canım çok geçmiş olsunGünaydın kızlar
ikigündür yoktum
başıma neler geldi bi bilseniz
çok şükür şimdi iyiyim
ama çarşamba akşamı burdan çıktım durağa gittim otobüs bekliyorum
bi fenalaştım ben gözlerim karardı bayılmışım bide düşmüşüm pat diye bi ayıldım yanımda hanımlar var yardım ediyolar kalkmam için
elim dizim falan bere oldu
iyki kafamı vurmamışım
işte böle kızlar
yok canım ben ayın 10 unda gidicem de sadece merak ettim söyleniyormu acaba diyebana hayırrrr söylemedi perşembe günü özele gitcem öğrenmeye hem o zaman 12 hafta 6 günlük olcam sanada mı söylemedi
günaydın kızlar ben hamile haldığım ilk ay milupaya üye olmuştum numuneler bebek gelişim kitabları bide biboron için felan indirim kuponları gönderiyo bebiş 1 yaşına gelene kadar diye hiç umudum yoktu ama kargodan telefon geldi milupa paket gönderdi diye saat 2sde bırakcaklarmış bakalım neler var içinde hadi sizde üye olun
yok gülüm söylerler büyük ihtimal bizim doktor doğum yaptırmaya gitcekti 2 snye baktı gönderdi perşembe günü öğrenirim inşallah senin için üzücü olmuş ama inşallah tekrar gönderirler olsun küçük te olsa bebişime hediyeler gelsinnnnnncanım çok geçmiş olsun
yok canım ben ayın 10 unda gidicem de sadece merak ettim söyleniyormu acaba diye
canım bende nisan ayında üye olmuştum ilk gebeliğimde sonra sorunlu olduğu anlaşılmıştı gebeliğe son verdikten sonra gelmişti çok üzülmüştüm küçük bir kutu içinde huggies bebek bezi nivea şampuan pişik kremi rezene çayı nivea ıslak mendil cd indirim kuponları var birde hamileyim dergisi:) tabii sana belli dönemlerde gelicek bu tarz şeyler eltimede geliyodu ordan biliyorum:)) ilk gebeliğimi hemen iptal ettim tabii hemen ardından hamile olduğumu öğrendim yine iptali düzelttim belki yine gelir banada:)
geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?
Geceyimben canim bir kereligine gidip cinsiyetini ogrenmek istiyorum. Bu gittigim hastanede bi kac kiside yanilmalar olmus cinsiyette. O yuzden iyi bi hastane istiyorum.
Db55 bende kiz isimleride erkek isimleride cok. Dun hatta liste yaptim evdekilere gosterdim :)
çok geçmiş olsun gülüm yanlız başına dışarı çıkma bence allah korusun daha kötü bişeyde olabilirdi verilmiş sadakan varmış:18:
günaydın kızlar ben hamile haldığım ilk ay milupaya üye olmuştum numuneler bebek gelişim kitabları bide biboron için felan indirim kuponları gönderiyo bebiş 1 yaşına gelene kadar diye hiç umudum yoktu ama kargodan telefon geldi milupa paket gönderdi diye saat 2sde bırakcaklarmış bakalım neler var içinde hadi sizde üye olun
canım çok geçmiş olsun
yok canım ben ayın 10 unda gidicem de sadece merak ettim söyleniyormu acaba diye
canım bende nisan ayında üye olmuştum ilk gebeliğimde sonra sorunlu olduğu anlaşılmıştı gebeliğe son verdikten sonra gelmişti çok üzülmüştüm küçük bir kutu içinde huggies bebek bezi nivea şampuan pişik kremi rezene çayı nivea ıslak mendil cd indirim kuponları var birde hamileyim dergisi:) tabii sana belli dönemlerde gelicek bu tarz şeyler eltimede geliyodu ordan biliyorum:)) ilk gebeliğimi hemen iptal ettim tabii hemen ardından hamile olduğumu öğrendim yine iptali düzelttim belki yine gelir banada:)
yok gülüm söylerler büyük ihtimal bizim doktor doğum yaptırmaya gitcekti 2 snye baktı gönderdi perşembe günü öğrenirim inşallah senin için üzücü olmuş ama inşallah tekrar gönderirler olsun küçük te olsa bebişime hediyeler gelsinnnnnn
evet erkeğin 11. haftada kızında 12 haftada cinsel organları oluşuyomuş yani 13. haftada biliniyo amaaaaa ultrasonun ve doktorun iyi olması gerekiyo bizim doktorun ki 4 boyutlu inşallah gösterir bebişte dün gördümde ayaklarını düm düz uzatmış kollarını bi indirip bi kaldırıyodu dedim horon tepiyo heralde13.haftalarda söyleniliyormu cinsiyet gerçekten bnm daha 2 haftam var
slm kizlar
bugun de gecmedi belirtilerim. Hala bulantim var zor tutuyorum kendimi. Bugun kustum kusunca rahatliyor insan. Kendimi tutmayip da kusayim mi ne yapayim. :44:
Dr gececek demisti gecmediiii
Cinsel iliskiyi bebege bir sey olur diye istemiyoruz. Korkamadan birlikte olanlara da ozendim dogrusu
eğer düşük tehlikesi yoksa hiç korkmayın bişicik olmuyo. bebeğe kadarda gitmiyoherkesin ayni degil ki. ben 9 ay surenini duydumrahatliyorsan kus yani napicannn.
biz de ayni tayfadaniz, ikimiz de tirsiyoruz. doktora sorduk bi sey olmaz dedi ki zaten her gun oku arastir biliyoruz hepsini ama gel de
bizim kafaya anlat.
kusmak iyidir. bulantı daha kötü yapıyor insanı.canım merhabalar,aramıza hoşgeldin bulantı ve kusma konusunda,resmen kendimi gördüm sende.ben de 11,haftanın içindeyken sürekli bulantı yaşıyordum,kendimi tutuyordum,ama kusacağın gelirse kus dediler,öyle yapmaya başladım,çünkü bulantı kusmadan daha beter.Şimdilerde 13.haftamdayım,yine bulantım ve kusmam var,doktorum geçen hafta bitecek dedi,bitmedi,aksine direkt çıkarıyorum şimdi.Geçecek deyip,bugünleri bitirmeye çalışyıorum ben de.
iri olacak heraldeBişiy aha sorcam bebeişlernizin kilosu hakkında doktorunuz bilgi verdimi size? Benimki 70gr dedi de sanırım yanlış ölçtü:26:
benim hakkımda tahminin yokmu kayracığım. ben erkek hissediyorum ama kısmet. daha 11. haftadayım. ilk kızımada erkek tahmin etmiştim kız çıktı.ebahta erkek gibi doğuyor içime ama....bilemiyorum:)))))))))))onu göbiş falan görmedim...
martmı, nisanmı, mayısmı yoksa sürmelinin dediği gibi şubatmı ? hay allah kafam karıştıbenimki karışık canım aslında sat:24 nisan :)) ama adetler düzensiz olduğundan doktor 17 mayıs olarak hesaplıyor benimkisiniMuhtemel doğum tarihi de ultrason kağıdında öle yazıyor..martı bulur benim bebişin gelmesi
bende dün kızımı parka götürdüm azcık aktıravalliyi indirip kaldırdım azcık banada ağrı girdi ama kan yok.içini ferah tutselam kizlar.nasilsiniz ne var ne yok.ben bugun gittim doktora.bebisimi gordum,masallah buyyums,kalbide atmaya baslamis.cok sevindim.coookkkkk.kizlar bide.kizim bugun kabizdi.kucagimda tuvalete kosturdum.comeltim kakasini kucagimda yaptirdim.simdi biraz karnim agriyor,sizce bebise bir sey olurmu.:26::26::26:
anlıyorum seni canım bende kızım 10 aylıkken yürüdü ama geç konuştu insan tereddüt yaşıyor biraz daha bekle bir gösterirsin doktora olmazsavalla yavas yavas bende takmaya basladimRabbim en iyisini bilir.. surekli dua ediyorum kuzuma yurusun diye.. vakti zaman gelince yuruyeck ins.kayra ile yazisirken aklima isim aramak dustu.. cok guzel isimler buldum kizlar siz hic bakiyormusunuz ? ben cok mu aceleciyim ne :)))
nasıl balıklar onlar yahu "karagöz,sokar, kuzu balığı" ben çipura levrek çinekop seviyorum neyse fazla bahsetmiyelim kimse aşermesin:18::18::18::18::18::18:evet canım özellikle ton balığı yenmemeli oyüzden somon faydalı diyolar ama onuda sevmiyom bana deniz balıkları olcak karagöz, sokar, kuzu balığı vs. buzluğuma koyduydum zaten onlardan 1 aya başlarım yemeye çupra falanda aldırırım artıkın naaapalım ymek lazım genede
ben oğluma rahmetli babamın ismini mehmet koyacağım ikinci ismi koysammı koymasammı tereddütteyim. kız olursa karar vermedim beğendiğim olursa yazarımbende bakıyom valla şimdiden bence herkes beğendiği isimleri paylaşsın yaa fikir olur hepimize bu arada kayra ismine y-taktıydım ben oğluşuma koyarım inşallah tabi kociş pek beğenmedi gibi ama koycam bananeee anlamıda güzeldi onuuun
çok geçmiş olsun canımGünaydın kızlar
ikigündür yoktum
çok şükür şimdi iyiyim
bi fenalaştım ben gözlerim karardı bayılmışım bide düşmüşüm pat diye bi ayıldım yanımda hanımlar var yardım ediyolar kalkmam için
iyki kafamı vurmamışım
işte böle kızlar
13.haftalarda söyleniliyormu cinsiyet gerçekten bnm daha 2 haftam var
evet erkeğin 11. haftada kızında 12 haftada cinsel organları oluşuyomuş yani 13. haftada biliniyo amaaaaa ultrasonun ve doktorun iyi olması gerekiyo bizim doktorun ki 4 boyutlu inşallah gösterir bebişte dün gördümde ayaklarını düm düz uzatmış kollarını bi indirip bi kaldırıyodu dedim horon tepiyo heraldeinşallah senin bıcırığın gösterir gülümde başlarsın artık alış verişe
evet canım özellikle ton balığı yenmemeli oyüzden somon faydalı diyolar ama onuda sevmiyom bana deniz balıkları olcak karagöz, sokar, kuzu balığı vs. buzluğuma koyduydum zaten onlardan 1 aya başlarım yemeye çupra falanda aldırırım artıkın naaapalım ymek lazım genede
Canlar hamilelikte konservenin her türlüsünden kaçmak gerekirmiş. Ama ben de dün makarnali salatasını yedim. Bir de balik yemektense balik hapı daha iyi. Çünkü balıklarda ağır metaller var. Bunlarzararli. Ben balik hapı kullanıyorum.konserve bence de çok iyi değil ama ben kızımda inanılmaz çok yedim sevdiğim için
bu bebeğimde de yiyorum
hiç yoktan iyidir
ben normal balık yapamam
günaydınlar herkesebende gelebildim sonunda
geçmiş okuyayım dedim ama canım sıkıldı yasmin ve ayvareçeli için çok üzüldümrabbim tez zamanda tekrar nasip eder inşallah hayırlısıyla..
Günaydın kızlar
ikigündür yoktum
çok şükür şimdi iyiyim
iyki kafamı vurmamışım
işte böle kızlar
bana hayırrrr söylemedi perşembe günü özele gitcem öğrenmeye hem o zaman 12 hafta 6 günlük olcam sanada mı söylemedi
gunaydin kizlarrrr
isim olarak erkek olursa Ahmet kiz olursa elif dusunuyoruz
bu sene erkek senesi sanırım,topik erkek anneleri ile mi dolacak ne?
benim de içimden geçen ve etrafımın bana ilettiği erkek annesi olacağım yönünde.
Rabbi'm hayırlısını,sağlıklısını,sıhhatlisini versin inşallah.(dilimden düşmüyor bu dua.)
günaydin herkese..
13.haftalarda söyleniliyormu cinsiyet gerçekten bnm daha 2 haftam var
Gunaydın canlar..surmelı ankara da hastane arıyo sanırım.başkent maltepe kadın dogumu tavsye edıyrm.ya da ümitköy.gercı ben dun gttgmde cinsyetnı soylemdı.cunku keyfndn ödün vermeyen sıpa dönmdı.ellerı bsının altına koyup 10dk keyf yaptıkayra bna yorum yapmstı erkek dıye ama doktorum kız dıyo.bend cok ustelemdm artık bıdahakı kontrole.5 gun ondyz.13+3 olduk hayırlsyla.eyluld dananın kuyrugu kopack cogumuzun renklerı belı olck hayırlısıyla
Yaşanılan sehre göre değişebilir alışveriş bence. Mesela Ankara da kişilik olmalı mutlaka benceohhh gel keyfim gel valla ne güzelll yaamin canım inşaallah bende gittiğimde öğrenirim cinsiyetini , en son ayın 10 unda görmüştüm yine bekliyorum ayın 10 unu ne alemde çok merak ediyorum birde bu kadar uzun zaman araya girince insan tedirgin oluyor ne alemde diye çok güzel şeyler var zaten bebekler için öyle bir göz ucuyla bakıyorum ama aklım kalıyor,bir şey daha sorucam bizim kuzular mart ayında doğucaklar inşaallah en çok tulum zıbın tarzımı şeyler almak gerekiyor birde baharlıkmı kışlıkmı olucak kafam karıştı hani derler ya mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır o hesap yani
günaydın gülüm seni merak etmiştim....malesef sevdiğimz insanların olumsuz haberleri benide çok üzdü..(hayırlısı demekten başka çare yok sanırım..
geçmiş olsun kuzucum...
sana söylememsine şaşırdım ama ben senin usg de pipi gördüm...:)))
yüreğinden geçen olsun inşallahhhhhhh...
aminn inşallahhh canım
günaydın canımmm..
11.haftada söyleniyor aslında canım doktor iyiyse:)))
gülüm usg ye bakarak falan yaptığım tahminlerin arkasında duramam.içime doğan tahminlerimde yanılmam dedim inşallahh...yüreğimizden ne geçerse rabbim onunla ödüllendirsin...
martın sonuna doğru olursa çok kalın şeylere gerek yok bence. zaten doğal gaz falan yakıyoruz evde soğuk olunca benim kızım aralıkta doğdu hiç kalın giydirmedim hiç bişicik olmadı. şimdi kışın bile paltonunu çıkarıyor öyle yatıyor allam yyaaaaohhh gel keyfim gel valla ne güzelll yaamin canım inşaallah bende gittiğimde öğrenirim cinsiyetini , en son ayın 10 unda görmüştüm yine bekliyorum ayın 10 unu ne alemde çok merak ediyorum birde bu kadar uzun zaman araya girince insan tedirgin oluyor ne alemde diye çok güzel şeyler var zaten bebekler için öyle bir göz ucuyla bakıyorum ama aklım kalıyor,bir şey daha sorucam bizim kuzular mart ayında doğucaklar inşaallah en çok tulum zıbın tarzımı şeyler almak gerekiyor birde baharlıkmı kışlıkmı olucak kafam karıştı hani derler ya mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır o hesap yani
ayyy kızlar ton balığını bende çok seviyorum ama yemiyorum konserve zararlı dedikleri için
bakın şöyle bir yazı buldum yesemmi yemesemmi herşeyide doktora sormakdan çekiniyorum
Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.
Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.
Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.
Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.
günaydın gülüm seni merak etmiştim....malesef sevdiğimz insanların olumsuz haberleri benide çok üzdü..(hayırlısı demekten başka çare yok sanırım..
geçmiş olsun kuzucum...
sana söylememsine şaşırdım ama ben senin usg de pipi gördüm...:)))
yüreğinden geçen olsun inşallahhhhhhh...
aminn inşallahhh canım
günaydın canımmm..
11.haftada söyleniyor aslında canım doktor iyiyse:)))
gülüm usg ye bakarak falan yaptığım tahminlerin arkasında duramam.içime doğan tahminlerimde yanılmam dedim inşallahh...yüreğimizden ne geçerse rabbim onunla ödüllendirsin...
Yaşanılan sehre göre değişebilir alışveriş bence. Mesela Ankara da kişilik olmalı mutlaka bence
zıbın takımı alırız biraz nasılsa bol bol kuscak değiştirir dururuz artık zıbında çok rahat olur beli açılmaz sıcacık tutar zaten taş çatlasın 2,5 ay giyer sonra havalar ısınıyo artık yavaş yavaş alt üst ince takımlara geçiş yaparızzz ayyy ne güzel şeyler düşünüyoruz süper ya bizde klima var üşümez zaten çocukta eşimde sobamı alsak diyo da ben evim is olcak perdeler sararcak diye istemiyorum hem 2-3 ay için gerek yok bence dimiohhh gel keyfim gel valla ne güzelll yaamin canım inşaallah bende gittiğimde öğrenirim cinsiyetini , en son ayın 10 unda görmüştüm yine bekliyorum ayın 10 unu ne alemde çok merak ediyorum birde bu kadar uzun zaman araya girince insan tedirgin oluyor ne alemde diye çok güzel şeyler var zaten bebekler için öyle bir göz ucuyla bakıyorum ama aklım kalıyor,bir şey daha sorucam bizim kuzular mart ayında doğucaklar inşaallah en çok tulum zıbın tarzımı şeyler almak gerekiyor birde baharlıkmı kışlıkmı olucak kafam karıştı hani derler ya mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır o hesap yani
ayyyy kayram ben 11.haftadayım ve kontrolüme daha varBu gebeliğim başladığından beri 3 kere gittim pek anlıyamadım gerçi doktorumu ama çok iyi bir doktor yaklaşım tarzı dinlemesi verdiği bilgiler olsun bakalım cinsiyet söylüyecekmi o zaman anlaşılır
kayrammmmmm yine tekrarlıyorummmm bana tahminin yokmuuuuuuuu
kayrammmmmm yine tekrarlıyorummmm bana tahminin yokmuuuuuuuu