacağım. Başparmağımla yanındaki parmağın arasına makara koyuyorum! O da rahatlatıyor beni.

sanirim huzursuz bacak sendromu dedigin gibi, hamile degilken de olurdu ben de bu o zamanlar haberim olmustu bu sendromdan ama uzun suredir rahatsiz etmiyodu yine basladi. surekli bacaklarini kipirdatma istegi. magnezyum ya da diger vitaminlere baslamadim ben daha sadece folik asit aliyorum..
su makara isini tam anlamadim canim biraz acikalr misin???

bacım daha ne yiyecennnn :KK1:

senin bi tosunun olur kesinnn:emir_bebek:

selammm..çok kötüyüm valla kızlar,başımı kaldıramıyorum iki gündür..midem öldürdü beni..hızla kilo kaybediyorum.doktorumu aradım böle giderse serum takviyesi verecekmiş.65 le başladım şu an 61 im.düşünün yani:KK43:((sizler nasılsınız???geçmişe bakamayacağım çok uzun.....

kızlarr halime güleyimmi,ağlıyımmı şaşırdımm :))) az önce markete gittim alışveriş yaptım eve geldim bir baktım ki yoğurdun skt gecmiş hadi al fişi tekrar evden cık derken ben anahtarı evde unuttum,cep telini,cüzdan hepsi evde yani ortada kalakaldım:KK1::KK1::KK1:
şaşırdım dışarı çıktım üstüne yağmur yağdı birdee inadına olur gibi havada rüzgar dondumm :))) gittim markete yoğurt yüzünden dışarda kaldım diye söylendim :KK9::KK9: bereket telefon buldum da sağolsun babam kurtardı beni eşimde işte sabah gelcekk :)) ay allahımm pişmiş tavukmu,ıslak tavukmu oldumm bende anlamadımm haha :KK9::KK9::KK9:
hay allahım kimseyi dışarda bırakmasın ne zormuşş..:KK52::KK30:

selammm..çok kötüyüm valla kızlar,başımı kaldıramıyorum iki gündür..midem öldürdü beni..hızla kilo kaybediyorum.doktorumu aradım böle giderse serum takviyesi verecekmiş.65 le başladım şu an 61 im.düşünün yani:KK43:((sizler nasılsınız???geçmişe bakamayacağım çok uzun.....

kayram geçmiş olsun cnm ilk gebeliiğinde de böyle olmuşmuydu?valla canım bi ara kendini bilmez bir eğtimi yüksek bi arkadaş girdi ortalığı biraz gergin yaptı sonrada usulca gitti geçmiş böyle:KK1::KK1::KK1:

yani biraz kafama göre besleniyorum o yüzden dedim :21:sağlıklı olsunda nasıl olursa olsun başka bişi istemem zaman da geçmiyor daha 2 haftam var 2li test için bebeğimi görmeyi özledim:KK4:

bende düşününce aslında meyvemi yiyorum öğünlerimi aksatmıyorum,sütümü içmeye özen gösteriyorum..ama hala eksik gibi geliyor nedense :) sebze yemeği bu mevsimde ne yapılır ki?:44: kışın bolda.. o yüzden pek sebze yiyemiyorum açıkcası ?

kızlarr halime güleyimmi,ağlıyımmı şaşırdımm :))) az önce markete gittim alışveriş yaptım eve geldim bir baktım ki yoğurdun skt gecmiş hadi al fişi tekrar evden cık derken ben anahtarı evde unuttum,cep telini,cüzdan hepsi evde yani ortada kalakaldım:KK1::KK1::KK1:
şaşırdım dışarı çıktım üstüne yağmur yağdı birdee inadına olur gibi havada rüzgar dondumm :))) gittim markete yoğurt yüzünden dışarda kaldım diye söylendim :KK9::KK9: bereket telefon buldum da sağolsun babam kurtardı beni eşimde işte sabah gelcekk :)) ay allahımm pişmiş tavukmu,ıslak tavukmu oldumm bende anlamadımm haha :KK9::KK9::KK9:
hay allahım kimseyi dışarda bırakmasın ne zormuşş..:KK52::KK30:

ayyy canım kıyamam sana ya bi yoğurt başına neler getirmiş:KK9: istanbulda da yağmur var hava biraz serinledi çok şükür

kayram geçmiş olsun cnm ilk gebeliiğinde de böyle olmuşmuydu?valla canım bi ara kendini bilmez bir eğtimi yüksek bi arkadaş girdi ortalığı biraz gergin yaptı sonrada usulca gitti geçmiş böyle:KK1::KK1::KK1:

sağol kuzucum ilk bebeğimde öle değildim bu beni mahvetti yerlere serdi.aa evet şimdi gezinirken gördüm..canısım sana tavsiyem gerilme cevap vermezsen sorun olmaz.insanların kullandığı cümleler kişiliklerinin aynasıdır.belki gergindir belki korkmuştur belki aramızda olmadığı için vede cevap verilmeyince gerilip yabancılamıştır.boşverelim..eğitimsiz olalım biz....onları yetiştirende bizleriz işin kötüsü...sen nasılsın kuzucum???

bende düşününce aslında meyvemi yiyorum öğünlerimi aksatmıyorum,sütümü içmeye özen gösteriyorum..ama hala eksik gibi geliyor nedense :) sebze yemeği bu mevsimde ne yapılır ki?:44: kışın bolda.. o yüzden pek sebze yiyemiyorum açıkcası ?

canım dün pırasa yaptım pazarda görünce, ıspanak da çok severim , zeytinyağlı fasülye,bezelye bunları yapıyorum bu mevsimde diğer kalan günler kırmızı et ve beyaz et den ortaya bişiler yapıyorum işte:)

Kayraa canım msjımı görürsen bi bak ay kafayı yiycem kımıldamıyo sıpa hiç:KK14:

canım benim yaaaaaaaaaaa iki gündür giremiyorumki canısım doğru düzgün..gitmişsin gerçi ama aynı sen gibiyim...kıyamam sana ya.ankarada özel başkent hastanesinde iyi doktorlar varmış hepsini önerdiler kuzum...bu arada diloş ayaklanmış allah yardımcın olsun en zor evredesin.hiç oturmak istemeyecek şimdi o.senden başka ilgilenecek yok mu????birde canım her an hareketli olamazlar biliyorsun bendede durdu desem yeridir...rahat ol azıcık...

X