herkese selam
veeeeee Zeyno da yürüyor
sürekli peşlerindeyiz
artık temel ihtiyaçlarını kısmen de olsa anlatabiliyorlar
acıkınca mutfağa gidip mama diye bağırıyorlar
sevmedikleri bir şey olursa kafalarını sallıyorlar ve yemiyorlar
sevdikleri şeyi ise gayet güzel yiyorlar
sıkıldıkları zaman ayakkabılarını alıp geliyorlar ve elimizi tutup kapıya götürüyorlar
yeleklerini giymeden sokağa çıkılamayacağını öğrendiler
ısrarla yeleklerini işaret ediyorlar
parkta çılgınlar gibi eğleniyorlar
her ikisi de kaydırağın merdivenlerini çıkıyor
kaydıraktan yatar pozisyonda bırakıyorum
aşağıdan babası alıyor
salıncaktan pek bi keyif almıyorlar bu ara
toprakla oynamaya bayılıyorlar
deliler gibi kara dut yiyip
her sabah ve uykudan kalktıklarında birbirlerini öpüyorlar
oyuncakları birbirlerine her ne kadar al diye uzatsalar da vermiyorlar pek
özellikle akşam saatlerinde gaz sancısı gibi dışarı çıkma sevdasına tutuluyorlar
markete, teyzeye veya sokağa kuşları sevmeye çıkıyoruz
yoksa evi bize dar ediyorlar
köpek görünce hav hav diyorlar
banyo yapmaktan artık iyice keyif alıyorlar
banyodan çıkarken ağlıyorlar
kızım yeni bir kıyafet giydiğinde cici diye seviyor üzerindekini
ama oğlumun yeni bir kıyafeti ruhu bile duymuyor
inek sütüne hala alıştıramadık
ısrarla içmiyorlar
evdeki bütün pirizleri kapatmıştık ama
şimdi balkon kapısına ve camlara da zincirli kilit yaptık çünkü eren
koltuğa çıkıyor, koltuktan da camları açmaya çalışıyor, ama balkon kapısını rahatça açabiliyordu
aklıma geldiği kadarıyla bizden haberler böyle:)))
hadi gözünüzaydın Zeynep için de...
tüm anlattıkların için ayrı ayrı maşallah canım...
sizin evdeki curcuna başka...
birbirlerini öpüyolar demişsin bayıldım bayıldım...
sokağa fazla çıkışları onları daha bi aktif yapmış, bizimki çok çıkmayınca aramıyo dışarısını öyle, ama biliy anlıyo artık, aşağıdan zile basan olunca gidip kapıda bekliyo yukarı çıkana kadar yapışıyo kapıya, kapı açlılıp biri giderken o da çıkmak istiyo çağıran olursa gidiyo kucağına, babası sabah giderken ağlıyo... yataktan inmeyi öğrettim dönüp iniyo ama bazen oynarken kafa üstü gitmeye çalıştığına da rastlıyorum sanki bıraksam devam eder düşer kafa üstü gibi o yüzden yalnız bırakmıyorum hala yatakta koltukta... evde yeğenlerimizi doğumgünü magnetleri var bikaç tane, yemekk yerken onlarla oynatıyorum, onları almış mutfaktaki peteğe magentlerin yapıştığını farketmiş oynuyo onlarla yapıştıryo çıkarıyo falan, izliyorum onu başka şeylerin de yapışabileceğini sanıyo onları da peteğin üzerinde gezdiriyo bırakyo düşünce şaşırıyo falan, çok komik çok hoş halleri var... müzikte oynamalar oğaldı tabi bacakları aşağı yukarı kırarak, oturduğu yerde de zıplıyo... bütün gün bacaklarıma yapışıyo iki bacağımın arasına kafayı gömüp sarılıyo bazen koşarak gülerek geliyo sarılıyo, babası işten gelince aynı şeyi ona yapıyo bi süre bırakmıyo hep peşinde özlüyo... fortmantonun kapaklar yere kadar ayna bide, zaten kendini bütün gün süzmeye alışkın bizimki, ağer cici bişey giymişse gülümsüyo o da pek bi beğeniyo kendini, orda kafasında toka gördümü hemen o toka çıkarılıyo...