- 26 Mart 2012
- 539
- 37
herkese merhabalr.. gündüzleri uyku düzenini oluşturan anneler ne olur banda yardımcı olun..benim kızım 4 aylık gece iyi uyuyo ama gündüz bir düzenimiz yokk.geceleri genelde 11 gibi uyuyo.sabah ları 8.30 yada 9.30 gibi kalkıyo..sonrası hergün değişiyo..bazen 12 gibi yatıyo yarım saat sonra kalkıyo bazen 2 saat uyuyo akşam üstüde yarım saat uyuyo.akşam 8 9 gibi ağlamaya başlıyo ne yapsam yatıramıyorum 11 buuyo uyuyana kadar..akşam uyusun diye yıkıyorum.ama yok oda fayda etmiyo.
benim kızım gündüz 2saatte bir uyuyor ama 2saati geçirirsem uyku başına vuruyor başlıyor mızmızlanmaya, ondan sonra uyutmaya çalışsamda ok uğraştırıyor beni. mesela dün akşamüstü uyandıktan sonra 1saat evde oyalandık, sonra parka çıkardım 1saat hava alsın diye ,biz parktayken babamız geldi yanımıza işden erken çıkmış, sonra alışveriş felan yaptık, dolandık bayağı dışarda, eve geldiğimizde çıkalı 3saat olmuştu, 1saatde evde geçince uyanalı 4saat oldu. eve gelince mamasını yerken bir başladı mızmızlanmaya gece 10a kadar uyumadı, 10da uyudu 10buçukta geri kalktı. düzeni şaştı çocuğun. 2saat uyanık kalınca bazen kendi gözlerini ovuşturmaya başlıyor, o zaman yatırıp emziğini verince hemen uyuyor, yada kendinde uyku belirtisi olmasa bile ben yatırıyorum 2saatte bir, kendimde yatıyorum yanına, birlikte oynuyoruz biraz, masal kitabı almıştık, ordan masal okuyorum ona, kısa kısa zaten masallar, ayaklar havada agulayarak dinliyor ama engeç 3.masalda uyuyakalıyor:) uykusu gelmemiş olsa bile 2saati geçirme sende, yatır mutlaka, öyle öyle düzene girer inşallah.