2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar benim kızında arada tutuyo beni görünce ağzını kilitliyo klasik koşullanıyo galiba:)) babası verince yiyo sizde bi değiştirin belki bizden bıkmışlardır:))

bir haftadır yemıyo bizimkide agzını kılıtlıyo bıberon verınce...annem veroyor yok almadı genede....bbası denemedı hiç ama sanmıyorum bu kadar kısıye hayır dıyen ondaqn da yemz

herkese gunaydın....cok uykusuz bır geceydı,bızımkı saat bası kalktı sanırım mamayı bıraktı ve doymuyor uyanıp durdu sabah 5 ten sonrada pek uyumuyor zaten cok zorlanmaya basladım...sımdıde gene aglıyor meme emmesıde azaldı agzında geveliyor...mızmız ha bıre

herkese gunaydın....cok uykusuz bır geceydı,bızımkı saat bası kalktı sanırım mamayı bıraktı ve doymuyor uyanıp durdu sabah 5 ten sonrada pek uyumuyor zaten cok zorlanmaya basladım...sımdıde gene aglıyor meme emmesıde azaldı agzında geveliyor...mızmız ha bıre

Gunaydin canim. Allah kolaylik ve bolbol sabir versin sana ama bir doktorami gorsen acaba bebisi, bir sıkıntısı olmasin. Insallah birsey yoktur da mizmizlik yapiyordur ama bir baktirmakta fayda var zaman kaybetmis olmadan.

yaa benim işin en kötüsü sütüm yok sanki. çocuk çekiyo çekiyo süt inmiyor taa sabredecekte dakikalar sonra inecekde yavrumda emecek. ben 120 cc veriyorum sabah öğle akşam mamayı, kaşıkla vermem zor olur ama deneyim,kilosuda iyi olmaya başladığı için mamayı da bırakamıyorum. senin süt durumun iyi mi.hemen çekince bebeğin geliyor mu.

Cok sukur benim sutum var bendede soyle bi sorun var sutum bebegin emmes8 gerekenden fazla boyle olunca da kizim olgun sute erisemeden doyuyor iste onun içinde laktoz intolaransi olusuyor ve kilo alamiyor

benim kızımda geceleri çok sık uyanıyor. bu geceki derdi yanımda yatmakmış onu anladık. ama çok yorucu oluyor:KK14: iş var sabah çünkü:KK14:

herkese merhabalr.. gündüzleri uyku düzenini oluşturan anneler ne olur banda yardımcı olun..benim kızım 4 aylık gece iyi uyuyo ama gündüz bir düzenimiz yokk.geceleri genelde 11 gibi uyuyo.sabah ları 8.30 yada 9.30 gibi kalkıyo..sonrası hergün değişiyo..bazen 12 gibi yatıyo yarım saat sonra kalkıyo bazen 2 saat uyuyo akşam üstüde yarım saat uyuyo.akşam 8 9 gibi ağlamaya başlıyo ne yapsam yatıramıyorum 11 buuyo uyuyana kadar..akşam uyusun diye yıkıyorum.ama yok oda fayda etmiyo.

Kızlar ben kızım doğduğundan beri öğün sayısını düşüremedim. Hala az az günde 8-9 öğün yiyoruz, Mamanın üzerinde 5 öğün diyor. 5 saatte yemeliymiş ama 2-2 buçuk saat anca dayanıyoruz, az bir şey yiyoruz. Siz ne alemdesiniz?

Kafayi yicem ne gunduz ne gece uyksu hicbirsey kalmadi....az once 1 saat uyusun diye ugrastim 10 dak.uyudu aksam 10 da uyudu gece 2 de kalkti sabah 5 e kadar uyumadi...sinirden agliyorum....ne yapicam ben boyle....

Kafayi yicem ne gunduz ne gece uyksu hicbirsey kalmadi....az once 1 saat uyusun diye ugrastim 10 dak.uyudu aksam 10 da uyudu gece 2 de kalkti sabah 5 e kadar uyumadi...sinirden agliyorum....ne yapicam ben boyle....
hava da çok sıcak diş zamanları şimdi napsın kuzular yaaa

aynen bende sınırden agladım bu gece delı gıbı saat bası kalktı mızmızlandı uyku düzen dıye bısey yok....malesef beslenmesıde bozuldu bılıyosun mama almıyo emzık almıyo cok gerıldım..

Gunaydin canim. Allah kolaylik ve bolbol sabir versin sana ama bir doktorami gorsen acaba bebisi, bir sıkıntısı olmasin. Insallah birsey yoktur da mizmizlik yapiyordur ama bir baktirmakta fayda var zaman kaybetmis olmadan.

evet canım doktora gıdıcez aylık kontrolude var zaten...ben annemlerın yanına geldım kendı doktorumuz olsa coktan gıderdım zaten de burda yakınlarda ıyı bır hastane yok...eşim gelsin gidicez...ben idrar yolundan şüphe ediyorum gene malesef bakalım ne cıkacak....doktora sordum aşıdan olurlu lökosit diye olabılırde olmayabılırde bişey dıyemem dedi tekrar baktır dedi ona baktırıcaz bakalım ondanmı oldu bu yememe

Gecenin 2 sinde guluyor donuyor...simdide ayni....surati babasi a benzeyecegine uykusu benzeseymissin ne olurdu....

Gecenin 2 sinde guluyor donuyor...simdide ayni....surati babasi a benzeyecegine uykusu benzeseymissin ne olurdu....

ıyı gene gülüyormuş canım benımkı gecenın bı vaktı aglıyo uyanıyo...terlıyo baya sıkıntılanıyo herhalde...uzun uzun uyumuyor keyıfle...bızımkının babasıda az uyur sabah 6 dedımı kalkar iş olmasada ona cektı herhalde :)

Dogdugundan beri boyle ne 40 gun uyudu ne simdi huy edindi gece 3 te kalkiyor sabah 5 e kadar uyku yok daha 3 ayliktan beri boyle....o donem birde yemiyordu ne uyudu ne yedi zaten dusuk kilolu dogdu..allahim kizim uykuyu sevsin dicem ama okula baslar kalk dersin o zaman uyku sever....

Rahatsızlığı falan olmasın

yaa benimde öyle hamileyken kaç kere göğüslerimden aktığını bilirim. zaten göğüslerim küçük benim:) hep derdim benim çocuğa burdan süt üremez diye. ilk 4 ay öyle böyle sütüm oldu o da heralde bebeğin midesinin küçük olduğuyla alaklıydı kızım doyuyordu. şimdi yok bugün gece 3 kere fln emzirdim ama az az zaten kızda 2 saate bir acıkarak uyandı yavrum sabaha boşaldı sanki yok. elliyorum şöyle hiçç tık yok yupyumuşak. yani bide ben stresli bi insanda değilim çok şükür mutluyumdurda herdaim, çok da su içerim yok yok . eşim de zorlama rızkı bu kadardır diyo, mamaya devam edelim diyo. senin süt tamamen gitti mi, geceleri fln emziriyor musun

ben emziriyorum canım günde 1 öğün pirinç unu, yoğurt, meyve, sebze çorbası ve gece yatarkende tahıllı mamalardan veriyorum ama yinede sık sık emziriyorum okadar emek verdim ağzına bir damla gitse kardır. mamaları 60cc en fazla 90 cc veriyorum önce verip arkasından emziriyorumki sindirimi kolay olsun anne sütünün sindirim özelliği varmış

herkese merhabalr.. gündüzleri uyku düzenini oluşturan anneler ne olur banda yardımcı olun..benim kızım 4 aylık gece iyi uyuyo ama gündüz bir düzenimiz yokk.geceleri genelde 11 gibi uyuyo.sabah ları 8.30 yada 9.30 gibi kalkıyo..sonrası hergün değişiyo..bazen 12 gibi yatıyo yarım saat sonra kalkıyo bazen 2 saat uyuyo akşam üstüde yarım saat uyuyo.akşam 8 9 gibi ağlamaya başlıyo ne yapsam yatıramıyorum 11 buuyo uyuyana kadar..akşam uyusun diye yıkıyorum.ama yok oda fayda etmiyo.

bebeklerin her 1,5-2 saatte bir uykusu gelirmiş ve uyku saatini kaçırıp uyuyamazlarsa bi daha uykuya dalmaları zor olurmuş. gerçekten de benim oğlan her gün mutlaka 2 saatte bir uyuyo. bazen 15 dakka, bazen bi saat ama mutlaka uyuyo. sen de saat takip et, uyandıktan 1,5-2 saat sonra, ellerini gözüne falan götürmeye ve hafiften mızmızlanmaya başlar zaten. o zaman ortamı sakinleştir, alıyosa emzik ver, yoksa biraz mama/meme ver. uyuduğu süre değil, önemli olan 2 saatte bir uyumuş olması. sonra zaten kendisi düzene sokar gece uykusu gibi.. inşallah sende de işe yarar...

Kızlar ben kızım doğduğundan beri öğün sayısını düşüremedim. Hala az az günde 8-9 öğün yiyoruz, Mamanın üzerinde 5 öğün diyor. 5 saatte yemeliymiş ama 2-2 buçuk saat anca dayanıyoruz, az bir şey yiyoruz. Siz ne alemdesiniz?
biz de aynı durumdayız. mamanın üzerinde 5 saatte bir 180 ml diyo ama benimki de az az ve sık sık içiyo. 180'i hiç bi anda bitiremedi yani. ama sonuçta 5x180 kadar içmiş oluyo gün içinde..

ben emziriyorum canım günde 1 öğün pirinç unu, yoğurt, meyve, sebze çorbası ve gece yatarkende tahıllı mamalardan veriyorum ama yinede sık sık emziriyorum okadar emek verdim ağzına bir damla gitse kardır. mamaları 60cc en fazla 90 cc veriyorum önce verip arkasından emziriyorumki sindirimi kolay olsun anne sütünün sindirim özelliği varmış

ya ne güzel benimki almıyor ya en baştan beri kolay kolay almaz uyku halindeyken sadce mümkün değil mamadan sonra veremem. ikisini arka arkaya hayatta almaz. o yüzden sıralı veriyorum. valla ya nasibi ne kadarsa o kadar alsın napıyım.

bebeklerin her 1,5-2 saatte bir uykusu gelirmiş ve uyku saatini kaçırıp uyuyamazlarsa bi daha uykuya dalmaları zor olurmuş. gerçekten de benim oğlan her gün mutlaka 2 saatte bir uyuyo. bazen 15 dakka, bazen bi saat ama mutlaka uyuyo. sen de saat takip et, uyandıktan 1,5-2 saat sonra, ellerini gözüne falan götürmeye ve hafiften mızmızlanmaya başlar zaten. o zaman ortamı sakinleştir, alıyosa emzik ver, yoksa biraz mama/meme ver. uyuduğu süre değil, önemli olan 2 saatte bir uyumuş olması. sonra zaten kendisi düzene sokar gece uykusu gibi.. inşallah sende de işe yarar...

deneyeceğim canım..muhtemelen uyku saatini kaçırıyorumm..

X