arkadaşlar benimle aynı durumda olan var mı;
şöyle ki, kızım 4 buçuk aylık, sadece emziriyorum, yaklaşık on gündür hero baby nin kaşık mamasını sulu bir kıvamda hazırlayıp 150 ml kadar biberonla veriyorum, günde birkere ve yatmadan önce,
onun dışında ufak tattırmaları saymazsak ek gıda vermiyorum,
bu dönemde kızıma bir hal oldu, artık memeyi de eskisi kadar almıyor, emzirirken çok ağlıyor, daha doğrusu emmek istiyor ama ememiyor gibi, tıpkı gazlı günlerimizdeki gibi...
resmen savaşıyoruz emzirirken, zaten öyla aman aman kilolu bir bebek de değil, bu gidişle kilo verecek,
korkarım bu gidişle memeyi de bırakacak
aklıma iki ihtimal geliyor bu durumda;
1- biberona alıştığı için memeyi almıyor
2-hala gaz sancısı çektiği için ememiyor
Canım benim bebeğimde de oluyor emerken birden çığlık atıp ağlıyor başını çevirip emmek istemiyor.tabi bu genelde gündüz oluyor ben nedeninin ek gıda olduğunu düşünüyorum bizde hero baby nin gogly kaşık mamasına başladık meyve püresi de veriyordum kabız oldu kaka yapamayınca emerken ıkınıp sıkılıyor doğal olarak 3.gün yaptı yapınca bu şikayetlerimşz azaldı ve artık yoğurt vermeye bailadım bir iki kaşık bağırsaklara da iyi geliyomuş.aptamilin pirinç unlu mamasını aldım onu veriyorum yarım çay bardağı kadar ama dr pirinç unlu mamalar kabız yapar pek önermiyoruz dedi başka bir dr gitmiştim kilosu az olduğu için başlatmıştı kendi dr muz bu dr kilousu gayet ii aslında dedi şuanda 4.5 aylık 6750 bende vermiyim o zaman ek gıda dedim geri dönüşü olmaz dedi.bilmiyorum kabızlık sorununuz varmı ama farklı gıdalar vermeye başladığımız için bence zamanla geçer inş.bir de bence biberonla verme kaşık mamasını kaşığa alışsın biberonla verirken gaz da oluyordur
]