Mrb mart anneleri. Ben nisan annesiyim. Kizim 7 nisan dogumlu. Ara ara sizi takip ediyorum. Bizi yeni neler bekliyo onceden haberdar olmak icin. Benim kizim sadece anne sutu aliyo. Son zamanlarda bu gruptaki bazi annelerin yasadigi gibi benim kizim da memeye asiri direniyo. Doktorumuz bu aylarda bunun gayet normal oldugunu,emzirmeye devam etmemi soyledi. Bu arada son 3 haftada sadece 300 gram aldi. Mama verirsem memeyi birakacagini soyledi ve kesinlikle hic bir sey verme dedi. Sizin doktorlariniz ise ya mamaya ya da ek gidaya baslatmis. Sizce kizima eziyet mi ediyorum. Baska bir doktora daha gitmeli miyiz?
Mrb mart anneleri. Ben nisan annesiyim. Kizim 7 nisan dogumlu. Ara ara sizi takip ediyorum. Bizi yeni neler bekliyo onceden haberdar olmak icin. Benim kizim sadece anne sutu aliyo. Son zamanlarda bu gruptaki bazi annelerin yasadigi gibi benim kizim da memeye asiri direniyo. Doktorumuz bu aylarda bunun gayet normal oldugunu,emzirmeye devam etmemi soyledi. Bu arada son 3 haftada sadece 300 gram aldi. Mama verirsem memeyi birakacagini soyledi ve kesinlikle hic bir sey verme dedi. Sizin doktorlariniz ise ya mamaya ya da ek gidaya baslatmis. Sizce kizima eziyet mi ediyorum. Baska bir doktora daha gitmeli miyiz?
Selam canim.benim kizimda 7 nisan dogumli.ama bizim durumumuz daha beter.kizim cok aaz kilo aliyor.3 hafta icinde 100qram almis sadece.bizim doktor ek qida verme diyor.ama ben kasik mamasinaa basliycam.yatmadan once vericem.cunki qizim biberon aalmiyor
Merhaba herkese,
kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...
senin kızın da çok çok az almış canım yaSelam canim.benim kizimda 7 nisan dogumli.ama bizim durumumuz daha beter.kizim cok aaz kilo aliyor.3 hafta icinde 100qram almis sadece.bizim doktor ek qida verme diyor.ama ben kasik mamasinaa basliycam.yatmadan once vericem.cunki qizim biberon aalmiyor
çok haklısın canım sağlıklı olmaları her şeyden önemli. sütünün azalmasına üzüldüm.canım valla benim doktorda 3.ay kontrolune gittiğimizde kesinlikle mama verme 6. aya kadar mutlaka emecek başka olmaz felan diyodu 4. ay kontrolune gittimizde 400gr almış olarak görünce ve ben emmiyo ne yaptıysam boş dedim ve ek gıdaya hemen başlattı şuan emmiyo ben sağıp veriyodum sütüm o kadar azaldıki 24 saatte iki göğsümden 1 ölçü çıkıyo
şu eziyet etme duygusunu o kadar ağır yaşadımki bence doktruda bizide boşver o senin kızın çok iyi tanıyosunuz birbirinizi iç güdüsel olarak emmiyeceğini hissediyosan gerçekten eziyet etme ben bunu hissettiğim halde etraftaki aaaaaaaaaaa emmiyomu yazıııııkk lafına kendimi o kadar gaza getirdim ki ve daha çok küçük biraz daha emsin pes etmyim diye oyle yordum ki kendimide onuda
yok emer diye hissediyosan dene cabala pes etme cnm
sağlıklı olsunlar yanımızda olsunlarda mama bebesi olsunlar yapacak bişy yok
bizde de böyle bir kitap yoktu şimdi sipariş verdim bende :126: çook teşekkürlerben aldım bu kitabı şimdi:)
ah cnm sorma kızım 4 ay 10 günlük son bir buçuk aydır aynı dertle muzdarip oldum deli oldum günde iki kez mama iile başladık ama kızım git gide memeen soğudu biberonu daha çok sevdi almamaya başladı anlatamam yaşadıklarımı emmedi emmedi emmedi millet ağzını açınca emzir diyoda emmiyoki sıpa sonra git gide sütüm azaldı sadece geceleri emmeye başladı 1 kere emiyodu artık hem kendimi hem onu o kadar yıprattım ki pes ettim ama bir buçuk ay denemediğim yöntem kalmadı sabahtan akşama kadar aç bıraktım almadı saatlerce ağladı almadı göğsümü açıp kucağımda saatlerce tuttum ki kendi gönlü olsun alsın yok onuda almadı neler neler denedim olmadı sadece gece bi defa emiyodu bende doktora söyleyince tamam o zman zorlama artık yapacak bişey yok dedi ek gidaya geç dedi doktora öyle deyince bende tamamen bıraktım bıktım çünkü her anımızın meme kavgasıyla geçmesinden ilk aylar en az 750 gr alıyodu emerken son emmediği ay sadece 400 gr almıştı şimdi tamamen biberon maması ve ek gıda ile devam ediyorum son 10 gündür yani
ben beceremedim arkadaşım inşallah sen yaparsın biberondan vazgeçirebilirsin inşallah
şimdi bile içim eziliyo yazarken dün kendimi göğüs pedindeki indirime bakarken buldum sonra dedim sütmü kaldıki sanki doya doya emziremedim sıpamı çok üzülüorum ama yeter artık yıprandık ikimzde
umarım başarırısın cnm
Okadar akillilarki hemen birakirlar memeyi bizde geçen ay 420 gram alinca mecbur basladik mamaya ama kasikla yedieiyoruz cok zor oluyor ama yapcak bisey yok diger turlu doktor hemen birakur anlamazsin bile dedi sana tavsiyem kasikla ver bizde 15 gunde 400 gram almisiz
Merhaba herkese,
kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...
ne yapsam ki canım ya, ben iki emzirip bi mama veriyorum. ikiye mi düşürsem mamayı. benimde içim gidiyo ya şimdiden veriyorum az az da olsa emiyo ama bırakacak gibi. öncedende hep uykudan hemen sonra veya hmen önce alırdı şimdi de öyle ama hissediyorum ya istekli almıyor hemen çeviriyo kafayı.veya kaşığa mı başlasam off ya. yetmiyor benim sütüm ya. bugüne kadar hiç akmadı, şöyle bi çekmede gelmedi. kızım uğraşıyo baya çek çek kaç dk sonra iniyo sütüm. bu sütü pat diye inenler ne yapıyorsunuz ya, ne yeyip içiyorsunuz da sütünüz o kadar çok. hiç kilomu falan takmıyorum yiyip içiyorum herşeyi sırf sütüm olsun diye ama yok. lütfen sütü olanlar söyleyin
Kızlar saç dökülmeniz ne alemde? Benimki eskisi kadar çok olmasa da hala yoğun bir şekilde dökülüyor. Kel kalacağım sanırım.
Merhaba herkese,
kızlar hem anne sütü hem biberonla mama verenler, sizde de anne sütünü bırakma eğilimi var mı . benim kıza zorla veriyorum annesütünü biberondan dolayı kesin eskisi gibi almıyor bu gidişle bırakır diye korkuyorum. geçen ay sadce 370 gr almıştı aptamil vermeye başlasım bebek sütünü dr söyledi ve 2 haftada yarım kilo aldı iyi dedim k,lo almaya başladı ama bu seferde beni bırakacak gibi. 2 kere anne sütü 1 kere mama veriyorum. anne sütünü vermeden mamaya geçmiyorum ağlasa da uyutup öyle veriyorum ama bırakacak gibi ya. sizlerde de oluyo mu bırakmak istemiyorum kızımı memeden, acaba biberonu mu bıraksam bu sefer kilo alamayacak offfffff......
kızlar ben gülbin gökçayın kitabını aldım okuyorum tavsiye ederim hepinize. emmeyen bebekler biberonla anne memesi arasındaki farklılığı yadırgıyolarmış anne memesi emenler biberon vermesin diyo en güzeli fincanla beslemek diyo
Kızım bu ayın birinde 6. aya giriyor ve mama tarifleri araştırıyorum. Karşıma Kinoa diye bir tahıl çıktı, çok faydalıymış. Burada Dünyada çılgınca tüketilen kinoa nedir? - Posta anlatılmış.
Sizinde bildiğiniz mama tarifleri varsa buradan paylaşın.....
Burada yabancı olsa da değişik tarifler var BuonaPappa's channel - YouTube
Benimki sabah kalktiginda emiyor mama vermiyorum ilkinde sorasinda aksam 8de yatiyor o saate kadar toplam 5 kere emip uzerine hemen 5 kerede mama yiyor 7dk kadar emiyor 45cc mama yiyor bugun artik 60cc ye cikaricam her ogunu biberon vermedigim icinde emme gudusunu mecbur memede tatmin ediyor geceleride 4 defa falan kalkiyor sadece meme geceleri mama yok bana doktor boyle gidelim dedi bizde reflu ve laktoz intoleransı var mecburuz biz mamaya cocuk kusmaktan kilo alamadi dogru duzgun zaten 2600 dogdu 4.5 aylik kiyafetlerle 6100 du en son bencede bizim gibi yapabilirsincanım sen günde kaç kere, kaç cc veriyorsun. günde toplam kaç cc mama almış oluyo. anne sütünü ne kadar sürede bi veriyorsun. senin yöntemine geçiyim olmazsa.benim kızda mamaya geçince 15 günde 400 gr almış.
i
cnm benim çooook geçmiş olsun ya. seni o kadar iyi anlıyorum ki. çünkü bende aynı duyguları yaşadım. bebeğim 3. ayında daha yeni dönmeye başladığı sıralardı. pusetinde kıpırdanmadan yatıyodu o güne kadar. ama o gün ben pusetine yatırıp balkonda masanın üzerine koydum, hava alsın etrafı izlesin diye. mutfağa gitmemle koşturarak dönmem bir oldu. o pusette kendini geiye doğru iterek masadan yere betona sen düşş, hemde yüzüstü, pusette üstünde. neye uğradığımı şaşırdım, elim ayağım titredi, dakikalarca ağladı. baktım dizler, dirsekler ve alnının bi köşesi ve elmacık kemiğinde kızarma olmuş. hemen gittim acile. dr. bişey olmaz onun kemikleri sünger gibi falan dedi. biraz kontrol etti. gayet basabiliyo ve gülücüklşer saçıyodu. sonrasında kusma da olmadı.
ardından bi kaç hafta sonra da kanepeden düştü.
bebek bu düşe kalka büyicek diyolar ama bi ben diyemiyorum onu :))
canım size de çok geçmiş olsun, benzer bişeyi biz de 2 buçuk aylıkken yaşamıştık, ağlıyodu iş yapamıyodum mutfakta yanımda dursun diye anakucağına koydum kemerini bağlamıyodum o sıralar aceleyle mutfağa doğru giderken elimdeki anakucağından yüzüstü yere düştü nasıl ağlıyo, aklım uçtu sandım, kaldırdığımda yüzünü nasıl görücem diye nasıl korktum, Allahtan halıya düştü bizimki ve çok yüksek sayılmazdı elimde taşıyodum işte, uzun süre ağladı o zaman, biyerinde bişey yoktu doktorunu aradık küçük bebeklerde bişey olmaz genelde dedi götürmedik, bizimkide kusmadı falan neyse onu da öyle atlatmıştık bu bizim ikinci vakamız, allah korusun bebeklerimizi...
Benimki sabah kalktiginda emiyor mama vermiyorum ilkinde sorasinda aksam 8de yatiyor o saate kadar toplam 5 kere emip uzerine hemen 5 kerede mama yiyor 7dk kadar emiyor 45cc mama yiyor bugun artik 60cc ye cikaricam her ogunu biberon vermedigim icinde emme gudusunu mecbur memede tatmin ediyor geceleride 4 defa falan kalkiyor sadece meme geceleri mama yok bana doktor boyle gidelim dedi bizde reflu ve laktoz intoleransı var mecburuz biz mamaya cocuk kusmaktan kilo alamadi dogru duzgun zaten 2600 dogdu 4.5 aylik kiyafetlerle 6100 du en son bencede bizim gibi yapabilirsin
bende aynıyım canım bence bu bebeğin rızkıyla alakalı denemediğim şey kalamadı bende öyle özeniyorumki sütü akanlara maşallah allah nazarlardan saklasın ama keşke benimde öyle olsaydı 10 kilo aldım aldığım kiloya yanıyorum. benim göğüslerim bile büyümedi. annem diyoki bizde böyle bakım olsaydı nolurdu ben hiç bişe yapmıyodum oturduğum yerde sütüm fışkırıyodu ablamda öyleydi ben kime çekmişsem bilmiyorum psikolojiyle alakalı diyolarda onlada alakalı değil ben hamileyken bile diyodumki annemin ablamın çoktu benimde çok olacak 7 aylık hamileyken göğsümden süt akıyodu kurudu sanki((