- 6 Şubat 2008
- 484
- 5
- 41
maksat muhabbet olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maksat muhabbet olsun
zıbın takımı alırız biraz nasılsa bol bol kuscak değiştirir dururuz artık zıbında çok rahat olur beli açılmaz sıcacık tutar zaten taş çatlasın 2,5 ay giyer sonra havalar ısınıyo artık yavaş yavaş alt üst ince takımlara geçiş yaparızzz ayyy ne güzel şeyler düşünüyoruz süper ya bizde klima var üşümez zaten çocukta eşimde sobamı alsak diyo da ben evim is olcak perdeler sararcak diye istemiyorum hem 2-3 ay için gerek yok bence dimi
maksat muhabbet olsun
martın sonuna doğru olursa çok kalın şeylere gerek yok bence. zaten doğal gaz falan yakıyoruz evde soğuk olunca benim kızım aralıkta doğdu hiç kalın giydirmedim hiç bişicik olmadı. şimdi kışın bile paltonunu çıkarıyor öyle yatıyor allam yyaaaa nasıl alışırsa öyle gidiyor. 1 ay sonra zaten havalar düzelir nisanda.
bende biraz önce okudum bol miktarda civa varmış ton balığında. somon uskumru alabalık öneriyorlar.
ne zaman kontrolün canısım???
canımsın ya inan çok sık takılmıyorum diye çoğu şeyi okumadım..yüzeysel tahminlerim tutmuyor gördüğümüz üzre...gönlünden geçen olsun canım:)))
10 eylül kayram
ayyy kızlar ton balığını bende çok seviyorum ama yemiyorum konserve zararlı dedikleri için
bakın şöyle bir yazı buldum yesemmi yemesemmi herşeyide doktora sormakdan çekiniyorum
Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.
Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.
Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.
Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.
acemii anneyim ben idare et ben kalın kışlık havlu gibi zıbın yani tulumlar varya onu kastetmiştim aslında yolsa kolsuzlardan şimdiden bisürü aldım onlar sürekli kullanılır ayyy benim hiç kardeşim yok ilk bebişim benden baya çekcek kuzucum öğrenene kadar sanırımmmcanım benim bebeğim çok kusan bir bebek değildi:)))birde zıın 2-2,5 ay olur mu kız??yaz kış giyecek.en zıbını bırakalı 6 ay oluyor.bebeğimde 37 aylık.kışın tekrar uzun kollu çıtçıtlılara devam:))))))yazında çıtçıtlı badi altına şort yada kız olursa tayt etek falan...yada sadece çıtçıtlı....o yüzden bol bol her boydan istifleyin derim...
zıbın takımı alırız biraz nasılsa bol bol kuscak değiştirir dururuz artık zıbında çok rahat olur beli açılmaz sıcacık tutar zaten taş çatlasın 2,5 ay giyer sonra havalar ısınıyo artık yavaş yavaş alt üst ince takımlara geçiş yaparızzz ayyy ne güzel şeyler düşünüyoruz süper ya bizde klima var üşümez zaten çocukta eşimde sobamı alsak diyo da ben evim is olcak perdeler sararcak diye istemiyorum hem 2-3 ay için gerek yok bence dimi
bende biraz önce okudum bol miktarda civa varmış ton balığında. somon uskumru alabalık öneriyorlar.[/QUOTE .!.:Alabalık balıktan sayılmaz ki dostlar.
ya aslında bende hiç büyük balık sevmem genelde hamsi oda bu mevsimde yok, kış gelsede yesek şimdiki balıkların hiç tadı tuzu yok ,baharlık ince alayım o zaman hesaplayınca evet 2 ay sonra yaz oluyor o zamanda kısa tulumlar giyicek inşaallah
canım hazır ayranın bile icilmemesi gerekiyor. Hazır yoğurdun da tüketilmemeli gerekiyor. Balik tan alınacak vitamin balik yağı haplarından yan etkisi olmadan alınabiliyor. Balik yağı kullanmak önemli çünkü beynin %60 i yağdan oluşuyor. Bunun 3/2 si omega yağ asitleri oluşturuyor. Hamilelik sırasında anneden bebeğe aktif omega 3 transferi oluyormuş. Zaten annede çok bulunmayan bu vitamin eksilere kadar düşüyor. Ve hatta dogum sonrasi depresyona yol acıyormuş.
Ben günde 1000 mg lik kullanıyorum.
senin oğlun olsun istiyorum deli gibi.çok yürekten diliyorum.inşallah olacak:))[/QUO
kızıma soruyorum bazen ne olacak diye bazen kız Cocuuuuuuuk bazende erkek cocuuuuuuuk diyor bende deli gibi merak ediyorummmmm. doktorum cemrenuru 4 boyutlu teste kadar söylemememişti. inşallah bunuda uzatmaz
doğum günüm:)))))))))hayırlı haberlerle gel canısımm.....
Alabalık balıktan sayılmaz ki dostlar.
acemii anneyim ben idare et Ben kalın kışlık havlu gibi zıbın yani tulumlar varya onu kastetmiştim aslında yolsa kolsuzlardan şimdiden bisürü aldım onlar sürekli kullanılır ayyy benim hiç kardeşim yok ilk bebişim benden baya çekcek kuzucum öğrenene kadar sanırımmm
ay arkadaşlar, nasıl psikolojik ağrılar yaşıyorum :)))
uterus arkaya yapışıkmış?!? Ne demek bilmiyorum. Bebek için çok sıkıntı değilmiş ama büyüdükçe benim ağrım çok olacakmış.
Bunu 2 gün önce kontrolde öğrendim. O sırada bebeğin telaşından unuttum bunu, dün eşim hatırlatınca birden ağrılarım arttı :)
doktorlar balık yağını gerekli gördükleri annelere verirler.iki hamileliğimdede verilmedi gereksiz kilo yapar diye.teyze kızıma verildi 40 kiloydu ve bebeği gelişmiyordu zayıftı yani...alık yiyemeyenler için kuru fasülye nohut vs gibi gıdalar önerir doktorlar balık yağından önce...hazır ayran yada yoğurtta bebeğe zarar vermez canım.kendin yapıp içebiliyorsan ne mutlu..ben ikisindede hazır yoğurt yedim ayranıda içiyorum...üzmeyin kendinizi bu kadar.o bebeişler sağlıkla doğacak inşallah....
niyeki tatlı su balığı diyemi ?