2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

benim kızım gündüz 2saatte bir uyuyor ama 2saati geçirirsem uyku başına vuruyor başlıyor mızmızlanmaya, ondan sonra uyutmaya çalışsamda ok uğraştırıyor beni. mesela dün akşamüstü uyandıktan sonra 1saat evde oyalandık, sonra parka çıkardım 1saat hava alsın diye ,biz parktayken babamız geldi yanımıza işden erken çıkmış, sonra alışveriş felan yaptık, dolandık bayağı dışarda, eve geldiğimizde çıkalı 3saat olmuştu, 1saatde evde geçince uyanalı 4saat oldu. eve gelince mamasını yerken bir başladı mızmızlanmaya gece 10a kadar uyumadı, 10da uyudu 10buçukta geri kalktı. düzeni şaştı çocuğun. 2saat uyanık kalınca bazen kendi gözlerini ovuşturmaya başlıyor, o zaman yatırıp emziğini verince hemen uyuyor, yada kendinde uyku belirtisi olmasa bile ben yatırıyorum 2saatte bir, kendimde yatıyorum yanına, birlikte oynuyoruz biraz, masal kitabı almıştık, ordan masal okuyorum ona, kısa kısa zaten masallar, ayaklar havada agulayarak dinliyor ama engeç 3.masalda uyuyakalıyor:) uykusu gelmemiş olsa bile 2saati geçirme sende, yatır mutlaka, öyle öyle düzene girer inşallah.

kızım uyusunda halı sileyim diye bekliyordum, kızım uyuyalı 1saat oldu, nerdeyse uyanıcak ben hala kalkıp bir işe başlamadım:) yarında kayınvalidemler geliyor bayramda bendeler. biri bana kalk desin artıkkkk:)

boşver canım kalkma gelenler silsin :)

hehehehehe annem derki. bir yanım kalk diyoooo öbür yanım otur mok yemediyo hehehe seninki de o hesap.

Kalkma bosver yat gitsin :))))

nisan değil 1 mart doğumlu... geçen hafta yoğurtla başladık, meyve vb emdiriyorum. Artık sofra kurulunca yerinde duramıyor, illa sofrada olacak

Bencede gelenler silsin boşver uyumus ne guzel yat dinlen sende :) valla hic kasamicam benimde annemler gelicek gelen temizlesin diyorum :)

Kizlar soyle yapsaniz gogus ucuyla emzirmeyi denesiniz belki o zaman biberon ucu zannedip alirlar ben dogdugundan beri ucla emziriyorum ikisinide birakmadi sukur benim soyle oldu dogumdan sonra sutum hemen gelmedi mama verdim sonra bi gece sutum birden indi tas gibi oldu bu sefer gogus ucunu hic tutamadi aslinda ucum vardi o gece sabahi zor ettik hemen sut sagma makinasi aldik goguslerimi bosalttim ama uc filan kalmadi oglumda kizdi zaten emmek istemedi hic hemen nuk un gogus ucunu aldim o gun bugundur ucla emziriyorum ikisinide birakmadi cok sukur biberonumuzda dr browns bide biberonun hizinada alisiyolar o yuzden gogusten sutu indirene kadar kiziyolar emzirmeden goguslerinizi biraz ovun gogus ucunun icine biraz sut dolsun hemen verin biberon zannedip emerler sutte inmis oldugu icin cektikce gelir bi deneyin bakalim belki faydasini gorursunuz

Canim yukardada yazdim emzirmeden once kendin indimeye calis sutu o zaman kizmaz alir hemen

Bu arada sut fiskiran goguslere hic ozenmeyin benim dr demisti onemli olan sutun kalitesi miktari degil benim bi arkadasim dogum yapti bebegi zaten zayif dogdu nasil sutu vardi fiskiriyodu ama bebegi 750 gr birden verdi sutu coktu ama kalitesizdi yagli degildi mamaya basladi mecbur uzulmeyin yani sagma imkaniniz varsa sutunuzu sagin bi yere koyun dursun bi sure sonra yagi ustune cikiyo bakin ordan anlarsiniz

Son düzenleme:
selam kızlar biz ek gıdaya başlıyoruz artık
bebeğim anne sütü alıyo şu an aslında sütümde yetiyo ama ek gıdaya başlayın dedi doktor
kabız olduğu için patates muz şeftali verme dedi
havuç kabak ve biraz yağ damlatarak püre hazırla ver dedi
birde elma posasıyla beraber meyve suyu verme meyveleri posasıyla ver dedi
elmadan başka kabız yapmayan meyve neler bide yoğurt falandemedi
yoğurt veriyomusunuz muallaebi hazır mamalar ek olarak daha başka kabız yapmayan yiyecekler aarasında neler verebilirim oğluma
yoğurdu nasıl yapıyosunuz hazır yoğurt versem hangi markayı kullanıyosunuz

canım tüm bebeklerin şöyle bi düzeni var bi arkadaşımızda yazmış 1,5-2 saat ayakta durup sonra uykusu gelir. sen zamanını kaçırma bak düzene girer. bebeğini iyi gözlemle uykusunun geldiğini anladığın anda yatır , kaçırısan gün boyu mızmızlanır, uyumaz, uyusa hemen uyanır.

boşver canım kalkma gelenler silsin :)

Bencede gelenler silsin boşver uyumus ne guzel yat dinlen sende :) valla hic kasamicam benimde annemler gelicek gelen temizlesin diyorum :)

gelenlere bırakmadım valla sildim bitirdim. ama hakkını yemiyeyim kayınvalidem çalışkandır, bıraksam yapardı yani. gelsin şimdi mutfaktan çıkmaz hiç, bütün yemekleri yapar. ben çalışırken geldiklerinde bütün evimi kaldırır, camlarımı felan silerlerdi kayınpederle birlikte. ama şimdi çalışmıyorum kendim yapayım bari dedim:)

hayırlı olsun canım vede kolay gelsin ek gıdalarda. hangileri kabız yapar bilmiyorum ama meyve püresi olarak elma, armut, şeftali, üzüm ve havuç veriyorum ben. son 4gündürde hergün meyve pürelerine çeyrek avokado ve çeyrekten daha az muz karıştırıyorum. kızım kakasını 4-5günde yaparken meyve vermeye başladığımdan beri günde 2kez yapıyor. yoğurduda kendim yapıyorum yoğurt yapma makinesiyle. pastorize paket sütlerden yaptım şimdiye kadar ama hazır günlük sütlerden alıp yapıcam bundan sonra. bide sebze püreleri ve aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasından veriyorum, en kısa zamanda onunda tahıllı olanlarından alıcam.

Son düzenleme:

Bizim bugun seminerimiz vardi bugun tam 4.5 aylik ek gidalara basladik bugun ama oyle birkere degil pure degil once bebek tadina alisicak bagirsaklari alisicak 2 csy kasigi armut suyuyla basladik ve sadece ogleden sonra emzirmeden once eger sen direk oyle verirsen doyucak ve almasi gereken sut miktari azalicak hergun 2 cay kasigi arttiricaz 5.gunde oglen icin sebze corbasina gecicez ama oda soyle patates havuc irmik kayniyacak duduklude onun suyu verklecek buarada ilk bes gun hangi meyveyle basladiysan sadece o 6.baska meyve artik 2 cay kasigi sebze corbasi boyle olmasi gerekiyor dedigim seminer cerrahpasa tip Fakültesi profosorlerinden ahmet aydinin birden baslsmak cok zararliymis patlican ve bakla 3 yasina kadar yok greyfurt buyuyene kadar hic yok korluge sebep oluyormus

Neyse gecmis olsun hadi benim kayinvalideme desem oda yaparda benim 1 gunde yaptigimi 5 gunde anca yapar cok iyidir saolsun ama cok yavaş anam bana gore degil ben krize giriyorum o is yaparken :)

bızımkı emmeyı ıyıce bırakıyor benı bıle emmek ıstemıyor eskısı gıbı...sureklı aglıyor bı mızmızlıgı var ve ne gorse hırsla ısırıyor buldugu hersey ısırıyor...parmagımı öyle bastırıyorkı acıtıyor...diş belırtısımı bunlar acaba bı diş kaç gunde cıkarki acaba

En az 15gun sonra aci ama gercek dislerini kasiyacagi biseyi buzdolabında sogut ver bak nasil rahatliycak biz oyle yapiyoruz 10 gundur ve hala icraat yok doktor 1 ayi bulur dedi 2 gun once jeller var aslinda ama pek tavsiye edilmiyor onlar asil cok rahatlatiyormus

Ne oldu minnosuma boyle bu saatlerde uyurdu simdi tik yok....sebze meyve yiyor diye kendini buyudu sandi garibim....esimin sabrina hayranim hala sukunetle pis pis pissss diyor...gerci ben gecede dahil olma uzere gunun her uyku doneminde ugrasmaktan sinirlerim zayifladi....allahim yardim etsin dislerimi sikiyorum....

Simdi okudum p.tesi rota asisinin 2.dozu oldu sonrasinda uyku bozuklugu olurmus 2.dozu yaptirdiktan sonra boyle olan varmi

valla canım biz aşı olmadık ama bnm oğlumda her gün bu saatlerde uyuyordu.3-4 gündür n'olduysa uykuya geçemiyor,uykusu var 5-10 dk uyuyor snr cığlık çığlığa bir ağlamayla uyanıyor dediğin gibi eşim 1 saattir pış pışlıyor evin içinde geziyorlar ama dalamıyor nedense ağlıyor

Aynisi oluyor bizde hic bu saatlere kallmazdi uyuyor yerine koyunca bagirarak agliyor...her yontemi deniyoruz olmuyor...bu gece yine bana fazla mesai var...allah bebekletimize yardimci olsun melekler onlari uyutsun...

Simdi okudum p.tesi rota asisinin 2.dozu oldu sonrasinda uyku bozuklugu olurmus 2.dozu yaptirdiktan sonra boyle olan varmi

Deme ya bizimde bayramdan sonra zaten normalde uykusuz bi cocuk bide rotanin gazabina ugrarsak yandik bu arada sen bursadandin dimi canum neresinden bursanin bide kizini nereye goturuyosun doktora ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…