kızlar çay kola felan iyi deyilya günlük ne kadar tüketiyosunuz mesela ben şuan çay içiyorum günlük 6 bardak çay 2-3 bardak da kola içiyorum sizzz ???????
ben kolanın ve çayın zararlı olduğunu hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım canım zaten çayıda hiç sevmem sadece sabah kalvaltısında alırdım onun yerine su ve ayran, taze sıkılmış meyve suları içiyorum...
...kahve ile kolalı içeceklerin içindeki kafein maddesi ve çaydaki tein maddesi plasentayı geçerek çocuğun kan dolaşımına girerler
...gebelikte yüksek oranda kafein tüketiminin erken doğum ve düşük doğum ağırklı bebeğin doğum riskini arttırdığı göstermiştir
...bu annelerin bebeklerin doğum sonrası uyanık kalma süreleri daha uzun olup solunum dakika sayıları da fazladır
...demir emilimini engellyebilirler.hamilelikde özellikle çay demiri tutarak demir eksikliğini arttırmaktadır
...idrar söktürücü etkileriyle sıvı kaybına ve bununla birlikte kalsiyum kaybına yol açar
...sinirlilik , huzursuzluk yapıp zaten psikolojik dalgalanmanları olan gebeyi dahada huzursuz ederler
...kalp atım hızını artırarark göğüste sıkıntı hissine yol açarlar
...kolalı içeceklerde benzeri etkileri yaparak annenin beslenme kalitesini düşürür,annede ve çocukda huzursuzluk yapar
...mide asidini arttırarak reflü gibi yanma şikayetlerinin oluşmasını tetikler
...özellikle diyet kolalı içeceklerden içerdikleri yüksek oranda tatlandırıcıdan dolayı içilmemelidir..