2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

kasıyıp bı sure rahatlıyor sonra bırden cıglıgı basıyor acıyor galıba....iştah durumu nasıl sizinkinde??ben cok üzülüyorum pek yemıyor bıberon emzık almıyor

kızlar aynı durum bızde de var uykuları bozuldu kucakta bıraz dalıyor koyunca uyanıyor uyanmalarıda normal degılkı bagırıp aglayıp uyanıyor mızırdanıyor...gece aynen sureklı kalkıyor...sinirler gerılmıs durumda helede bu sıcaklarda uykusuzluk bıtırdı benı birde yemıyor benımkı delırtıyor ıyıce...7 mart dogumlu kızım dönemsel buseymı acaba yoksa dişmi doktora haftaya gıdecegız..

Deme ya bizimde bayramdan sonra zaten normalde uykusuz bi cocuk bide rotanin gazabina ugrarsak yandik bu arada sen bursadandin dimi canum neresinden bursanin bide kizini nereye goturuyosun doktora ?

Bursadayim arkadasim merkezde heykelde oturuyorum...doktora medical park yard.doc.nurettin vurguna goturuyorum...sen nerede oturuyorsun kime goturuyorsun bebegini

slm kızlar implant yaptırıyorum ağrısından ölüyorum şimdi yapıldığı sırada hiç ağrımadı sonrası ne zormuş yaaa ağzımda 10 dikiş var bide aksi gibi bebek huzursuz ağrı kesici alıyorum emziren annelerde bebekte huzursuzluk yapar yazıyo((

kasıyıp bı sure rahatlıyor sonra bırden cıglıgı basıyor acıyor galıba....iştah durumu nasıl sizinkinde??ben cok üzülüyorum pek yemıyor bıberon emzık almıyor
Sonunda bugün istah da gitti tam oldu bide ek gidalara baslamistik yeni ya nolcak boyle bu ayda kilo alamazsa bi dunya tahlil bizi bekliyor olcak :s

Merhaba...

kızım anne sütü ile besleniyo ve 12 gündür falan kakasını yapmıyo, doktorumuz geçen ayki kontrolünde 9 güne kadar normal olduğunu söylemişti, doktorumuz hastaneden ayrılmış, bu ay 5. ay kontrolüne başka bi doktor bulup gidicez, şu an sorabileceğim kimse yok, sizde böyle bişey yaşayan var mı, bebeği bu kadar uzun süre kakasını yapamayan var mı, ne yapmalıyız bu durumda... 1-2 güne çözemezsem 5.ay kontrolünü beklemeden bi doktora gidicez... bu arad kabızlık dolayısıyla bi sıkıntısı sancısı falan yok bebeğimin, sorunsuzca gaz çıkarabiliyo sadece kakasını yapamıyo...

bebek karyolası için yatak alan var mı, hangi yatağı tercih ettiniz...
biz şu ana kadar yatak odasındaki beşiğinde pamuk yatak kullandık, gündüzleri de bizim yatağın üzerinde vakit geçiriyodu...
ama şimdi güvenlik nedeniyle bizim yatağın üzerinde bırakamayınca kendi karyolasına bırakmaya çalışıyorum ara ara ama mobilyacının verdiği yatak çok kötü, uzun süre uyuyamıyo bile kızım orda, o yüzden yeni bi yatak almalıyız, zaten 1-2 aya kadar akşamları da orda yatıcak beşiğimiz küçülüyo iyice...
idaşta beğendiğimiz yatak normal bonel yaylı yatak
yataştaki paket yay üzeri lateks kaplama ama yatağın üzeri yumurta gibi kabartı kabartı, masaj yapıyomuş
yatsandaki de yataştaki gibi paket yay üzeri lateks kaplama ama onun üzeri düz zemin
pierre cardin ve işbirde de yaysız lateks yatak var
nasıl bi yatak almalıyız siz nasıl yatak aldınız, bizim en kısa sürede karar vermemiz lazım...

Geçen gün benim oğlumda 3 gün kakasını yapamamıştı. Normalde her gün yapar. bizim gaz sancımız hala devam ediyor maalesef. Özellikle sabaha doğru. Ben milupanın papatya çayını verdim. Ve o gün 2 kere yaptı kakasını. Sırtına kadar:) tavsiye ederim canım. Bir de tane Kimyon var. Oda yaptırıyor hemen. 12 gün baya uzun. Doktoruna sorarak Prebiyotik takviyesi yapabilirsin. Benim Dr bifiform verdi. Hem gaz hem kabızlık hem ishal için kullanılıyor. Bağırsakları düzenliyor. Daha 3 gün oldu kullanmaya başlayalı bakalım. Geçmiş olsun.

12 gün çok uzuzn bi süre canım bebek doymuyoda olabilir sen en yakın zamanda doktora git burada çözüm bulunacak bi konu değil bence.

mama verip anne sütünü reddeden bebekleri olan arkadaşlar; mamayı memenizin üzerinden akıtıp bebeğinize vermeye çalışın belki mamayı emerken göğsünüzüde çeker sütünüz aşağı iner...

Evet canim benim oglumda 2.doz rotadan snra çıldırdı. 1hafta snra kendine geldi

Peki eski duzeni mi devam ediyor yoksa yeni duzenmi kurdunuz.....eski hali iyiydi gerci kendi kendine uyumuyordu ama uyumak icin saatlerimizi vermiyorduk aksam en gec 9 da uyumus oluyordu bende dinlenme firsati buluyordum...p.tesi asi oldu ne gunduz uykusu kaldi ne gece...dun aksam 23.30 da zor uyudu...simdi ayaklarimda cok uzun zamandir boyle uyutmuyordum sirf 2 saat duzeni bozulmasin diye ayagimda salliyorum...bugun toplam 1,5 saat uyudu....insallzh kizim eski haline doner.....birde kizdigindaeskiden mizildanirdi simdi aglarken ortaligi ayaga kaldiriyor...duzen kumak icin harcadigim emeklere yanarim....

biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,

oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi

ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi

boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi

bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım

Sonunda bugün istah da gitti tam oldu bide ek gidalara baslamistik yeni ya nolcak boyle bu ayda kilo alamazsa bi dunya tahlil bizi bekliyor olcak :s

evet aynen bızde ıstah gıttı malaesef mama ve bıberonu ıstemıyor bugun seftalı püresi vereyım dedım almadı suyu zaten almıyor memeden baska hıcbırsey almamaya basladı zatern sımdıye kadar alt sınırdaydı kılos artık cok düşmüştür dıye düşünüyorum..nıye böyle oldu kızım acaba...

Kızım mama ile besleniyor ve her gün 1 defa sabah yapıyordu kakasını. Dün 2-3 öğün mamasına 2-4 tane cicibebe katmıştım. Dünden beri 6-7 defa kaka yaptı. Cicibebe üzerinde prebiyotik lifli yazıyordu. Onun etkisiydi muhakkak. Bir dene derim.

kızlar bebeklerın çiş durumu nedir???eskıden bezi baya bir agır olurdu ama artık baya hafif kalıyor saatler sonra bile...bez degıstırmesem ıdare eder o derece yani...
pek kimse yok artık,herkes tatile cıktı herhalde...

Son düzenleme:

masallah onlara ne kadr güzel hem süt hem mama ile beslenmeleri...belki sacma gelcek ama ben artık mama yıyen bebeklere özenıyorum vede biberon alanlara...kzım bıraktı bıberon almıyor mama yemıyor bugun seftalı verdım yemedı su içmiyor....sadece benı emmeye basladı cok sevdıgı mamayı itiyor dılıyle çok sacma bıle gelse ben bebegıme bıberon vermeyı özledim...(en azından beslendıgıne emındım suan az sut emıyor gıbı gelıyor sütüm azaldı cünkü )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…